30-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 22-oji

Tęsdama taršos temą, „Atvira Klaipėda” pateikia Visuomenės sveikatos centro specialistės ir aplinkosaugininko abejones dėl to, kad viename iš Švyturio g. butų rasta geležies ir kitų teršalų koncentracija gerokai viršija rastuosius įmonės teritorijoje.

***

Taboro (Čekija) vykusiose didžiojo prizo ir inž. Jano Pano atminimo varžybose pagrindinę rungtį – 800 m bėgimą – laimėjo klaipėdietis Benediktas Mickus.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie išteisinimu pasibaigusią kyšio reikalavimo bylą, susijusią su verslo centru „Neapolis”, kurios išteisinamąjį nuosprendį civiliniai ieškovai žada skųsti.

***

Uosto direkcija informuoja, kad nors dar nebaigta registracija, kitų metų sezonui į Klaipėdą jau yra užsiregistravę atvykti 68 kruiziniai laivai.

***

Inga Ruginienė, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė, nuomonių rubrikoje samprotauja apie tai, kokie pavojai tyko vadinamųjų freelancerių.

***

Jungtiniame miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos bei Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetų posėdyje pritarta Skulptūrų parko pertvarkos projektui, nors tam aktyviai priešinosi dalis klaipėdiečių, prieš posėdį dar surengę ir protesto akciją.

Liepos 23-oji

„Viena vertus, akivaizdu, kad dabartinis arba atnaujintas ministrų kabinetas yra visai ne „kubiliškas“ – jis yra ne taupantis ar pinigus kaupiantis, o dalinantis. Ir visai nepaisant atsinaujinimo sunku patikėti, kad ligi Seimo rinkimų likus kiek daugiau nei metams šį principą kaip nors ketintų ar gebėtų pakeisti”, – nuomonių  rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Skelbiama, kad Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vakarų laivų gamyklos įmonių grupė pratęsė bendradarbiavimą, kuris vyksta jau dešimtą sezoną. Taip pat pranešama, jog „Neptūnas“ įsigijo pirmąjį naujoką – 29-erių metų 204 cm ūgio vidurio puolėją Andre Williamson.

***

Antradienį simbolinės kapsulės įkasimu paskelbta SBA grupės Technologijų ir inovacijų parko statybos darbų pradžia – kapsulė į Klaipėdos rajono Gobergiškės kaimą buvo pristatyta dronu, o į žemę ją su laišku ateities kartoms įleido robotas.

***

„Atvira Klaipėda”  informuoja, jog teismai atmetė architekto Edmundo Benečio skundus dėl buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino įsakymo dėl naujojo miesto bendrojo plano koncepcijos.

***

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pristatyta festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” programa.

***

Klaipėdos universitetas skelbia, jog šiemet studijuoti šioje aukštojoje mokykloje panoro 1398 studentai – esą panašiai tiek pat, kaip ir pernai. Tuo metu klaipėdiečiui, Klaipėdos universiteto regionų valdysenos magistrantui Renaldui Kulikauskui skirta prezidento Algirdo Brazausko vardinė stipendija už puikius akademinius rezultatus bei aktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą.

***

Antradienį Klaipėdos apygardos teismo pirmosios ir apeliacinės instancijos baudžiamąsias bylas, apeliacinės instancijos administracinių nusižengimų bylas nagrinėti pradėjo teisėja Kristina Baškienė.

***

Pranešama, jog šių metų Jūros šventėje prekybininkai savo gaminius, produktus, suvenyrus dės ne į plastikinius, o į popierinius maišelius, paženklintus Jūros šventės organizatorių ir idėjos mecenato Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro simbolika.

Liepos 24-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja tarp Tauralaukio Drebulių gatvės gyventojų ir netoliese statybas ketinančių vykdyti verslininkų įsiplieskusį konfliktą, o kitoje publikacijoje aiškinasi, kokie asmenys pateko į sveikatos apsaugos įstaigų stebėtojų tarybas.

***

Visuomenės sveikatos centras praneša, kad jo specialistams atlikus tyrimą paaiškėjo, jog Klaipėdos miesto ir rajono darželiuose yra nemažai perpildytų grupių. Tuo metu policija skelbia apie per Aludarių dieną Klaipėdoje pavogtą 30 litrų alaus statinę.

***

Sureagavusi į melnragiškio nusiskundimą apie šios gyvenvietės centre esančią apleistą teritoriją, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė Melnragėje rado ir daugiau prastai prižiūrimų vietų.

***

Nuo 1972-ųjų Klaipėdoje atsiradusius mechaninius komposterius, populiariai dar vadinamus „krokodilais“, autobusuose šiomis dienomis išmontuoti pradėję transportininkai trečiadienį porą jų egzempliorių perdavė Mažosios Lietuvos istorijos muziejui. Kartu buvo perduotas ir pirmosios elektroninio bilieto sistemos komposteris.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė pradėjusi tyrimą dėl septynių Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų elgesio.

***

„Pasidarykime pagaliau tikrą paveikslą, reikia identifikuoti problemas ir matysime, kaip jas spręsti. Nes dabar ir mes patys nuolat nervinamės, ir miestui negerai. „Kamineros” grupė jau metų metus visada krovė durpes ir metalo laužą tame pačiame lygyje ir nebūdavo jokių problemų. Tik gal apie vizualinę taršą negaliu kalbėti. Kol direkcija nepradėjo nagrinėti išorinio uosto plėtros, tol nieko ir nebuvo – žmonės akivaizdžiai išsigando. Yra konkretus atvejis, kai kompanija tuo metu nekrovė tokio krovinio, bet dėl jo sulaukta net keturių skundų. Uosto direkcija irgi negali atsisėsti ant arklio ir žongliruoti vien tik atsiperkamumo rodikliais. Kai pelnas – tai jų, o kai problemos – tik mūsų”, – „Atvira Klaipėda” pateikia vieną iš daugelio pasisakymų trečiadienį vykusiuose dviejuose pasitarimuose miesto ir uosto sugyvenimo klausimais.

***

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė Kretingalėje įsikūrusios mėsos perdirbimo bendrovės „Agrovet“ skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo sprendimo kelti jai bankroto bylą.

Liepos 25-oji

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos posėdyje pagaliau baigta formuoti vykdomoji valdžia, antrąja Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja paskyrus buvusią Gintaro sporto centro vadovę Astą Dirgėlienę. Tuo metu posėdyje dėl Antikorupcijos komisijos pirmininko posto opozicijos atstovei Alinai Velykienei nesurinkus balsų daugumos, komisijos pirmininkas paskirtas nebuvo. Nemažai diskusijų posėdyje kilo ir dėl to, kas turėtų būti deleguotas į uostamiestyje veikiančių sveikatos apsaugos įstaigų stebėtojų tarybas, o Kultūros ir meno taryba nebuvo patvirtinta, prisidengus išvakarėse gautu anoniminiu laišku.

***

Klaipėdas apylinkės teismas pristato teismo sekretorę, kurios hobis – bitininkystė. Tuo metu „Neptūnas” informuoja, kad dar metams komandoje lieka Gytis Masiulis ir Džiugas Slavinskas.

***

Žemės ūkio ministerija pranešė apie įsigaliojusį draudimą žvejoti Baltijos jūros menkes.

***

Klaipėdietis parlamentaras Simonas Gentvilas kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamas vetuoti antradienį Seimo priimtus Miškų įstatymo pakeitimus, ribojančius miškų ūkio paskirties žemės sklypų įsigijimo plotus.

***

Ketvirtadienio pavakarę Jūros šventės proga buvo pristatytas naujas menininkės Aidos Pečeliūnienės darbas – miniatiūrų ekspozicija „Pražuvusi Klaipėda”.

Liepos 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Apeliacinis teismas nepatenkino trijų Klaipėdos „Atlanto” kreditorių fizinių asmenų prašymo naikinti Klaipėdos apygardos teismo nutartį, kuria klubui buvo iškelta restruktūrizacijos byla, ir pradėti bankroto procedūrą.

***

Policija skelbia apie padažnėjusias vagystes viešose vietose.

***

Penktadienį Jūros šventė prasidėjo mažiausių jachtų varžybomis, tęsėsi „Meridianui“ suteiktu šio laivo narystę Europos jūrinio paveldo organizacijoje žyminčiu  simboliniu ženklu bei burinių laivų iš 4 šalių atvykimu. Vakarop per miestą nusitęsė tradicinė Jūros šventės eisena, kuri vadinama rekordine, o piliavietėje savo pasirodymą demonstravo trupė iš Prancūzijos.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Gretė rašo apie keletą senamiestyje restauruojamų iki šiol buvusių apleistų namų.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė savo gretas papildęs 21-erių 205 cm ūgio puolėju Tadu Sedekerskiu, kurį iki sezono pabaigos paskolino Eurolygoje rungtyniaujanti Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Liepos 27-oji

Eilėraščius rašanti penkiolikmetė palangiškė Mūza pokalbyje su „Atviros Klaipėdos” praktikante Iveta dalinasi savo mintimis apie kūrybą bei kodėl gyvenimą Panevėžyje iškeitė į Palangą.

***

Šeštadienį toliau tęsėsi Jūros šventė: miesto centre šurmuliavo tradicinė mugė, šventėje apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda atsakė į žurnalistų klausiamus, buvo pagerbti žuvusieji jūroje, geležinkelių stotyje vyko drezinų ralis, o organizatoriai pasidalino keletu nuotraukų iš mero padėkos vakaro.

Liepos 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja ir apie kriminalinę Jūros šventės pusę.

***

Į priešingą pusę sparnus suko vokalinis – instrumentinis ansamblis Svastikos sukitės greitai”. Malūno sparnams verbaliai suteikę svastikos formą, jie Moulin rouge” paradigmoje ryškino provokuojantį, ant legalumo ribos balansuojantį, skandalizuojantį pradą. Tačiau gera reklama blogą prekę tik greičiau nužudo. Iš nevilties tie jaunuoliai dar atliko kompoziciją Atbėgo kariūnai, sušaudė Brazauską”, bet ir ji sulaukė tik riboto pasisekimo. Klausėsi personažas ir galbūt prokurorai, o ant tokio specifinio melomano rinkodaros nepastatysi”, – Senienų žurnalo rubrikoje rašo Linas Poška.

***

Sekmadienio vakarą Klaipėda išlydėjo projekto ,„Baltic Sail” įspūdingiausią ir didžiausią karinėms jūrų pajėgoms priklausantį burlaivį „Gloria“, į uostamiestį atplaukusį net iš Kolumbijos.

***

Sekmadienio vakarą į Švedijos Karlshamno uostą iš Klaipėdos turėjęs išplaukti bendrovės „DFDS Seaways” keltas „Patria Seaways” pajudėjo tik iki 8-osios Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) krantinės, nes sugedo vienas iš jo variklių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This