17-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 23-oji

Jono bažnyčios atstatymo projektas stringa jau pačioje pradžioje – ginčus sukėlęs konkursas neįvyko.

***

Nacionalinės bibliotekų savaitės atidarymo proga pirmadienio rytą „Kavos pusryčiai“ surengti Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė miesto savivaldybei pavaldžių ligoninių bei kitų medicinos įstaigų darbuotojų didžiausius ir mažiausius atlyginimus.

***

Sugedus „Fortum Klaipėda“ katilui, uostamiesčiui ir Gargždams šilumą ėmė tiekti „Klaipėdos energijos“ katilinė.

***

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskelbtais duomenimis, pernai daugiausia socialinių būstų įsigijo Klaipėdos miesto savivaldybė – 28-is.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija pranešė, kad šiemet viešojo maitinimo paslaugas teikiantis sektorius bus viena iš keturių prioritetinių sričių, kuriai, siekiant sumažinti mokesčių vengimo mastą, bus skirtas išskirtinis dėmesys. Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklą Lietuvoje vykdo per 2 tūkst. įmonių. Po atliktos analizės pirmajame etape į inspekcijos akiratį yra pakliuvusios 194 tokios įmonės. 32 iš jų veikia Klaipėdos regione.

***

Pranešta, kad kadenciją baigianti Klaipėdos universiteto Tarybą patenkino prof. habil. dr. Eimučio Juzeliūno prašymą atstatydinti jį iš rektoriaus pareigų. Naująjį rektorių rinks nauja Taryba.

***

Po atliktos apklausos dėl galimybės išnuomoti UAB „Geoterma“ turtą, 76,56 proc. įmonės akcijų valdantis Turto bankas pranešė paskelbęs šio turto nuomos konkursą.

***

Neringos savivaldybė paskelbė, kad organizuojami pakartotiniai seniūnaičių rinkimai Taikos, Pamario, Kopų, Purvynės ir Pervalkos seniūnaitijose. Jie pareigas galės eiti iki naujos miesto Tarybos kadencijos pradžios 2019-ųjų pavasarį.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato jo scenoje rodomo miuziklo „Veronika” autorių, kompozitorių Giedrių Kuprevičių.

Balandžio 24-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie administracinę bylą, kurioje buvusi Klaipėdos savivaldybės darbuotoja siekia būti sugrąžinta į ankstesnes pareigas. Jos atstovas teisme teigia, jog Savivaldybės administracija imitavo reorganizaciją, kad atsikratytų jiems neįtikusios darbuotojos.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad klaipėdiečiams ir gargždiškiams mažės mokestis už gyvatuką ir karštą vandenį.

***

Susisiekimo ministerija kartu su FNNT nustatė, jog įvairioms verslo bendrovėms priklausančios krovininės transporto priemonės sukčiaudamos nelegaliai keltais kurį laiką nemokamai kėlėsi į Neringą.

***

Savivaldybės atstovai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino esatys pasiryžę sutvarkyti ir Ferdinando aikštę.

***

Pritarta Prancūzijos ambasados iniciatyvai jos lėšomis įamžinti 1920-1923 metų laikotarpį, atidengiant atminimo lentas prie trijų pastatų, susijusių su vadinamuoju prancūzmečiu Klaipėdos krašte.

***

Miesto vadovai pagerbė Nacionalinės krepšinio lygos čempionais tapusius „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkus, kurie neketina žaisti LKL, o žada žaidėjais papildyti „Neptūno” gretas.

***

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijai apsvarstė galimybę pakeisti Pamario gatvės pavadinimą, dėl to, kaip reiktų gatvę pavadinti, prašoma gyventojų pagalbos. To paties posėdžio metu ji nepritarė idėjai įamžinti brolių Vailokaičių atiminimą, tačiau pasvarstė, kad artėjant Klaipėdos sukilimo 100- mečiui būtų galima įamžinti visus, rėmusius prie 1923 metų sukilimą.

Balandžio 25-oji

Šokio teatras „PADI DAPI Fish“ trečiadienį Klaipėdos centre – Liepų ir Naujojo sodo gatvių sankryžoje – trumpam sustabdė eismą, kad nufilmuotų sveikinimą.

***

Miesto vadovai bei atsakingi Savivaldybės administracijos darbuotojai apžiūrėjo baigiamą tvarkyti Sąjūdžio parką bei lankėsi Naujajame turguje jo pirmojo rekonstrukcijos etapo pabaigtuvių proga. Ne visi prekeiviai dėl to labai džiūgavo: pagerėjus darbo sąlygoms, naujojoje turgavietėje pabrango prekybos vietų nuoma.

***

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, tęsdamas valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtų renginių ciklą, pristatė naują ekspoziciją „Klaipėdos kraštas tarp dviejų pasaulinių karų“ bei Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto išleistą knygą „Nepriklausomybės diena. Vasario 16-osios minėjimas Klaipėdoje“.

***

Klaipėdos socialiniai pedagogai jau penktą kartą surengė miesto mokyklų akciją „Draugystės ABC“.

***

Savivaldybėje pristatytas pakoreguotas Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektas, kuriame suplanuotą mėnulį pakeitė vadinamasis „dangaus veidrodis”.

***

Sukilėlių gatvėje kertami medžiai vėl pykdo klaipėdiečius, nors jie trukdo suplanuotiems darbams.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai svečiuose pralaimėjo Kėdainių „Nevėžiui” rezultatu 74:67, o štai „Atlanto” futbolininkai namuose nugalėjo „Jonavos“ komandą 1:0 ir pasiekė pirmąją pergalę Klaipėdoje.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad darbą pradėjo naujoji Taryba.

Balandžio 26-oji

Policija pranešė su įkalčiais sulaikiusi heroino platintojus, priklausančius organizuotai grupei.

***

Klaipėdos verslo klubas „BNI Neringa“ iškilmingų pusryčių metu paminėjo savo 2-ąjį gimtadienį.

***

Klaipėdos seniūnaičiai prieš miesto Tarybos posėdį surengė piketą, ragindami Tarybos narius neskubėti balsuoti už „Mėlynąjį proveržį”, tačiau 24 politikams balsavus už, 3 pasisakius prieš ir vienam susilaikius, miesto Taryba patvirtino  Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos veiksmų planą.

***

Švyturio gatvės gyventojai vėl skundžiasi padidėjusia tarša Vitės rajone: esą balto plauko šunys iš lauko grįžta juodai – raudonomis kojomis, kurios nenusiplauna.

***

Savivaldybė pranešė, kad miesto meras su „Klaipėdos naftos“ direktoriumi sutarė statyti naują, modernią kvapų ir taršos matavimo stotelę, kuri ne tik fiksuotų taršą, bet ir leistų identifikuoti taršos šaltinį.

***

Policija kartu su miesto centre kavines ir barus turinčiais verslininkais tarėsi dėl galimų kriminogeninių židinių šalia pasilinksminimo vietų likvidavimo. Kartu policija pranešė savo automobilių parką papildžiusi naujomis transporto priemonėmis.

***

Buvusiam Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjui Irenijui Zaleckiui po beveik 8 metų bylinėjimosi nepavyko susimažinti už suniokotus posūnio ir jo uošvės automobilius priteistos pinigų sumos – Klaipėdos apygardos teismas jo skundą atmetė.

Balandžio 27-oji

„Žymiausi pasaulio mokslininkai kalba apie robotizavimą, 4-osios pramonės revoliucijos įtaką ir bedarbių masės didėjimą, o čia tikimasi 25 000 naujų darbo vietų. Dirbtinio intelekto kūrimo rinka iš viso proveržyje neminima, nors „New York Times” prognozuoja, kad į ją jau 2020 metais bus investuota 1,3 trilijono dolerių”, – Klaipėdiečių iniciatyvos už demokratiją ir ekologiją surengtos diskusijos „Mėlynojo proveržio dilemos“ metu kalbėjo Senamiesčio seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

***

Ir toliau stringa Žardės ir Purmalių piliakalnių tvarkybos projektai, tęsiantis nesusikalbėjimui tarp miesto valdininkų ir paminklosaugininkų.

***

Bendrovė „Fortum Klaipėda“ pranešė penktadienį vėl pradėjusi tiekti šilumą.

***

Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga miesto valdžia pagerbė uostamiesčio medikus, daugiau ne šimtui iš jų įteikdama mero padėkas.

***

Klaipėdoje į atsargą išleista per 600 Dragūnų bataliono šauktinių.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad gegužės 4 dieną jo garbės daktarų gretos pasipildys dar viena iškilia asmenybe – tai profesorius Tarmo Soomere, Estijos mokslo akademijos prezidentas, Talino technikos universiteto profesorius.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė išsirinkusi naują stebėtojų tarybą – jos nariais tapo Tomas Lukoševičius, Eimantas Kiudulas ir Andrius Varanavičius.

***

Dėl dopingo platinimo buvo sulaikytas Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronius Vyšniauskas, kuris naktį praleido areštinėje. Sunkiaatlečių treneris kaltinimus neigia.

Balandžio 28-oji

„Bene pirma mintis, šovusi į galvą čia atvažiavus – tai tuščias miestas”, – apie Klaipėdą sako kamerūnietis Alain Romeo Eyebe II, žaidžiantis uostamiesčio rankinio „Dragūno”ekipoje. Pokalbis su juo – tradiciniame „Atviros Klaipėdos” šeštadieniniame interviu.

RK „Dragūnas“nuotr.

***

Klaipėdietis Julius Klimas samprotauja, ar Klaipėdai vadovaujantys liberalai atitinka liberalizmo doktriną.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ pirmosiose pusfinalio rungtynėse, kurias žaidė namuose, rezultatu 36:29 nugalėjo KTU komandą.

***

Rezultatu 89: 76 svečiuose žaisdami „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai įveikė Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą.

Balandžio  28-oji

Klaipėdos „Atlantas” išvykoje rezultatu 3:2 įveikė „Kauno Žalgirį”.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kaip dėl kasdien du kartus pakeliamo Pilies tilto nuo gegužės keisis 9-ojo maršruto autobuso grafikas bei supažindina su numatomais kitų maršrutų pokyčiais.

***

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė netradiciškai samprotauja apie tai, kodėl dėl visa, kas bloga, žmonės linkę kaltinti kitus, tik ne save pačius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This