32-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 5-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie savivaldybėje vykusį iš Klaipėdos regioninės architektūros tarybos, Uosto direkcijos ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos gautų pastabų dėl miesto bendrojo plano aptarimą, kuriame dalyvavo ir savivaldybės administracijos vadovybė, nors jų viešai platinamose darbotvarkėse to renginio nurodyta nebuvo.

***

Sveikatos  apsaugos ministerija skelbia apie pusantro karto – nuo šiuo metu nustatytų 8 iki 5 europinių kvapo vienetų – sumažintą didžiausią leidžiamą ribinę kvapo koncentraciją gyvenamosios aplinkos ore, tačiau tam skiriant 5 metų pereinamąjį laikotarpį.

***

Policija praneša apie sunkiai sumuštą 16-metį bei apie į poilsiautojus nusitaikiusius sukčius. Taip pat skelbiama apie savaitgalį vykdytus reidus.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog šiuo metu rekonstruojamame buvusiame sandėlyje Žvejų g. 18 po dvejų metų įsikurs šalia jau veikiančio viešbučio „MICHAELSON boutique HOTEL“ apartamentai.

***

Klaipėdos jūrininkų ligoninė praneša, jog jų kardiochirurgai pirmą kartą atliko širdies vožtuvo korekcijos operaciją unikaliu metodu – per nedidelį pjūvį, nestabdant paciento širdies, prisiuvant nutrūkusias širdies mitralinio vožtuvo chordas.

***

Už Klaipėdai reikšmingus baigiamuosius darbus penkiems Klaipėdos universiteto absolventams skirtos piniginės premijos. Premijos dydis – 578 eurai.

Rugpjūčio 6-oji

„Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas informuoja apie dar vieną Klaipėdos senamiestyje planuojamą statyti viešbutį.

***

Policija įspėja klaipėdiečius neužkibti ant tariamų butų nuomotojų kabliuko – pranešama apie padažnėjusius šio pobūdžio sukčiavimo atvejus. Prokuratūra savo ruožtu skelbia baigusi ir Vilniaus apylinkės teismui perdavusi dviejų sukčių, veikusių Klaipėdoje, bylą.

***

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta 2,162 mln. eurų vertės sutartis su bendrove „YIT Lietuva”, kuri per 14 mėn. įsipareigojo atlikti Joniškės gatvės II etapo rekonstrukciją, įrengiant ir šviesoforinę sankryžą.

***

„Neptūnas“ pranešė su puolėju Deividu Gailiumi sudaręs dar dvejų metų sutartį pagal formulę „1+1“. O Palangoje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate puikiai pasirodė  klaipėdiečiai sportininkai.

***

Apžvalgininkas Rytas Steselis nuomonių rubrikoje samprotauja apie antialkoholinės sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos politikos rezultatus.

Rugpjūčio 7-oji

„Atviros Klaipėdos” prašymu policija patikslino antradienio pavakarę ties Pervalka įvykusios avarijos aplinkybes.

***

Reaguodamas į gautą skaitytojo laišką, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi automobilių parkavimo bei apmokestinimo prie „Saturno” prekybos centro niuansus. Žurnalistas taip pat domėjosi ir situacija dėl dingusių medinių pėsčiųjų takų Melnragėje.

***

Policija pasidalino Jūrų uosto policijos grupės pareigūnų atlikto reido Centriniame Klaipėdos terminale bei uosto akvatorijoje rezultatais.

***

„Man asmeniškai Eduardas Balsys yra vienas stipriausių lietuvių kompozitorių simfonistų, savo sceninių veikalų stilistika kone puse amžiaus aplenkęs kitus mūsų šalies kompozitorius. Jo baleto muzika ir be libreto pasako viską – užtenka atidžiai įsiklausyti’, – sako Eduardo Balsio baleto „Eglė žalčių karalienė“ dirigentas Modestas Barkauskas, kurį pristato Klaipėdos muzikinis teatras, kviesdamas į šio kūrinio premjerą Palangoje.

***

Trečiadienį Klaipėdos universitete visuomenei buvo pristatytas  naujas šios aukštosios mokyklos logotipas, kurį sukūrė vilniečių ženklodaros studija „And-studio“.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas rotušėje pagerbė dešimtojo Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionato metu vicečempionu tapusį Mindaugą Jurkšą ir jo trenerį Valerijų Murašovą.

***

Penkių su žuvininkystės verslu susijusių asmenų elgesį dėl galbūt neteisėtos lobistinės veiklos tyrusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad Lobistinės veiklos įstatymo nuostatos pažeistos nebuvo. Tuo metu Vyriausybė trečiadienį be diskusijų panaikino svarbaus ekonominio projekto statusą „Jūros vartais” vadintai Klaipėdos projektų grupei.

***

Trečiadienio popietę Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad Uosto direkcijos, kai jai dar vadovavo  Arvydas Vaitkus inicijuotas ieškinys klaipėdiečiui Seimo nariui Eugenijui Gentvilui, prieš tai dirbusiam šios valstybinės įmonės vadovu, yra atmetamas.

Rugpjūčio 8-oji

„Matomai padarė įtaką verslininkai, pramonininkai ir ūkininkai, kurie stovėjo prie ministerijų durų nuolat. Jų yra didesnis pasiekimas nei bendruomenės”, – paprašyta pakomentuoti sveikatos apsaugos ministerijos sprendimą, kuriuo kvapo norma sumažinta iki 5 europinių vienetų, „Atvirai Klaipėdai” sakė Ligita Girskienė.

***

„Klaipėdos nafta” praneša kartu su Uosto direkcija pasirašiusi trišalę sutartį dėl jos nuomojamos krantinės Nr. 1 rekonstrukcijos darbų su viešojo konkurso laimėtojais – jungtinės veiklos partneriais UAB „Tilsta“ ir UAB „Fegda“, kurie darbus už 2,5 mln. erų turi atlikti per dvejus metus.

***

Policija informuoja apie trečiadienį Nidos nudistų paplūdimyje nuskendusį 52 metų Airijos pilietį bei Palangoje – 49 metų moterį. Tuo metu muitinė skelbia su pinigų kontrabanda Nidos poste sulaikusi Rusijos pilietį.

***

Buvęs sunkiatletis, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas Klaipėdos apylinkės teismui pateikė tris skundus dėl esą ne jo paties padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

„Panagrinėjus e-erdvėje lenkų keleivių atsiliepimus, galima suprasti, kodėl tramvajus Olštyne toks nepopuliarus. Jis važiuoja retai. 16 min intervalas yra daugoka. Dabar Klaipėdoje Taikos prospekte autobusų intervalas populiariausiais laikais yra apie vieną minutę. Laukti papildomas 15 minučių gali tik tikras bėgių fanatas, o tokių niekur nėra daug”, – vieną iš argumentų, kodėl Klaipėdoje nereiktų tiesti tramvajaus linijos, nuomonių rubrikoje pateikia Linas Poška.

Rugpjūčio 9-oji

„Atvira Klaipėda” supažindina su trečiadienį Vilniaus apygardos teismo priimtu sprendimu, kuriuo buvo atmestas Uosto direkcijos, kai jai dar vadovavo Arvydas Vaitkus, ieškinys klaipėdiečiui Seimo nariui Eugenijui Gentvilui.

***

„Klaipėdos nafta” skelbia, jog liepą, kai dėl Baltarusijoje tris savaites vykusių dujotiekio remonto darbų dujos iš šios šalies nebuvo tiekiamos, Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalas užtikrino jų tiekimą Lietuvos ir kaimyninių šalių naudotojams.

***

„Atvira Klaipėda” dalinasi foto ir video vaizdais iš po penktadienio lietaus užpiltų Klaipėdos gatvių.

***

„Mano tėvo nėra gyvo jau 5 metus. Jei jis nebūtų turėjęs galimybių prieš 16 metų pats susimokėti už protezavimo paslaugą, taip ir būtų likęs Nedrąsios šypsenos džentelmenas”, – apie nedovanotinai ilgas eiles senjorų nemokamam dantų protezavimui nuomonių rubrikoje rašo Renaldas Kulikauskas. Tuo metu Vytautas Valevičius samprotauja apie švietimo ateitį.

***

Nors dalis vairuotojų skundžiasi prastai sureguliuotais šviesoforais Jūrininkų pr., valdininkai ir rangovai tvirtina jokių problemų čia nematą.

***

„Neptūno” pastaruosius dvejus metus gynęs Laimonas Kisielius naujajame sezone rungtyniaus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje, kuriai atstovavo ir 2014-2015 metų sezone. Tuo metu „Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas rašo, jog uostamiestyje vykusiame tradicinio tarptautinio futbolo turnyre Klaipėdos mero taurei laimėti jaunieji klaipėdiečiai liko antri.

***

„CityBee“ praneša, kad penktadienį Klaipėdoje ir Palangoje pradėjo teikti el. paspirtukų dalijimosi paslaugą. Tuo metu Vaikų teisių apsaugos tarnyba informuoja apie Klaipėdos apskrityje vykstančią sistemos pertvarką.

Rugpjūčio 10-oji

„Vieną dieną draugai atsinešė iš tėvo, jam nežinant, pasiskolintą kaitą. Iš buriavimo treniruočių bėgdavom prie jūros mokytis kaituoti. Jie jau mokėjo, tai pamokė ir mane. Užmovė aitvarą, sako „čia suk į kairę, čia į dešinę“ ir tiek. Kitą kartą nutempė mane į pačią jūrą, parodė, ką reikia daryti, o dar kitą kartą sako „dabar eik pats vienas“. Ir žiauriai užkabino! Buriavimas atrodė nebeįdomus”, – pasakojo 23 metų kaituotojas Vytautas Rudnickas, kurį kalbino su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujanti Gabrielė.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinasi akimirkomis iš „Jazzpilyje” vykusio koncerto „Atsarginio kelio muzika“ bei iš Ukrainos baleto žvaigždžių pasirodymo Žvejų rūmuose.

***

Krašto apsaugos ministerija informavo apie Klaipėdoje pasibaigusias tarptautines narų išminuotojų pratybas.

***

Smiltynėje vyko antrasis Vasaros paplūdimio sporto festivalis.

***

Šeštadienį Kuršių mariose buvo išgelbėti keturi žmonės. Tuo metu Klaipėdos Atlantas“ šeštadienį sostinėje sužaidė lygiosiomis 1:1 su Vilniaus „Riteriais“.

Rugpjūčio 11-oji

„Jau senai pasirinkau poziciją neprisidėti prie pelno bičo, kuris viešai abejojo, kad nepilnamečio tvirkinimas Lietuvoje yra bėda, kuris, vengdamas šiek tiek didesnių mokesčių Lietuvoje, savo ferarius registravo Estijoje ir kurio krabų lazdelių biznis Rusijoje dar nesenai užėmė 40 proc. visos sušimi rinkos. Gal paranoja, bet kad Putinas leido tiek pasiekti ir nepaims nieko mainais, netikiu”, –  nuomonių rubrikoje rašo Renaldas Kulikauskas.

****

15 metų ir dvi dienas Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebono pareigas ėjęs Vilius Viktoravičius sekmadienį atsisveikino su savo parapija – vidurdienį buvo surengtos iškilmingos padėkos šv. Mišios už jo tarnystę šiai parapijai ir bendruomenei.

***

Savaitgalį Latvijos sostinėje Rygoje iškilmingai paminėtame kaimyninės šalies karinių jūrų pajėgų įkūrimo šimtmečio reginyje dalyvavo bei Latvijos kolegas pasveikino Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės admirolas Arūnas Mockus su patrulinio laivo P15 „Sėlis“ įgula.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This