30-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 19-oji

Naujojo daugiabučių namų kvartalo „Bastionų namai“ projektinių pasiūlymo viešas svarstymas penktadienio vakarą sulaukė keleto susidomėjusių asmenų, kuriuos labiausiai domino automobilių stovėjimo klausimai ir nauji darželiai bei mokyklos, praneša „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

***

Pirmadienį ir antradienį klaipėdiečius skiepytis kviečia Nacionalinis kraujo centras.

***

„Vanduo kasdien krito po 1-2 laipsnius, o staigiai atšalo dėl šiaurinės srovės. Taip būna vasaromis, kai, pasikeitus srovėms, vanduo per vieną naktį atšąla. Be to, jau ir praėjusią savaitę maudantis galima buvo jausti, kaip per kojas staiga praeina šalta srovė”, – iki 15 laipsnių atvėsusio jūros vandens priežastį „Atvirai Klaipėdai” nurodė Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

***

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ skelbia, jog siekdama mažinanti kvapų sklaidą Dumpių nuotekų valykloje, planuoja uždengti pastatą, į kurį pirmiausia suteka nuotekos iš Klaipėdos miesto ir rajono – jau pradėtas rengti techninis darbo projektas.

***

Dėl artėjančios Jūros šventės renginių – ir organizatorių, ir specialistų patariamai ir palinkėjimai švęsti saugiai.

***

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vyko pasitarimas, kaip atnaujintą jachtą „Lietuva“ būtų galima panaudoti vaikų ugdymui ir jų supažindinimui su buriavimu.

***

Pasak Nacionalinio kraujo centro specialistės, pirmą dieną Klaipėdoje buvo paskiepyta apie 300-tus žmonių.

***

Pirmadienį į audringas Baltijos bangas paleisti pirmi penki šiemet Lietuvos jūrų muziejuje išslaugyti ruoniukai: Zabova, Unarava, Gastinčius, Iškadnikas ir Unčiakas.

Liepos 20-oji

Pirmadienį visuomenei buvo pristatyta prie Klaipėdos planuojamos naujos tepalų perdirbimo ir gamybos įmonės ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaita, sukausi nemažai gyventojų klausimų ir pastabų.

***

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai praneša baigę ir teismui perdavę trijų verslininkų, prekiavusių prabangiais „Harley Davidson“ motociklais, bylą.

***

Uostamiestis pagal 14 dienų atvejų rodiklį, tenkantį 100 tūkst. gyventojų, tarp visų šalies savivaldybių jau įsitvirtino pačiame sąrašo gale.

***

Rekonstruotoje „Vaidilos“ aikštėje riogsančio buvusio kino teatro pastato rekonstrukcijos projektas juda į priekį: iki šių metų galo jau planuojama parengti pastato rekonstrukcijos techninį projektą, o kitais metais pradėti statybos darbus, praneša portalo žurnalistė. Ji taip pat informuoja, jog jau parengtas Giruliuose privažiavimo kelio per mišką ir automobilių aikštelės projektas, skirtas žvejų poreikiams.

***

Antradienį Klaipėdoje Kultūros ministerijos iniciatyva vykusios diskusijos dėl uostamiesčio centrinio pašto pastato įveiklinimo metu išgryninta mintis, kad minėtas pastatas galėtų tapti tarptautiniu komunikacijos centru.

***

Aplinkos apsaugos departamentui gavus informacijos apie antradienį klaipėdiečio Michailo Andrijanovo užfiksuotą Kuršių mariose rudą dėmę, buvo pradėtas patikrinimas ir inspektoriai nustatė, kad tai į lietaus išleistuvą patekusios gamybinės nuotekos, tekančios iš AB „Grigeo Klaipėda“ teritorijos.

Liepos 21-oji

Prekybos centro „Banginis“ transformacijos į „Megą“ ir greta jos iškilsiančio 70 metrų biurų pastato viešas svarstymas nesudomino nė vieno klaipėdiečio, praneša portalo žurnalistė.

***

Į raudonąją zoną patekusioje Klaipėdoje ir toliau auga COVID-19 rodikliai.

***

Kokios gatvės bus transportui uždarytos per Jūros šventę – skaitykite čia.

***

„Halėje buvo du kondicionieriai, vienas iš tiesų sugedo, bet kitas veikia. Patalpos nuolat yra vėdinamos, rytais nuo 6 iki 9 val. atidarome visus langus, nėra tragiška situacija. Per karščius halėje būdavo apie 25-26 laipsnius, tai atitinka higienos normas, prekiauti galima, temperatūrai esant iki 28 laipsnių, tiek nė karto nėra buvę, o dabar, kai lauke atvėso, temperatūra dar gerokai žemesnė, tikrai nėra prasta ten situacija”, – klaipėdietės skundą, kad esą halėje yra per karšta, „Atvirai Klaipėdai” komentavo laikinasis Senojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas.

***

Policija skelbia I šių metų pusmečio veiklos ir kriminogeninės situacijos rezultatus.

Liepos 22-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi dar vieną situaciją, kai namo administratoriaus pakeitimas Taikos pr. 43 namo gyventojams baigėsi dvigubų sąskaitų siuntimu ir grasinimais perduoti juos skolų išieškotojams.

***

Didžiausiu COVID-19 židiniu tampa jau beveik visa Vakarų Lietuva.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje dauguma politikų pritarė tam, kad nuo rugsėjo pabrangtų maitinimo paslaugos ikimokyklinio ugdymo įstaigose beveik iki 80 eurų per mėnesį. Taip pat pritarta pirmos universitetinės gimnazijos įsteigimui bei nuspręsta surengti ir „Europiadą”, ir didžiųjų burlaivių lenktynes.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos uoste pirmą kartą lankėsi JAV gynybos atašė pulkininkė leitenantė Stephanie L. Baugh.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė bandė surasti tikruosius visuomenininkų nuotraukose paviešintų naftos produktų išsiliejimo kaltininkus bei nustatyti, kada ši avarija galėjo įvykti.

Liepos 23-oji

Uostamiesčio savivaldybės planai Tauralaukyje pastatyti socialinio būsto daugiabutį kaimynystėje gyvenančių klaipėdiečių viešame projektinių pasiūlymų pristatyme buvo pasitikti priešiškai, rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Ernesta.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog mobiliosios Klaipėdos vakcinavimo nuo COVID-19 komandos dirbs ir Jūros šventės metu – liepos 23-25 dienomis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nukeltas buvusio prokuroro Sauliaus Galmino bylos nagrinėjimas Klaipėdos apygardos teisme, primindama liūdnai pasibaigusią prokuroro karjerą dėl smurto artimoje aplinkoje.

***

Planuojamai tepalų gamyklos kaimynystei nepritariantys pietinės Klaipėdos dalies gyventojai užtarimo prašys ir šalies Prezidento, ir premjerės – klaipėdiečiai pradėjo rinkti savo protestą patvirtinančius parašus ir jais žada užversti įvairias institucijas, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

Penktadienį Vakarų Baltijos laivų statykloje pakrikštytas naujas Smiltynės perkėlos keltas „Klaipėda“, kurio krikštamote tapo Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

***

Nuo penktadienio vidurdienio atsidariusią Jūros šventės mugę užplūdo lankytojai, o vakarop vykusioje tradicinėje eisenoje dalyvavo 35 Klaipėdos kolektyvai ir 21 „Baltic Regatta” įgula.

Liepos 24-oji

Po penktadienio vakarą Klaipėdos gatvėmis nuvilnijusios Jūros šventės eisenos Kruizinių laivų terminale surengtos fiestos atidarymo ceremonijos metu buvo apdovanota 11 eisenoje dalyvavusių įmonių bei organizacijų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie besiformuojančią naują Jūros šventės tradiciją – nuo žiniasklaidos uždarus mero priėmimo vakarus.

***

Klaipėdoje per parą koronavirusine infekcija užsikrėtė 36 gyventojai – paskutinį kartą didesnis naujų susirgimų skaičius su 45 atvejais buvo fiksuotas tik gegužės 20 dieną.

***

Jūros šventėje pagerbta žuvusi „Linkuvos” įgula bei surengta tradicinė visų žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija, kurioje dalyvavo šalies prezidentas su žmona.

***

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ tradiciškai sudaroma galimybė visuomenei savo akimis pamatyti, kuo gyvena ši Klaipėdos uosto kompanija, kaip joje organizuojami darbai bei kokie perkraunami kroviniai, ir šiemet sudomino didelį būrį klaipėdiečių bei miesto svečių.

Liepos 25-oji

„Vyriausybė gerai supranta, jog Klaipėdos krašto prekyba ir pramonė yra visos Lietuvos gerovės klausimas. Pakelti klaipėdiškių gerovę prekyboje, pramonėje ir žemės ūkyje yra vienas iš jos didžiųjų rūpesnių”, – 1927-ųjų liepos 10 d. kalbėjo Antanas Smetona, atidarydamas Klaipėdoje surengtą Lietuvos žemės ūkio ir pramonės parodas, rašoma rašinyje ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinyje, kuriame ir pasakojimas apie Vytauto Didžiojo paveikslo kelionę.

***

Šeštadienį Klaipėdoje Taikos prospekte esančiame prekybos centre pavogtas padėklas su 99-iais aukso žiedais, kurių bendra vertė – apie 100 tūkst.eurų.

***

Klaipėdą iš paskutinės vietos pagal koronavirusinę situaciją šeštadienį išstūmė Palanga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Sekmadienį - nemokamas muziejų lankymas

Balandžio 28-ąją, paskutinį šio mėnesio sekmadienį, tradiciškai bus galima nemokamai aplankyti Kultūros ministerijai pavaldžius muziejus. Klaipėdoje ministerijai priklauso trys įstaigos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This