5-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 25-oji

Darbo ginčo byla, kurią inicijavo dėl nepasitikėjimo iš pareigų pernai sausį atleistas uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovas Dangeras Aleksandrovas, tęsis toliau, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatytas 541 naujas susirgimo koronavirusu atvejis (virusas rastas 14 proc. mėginių – iš viso jų ištirta 3832). Klaipėdoje susirgo 24 žmonės. Uostamiestyje praėjusią parą aukų išvengta – iki šiol iš viso Klaipėdoje infekcija jau nusinešė 90 gyvybių. Šalyje jau mirė 2664 žmonės.

***

Uosto direkcija praneša, kad pirmadienio rytą prie Vakarų Baltijos laivų statyklos krantinės nuskendo čia jau kurį laiką stovėjusi neveikianti žemkasė „Sunland“.

***

 „AUG Rent“ skelbia šalia Jakų žiedo pradėjusi statyti logistikos ir paslaugų centrą, kurio vertė – 15 mln. eurų.

***

„Negalvokite apie kibernetinį saugumą per tiesmukai, tuomet įsilaužėliai bus protingesni už jus. Manau, kad kūrybiškas mąstymas sprendžiant problemas taip pat svarbus. Tačiau svarbiausia – domėtis kibernetinio saugumo sritimi, neatsilikti ir nuolat mokytis”, – LCC pranešime cituojamas dr. Jeff Teo, kuris šiame tarptautiniame universitete dėstys tris mėnesius truksiančią programą būsimiems kibernetinio saugumo specialistams.

***

Miesto savivaldybė pranešė, kad netrukus bus pradėtas realizuoti ilgus metus planuotas ambicingas tikslas – įrengti dengtą sporto maniežą, kuriame ištisus metus galėtų treniruotis jaunieji miesto sportininkai. Tuo metu apie tai, kiek miesto valdžia šiemet yra numačiusi skirti pinigų naujų vaikų žaidimų aikštelių įrengimui bei senų atnaujinimui, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

***

Prokuratūra pranešė apie baigtą bylą, kurioje kaltinimai 27 metų palangiškiui pareikšti dėl to, kad jis paštu atsisiuntė 0,5 kg amfetamino. Tuo metu policija skelbia operatyviai suradusi pavogtą šunį.

***

Po pirmadienį įvykusio Aplinkos ministerijos inicijuoto pasitarimo dėl „Klasco“ atitikties aplinkosauginiams reikalavimams ministras Simonas Gentvilas pažadėjo, kad jei „Klasco“ nesumažins krovos dulkėtumo, bendrovei bus skiriamos baudos.

Sausio 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Aivaras Velutis apskundė jam nepalankų Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmų sprendimą dėl jo pažeminimo pareigose. Tuo metu kitas neįvardijamas Klaipėdos apygardos prokuroras, įtariamas smurtavęs prie savo žmoną, šią savaitę nušalintas nuo pareigų.

***

Statistikos departamento duomenimis, savaitė Lietuvoje prasidėjo su 686 naujais koronaviruso atvejais, pirmadienį juos aptikus beveik 8 proc. iš ištirtų 7784 mėginių. Klaipėdoje susirgo 44 žmonės, du mirė, čia jau mirė 92 žmonės, šalyje – 2688.

***

Naują gyvenamųjų ir komercinių pastatų kvartalą „Bastionų namai“ prie Jono kalnelio projektuoti panoro 6 bendrovės – jų vardai bus paskelbti vasario 2 d.

***

„Apsitarėm, kurie rangovai dirba geriau, kurie prasčiau, tai pagrindinė problema yra ta, kad rangovai kažkiek pažeidinėja sutartis, neįvykdo tų darbų kokybiškai, kaip turėtų įvykdyti. Sankcijos yra numatytos sutartyse ir mes tų sankcijų imsimės”, – situaciją dėl prastai valomo kelio Rimkai- Lėbartai – Dovilai „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

***

Aplinkos apsaugos departamento direktorė Olga Vėbrienė savo „Facebook” paskyroje paskelbė, kad antradienį Klaipėdos apygardos prokuratūra AB „Grigeo Klaipėda“ įteikė aplinkosaugininkų parengtą ir patikslintą 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo.

***

„Taigi, apsisaugojimo nuo viruso sistema sukurta ir ne kur nors JAV, o čia – Lietuvoje, mūsų šviesuolių pastangomis ir be jokių Briuselio direktyvų. Nereikia nei vakcinų, nei milijardų eurų! Pasipylei ant grindų smėlio (galima ir į lovą) ir atsigulęs šveiti musių lervas, užsigerdamas užkrautu ir struktūrizuotu Viktoro vandeniu”, – ironiškai rašo Vytautas Čepas.

***

Antradienį Klaipėdos savivaldybėje vykusio specialus pasitarimo apie gatvių ir šaligatvių valymą metu nuspręsta kovai su sniegu pasitelkti daugiau technikos. Tuo metu Klaipėdos miesto taryba artimiausiame posėdyje spręs, ar savivaldybė neturėtų išstoti iš asociacijos Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupė, mat suabejota jos skaidrumu.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ NKL rungtynėse antradienio vakarą namuose 88:72 nugalėjo Vilkaviškio „Perlo“ komandą, o LCC krepšininkės pagaliau iškovojo pirmąją pergalę, po atkaklios kovos 72:67 palaužusios Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ komandą.

Sausio 27-oji

Kodėl Luizės kvartalo bendruomenės atstovas Dmitrijus Lopatinas laišku kreipėsi į Prezidentūrą, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Antradienį ištyrus 10 181 ėminį nustatyti 1278 nauji susirgimo SARS- CoV-2 liga atvejai. Klaipėdoje susirgo 87 ir mirė trys žmonės, iš viso čia jau mirė 95, o šalyje – 2716.

***

„Situacija šiandien yra tokia, kad atplaukti į Klaipėdą yra užsiregistravę 55 kruiziniai laivai. Jie turėjo pradėti plaukti gegužę, bet, tikėtina, jog sezonas prasidės tik liepą. Ir vasarą situacija turėtų labai pagerėti. Galbūt net tiek, kad atplauks ne tik užsiregistravę, bet ir tie laivai, kurių dabar nėra sąraše. Šiandien prognozuočiau, kad šiemet galime sulaukti apie 40 kruizinių laivų“, – apie planus vasarai pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

***

Trečiadienį posėdžiavusi Vyriausybė nusprendė karantiną pratęsti iki vasario 28 d.

***

Policija pranešė sulaikiusi du vyrus, įtariamus naminukės gamyba ir prekyba, o pirmos instancijos teismas nusprendė, kad Klaipėdos rajono taryba buvo neteisi, nepritardama UAB „Raguvilė“ planams Dumpių kaime užsiimti padangų perdirbimu.

***

Trečiadienio vakare išvykoje Klaipėdos „Neptūnas“ netikėtai rezultatu 76:79 pralaimėjo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“  komandai.

Sausio 28-oji

Valstybinę žemę uostamiesčio Dailidžių gatvėje užtvėrusios tvoros nugriovimo siekiantis išvengti verslininkas Rimantas Cibauskas rado dar vieną būdą, kaip kuriam laikui sustabdyti šios bylos nagrinėjimą teisme – jis posėdžio išvakarėse pareiškė nušalinimą bylą nagrinėjančiai teisėjai, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Trečiadienį ištyrus 9574 mėginius, šalyje nustatyti 953 nauji susirgimai koronavirusu, Klaipėdoje susirgo 78 žmonės, nemirė nė vienas. Šalyje per parą mirė 24 žmonės, iš viso mirusiųjų skaičius jau siekia 2743.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje jos nariams svarstant, ar Klaipėdai tikslinga dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje, balsuodami tam pritarė 18 miesto tarybos narių, 6 buvo prieš, 5 susilaikė.

***

Prie Jono kalnelio planuojamo naujo gyvenamųjų ir komercinių pastatų kvartalo „Bastionų namai“ architektūrinio konkurso organizatoriai paskelbė, kokias vizijas čia siūlo įgyvendinti architektai.

***

Respublikinė Klaipėdos ligoninė pranešė, kad COVID-19 liga pasiglemžė trijų jos darbuotojų – Sigitos Januškienės, Irenos Kontrimienės ir Viačeslav Cepajev – gyvybes. Tuo metu Jūrininkų ligoninė skelbia netekusi gydytojo kardiologo Vytauto Vasiliausko. 

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 89:72 nugalėjo „Šilutės“ komandą ir atsirevanšavo už skaudų pralaimėjimą pirmoje tarpusavio dvikovoje.

Sausio 29-oji

Sausio 29-ąją 20 metų jubiliejų švenčia uostamiesčio įmonė „Pamario restauratorius“.

***

„Motociklus kolekcionuoju jau ne vienerius metus, mano ekspozicija veikia Telšių rajone, kurioje yra per 100 eksponatų. Pats esu telšiškis, norėjau Telšiuose statyti muziejų. Nusipirkau sklypą, gavau visus leidimus, bet pasirodė, kad Telšiams toks objektas nereikalingas. Pernai pasitaikė proga nusipirkti „Vaidilos“ kino teatro pastatą. Jį pirkau būtent įrengti motociklų muziejų. Ko gero, galiu jau sau leisti padaryti komerciškai nenaudingą objektą“, – apie planus rekonstruoti buvusį „Vaidilos” k/t „Atvirai Klaipėdai” pasakojo naujasis pastato savininkas Albinas Monstavičius.  

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, naujas protrūkis vakarykštę parą registruotas į Klaipėdos jūrų uostą remonto darbams atvykusiame laive: COVID-19 liga patvirtinta dešimčiai įgulos narių, visi jie užsieniečiai.

***

Miesto tarybos kolegijos nariai penktadienį pritarė siūlymui mokestį už vaikų maitinimą darželiuose per mėnesį padidinti 16 eurų. Posėdyje taip pritarta numatomiems pokyčiams dėl automobilių stovėjimo uostamiestyje rinkliavos dydžių bei parkavimo vietų. Kolegija buvo numačiusi svarstyti ir „Senojo turgaus“ likimą, tačiau žlugus deryboms su vieninteliu potencialiu turgaus investuotoju, klausimą nuspręsta aptarti miesto tarybos frakcijų vadovų pasitarime.

***

Penktadienį Dangės upėje, miesto centre, buvo pasirodžiusios tepalų dėmės.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba vasariui nustatė 4,87 ct/kWh tarifą, kuris yra 3,17 proc. didesnis nei prieš metus.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato trejus metus jo orkestre altu grojantį muzikantą ir kompozitorių iš Kaliningrado Larion Dyakov.

***

„Klaipėdos nafta” teigia, kad jos veiklai 2020 m. didžiausią poveikį turėjo koronaviruso pandemijos sukeltas pasaulinės ekonomikos sulėtėjimas, dėl ko krito naftos produktų paklausa.  

***

Penktadienį išvykoje LCC krepšininkės patyrė eilinį pralaimėjimą, Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komandai nusileidusios kone trigubu 32: 87 rezultatu.

Sausio 30-oji

Šį sausį sukako 87-eri metai, kai uostamiestis neteko išskirtinės transporto priemonės – tramvajaus. Apie tai pasakojama rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”.

***

Ištyrus 7464 ėminius, praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 718 naujų koronaviruso atvejų. Klaipėdoje susirgo 47 žmonės, du mirė. Iš viso virusas uostamiestyje nusinešė 97 gyvybes, šalyje – 2787.

***

Turnyrinės lentelės kaimynių dvikovoje Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės šeštadienį patyrė pralaimėjimą prieš Šiaulių „Šiaulius“ 70:78. Tuo metu Klaipėdos „Dragūno” rankininkai  rungtynėse su Baltijos čempionato lyderiais Polvos „Serviti” šventė pergalę rezultatu 32:30 (16:17).

Sausio 31-oji

Ištyrus 5071 ėminį, koronavirusinė infekcija praėjusią parą patvirtinta 803 asmenims. Klaipėdoj susirgo 68 žmonės, kai prieš savaitę šeštadienį šis skaičius siekė tik 31 žmogui, o tai reiškia, kad per savaitę dienos atvejų pokytis yra net 119,4 proc. Bet uostamiestyje nuo COVID-19 ligos nemirė nė vienas žmogus, o Lietuvoje virusas pareikalavo 12 aukų. Dabar mirusiųjų skaičius siekia 2803.  

***

Dėl vagystės į Klaipėdos areštinę patalpintas vyras šeštadienio vakare paskelbė bado akciją, o policija sulaikė du neblaivius vairuotojus, vienas iš kurių sukėlė avariją. O sulaikant kitą įtariamąjį, medikų apžiūros prireikė policijos pareigūnu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This