15-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 8-oji

Nors paskutiniojo šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos posėdžio darbotvarkėje nebuvo nurodyta mero metinės ataskaitos, „Atvirai Klaipėdai” Vytautas  Grubliauskas patvirtino, jog savo darbo ataskaitą pateiks, o pirmadienio vakare tuo klausimu papildė ir darbotvarkę.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pateikia pokalbį su 75-ąjį  jubiliejų švenčiančiu kompozitoriumi Giedriumi Kuprevičiumi, kurio dvi operos rodomos Klaipėdos muzikiniame teatre.

***

Pranešta, kad uostamiesčio istorinis burlaivis „Meridianas“ ir jo išsaugojimu besirūpinanti viešoji įstaiga priimta į Europos jūrinio paveldo asociaciją (European Maritime Heritage, EMH).

***

Asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją” paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip sekmadienio rytą iš „Klasco” teritorijos vykdant krovą sklinda rausvos dulkės.

***

„Užbėgdamas žurnalistų tyrimui, kuriame buvo narpliojama istorija apie tai, kad dabartinis kandidatas į prezidentus, būdamas kelių policininku, elgėsi kažkaip nešvariai, p. Skvernelis pažadėjo viešai paskelbti Policijos departamento vidaus tyrimo, kuriame jis figūravo, medžiagą, tačiau savo pažadą netikėtai pamiršo”, – nuomonių rubrikoje apie S. Skvernelio prezidentinės rinkiminės kampanijos ypatumus rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atvira Klaipėda” informavo, jog prokuratūra kol kas laiko paslaptyje, kiek yra kandidatų, norinčių užimti atsilaisvinusią Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro vietą.

***

Klaipėdos apygardos teismas pranešė nenustatęs teisinių pagrindų keisti nuteistajam Henrikui Daktarui 2013 m. birželį priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu paskirtos laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės kita bausmės rūšimi.

***

Kadenciją baigiančios Klaipėdos miesto tarybos Kolegija pirmadienį vienbalsiai pritarė, kad naujojoje kadencijoje mero Vytauto Grubliausko komandoje atsirastų du politinio pasitikėjimo tarnautojai – patarėjai.

***

Pranešta, kad tarptautiniame konkurse „Baltic Amber Seinai 2019“ Lenkijoje Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro šokių studijos „Vijurkas“ merginų grupė pelnė prestižinį „Grand-Prix“ apdovanojimą. O Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Vaikų operos studija laimėjo pirmąją vietą tarptautiniame vokalistų konkurse „Muzikos talentų lyga 2019“.

Balandžio 9-oji

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėjų kolegija atmetė „Klasco” skundą dėl uostamiesčio savivaldybės ketinimų dalį jos teritorijos žymėti kaip konversinę.

***

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį pranešė užregistravusi 9 kandidatus dalyvauti šalies prezidento rinkimuose, iš kurių net trys yra susiję su Klaipėda.

***

Į „Klaipėdos vandens” Stebėtojų tarybos posėdį pakviestas „Atviros Klaipėdos” žurnalistas prieš svarstant Tomo Eikino atleidimo iš valdybos narių klausimą, buvo išprašytas iš salės, nors ir už uždarų durų sugebėjo išgirsti, apie ką buvo kalbėta.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija ir po pakartotinio svarstymo pranešė, jog nederina Uosto direkcijos ruošiamo Klaipėdos uosto bendrojo plano.

***

Šiuo metu Niujorko Ionos koledže studijuojanti klaipėdietė bėgikė Eglė Morenaitė JAV studentų „Raleigh Relays“ varžybose 5000 m bėgime finišavo antra  ir pagerino Klaipėdos miesto rekordą.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina 80-metį pasitinkantį ilgametį muzikinio teatro dirigentą Stasį Domarką, kuris Klaipėdą vadina savo sėkmės miestu.

Balandžio 10-oji

„Atvira Klaipėda” gavo ir paskelbė Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos posėdžių, suteikusių teisę griauti „Klasco” teritorijoje esantį vadinamąjį Locmanų namą, protokolus.

***

STT trečiadienio ryte sulaikė keturis Valstybinės energetikos inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus darbuotojus, įtariamus kyšininkavimu.

***

Trečiadienio rytą Klaipėdos pilies jachtų uostelyje buvo pakrikštyti greitaeigis kateris ir dvi motorinės valtys, kuriuos uostamiesčio policija perėmė iš Lietuvos transporto saugos administracijos.

***

Klaipėdos uosto direkcija pranešė, jog kruizų sostine tituluojamame Majamyje prasidedančioje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje „Seatrade Cruise Global 2019“ pristatomas ir Klaipėdos uostas, kuris už sukurtą audiogidą bus apdovanotas.

***

Trečiadienį Vilniuje, prie Kultūros paveldo departamento ir uostamiestyje, prie šios įstaigos Klaipėdos skyriaus surengti piketai, kurių dalyviai pareiškė protestą prieš leidimą nugriauti Locmanų namą, stovintį Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) teritorijoje.

***

Iš tradicinio Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ jaunieji klaipėdiečiai grįžo net su keliomis prizinėmis vietomis.

***

„Betsafe“ lažybų ekspertai apsiriko, nuvertinę klaipėdiečių „Neptūną“ – namuose trečiadienio vakare uostamiesčio krepšininkai Vilniaus „Rytą“  sutriuškino rezultatu 89:74.

Balandžio 11-oji

„Bendrovė dirba kaip dirbusi, yra atnaujinusi veiklą, tiesiog pasikeistus savininkams buvo tokia situacija, kad ne su visais kreditoriais pavyko susitarti dėl senųjų kreditorinių įsipareigojimų vykdymo, vienas piktybiškai siekė kuo labiau pakenkti įmonei. Kadangi jam kreditorinis įsiskolinimas buvo ženklokas, tiesiog teko imtis restruktūrizacijos plano, kad įmonė toliau galėtų gyvuoti ir išsaugoti darbo vietas”, –  apie planus restruktūrizuoti UAB „Žemkasa”, vykdančią ir Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbus, „Atviros Klaipėdos” žurnalistui  sakė jos vadovas Evaldas Aukštuolis.

***

Ketvirtadienio naktį kilus gaisrui viename iš Sulupės g. namų nukentėjo buto savininkas.

***

Turto bankas pranešė aukcione parduodantis tris Klaipėdos centre esančius objektus.

***

„Smiltynės perkėla“ paskelbė apie planuojamą statyti naują perkėlos terminalą.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie planuojamą atkurti istorinę Junkerių gatvę.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė apie netoli Klaipėdos uosto vartų 36 metrų gylyje aptiktą ir sunaikintą sprogmenį.

***

„Mes siūlome atskirti dviratininkų taką nuo pėsčiųjų, kaip yra visame civilizuotame pasaulyje padaryta. Dviračių takas yra dviračių takas, pėsčiųjų takas yra pėsčiųjų takas, žaidimų aikštelė yra žaidimų aikštelė. Ir negalima šitų funkcijų sumaišyti”, – ketvirtadienio vakare savivaldybėje vykusiame pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. atnaujinimo darbų projektinių pasiūlymų viešame svarstyme kalbėjo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, bandęs nuraminti planuojamais atnaujinimo darbais nepatenkintas įsiaudrinusias gyventojas.

Balandžio 12-oji

Penktadienį vykusiame paskutiniajame senosios Klaipėdos miesto tarybos posėdyje beveik vienbalsiai buvo pritarta mero darbo ataskaitai. Nueinančios Tarybos nariai taip pat palaimino pradinuko bilietą bei pritarė dviems papildomiems mero patarėjų etatams.

***

Prokuratūra pranešė apie Klaipėdos miesto apylinkės teisme nuteistus du asmenis už manipuliaciją medicininiais tvarsčiais, pasisavinus už juos daugiau kaip 170 tūkst. eurų privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

***

Senoji 2015-2019 metų kadencijos Klaipėdos miesto Taryba atsisveikino su rinkėjais – iš senosios į naująją Tarybą buvo perrinkta 11 narių.

Balandžio 13-oji

Šeštadienio interviu – pokalbis apie Klaipėdos kultūros situaciją  su dėstytoju, Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos nariu, asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ vadovu Tomu Kiauka.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog net du klaipėdiečiai dirbs Kretingos rajono savivaldybės administracijoje: buvęs Klaipėdos mero patarėjas Albertas Barauskas analogiškas pareigas jau eina Kretingoje nuo penktadienio, o Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančiajai direktorei Jolantai Girdvainei pasiūlytas Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorės postas.

***

„Rinkiminės kampanijos metu atidžiau stebintiems įvairius debatus ir politinę reklamą matėsi, kad viena iš žinučių, kurią bandyta įkišt rinkėjams į galvas, buvo „Budinas/liberalai blogi, meras – geras“,- nuomonių rubrikoje porinkiminę situaciją uostamiestyje analizuoja Justinas Liubinskas.

***

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“  savo pirmininku antrą kartą iš eilės išsirinko Lauryną Gečių.

***

Lietuvos jūrų muziejui per pastarąsias dienas tenka priglausti trečiąjį ruoniuką – prasidėjus migracijai šių gyvūnų mažyliai vis atsiranda mūsų pajūryje.

***

Kėdainiuose vykstančio MultiGyn Moterų lygos finalo ketverto pusfinalyje Kauno „Aistės-LSMU“ šeštadienį 83:59 įveikė Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkes.

***

Šeštadienį Klaipėdos buriavimo mokyklos „Žiemys” vaikai su tėvais Smiltynės paplūdimyje surinko daugiau nei 250 kg šiukšlių.

Balandžio 14-oji

„Tačiau kai tariami gyventojų lūkesčiai, neišklausius autorių pristatymo iki galo, išrėkiami vienos besiblaškančios ponios, už visus geriausiai žinančios, jog šioje vietoje dviračių tako apskritai nereikia, o „mūsų vaikai žais ten, kur jie nori, jiems neįsakysi“, tuo metu atsakingam departamento vadovui bandant atsargiai paprotinti į lankas nuklydusią moteriškę, pradedi abejoti tokių viešų pristatymų nauda ir net jų reikalingumu”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos „Atlantas” sekmadienio popietę pasiekė antrąją pergalę Lietuvos futbolo A lygoje – rezultatu 2:1 (1:0) įveikė paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje užimančią „Panevėžio” ekipą.

***

Sekmadienį Vilniaus „Kibirkšties“ komanda Kėdainių arenoje vykusiame mažajame MultiGyn Moterų lygos finale 76:68 (19:17, 20:12, 16:20, 21:19) pranoko Lino Mikelevičienės vedamą Klaipėdos „Fortūną“ ir iškovojo bronzos medalius.

***

Sekmadienio vakarą tuštokoje Klaipėdos „Švyturio“  arenoje Lietuvos vyrų rankinio rinktinei pavyko iškvoti pirmąją pergalę 2020 metų Europos čempionato atrankoje – įveikta Rumunijos ekipa. Svečiai nugalėti rezultatu 24:23 (12:11).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This