44-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 25-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog „Klasco” teismuose įrodė, kad Aplinkos apsaugos agentūra kėlė jai nepagrįstus reikalavimus dėl keleto krovinių, tarp kurių – ir garsioji geležies rūda, krovos.

***

„Damasko plienas reikalauja kantrybės ir meistriškumo. Dėl to aš jį ir vertinu, nes pats kūrinys tokiu atveju tampa vertingas ne dėl panaudotų medžiagų (tarkim tauriųjų metalų kiekio), o dėl įdėto darbo. Damasko plienas pasižymi dideliu laiko investicijos poreikiu dėl pačios technikos sudėtingumo – turi detaliai išsianalizuoti kiekvieną proceso žingsnį ir tiksliai žinoti, ką nori sukurti. Paviršiaus rašto sudėtingumas bei plieno tvirtumas ir sukuria tą vertę, kurią nulemia kuriančiojo meistriškumas”, – sako menininkas Robertas Veikša, kurį pakalbino Rosana Lukauskaitė.

***

FNTT praneša teismui perdavusi bylą, kurioje du fiziniai ir vienas juridinis asmuo įtariami organizavę vadinamąjį karuselinį sukčiavimą, dėl ko nuo valstybės buvo nuslėpta per 162 tūkst. eurų mokesčių.

***

Savaitinis naujų COVID-19 ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 15,3 proc., tuo metu Klaipėdoje po dviejų dienų pertraukos vėl fiksuojamas augimas, bet labai nežymus – tik 0,2 proc.

***

Klaipėdiečiai, kurie gyvena naujai apmokestintose zonose, jau gali pradėti ruoštis nusipirkti leidimus, kad savo transporto priemones kiemuose galėtų statyti nemokamai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė „Atvirą Klaipėdą“ patikino, jog kitų metų biudžete jau numatyta daugiau nei 300 tūkst. eurų, kurie bus skirti dabartiniams trečiokams – galimybės išmokti plaukti netekusiems antrokams.

***

Kėdainių arenoje vykusiame Lietuvos moksleivių taurės Kyokushin karate čempionate, kuriame dalyvavo apie 700 sportininkų iš 38 stipriausių Lietuvos klubų, klaipėdiečiai „Okinavos“ nariai iškovojo ketvirtą komandinę vietą.

Spalio 26-oji

Kodėl stringa istorinio filmo apie 1923 metų Klaipėdos sukilimą finansavimas ir kuo jo statytojus nustebino Lietuvos kino centro ekspertų vertinimas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos policijos pareigūnai praneša baigę ikiteisminį tyrimą dėl organizavimo, vadovavimo ir pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos. Tuo metu per kontrolinius pirkimus nustatyti du prekybos alkoholiu taisyklių pažeidimai.

***

Praėjusią parą nuo COVID-19 ligos mirė 5, išgijo – 419 klaipėdiečių.

***

Uostamiestis yra pasirengęs susitvarkyti su rudens iššūkiais ir pasitikti žiemą – taip konstatuota antradienį vykusiame planiniame Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

***

Klaipėdos jūrininkų ligoninė pranešė, kad joje prasideda Ligonių – skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcija, kurią planuojama baigti greičiau nei po dviejų metų.

***

„Atvira Klaipėda” antradienį sulaukė J. Zauerveino gatvės gyventojos skundo, jog pastarąsias dvi paras ištisai, taip pat ir naktį, iš „Klasco” teritorijos sklinda triukšmas, tačiau kompanija jos pusėn metamus kaltinimus komentuoti atsisakė. Tuo metu kitas šios gatvės gyventojas piktinosi, jog dėl nebaigtos remontuoti gatvės laužomi automobiliai, bet portalo žurnalistė išsiaiškino, jog remontas J.Zauerveino g. jau atnaujintas ir netrukus turėtų būti baigtas.

Spalio 27-oji

„Mano patirtis sako, kad kol šis pasaulis dar tave stebina ir dar kažko sieki, tol esi gyvas pilna to žodžio prasme”, – sako klaipėdietis kultūrininkas Kęstutis Meškys, kurį jo kūrybinio vakaro, skirto 75-metų jubiliejui, išvakarėse pakalbino „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdoje vėl nežymiai sumažėjo du COVID-19 paros rodikliai.

***

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė „Atvirą Klaipėdą” patikino, jog Sakurų parkas bus įrengtas laiku, t.y. kitų metų rudenį. Tuo metu savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus patarėjas Marijus Mockus paaiškino, kam bus panaudota iš miesto biudžeto skirta bemaž 400 tūkst. eurų suma.

***

Klaipėdos apygardos teismas, uždaruose posėdžiuose išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl Kretingos psichikos sveikatos centro bei buvusios vadovės didelės vertės sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo, trečiadienį apkaltinamuoju nuosprendžiu paskyrė pinigines baudas, praneša portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos universitetas skelbia, jog prie trečiadienį startavusio Lietuvos STEAM centrų tinklo atidarymo prisijungė ir klaipėdiečiai. Tuo metu iš emigracijos į Lietuvą grįžusi gargždiškė chemikė Agnė Jucytė-Čičinė Klaipėdos universitete prisijungė prie svarbių mokslinių atradimų.

Spalio 28-oji

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi pripažino, jog nacionalinis transliuotojas ir žurnalistės nepadarė pažeidimų, klaipėdietį verslininką Igorį Udovickį dėl paramos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai per 2019 metų savivaldos rinkimus prilyginusios viešam asmeniui, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

Antrą parą iš eilės uostamiestyje mažėja ir savaitinis, ir COVID-19 susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičiai, tačiau vis tiek Klaipėda pagal pastarąjį rodiklį ir toliau lieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių.

***

Pasak Klaipėdos universiteto pranešimo, iš viso per rugsėjį ir spalį prie atstatomos Šv. Jono bažnyčios archeologinių tyrimų prisidėjo 17 įvairaus amžiaus savanorių.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje politikai pritarė padidinti verslininkų miestui mokamas kompensacijas už tai, jei pastarieji savo sklypuose neturės galimybių įrengti reikalaujamų automobilių stovėjimo vietų. Taip pat politikai palaimino Senojo turgaus prijungimą prie bendrovės „Naujasis turgus“, tačiau kartu prabilta ir apie tai, jog sustambintą bendrovę reikėtų parduoti.

***

Klaipėdos apylinkės teismas praneša panaikinęs 500 eurų baudą, kurią moteriai policijos pareigūnai buvo skyrę už izoliacijos režimo pažeidimą.

****

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 66:91 nusileido Kauno „Žalgiris-2“ komandai ir lieka vienintele NKL ekipa šį sezoną dar nepatyrusi pergalės skonio. Tuo metu Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje susirėmus A grupės lyderėms pergalę svečiuose galiausiai pasiekė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, rezultatu 84:70 įrodę pranašumą prieš Prienų „Labas GAS“ klubą.

Spalio 29-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kokie galėtų būti tolimesni žingsniai po to, kai pirmos instancijos teismas nustatė, jog Pajūrio regioniniame parke sodyba buvo atkurta, pažeidžiant teisės aktus.

***

Po dviejų parų pertraukos savaitinis rodiklis vėl padidėjo, tačiaur 14 dienų 100 tūkst. gyventojų tenkantis COVID- 19 atvejų skaičius Klaipėdoje vėl yra mažesnis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog įvyko tarptautinis Uosto direkcijos skelbtas naujo jos pastato ir kruizinių laivų terminalo konkursas, kurį buvo sukritikavusi Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdyba. Tuo metu buvusio Vyriausiojo policijos komisariato pastato likimas toliau skendi nežinioje.

***

J. Zauerveino ir dar kelių gatvių remontas ne tik buvo pradėtas pažeidžiant procedūras, bet neaišku, kodėl jas pasirinkta remontuoti, nes mieste yra ir daugiau dar prastesnės būklės gatvių – taip konstatavo tyrimą atlikusi Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba, praneša portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino jos chore dainuojančią lenkę Emilią Kozlowską, o Lina Širvinskienė – „WoW Gamma“ moterų bendruomenės klubo turinio vadovę, buvusią profesionalią sportininkę Martyną Kasperavičiūtę.

***

„Abu dalyviai dalyvavo visose procedūrose, pateikė galutinius pasiūlymus ir juos įvertinę šią savaitę nusprendėme, kuris pasiūlymas yra geriausias. Dabar apie tai reikia informuoti pačius dalyvius. Jei mūsų sprendimas nebus apskųstas, tuomet koncesijos sutartį turime pateikti Finansų ministerijai ir Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai. Jei išvados bus teigiamos, koncesijos sutartį jau galėsime pateikti miesto tarybai, nes tik ji gali ją patvirtinti“, – apie išrinktą naujojo sporto ir laisvalaikio komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje statytoją ir valdytoją, kol kas jo neįvadindamas, „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jo buvęs Seimo narys klaipėdietis Ričardas Žurinskas neatsigina teismų.

***

Šį birželį Klaipėdos miesto tarybai pritarus, kad būtų nugriauta šalia piliavietės sovietmečiu iškilusi sporto salė, jau pradėti rengti dokumentai tokiems darbams. Vietoje sporto salės bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Spalio 30-oji

Tarpukario rudens mėnesiais to meto spaudoje vis pasirodydavo žinių apie Zellulosefabrik Memel A.-G. (AB „Klaipėdos celiuliozės fabrikas“) – garsiosios „Grigeo Klaipėda“ pirmtaką, rašoma „Atviros Klaipėdos” publikacijų cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”.

***

Uostamiestyje ir toliau mažėja COVID-19 susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – šį kartą jis sumenko nuo buvusių 2238 atvejų iki 2200,5.

***

Turto bankui pavyko parduoti Žuvininkystės tarnybai priklausiusį žvejybinį laivą „Darius“ – už jį pirkėjas sutiko sumokėti 60 tūkst. eurų.

Spalio 31-oji

„Negalime pasigirti itin vertingomis retenybėmis, nėra kolekcijose nei Šekspyro, nei Puškino autografų, bet siūlyčiau užmesti akį į tai, ką turime, ką pavyko sukaupti, arba, perfrazuojant vieną poetą, ką pavyko pagauti ir išprašyti autografą”, – prisiminimais dalijasi buvęs ilgametis Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Nors Klaipėdoje vėl sumažėjo du svarbūs COVID-19 rodikliai, pagal vieną iš jų uostamiestis vis tiek lieka paskutinėje vietoj tarp visų šalies savivaldybių.

***

Po metų pertraukos į Klaipėdos senamiestį sugrįžusi tradicinė moliūgų šventė sekmadienio vakarą priviliojo minias žmonių.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienio vakarą namie „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse nusileido Šiaulių „Šiauliai-7bet“ komandai rezultatu 86:94 (22:22, 23:26, 16:26, 25:20).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This