17-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 19-oji

„Kai tik pasirašėme panaudos sutartį, Karinės jūrų pajėgos iškart pradėjo „Sūduvio“ perdavimo mums procesą. Dabar viskas yra Krašto apsaugos ministerijoje. Šis laivas yra valstybės turtas, todėl jo perdavimo iš vieno balanso į kitą procedūros yra labai imlios laikui. Gal po kokio mėnesio jau turėtų būti Vyriausybės nutarimas dėl šio objekto perdavimo. O po tokio nutarimo laivas dar turės būti dokuojamas ir paruoštas ilgam stovėjimui “, – apie lėtai įgyvendinamus planus muziejumi paversti „Sūduvio“ „Atvirai Klaipėdai“ pasakojo Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

***

Sekmadienio COVID-19 rodikliai – čia.

***

Klaipėdos uosto direkcija praneša, jog daugiausia konkurso komisijos balų surinkęs pretendentas Vladas Motiejūnas išrinktas Klaipėdos uosto kapitonu.

***

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybė atsakingiems specialistams tariantis dėl tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis“, Kultūros skyriaus vedėja dar negalėjo tvirtai pasakyti, ar jis šią vasarą įvyks.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė priėmusi nutarimą reikalauti uostamiesčio savivaldybės imtis priemonių dėl draudžiamųjų kelio ženklų pašalinimo nuo kelio, vedančio į verslininko Igorio Udovickio šeimos namą, esantį šalia Skulptūrų parko teritorijos.

***

Prekybos centruose po keturių mėnesių pertraukos atidarytas parduotuves aplankė ir lankytojų srautais domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pirmadienį vykusiame posėdyje analizavo Klaipėdos jūrų uosto susisiekimo infrastruktūros plėtros teritorijoje tarp Kalnupės, Minijos, Senosios smiltelės, Marių gatvių ir Kuršių marių specialiojo plano bendruosius sprendinius, pagal kuriuos Kalnupės gatvė turėtų tapti uosto koridoriumi.

***

Pirmadienio vakarą, apie 18 val., Herkaus Manto gatvėje ties prekybos centru „Studlendas” įvyko avarija, kurios metu nukentėjo policijos pareigūnas.

Balandžio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas praneša, jog Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai baigė nagrinėti bylą, inicijuotą dienraštį „Klaipėda” valdančios bendrovės, siekiančios nemokėti pernai atleistam sporto žurnalistui Česlovui Kavarzai 6262 eurų už darbą sekmadieniais.

***

Čia pateikiami pirmadienio COVID-19 rodikliai.

***

Keltų operatorė DFDS praneša įsigijusi laivą „Acacia Seaways“, kuris Šiaurės jūroje plaukios su Lietuvos vėliava, o jame dirbs lietuvių įgulos. Tuo metu „Klaipėdos nafta“ ir Švedijos kompanija AFRY pasirašė sutartį dėl suskystintųjų gamtinių dujų terminalo ilgalaikio pajėgumų skirstymo bei kainodaros modelio studijos atlikimo.

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje pranešta, kad jau nupirkta vakcinacijos registracijos uostamiestyje programa.

***

Antradienį Klaipėdoje apsilankiusi mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galimybę į mokyklas sugrąžinti visus moksleivius siejo su galimybe jiems patiems atlikti greituosius testus.

Balandžio 21-oji

Po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, kad Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai nepagrįstai nepriėmė Kretingos rajono mero Antano Kalniaus skundo, šiame teisme jau prasidėjo teisminis procesas, informuoja „Atvira Klaipėda”. Portale taip pat rašoma, jog Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai trečiadienį konstatavo, kad Šimkų kaimo gyventojų pretenzijos Klaipėdos rajono savivaldybei dėl pakeistos bendrovės „Raguvilė” naudojamų sklypų paskirties yra nepagrįstos.

***

Policija antradienį Klaipėdoje prie vairo sučiupo net 4 girtus vairuotojus.

***

Antradienio COVID-19 rodikliai labai nestebina.

***

Portalo žurnalistas informuoja, jog Turto bankas paskelbė rangovo paieškas automobilių stovėjimo aikštelei prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato įrengti.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė sulaukusi žinios, jog Smiltynės I ir Melnragės II paplūdimiams Lietuvos žaliųjų judėjimas šiems metams ir vėl suteikia Mėlynąją vėliavą.

***

Kaip dėl persirgtos COVID-19 ligos pablogėjus klausai galima padėti žmonėms, pataria Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytoja otorinolaringologė Marija Lebedeva.

***

„Uosto veiklai buvo nepalanki ir geopolitinė situacija, ir pandemija, ir šiek tiek sutrikusi prekyba. Tačiau metai prasidėjo gerai, esame pilni optimizmo, o kasmet siekti rekordų tikrai yra nelengva“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje I-ojo šių metų ketvirčio uosto veiklos rezultatus pristatė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas. Taip pat spaudos konferencijoje aptarta, kaip uosto bendrovės yra pasirengusios įgyvendinti nuo gegužės 1 d. pradedančius galioti griežtesnius aplinkosaugos reikalavimus.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto narių dauguma trečiadienį pritarė Klaipėdos savivaldybės pateiktam mokamo automobilių stovėjimo tvarkos sprendimo projektui, bet galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.

Balandžio 22-oji

Už ką yra baudžiamas buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos tarnautojas Irenijus Zaleckis, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje startavo elektroninė vakcinacijos registravimo sistema.

***

Ketvirtadienį posėdžiavusi miesto tarybos kolegija pritarė tam, kad būtų ne tik kapitaliai suremontuota Klaipėdos vasaros estrada, bet sutvarkytos ir jos prieigos. Tuo metu dėl Senojo turgaus akcijų emisijos kolegijos nariams susitarti nevyko – nuspręsta klausimo svarstymą atidėti iki birželio. Tačiau pritarta sumanymui reorganizuoti dvi valdiškas bendroves, kurios taptų viena – „Gatvių apšvietimą“ siekiama prijungti prie Klaipėdos autobusų parko, nors tam dar turės pritarti miesto taryba. Taip pat pritarta sumanymui statyti naują savivaldybei skirtą pastatą, atmetus ankstesnį siūlymą remontuoti dabartinį pastatą bei statyti jam priestatą.

***

UAB „Vėjo projektai“ vienerių metų jos elektrinių „Dancer“ autobusų veiklos Klaipėdoje proga pasidžiaugė sėkminga investicija.

***

Ketvirtadienį posėdžiavusi Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija šiaurinėje miesto dalyje esantį ir Mumlaukio pavadinimu ežerą, neradę tarpusavyje kompromiso, paliko be jokio pavadinimo.

***

„Atsižvelgiant į tai, kad koronaviruso pandemijos metu žmonės daug daugiau laiko praleidžia mieste (lauke), o maitinimo įstaigos bei biudžetinės įstaigos nedirba, atsirado nemaža problema miestiečiams ir miesto svečiams dėl pasinaudojimo viešaisiais tualetais. Klaipėdos mieste yra 59 viešieji tualetai, tačiau miesto centrinėje dalyje yra pakankamai ribotas jų skaičius, iš kurių nemaža dalis neveikia”, – teigė Klaipėdos miesto tarybos narė Lina Skrupskelienė, kurios prašymu viešųjų tualetų aktualijos ketvirtadienį buvo aptartos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenims, uostamiestyje ne tik mažėja nusikaltimų, bet ir gerėja padėtis keliuose.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pasidžiaugė, sulaukęs daug ranka rašytų laiškų, skirtų artėjančiai Sergejaus Prokofjevo šokio spektaklio „Romeo ir Džuljeta“ premjerai.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje vykusiose rungtynėse „Neptūno“ krepšininkai „Betsafe-LKL“ čempionate rezultatu 92:81 įveikė Prienų „CBet“ ekipą.

Balandžio 23-oji

Kodėl skaitytojams nebuvo lemta sužinoti, kaip teisme buvo nagrinėjama piktnaudžiavimu kaltinamų trijų Klaipėdos universitetinės ligoninės ginekologių baudžiamoji byla, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Kas paskatino vos dvi savaitės „Klaipėdos švenčių” vadovo poste išbuvusį Ovidijų Zibalį trauktis iš pareigų, portalo žurnalistui sužinoti nepavyko – jis į skambutį neatsakė.

***

Nors šalyje toliau auga naujų užsikrėtimų koronavirusine infekcija skaičius, Klaipėdoje padidėjo tik vienas rodiklis.

***

Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai, spręsdami sporto šakų finansavimo nesusipratimus, nusprendė žymiai paplūdimio tinklininkei Ieva Dumbauskaitei finansinę paramą skirti iš mero fondo bei kitais metais keisti finansavimo tvarką.

***

Pranešama, jog iki gegužės 1 d. dėl suplanuotų įrangos techninės priežiūros ir remonto darbų laikinai stabdoma suskystintųjų gamtinių dujų terminalo veikla ir nevykdomas gamtinių dujų tiekimas į gamtinių dujų perdavimo sistemą.

***

Žymių žmonių, istorinių įvykių, datų įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija Jūrų muziejaus pasiūlymą 10-ies žymių tarpukario kapitonų vardais pavadinti miesto gatves įvertino gana skeptiškai.

***

Aplinkosaugininkai įtaria, jog į Klaipėdą iš Antverpeno antradienį atplaukusio laivo „Hiroki“ naudojamas jūrinis kuras gali viršyti leistiną sieros oksidų koncentraciją. Tuo metu prie 139 krantinės, esančios Vakarų laivų gamyklos įmonių teritorijoje, tarp stovinčių dokų buvo pastebėtos naftos produktų dėmės.

***

Penktadienį viešai buvo pristatyti Klaipėdos savivaldybės 2020 m. aplinkos oro taršos, dirvožemio ir triukšmo monitoringo rezultatai, iš kurių paaiškėjo, jog dirvožemis sunkiaisiais metalais yra užterštas ir pietinėje miesto dalyje.

***

Ką Klaipėdoje veikė garsiojo Ispanijos „Barselona“ klubo atstovai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Balandžio 24-oji

Apie pastangas Klaipėdos kraštą prisijungusioje tarpukario Lietuvoje kurti nacionalinį laivyną, realius to bandymus, nesėkmes ir sėkmes šįkart pasakoja eilinis ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinys.

***

Šį kartą skelbiami COVID-19 paros rodikliai, praskaidrinti nedidele humoro doze.

***

Policija skelbia ir toliau fiksuojanti nemažai girtų vairuotojų.

Balandžio 25-oji

Kada ir kaip Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje atsirado Vaikų literatūros skyrius, pasakoja buvęs ilgametis šios bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Skelbiami COVID-19 rodikliai, kurie Vakarų Lietuvoje skiriasi nuo likusios šalies dalies.

***

Mindaugas Jonušas pakalbino tolimojoje Australijoje kunigaujantį klaipėdietį Juozą Deveikį.

***

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) svarbią pergalę sekmadienį išvykoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ , rezultatu 86:72 įveikęs Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

***

Sekmadienio vakarą LFF I lygos išvykos rungtynes Gargžduose žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” nusileido „Bangai B” rezultatu 2:3 (1:0).

1 Comment

  1. Faktas

    Nereikia šalinti ženklų vedančiu prie Udovickio namo, bet reikia kiekvieną dianą bausti visus pažeidėjus kurie ten važiuoja

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This