49-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 5-oji

Dar praėjusių metų gruodį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų atverstoje civilinėje byloje, kurioje bendrovės „Grigeo Klaipėda“ ir uostamiesčio savivaldybės valdoma „Klaipėdos vanduo“ skundžia Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos nurodymą pašalinti senąjį nuotekų tinklą, užfiksuotas šioks toks proveržis, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė, jog pirks du hibridinius locmaninius katerius. Tikimasi, kad tokie kateriai atvykstančius laivus Klaipėdos uoste aptarnaus jau po dvejų metų.

***

Kodėl Klaipėdos senamiestyje, ties Tiltų ir Turgaus gatvių sankryža, benamio įsirengta išvietė per porą metų iki šiol nepanaikinta, aiškinosi portalo žurnalistas.

***

„Mes norėjome, kad įvyktų faktas. Mes esame atidavę dokumentus į Teisingumo ministeriją, bet kol neturime oficialaus patvirtinimo ir registracijos, tol mes nesiskelbiam. Dokumentai jau patvirtinti Teisingumo ministerijoj, penktadienį, mūsų žiniomis, yra atiduoti į Registrų centrą. Laukiam žinios iš Registrų centro”, – „Atviros Klaipėdos” paklaustas, kodėl iki šiol nepaskelbė žadėtos rinkimų programos, kalbėjo kandidatas į merus, politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” vadovas Arvydas Vaitkus.

***

Pirmadienį miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai nepritarė savivaldybės administracijos siūlymui nekeisti nuo kitų metų viešojo transporto bilietų kainų.

Gruodžio 6-oji

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 35-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“, statančia naująją mokyklą Senvagės gatvėje, o statybos kaina jau išaugo nuo 16,4 iki 16,8 milijono eurų.

***

Ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog Tilžės g. prie geležinkelio pervažos „Stop” ženklas yra būtinas ir jis po pervažos rekonstrukcijos išliks.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 4 asmenys, tarp kurių – advokatas su antstole – įtariami nusikalstamu būdu gautų 157 tūkst. eurų legalizavimu.

***

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau devintą kartą antradienio vakarą gausiai sužibo įvairios kalėdinės eglutės.

Gruodžio 7-oji

Portale rašoma apie besitęsiančias apklausas Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovu bei dar dviem asmenims.

***

„Mūsų tikslas buvo pasidalinti džiugia žinia. Kadangi Seimas patvirtino biudžetą kitiems metams, tai mums aiški teatro užbaigimo data – 2023 metų gruodis. Koks lėšų poreikis, tiek ir patvirtino”, – po susitikimo su Klaipėdos savivaldybės atstovais „Atvirai Klaipėdai” sakė teatro vadovė Laima Vilimienė.

***

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas, kurio keičiamos komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės: prie vienbučių ir dvibučių namų rasis dar vienas, jau ketvirtasis konteineris – stiklo atliekoms.

***

Trečiadienį vykusiame miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė paaiškino, dėl ko ir kiek nuo kitų metų gyventojams didės vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Gruodžio 8-oji

Finansiniais nusikaltimais kaltinami buvęs Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas, lenkas Arkadiusz Krygier ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio” klubo vadovas Mantas Ignatavičius Klaipėdos apygardos teisme išgirdo, kokios bausmės jiems pageidautų kaltinimą palaikanti prokurorė.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su Politikos tyrimų ir analizės institutu dėl sesijų organizavimo ir turizmo koncepcijos projekto parengimo paslaugų. Kartu savivaldybė paskelbė nutraukusi atviro viešojo pirkimo procedūras dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos sklype Birutės g. 5.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūroje vykusioje spaudos konferencijoje pranešta, jog už tai, kad sudarė palankias sąlygas tam tikroms bendrovės laimėti savivaldybės skelbiamus viešuosius pirkimus, Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis iš konkurso laimėtojų galėjo gauti kyšį paslaugomis ir medžiagomis, t.y. konkursų laimėtojai galėjo padėti jo artimiesiems baigti pasistatyti namą.

***

Ketvirtadienį po daugiau nei trijų mėnesių vėl apsilankęs Senvagės gatvėje statomoje mokykloje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas iš rangovo išgirdo patikinimą, kad ateinantis rugsėjis vis dar matomas kaip visų darbų pabaiga.

***

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai ketvirtadienį vienbalsiai pritarė sprendimo projektui, kuriuo siūloma 2023 metais palikti tuos pačius miesto autobusų bei maršrutinių taksi maršrutų tarifus.

***

Ketvirtadienį po diskusijų Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai nusprendė atidėti Maksimo Gorkio progimnazijos pavadinimo keitimo klausymo svarstymą.

***

„Klaipėdos keleivinis transporto surengtoje konferencijoje išmaniųjų technologijų diegimo automobilizmo srityje tema nei miesto vadovai, nei kandidatai į merus nedalyvavo.

Gruodžio 9-oji

Viduramžių Klaipėdos paslaptis projekto „Klaipėdos pėdos” vaizdo siužete atskleidžia archeologai iš Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto – doc. dr. Gintautas Zabiela, dr. Miglė Urbonaitė-Ubė, dr. Raimonda Nabažaitė, Ieva Masiulienė bei Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius doc. dr. Jonas Genys.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje svarstant dotacijos Tarptautinei Ukrainos mokyklai klausimą, pateiktas pasiūlymas keisti šio ugdymo įstaigos statusą.

***

Silikatinių plytų katilinę, esančią sklype Liepų g. 54, numatoma rekonstruoti į administracinį pastatą, įrengiant biuro, sporto, maitinimo bei kitokios paskirties patalpas. 

***

Penktadienį nuotoliniu būdu buvo pristatyti Klaipėdiečių iniciatyvos už demokratiją ir ekologiją – KIDE iniciatyva atlikto pramoninės taršos tyrimo rezultatai.

***

Su 0,49 promilėmis prie vairo sulaikytas Klaipėdos apygardos prokuroras Juozas Sykas „Atvirai Klaipėdai” teigė alkoholio nevartojęs.

***

„Klaipėdos energijos” Stebėtojų tarybos narė, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog penktadienį vykusio Stebėtojų tarybos posėdžio metu buvo svarstomas klausimas dėl valdybos sprendimo nepratęsti generalinio direktoriaus Antano Katino įgaliojimų antrai kadencijai.

Gruodžio 10-oji

„Po to atėjo rusai. Vaikščiojo po namus, viską apvertė aukštyn kojom. Ieškojo ginklų ir karių. Atėjo ir į mūsų rūsį. Pamenu, kaip į akis tvoskė ryški šviesa. Tai buvo ant automatų pritvirtintų prožektorių šviesa. Išsigandau, kad šunys pradės loti ir juos nušaus”, – pasakojo ukrainietė psichologė Olga, prieglobstį ir darbą radusi Klaipėdoje.

***

Ką ir kaip Rusijos žiniasklaida rašo apie Klaipėdą ir Lietuvą, nuomonių rubrikoje dalinasi portalo žurnalistas.

***

UAB „V. Paulius & Associates“ planai dar šiemet šalia Dangės, prie Biržos tilto, pradėti statyti buvusį „Salamader“ pastatą tapo realybe – jau kurį laiką čia darbuojasi statybinė technika, sklypas aptvertas tvoromis, praneša portalo žurnalistas.

***

Šeštadienį Klaipėdoje Teatro aikštėje buvo įžiebta Kalėdų eglė.

Gruodžio 11-oji

1950-ųjų uostamiesčio Vykdomojo komiteto dokumentai, šiuo metu saugomi Klaipėdos regioniniame archyve, byloja, kad net ir prabėgus penkmečiui po komunizmo statybų pradžios maisto produktai vis dar buvo vežiojama purvinoje taroje ir dėžėse, nemažai įstaigų veikė antisanitarinėmis sąlygomis, mieste nebuvo šiukšlinių, trūko viešųjų tualetų, o esami buvo ypač apleisti: apie tokius to meto Klaipėdos sanitarinius bei sveikatos reikalus ir dėstoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” dalyje.

***

Šeštadienio vakare Klaipėdoje apleistame name Aukštaičių g. rastas, įtariama, sušalusio maždaug 55-60 metų benamio kūnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This