3-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 14-oji

Atlikus žvalgomuosius archeologinius ir geologinius tyrimus paaiškėjo, kad dėl nestabilių gruntų po Atgimimo aikšte planuojamos automobilių saugyklos kaina gali ženkliai išaugti: su situacija susipažinę Klaipėdos miesto tarybos kolegijos nariai jokio sprendimo nepriėmė.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, gavęs Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus prašymą skirti premijas aukščiausiems šios institucijos vadovams, ją skyrė tik Rusų aljanso atstovui Olegui Mariničiui. Administracijos direktorius Saulius Budinas mano, kad tai panašu į asmeninių sąskaitų suvedinėjimą ar norą įtikti vienam iš galimų porinkiminių koalicijos partnerių.

***

„Atvira Klaipėda” rašo apie miesto politikų planus sureguliuoti transporto srautus Minijos, Pilies ir Naujojoje uosto gatvėse, o Klaipėdos savivaldybė informuoja apie numatomą infrastruktūros pagerinimą dviratininkams.

***

Ar ne per daug kelio eismo ženklų? To „Atviros Klaipėdos” žurnalistė klausė atitinkamų specialistų, nusiuntusi jiems ir klausimą iliustruojančią nuotrauką.

***

Miesto tarybos Kolegija po diskusijų nusprendė, tenkindama Vakarų Lietuvos tėvų forumo prašymą, mokestį už prailgintas pradinukų grupes mokyklose sumažinti perpus, bet tam dar turės pritarti miesto Taryba. Kolegija taip pat sprendė, kaip mieste turėtų būti tvarkomos maisto atliekos.

Sausio 15-oji

„Kur čia kandidatuoji?“ – klausė vienas jo „Facebook“ draugas. „Kur čia balsuoti?“ – domėjosi kitas. Taip, bičiuliai, tokie klausimai skamba iki rinkimų likus kelioms savaitėms. Štai kas mane ne juokais išgąsdino”, – rašo Valdas Pryšmantas nuomonių rubrikoje spausdinamuose pamąstymuose.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kiek pinigų paaukojo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą į Klaipėdos miesto tarybą kandidatuojantys uosto krovos bendrovių atstovai ir su jais susiję asmenys.

***

„Atviros Klaipėdos” pakalbintas kandidatas į Klaipėdos miesto merus Eligijus Masiulis nenorėjo atsakyti į klausimus apie pokyčius asmeniniame gyvenime.

***

Prie Skulptūrų parke esančio paminklo, skirto 1923-ųjų Klaipėdos sukilimo operacijos metu žuvusiems kariams ir šauliams, vykusi tradicinė sukilimo metinių pagerbimo ceremonija šiemet neišvengė rinkiminių akcentų. O vakare 1923 metų įvykiams paminėti keletas organizacijų surengė šventinę eiseną su deglais ,,Sausio 15–osios garbė – Jaunimo maršas“.

***

Uosto direkcija pranešė, kad netrukus Malkų įlankoje prasidės konteinerių krovai skirtų krantinių rekonstrukcija. Atlikus šiuos darbus bei išgilinus Malkų įlanką, čia bus galima priimti didelių parametrų Post Panamax laivus.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pratęsė kovą dėl patekimo į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Kazio Maksvyčio kariauna antradienio vakarą išvykoje 90:80 (16:27, 28:17, 25:20, 21:16) antrą kartą šį sezoną pranoko Strasbūro SIG krepšininkus.

Sausio 16-oji

Europos Sąjungos paramą Smiltynės jachtklubo rekonstrukcijai verslininkams padėjusi gauti Klaipėdos savivaldybė ketina atsikratyti savo dalies šiame objekte, nes turto savininkė – viešoji įstaiga – galimai neteisėtai susigrąžino PVM ir sulaukė milijoninės Mokesčių inspekcijos sąskaitos: šias peripetijas aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Etikos komisijos posėdžio metu miesto Tarybos nariui istorikui Vygantui Vareikiui atsiprašius dėl per Tarybos posėdį išsakytos replikos įsižeidusių kelių klaipėdiečių tyrimas buvo nutrauktas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

„Gink Die, nesakau, kad čia esama kokių nors sąsajų. Ale baikit… Kaip ir dėl Malkų įlankos gilinimų darbų. Juolab kad tą įlanką gilinti verkiant reikia: 10–11 metrų gylis yra ir juokingas prie šiuolaikinių laivybos tendencijų. Malkų įlankos gilinimo darbai pradėti prieš keletą mėnesių ir kainuos tik labai kuklius 57 000 000 eurų. Na, tikrai nėra ką lyginti su 45 tūkstančiais asmeninių ne kojinių pinigų”, – nuomonių rubrikoje rašo Artūras Šulcas.

***

Lietuvos centro partija pirmoji iš Klaipėdos politikų pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai parašų lapus bei taip pat išreitingavo savo kandidatus.

***

Trečiadienio vakarą namuose Lietuvos rankinio lygos rungtynes žaidę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai įspūdingu rezultatu 49:21 nugalėjo HC „Uteną“.

***

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai savo posėdyje numatė šešias šventes, per kurias miestiečiai, jų nuomone, galėtų nemokamai naudotis visuomeniniu transportu, tačiau tam dar turės pritarti Taryba.

Sausio 17-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas gilinosi į konfliktinę situaciją, kilusią dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus reikalavimo sušaukti akcininkų susirinkimą, kuriame būtų svarstomas „Klaipėdos vandens“ Stebėtojų tarybos pirmininko, uostamiesčio vicemero Artūro Šulco atšaukimas iš šių pareigų.

***

Klaipėdiečio pastebėjimus apie galbūt netinkamai pasirinktą Plikių kultūros namų rekonstravimo projektą „Atvirai Klaipėdai” nenoriai komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos architektūros specialistas.

***

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis ketvirtadienį „Atvirai Klaipėdai” patvirtino patenkinęs politiku tapusio ir į Klaipėdos mero postą kandidatuojančio Uosto direkcijos vadovo Arvydo Vaitkaus prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkimuose kartu su juo ir dar remia politinę kampaniją.

***

Iki ketvirtadienio 17 val. Klaipėdos apygardos rinkimų komisijai lapus su klaipėdiečių parašais pristatė visi juos pasiėmę politinės kampanijos dalyviai.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė apie atsiradusią galimybę nemokamai mieste išbandyti tarptautinės kompanijos sukurtą įrangą, kuri realiu laiku analizuoja stebėjimo kamerų vaizdus, identifikuoja šaltąjį ar šaunamąjį ginklą, minios smurtą, muštynes ir automatiškai apie tai informuoja policiją ar saugos tarnybą. Taip pat informuojama, jog pagal „Transparency International“ atliktą skaidrumo tyrimą Klaipėdos savivaldybė atsidūrė 6-oje vietoje šalyje.

***

Ketvirtadienį Karinių jūrų pajėgų štabe ketvirtoji Laivų apžiūros grupė išlydėta į tarptautinę operaciją ,,Sophia“.

Sausio 18-oji

Mažosios Lietuvos herbo projekto pristatyme dalyvavusi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė nebe pirmą kartą informuoja apie užsitęsusį konfliktą tarp regiono atstovų ir Lietuvos heraldikos komisijos dėl herbe pasirinkto briedžio simbolio.

***

„Atvira Klaipėda” pasidalino apsnigtos Klaipėdos penktadienio ryto vaizdais.

***

Apie vis niekaip neprasidedančią „chručiovkės” renovaciją pasakojama trečiojoje „Atviros Klaipėdos” projekto rašinio dalyje.

***

Savivaldybėje vykusiame Vingio prekybos centro remonto techninio darbo projekto pristatyme dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Uosto direkcija išplatintame pranešime neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusius teiginius apie neva neskaidrius investicinius projektus uoste, o aplinkosaugininkai praneša apie į uosto akvatoriją patekusius naftos produktus.

***

Penktadienį motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ paminėjo trečiąsias savo įkūrimo metines.

***

„Išdūrė vaikinus, išdūrė, kaip mergą su trečiu vaiku. Taip šiandien šaipomasi iš Malkų įlankos uostininkų, savo asmeninius pinigus įkišusius į Klaipėdos uosto admirolo bei Daržovių ir žaliųjų abstinentų (nesupainiokit su impotentais) rinkimų kampaniją”, – II-joje „Malkų įlankos piratų” dalyje rašo Artūras Šulcas, žadėdamas tęsti pradėtus pamąstymu politikos ir verslo tema.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ krepšininkai namuose tik paskutinėmis kovos minutėmis išplėšė pergalę iš Gargždų SC ekipos, laimėję rezultatu 81:79. O „Dragūno” rankininkai savų sirgalių akivaizdoje Baltijos rankinio lygos čempionate rungtynes su Minsko SKA baigė lygiosiomis – 26:26.  Tuo metu krepšinio klubas „Neptūnas“ paskelbė, kad per metus naujieji jo dalininkai beveik trečdaliu sumažino senosios valdžios paliktą finansinę naštą: skola sumažėjo nuo 1,2 mln. iki 814 tūkst.

***

Vėlų penktadienio vakarą iš Kretingos uostamiesčio link pajudėjo 3024 žygeiviai, dalyvavę tradiciniame žygyje „Klaipėdos sukilėlių keliais“.

Sausio 19-oji

„Jei po kelių šimtų metų tirtume dabartinius stiklo indus, manau, jie galėtų apie mus daug papasakoti“, – sako archeologė doc. dr. Indė Žigeu, renginių ciklo „Vakarai su senąja Klaipėda“ paskaitoje klaipėdiečiams papasakojusi apie tai, ką byloja  senamiestyje rasti stiklo dirbiniai ar jų liekanos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Ernestas Lukoševičius pasidalino įspūdžiais, kaip Amerikos lietuviai Čikagoje paminėjo Klaipėdos sukilimo metines bei sausio 13-ąją.

***

„Neptūnas“ šeštadienio vakarą namie įveikė Prienų „Skycop“ rezultatu 85:68, tačiau kitos dvi uostamiesčio krepšinio komandoms patyrė nesėkmes: moterų Baltijos šalių čempionate „Fortūna“ 72:75 nusileido Rygos „Stradina Universitate“ krepšininkėms, o „Neptūnas-Akvaservis“ pralaimėjo Joniškio „Delikatesui“ 79:90.

Sausio 19-oji

Sekmadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sužaidė dar vienerias Baltijos rankinio lygos rungtynes. Šįkart jie rezultatu 28:26 (13:17) namuose įveikė Ukrainos vicečempionus – Zaporožės ZTR ekipą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This