19-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 4-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie Vilniuje registruotos bendrovės „Puiki investicija” planus teritorijoje tarp Dangės upės ir „Lindenau” laivų statyklos elingo  statyti penkių naujų pastatų kompleksą, kurį sudarytų komercinės patalpos ir butai.

***

Pirmosiose visame pasaulyje nuotolinėse moksleivių kyokushin karate pirmenybėse „Būk Namie“ pagal komandinę įskaitą klaipėdiečių sporto klubas „Okinava” užėmė 1–ąją vietą iš 15 Lietuvos klubų.

***

Klaipėda ID pristato klaipėdietį, sertifikuotą „Apple” profesionalą, bepiločių orlaivių pilotą ir vieną žinomiausių videografų Lietuvoje Saulių Balčiūną.

***

Geriausia 2019 metų Klaipėdos regiono biblioteka tapo Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka. Geriausia 2019 metų Klaipėdos regiono metų bibliotekininke išrinkta Jurbarko savivaldybės viešosios bibliotekos Viešvilės filialo vyriausioji bibliotekininkė Vilija Platonovienė.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad nuo balandžio 30-osios iki pirmadienio ryto uostamiestyje buvo užfiksuoti tik du nauji susirgimai koronavirusu. Per sekmadienį šalyje patvirtinti devyni nauji šios ligos atvejai. Šalyje pasveikusiųjų yra 638 žmonės.

***

Palangos restoranų ir viešbučių asociacijos prezidentė Ingridai Valatkienė, teigusi kol kas negalinti prognozuoti, ar augs apgyvendinimo paslaugų kainos kurorte šį sezoną, „Atvirai Klaipėdai” santūriai komentavo artėjančio vasaros sezono kurorte planus.

***

„Klaipėdoje yra labai daug atvejų, bet labai aišku, kur tie atvejai yra. Tai yra gydymo įstaigos, slaugos įstaigos. Ten yra tiriami masiškai ir darbuotojai, ir pacientai tiriami. Ten galioja šiek tiek kita logika negu galioja tiesiog atsitiktiniam tyrimam žmonėm, kurie atkeliauja į prekybos centrą. Tai manau, kad Klaipėdai tų 500 atvejų yra tikrai daugiau nei pakankamai tam, kad gautume, sakykime, momentinę nuotrauką, pasižiūrėti, kas vis tiktai vyksta atsitiktinėje žmonių imtyje ir pasižiūrėti, kas vyksta su darbuotojais, kurie tuos gyventojus aptarnauja”, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl 73 metų moteris yra priversta mėnesį laiko gyventi daugiabučio laiptinėje.

***

AB „Klaipėdos vanduo“ skelbia, kad siekdama mažinti kvapus, pasitelkė dar vieną technologinę priemonę – į miesto nuotekų vamzdyną pilama cheminė medžiaga geležies chloridas (FeCl3): kvapus neutralizuojančio preparato įterpimas jau pradėtas pagrindinėje miesto nuotekų siurblinėje Senosios Smiltelės gatvėje.

***

Klaipėdos uosto direkcija savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” tęsia pažintinį ciklą „Kryptis – jūra! ŽMONĖS“, pristatydama jau 40 metų jūroje dirbantį jūrų kelto kapitoną Henriką Žalandauską.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė primena, jog praėjus mėnesiui vis dar neišrinktas problematiškiausios Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos konkurso nugalėtojas, nors rangovai yra pateikę savo pasiūlymus. Tuo metu portalo žurnalistas rašo, jog Klaipėdos apygardos prokuratūra išplėtė ikiteisminio tyrimo dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) apimtis ir aiškinasi, ar gydymo įstaigoje nebuvo klastojami dokumentai.

Gegužės 5-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog S. Daukanto gatvės remonto darbai sulaukė nemažai pastabų iš visuomenės, o jų daugiausia pateikė dviratininkai, prašantys ir platesnių dviračių takų, ir vienpusio eismo.

***

Pranešama, jog po sausį neįvykusio trijų Klaipėdos universitetui jau nebereikalingų stambių nekilnojamojo turto objektų aukciono, universitetas paskelbė antrąjį, kurio metu pradinė objektų kaina nepasikeitė.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per pirmadienį užfiksuoti tik keturi nauji susirgimo COVID-19 atvejai. Ar yra naujų susirgimų uostamiestyje, Klaipėdos savivaldybė nepranešė. Tuo metu per parą šalyje pasveiko net 40 žmonių – tokių Lietuvoje jau yra 678.

***

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras skelbia visą karantino laikotarpį uostamiesčio viešose vietose bei daugiabučių kiemuose papildomai plaunantis šiukšlių konteinerius bei dezinfekuojantis jų išorę.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas asmeniškai įsitikino, jog laukti atsakymo pagal išdalintus kvietimus išsitirti dėl koronavirusinės infekcijos, tenka gerokai ilgiau nei skelbiama oficialiai.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pagaliau suradusi vietą nurašytam kariniam laivui „Sūduvis”, kuris perduodamas Jūrų muziejui. Taip pat informuojama, jog ir šiemet du uostamiesčio paplūdimiai – Smiltynės ir II Melnragės  – pasipuoš Mėlynosiomis vėliavomis.

Gegužės 6-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kaip pasikeitė sankryžoje tarp Strėvos, Minijos g. ir Baltijos pr. žadamo statyti naujo prekybos centro projektiniai pasiūlymai.

***

Policija praneša apie antradienį miške prie Klaipėdos universitetinės ligoninės rastą 69 metų vyro lavoną be išorinių smurto žymių.

***

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, per pirmadienį ir antradienį uostamiestyje neužfiksuota naujų susirgimų koronavirusu. Per vakar dieną šalyje patvirtinti penki nauji COVID-19 atvejai, o per parą vėl pasveiko 40 žmonių ir tokių jau yra 718. Mirusių žmonių skaičius pasiekė 49.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, dėl ko į darbą atsisakė eiti dalis vienos Klaipėdos „Čili pizza” picerijos darbuotojų.

***

„Iš teisės aktų matome, kad įgaliojimai nustatyti reikalavimus taksi apipavidalinimui yra suteikti susisiekimo ministrui, o ne savivaldybės administracijos direktoriui. Tad direktorius savo įsakymu negalėtų nustatyti reikalavimų, kaip turi būti ženklinami taksi automobiliai, jis turėtų tik pateikti rekomendacijas. Parašėme Klaipėdos savivaldybei teikimą, gavome atsakymą, jog nieko nekeis”, – kodėl teismui apskundė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, „Atvirai Klaipėdai” komentavo Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

***

Trečiadienį Konstitucinis Teismas rašytinio proceso tvarka pradėjo nagrinėti bylą pagal Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų prašymą ištirti, ar Klaipėdos universiteto mokslininkei buvo tinkamai pritaikytas Mokslininkų valstybinių pensijų laikinasis įstatymas.

***

Trečiadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje epidemiologė Daiva Razmuvienė ir medicinos profesorius Vytautas Kasiulevičius priminė apie koronaviruso keliamas grėsmes, jo plitimo galimybes bei naujausius gydymo būdus. Tuo metu Vyriausybė karantiną pratęsė iki mėnesio pabaigos ir paskelbė apie naujas jo švelninimo priemones.

***

Skelbiama, jog Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra Klaipėdos technologinei įmonei „Vėjo projektai“, sukūrusiai unikalų elektrinį autobusą „Dancer“, vienai pirmųjų Lietuvoje suteikė inovatyvios įmonės statusą.

Gegužės 7-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Liepojos gatvėje jau pradėtas griauti 1993 m. statytas viešbutis „Parkas”, kurio vietoje iškils prekybos centro „Lidl” parduotuvė.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per trečiadienį šalyje patvirtinti penki nauji COVID-19 atvejai, vienas iš jų – Klaipėdoje. Per parą vėl pasveiko 21 žmogus ir tokių jau yra 739.

***

„Dabar visi tinklai yra iškelti. Kai šie darbai jau buvo į pabaigą, kai matėme, kad nebebus problemų, rangovui išsiuntėme pranešimą apie sutarties atnaujinimą. Jį išsiuntėme, berods, balandžio 24 dieną. Tai reiškia, kad per 10 darbo dienų tas sutarties vykdymas turi būti atnaujintas“, – apie mokyklos Tauralaukyje statybos darbų eigą „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas pranešė apie dar vieną aptiktą nelegaliai dirbančią slaugos įstaigą – Kretingoje veikiančius Pajūrio senelių namus.

***

Ketvirtadienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje nagrinėjant asociacijos „Vitės bendruomenė“ skundą dėl nuolat jaučiamo naftos produktų kvapo, „Klaipėdos naftos” atstovė pažadėjo, jog įrengus papildomus oro valymo filtrus, kvapas pastebimai sumažės. Posėdyje taip pat pritarta „Klaipėdos keleivinio transporto” metinei veiklos ataskaitai.

***

UAB „Pamario restauratorius“ pranešė, jog jų darbuotojai atkūrė Klaipėdos herbą, kuris bus sugrąžintas į savo vietą, kai bus restauruotas Tiltų g. 1 pastatas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip ir kada po karantino sąlygų sušvelninimo ketina pradėti dirbti kai kurios miesto poliklinikos. Tuo metu jos kolegė rašo apie tęsiamus darbus Ferdinando skvere, kurio rekonstrukcija dar šiek tiek pakoreguota.

***

Miesto meras Vytautas  Grubliauskais ir darbo grupės, turinčios teikti pasiūlymus dėl padėties Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, vadovas, miesto Tarybos narys Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” išsakė savo poziciją dėl ketvirtadienį Tarybos narius pasiekusio KUL gydytojo, minėtos darbo grupės nario, Audriaus Muižio laiško, kuriame jis skundžiasi darbe patiriantis mobingą.

Gegužės 8-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog  Klaipėdos savivaldybei su bendrove „Tilta“ pasirašius rangos sutartį dėl Sakurų parko įrengimo, pavyko sutaupyti apie 150 tūkst. eurų.

***

Per parą Klaipėdoje neužfiksuota nė vieno naujo COVID-19 atvejo, tačiau penktadienį susirgo Klaipėdos universitetinės ligoninės darbuotojas ir keturi Kartenos ligoninės darbuotojai, buvę saviizoliacijoje. Šalyje pasveiko 26 žmonės, iš viso pasveikusiųjų jau yra 765 asmenys.

***

Klaipėdoje bendrovės „Vėjo projektai” sukurtam elektrobusui „Dancer“ skirtas „A‘Design Award“ auksinis apdovanojimas transporto kategorijoje.

***

Po kurio laiko portale tęsiamame „Renovacijos dienoraštyje” – viltį praradusių sulaukti renovacijos pradžios namo gyventojų kreipimasis į Aplinkos ministeriją.

***

Penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” vadovas Benitas Jonikas pranešė, kad įmonė nuo gegužės 14 d. nebepratęs nuotekų valymo sutarties su „Grigeo Klaipėda”, nes jų sudėtis kelia grėsmę miesto nuotekų valyklos darbui.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis beveik pusantro milijono eurų dydžio „Grigeo Klaipėda” ieškinį buvusiems darbuotojams ir dviem bendrovėms, penktadienį šią bylą sustabdė, kol teismas išnagrinės apeliacinį „Grigeo Klaipėda” skundą dėl buvusio įmonės Gamybos padalinio vadovo Jonas Garalio neteisėto atleidimo iš pareigų. Taip pat portalo žurnalistas praneša, jog naujasis uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ vadovas Benitas Jonikas nusprendė atleisti iš pareigų įmonės vyr. buhalterę Irmą Lubauskienę.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad pradedama valstybinės reikšmės kelio Klipščiai – Tauralaukis rekonstrukcija, o „Atviros Klaipėdos” žurnalistė rašo apie planuojamą rekonstruoti Šilutės plento atkarpą nuo Smiltelės g. iki Rimkų geležinkelio pervažos.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pateikė rekomendacijas, kaip saugiai leisti laiką paplūdimiuose bei prie vandens telkinių.

***

Nuo gegužės 11 dienos Šiaulių bankas pranešė atnaujinantis dar 12 klientų aptarnavimo padalinių veiklą – trys iš jų yra Klaipėdos regione: Klaipėdoje, Palangoje ir Skuode.

***

DFDS skelbia užregistravusi naują keltą – „Sirena Seaways“, kuris nuo šios savaitės pradžios keleivius ir krovinius pradėjo plukdyti maršrutu Klaipėda-Karlshamnas (Švedija).

Gegužės 9-oji

„Holistinė fotografija, paremta spalvų terapija, savo vaizdu ir spalvomis veikia žmogaus kūną ir sielą. Daugybė tyrimų rodo, kad žvilgsnis į gamtovaizdį padeda atsikratyti nerimo, blogų minčių ir atrasti vidinę harmoniją”, – sako šią fotografiją propaguojanti klaipėdietė Greta Mironiovičienė, kurią kalbina Birutė Skaisgirienė.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė išaiškino, jog socialiniuose tinkluose skelbiama informacija apie sezono atidarymo šventę birželio pradžioje Palangoje yra klaidinanti.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato neseniai teatrą palikusį Kūrybinės veiklos planavimo ir solistų skyriaus vedėją Vytautą Virganavičių.

***

Net ir karantino metu dalis rusakalbių klaipėdiečių šeštadienį paminėjo II-ojo pasaulinio karo pabaigos 75-ąsias metines, prie Skulptūrų parke esančio memorialo padėję gėlių.

Gegužės 10-oji

Kokias temas narpliojo tarpukario Klaipėdos gegužės mėn. spauda – „Atviros Klaipėdos” projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ rašinyje.

***

Klaipėdoje, I. Kanto gatvėje, gyvenantis Paulius Lukoševičius vėl kreipėsi į atsakingas institucijas bei žiniasklaidą dėl atsinaujinusios taršos gyvenamojoje aplinkoje.

***

Per penktadienį ir šeštadienį Lietuvoje iš viso patvirtinti 43 nauji koronaviruso atvejai – patikslinus duomenis paaiškėjo, kad per penktadienį buvo patvirtinta daugiau nei 8, kaip skelbta. Naujų pasveikimų per parą neužfiksuota.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This