3-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 13-oji

„Lietuvos geležinkelių” užsakymu jau projektuojamos centrinėje miesto dalyje turinčios atsirasti triukšmo slopinimo sienutės – visuomenei pristatyti projektiniai pasiūlymai, kaip jos gali atrodyti atkarpoje nuo stoties iki centrinio stadiono.

***

Klaipėdos apygardos teismas skelbia apie už piktnaudžiavimą nuteistą Pagėgių vyr. architektę , o policija praneša apie savaitgalio kriminalus bei apie sukčių, apsimetusį „skaitiklių tikrintoju”.

***

Melnragės bendruomenės atstovai portalui adresuotame laiške piktinasi iki šiol nesutvarkytu eismu prie privataus darželio, o Visuomenės sveikatos centras informuoja apie padaugėjusių gripo atvejų.

***

Klaipėdos savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas‘‘ valdyba, papildyta Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėju Andriumi Kačalinu, pirmadienį atleido iš pareigų įmonės vadovą Dangerą Aleksandrovą.

***

Buvę Stasio Šimkaus konservatorijos absolventai dalinasi įspūdžiais iš vakaro, skirto daugelio iš jų mokytojo Stanislovo Juščiaus atminimui.

Sausio 14-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė rašo, jog dėl dirvožemyje aptikto chromo stringa Vitės progimnazijos stadiono rekonstrukcija.

***

Renaldas Kulikauskas nuomonių rubrikoje toliau demaskuoja „Grigeo Klaipėda”, o Augustinas užrašė Upelės raudą.

***

Antradienį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį Broniaus ir Ramūno Vyšniauskų byloje, o policija pranešė operatyviai sulaikiusi skaitiklių tikrintoju apsimetusį vagį.

***

Susisiekimo ministerija skelbia apie planuojamas investicijas į Klaipėdos uostą.

***

Povilu Baltausiu pasivadinęs klaipėdietis toliau apžvelgia „Klaipėdos vandens“ darbuotojų atleidimo peripetijas. 

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog antradienį Seimas pritarė, kad Šv. Jono bažnyčios atstatymas būtų pripažintas valstybei svarbiu projektu bei skelbia apie Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą Lietuvai vadinamojoje klaipėdietės Ingos Rinau byloje.

***

Antradienio vakarą Pempininkų bibliotekoje susirinkusiems klausytojams klaipėdietis žurnalistas ir rašytojas Mindaugas Milinis pristatė dvi savo knygas, dalyvaujančias konkurse „Klaipėdos knyga 2019“.

Sausio 15-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apygardos teismui vis nepavyksta pradėti nagrinėti civilinės bylos pagal uostamiesčio savivaldybės inicijuotą ieškinį už 16,579 mln. eurų Klaipėdos baseiną pastačiusiam ir galimai nemažai broko pridariusiam rangovui.

***

„Tačiau tai, ką Klaipėdoje atskleidė teisėsaugos įvykdytos operacijos, kurių metu nustatyta, kad didelis „Grigeo Klaipėda“ kartono gamybos fabrikas leido nevalytas gamybos nuotekas tiesiai į Kuršių marias, kūju kalė viso lietuviško verslo reputacijai. Ji ir šiaip nebuvo aukščiausio lygio”, –  nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Policija skelbia sulaikusi iš privačių namų juvelyrinius dirbinius ir pinigus vogusį ilgapirštį, o Klaipėdos apygardos teismas informuoja apie paskelbtą  nuosprendį vyrui, nužudžiusiam savo draugą.

***

„Atvira Klaipėda” pateikia Klaipėdos regioninė architektūros tarybos posėdžio protokolo ištraukas dėl MB „Alitudės” parengto Turgaus aikštės kapitalinio remonto.

***

200 metų jubiliejų minintis Klaipėdos muzikinis teatras pristato pagrindinius šių metų renginius ir premjeras.

***

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys klaipėdietis Simonas Gentvilas su dar 34 parlamentarais kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kurio prašo išaiškinti, ar kartu su 2020 m. biudžetu priimti, Vyriausybės ir atskirų Seimo narių teikti mokestiniai įstatymai yra teisėti.

***

Trečiadienį paminėtos 97- osios Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos metinės.

***

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį įpareigojo Klaipėdos apygardos teismą iš naujo nagrinėti bylą dėl Giruliuose esančios, jos gyventojų užtvertos Skautų gatvės.

***

„Grigeo Klaipėda“ trečiadienį pranešė, kad biologinis nuotekų valymas, suderinus sutarties sąlygas, bus perduotas įmonei „Klaipėdos vanduo“ – deramasi dėl ilgalaikės sutarties.

***

Trečiadienį Klaipėdoje duris atvėrė nauja lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė, įsikūrusi Liepų g. 81. Į parduotuvės atidarymą iš viso buvo investuota daugiau nei 1,3 mln. eurų.

***

Klaipėdos „Neptūnas” trečiadienio vakare pralaimėjo jau penktąsias iš eilės FIBA Čempionų lygos rungtynes – išvykoje nusileido Saragosos „Casademont” rezultatu 70:86. Tuo metu Lietuvos antidopingo agentūra pranešė, kad suspenduoja Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą ir trenerį Bronislovą Vyšniauską bei sunkiosios atletikos trenerį Ramūną Vyšniauską

Sausio 16-oji

Praėjus daugiau nei trejiems metams nuo sutarties su Švietimo ir mokslo ministerija pasirašymo Klaipėdos universitete prasidėjo apčiuopiamesni moksleiviams skirto gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo centro, vadinamo STEAM, kūrimo darbai.

***

Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transportas” vadovas Andrius Samuilovas informuoja, jog savivaldybės suburta darbo grupė nagrinėja galimybes kai kuriose uostamiesčio sankryžose prie šviesoforų sugrąžinti žaliąsias lenteles.    

***

Policija skelbia apie padažnėjusius automobilių žibintų vagysčių atvejus bei senjoro sukeltą avariją, kurioje nukentėjo kitas senjoras.

***

„Ne, nesibaigs greitai, tikrai ne, manau, be pusės metų tikrai nesibaigs”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė tyrimui dėl kūdikio mirties vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius, paklaustas, kada tyrimas galėtų būti baigtas.

***

Ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu „Klaipėdos vandens” Nuotekų departamento vadovas Algimantas Jagnieškus sakė, jog nors „Grigeo Klaipėda“ pranešė derinanti ilgalaikės jos nuotekų valymo sutarties sąlygas, kol kas, bent jau iki kovo 14 dienos, bus dirbama pagal vis pratęsiamą laikinąją sutartį. Tuo metu „Grigeo Klaipėda” pranešė, jog sudaryta vidinė komisija nustatė, kad esą nėra jokio tiesioginio vamzdžio į marias iš įmonės teritorijos.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas pakeitė du pirmos instancijos sprendimus: civilinėje byloje pripažino, kad teisė įrengti vaizdo kameras ant privačios atsakomybės nėra absoliuti, o baudžiamojoje – kad ir degant raudonam šviesoforo signalui partrenkus pėstįjį, už tai gali būti atsakingas vairuotojas. Tuo metu prokuratūra skelbia teismui perdavusi bylą dėl finansinių mokestinių nusikaltimų.

***

„Klaipėdos vandens” valdyba ketvirtadienį patvirtino laikinojo įmonės vadovo Aleno Gumuliausko prašymą nuo tos pačios dienos atleisti jį iš pareigų ir laikinai pareigas eiti pavedė Pardavimų departamento direktorei Eglei Alonderienei.

***

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą namie Vilniaus „Perlą“ įveikė rezultatu 76:56.

Sausio 17-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog negavus naujų sutikimų dėl butų pagal siūlomas kainas išpirkimo Nemuno g. 113 ir 133 esančiuose namuose, bus pereita prie ilgai truksiančios nuosavybės perėmimo visuomenės reikmėms procedūros.

***

„Kiekvienas momentas turi savo laiką. Tuo metu, kai buvo krizė, statybose buvo labai nyku. Buvo ieškoma kažkokios išeities, juolab kad buvau sukaupęs didelę patirtį statybose. Tada tame departamente buvo Statybos skyrius, pradžia buvo visiškai optimistiška, normali. Vėliau prasidėjo reformos, per pirmąją Statybos skyrių iškėlė į kitą departamentą ir man buvo toks nuliūdimas. Bet dirbau, juk ūkis yra ūkis. O paskui jau iš inercijos dirbi ir žiūri, kad finišas netoli”, –„Atvirai Klaipėdai” sakė tarnybą paliekantis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

***

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas pristato jau visame pasaulyje išgarsėjusį 22 metų kompiuterinių žaidimų kūrėją klaipėdietį Laimoną Milešką.

***

Policija skelbia operatyviai sulaikusi traktorių vagį, o Lietuvos apeliacinis teismas – šnipinėjimu įtariamam klaipėdiečiui palikęs Klaipėdos apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį. Tuo metu prokuratūra praneša Klaipėdos apygardos teismui apeliacine tvarka apskundusi keleivių pervežimo paslaugas teikiančios bendrovės „Vlasava” vadovo Sauliaus Čepkausko bei matininko Eugenijaus Mockaus atžvilgiu dėl kadastrinių dokumentų klastojimo priimtą pirmos instancijos nuosprendį.

***

Alina Andronova samprotauja, kodėl nusivylė aplinkosaugininkais, o Klaipėdos miesto tarybos narys Alvidas Šimkus kaltina politikus Puteikius neskaidria veikla.  

***

Penktadienį prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad įtariamai dėl taršos pareikšti keturiems asmenims, tarp kurių – ir juridinis asmuo, t.y. bendrovė „Grigeo Klaipėda“. Tuo metu Seimo narys klaipėdietis Naglis Puteikis premjerui siūlo nacionalizuoti visas „Grigeo” įmones.

***

I. Simonaitytės literatūrinės premijos skyrimo komisija vienbalsiai nusprendė 34-ąją literatūrinę I. Simonaitytės premiją už knygą „Praeities dulkės – mirties šešėliai“ bei viso gyvenimo nuopelnus skirti rašytojui, Lietuvos rašytojų sąjungos nariui, skulptoriui Juozui Šikšneliui.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinėje krepšinio lygoje įregistravo dvigubą licenciją turintį Gabrielių Mažeiką.

***

Penktadienio vakarą Gargžuose, prie „Kranto“ pagrindinės mokyklos startavo jau devynioliktasis žygis „Klaipėdos sukilėlių keliais”, kuris šiemet skirtas ne tik Klaipėdos krašto prijungimo metinėms, bet ir Lietuvos kariuomenės atkūrimo 30–mečiui paminėti.

Sausio 18-oji

„Žanras man leido šiuose įvykiuose sugalvoti du jaunus vyrukus – Kajų Miltrakį ir Kampainį. Du jaunus to meto gimnazistus su jų svajonėmis, kasdienybe. Tačiau 1923 metų sukilime tokių, kaip jie, iš tikrųjų, buvo. Knygą rašiau jaunimui. Norėjau, kad mano vaikai, mano anūkai suprastų, kaip mes gavom Klaipėdą. Man ir pačiam norėjosi geriau suprasti, kaip visa tai vyko ir kaip tuomet Lietuva sugebėjo padaryti tokį stebuklingą dalyką“, – Klaipėdoje pristatydamas savo knygą „Pūga prie Mėmelio“ kalbėjo istorijos profesoriaus Alfonsas Eidintas.

***

Šeštadienis nesėkmingas buvo ir Klaipėdos „Neptūnui“, ir „Neptūnui – Akvaservis“: Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai sostinėje 69:92 nusileido Vilniaus „Ryto“ komandai, o „Neptūnas – Akvaservis“ patyrė skaudų pralaimėjimą (62:91) prieš Palangos „Kuršius“. Tuo metu „Dragūno“ rankininkai,  pirmąsias antrojo rato rungtynes šeštadienį žaidę Utenoje su vietos „Utena“, varžovus nugalėjo net 20 įvarčių skirtumu – 29:49.

Sausio 19-oji

Sekmadienio naktį Klaipėdoje degė namas, o policija praneša apie dvi apiplėštas moteris.

***

„Mes, tai yra aš ir Alina, nepalikome Jos mirti, Ji mirė. Mes Ją palikome, bet ne mirti. Mes prabuvome tris mažų mažiausiai paras, ir tik tada palikome kūdikio lavoną pūti, taip, ir išvažiavome į Palangą, tiesiog norėjome nueiti prie Jūros, nes realiai kalbant vos vos neišprotėjome”, – atsakydamas į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kodėl kambary paliko 2,5 mėn. mergytę vieną, sakė Mykolas Ruikys, kuriam pareikšti įtarimai dėl kūdikio nužudymo ir jo palikimo be priežiūros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This