10-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 2-oji

„Rangos darbai, galima sakyti, jau prasidėjo, nes rangovams perdavėme statybvietę, darbo projektą. Rangovas dar turi gauti leidimus atlikti žemės darbus“, – apie Malūno parke pradėtus pirmojo etapo darbus, kuriuos atliks bendrovė „Tilta“,„Atvirai Klaipėdai” aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Jurgita Poimanskienė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie nuo pirmadienio ryto strigusį prisijungimą prie Klaipėdos savivaldybės elektroninės registracijos į pirmas mokyklos klases sistemos, kuri po pietų buvo sutvarkyta.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pristatė 2019 metų veiklos ataskaitą.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė Girulių seniūnaičio Viktoro Kavolio prašymui pastatyti naujus ženklus šioje gyvenvietėje esančioje Turistų gatvėje.

***

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismas lygine pusantrų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė mirtina alkoholio doze apnuodytą naujagimę pagimdžiusią motiną, kuris išklausyti teismo sprendimo nepanoro.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog nuo 2017 metų besitęsiančią bylą dėl Dituvos maršrutų konkurso trečią kartą nagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas pagaliau atmetė šimtatūkstantinę Palangos verslininkų pretenziją dėl nelaimėto konkurso uostamiesčio savivaldybės valdomai VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”. Taip pat informuoja apie tai, kad teismas Kretingalės verslininkui Augenijui Gudžiūnui priteisė SEB bankui sumokėti 289 620 Eur skolą, 5 procentų dydžio metinių palūkanų bei 8 356 Eur bylinėjimosi išlaidų.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, jog pasitelktos Lietuvos kariuomenės pajėgos, teikiant pagalbą iš koronosviruso paveiktų teritorijų atvykusių keleivių patikrą ir registraciją vykdantiems Visuomenės sveikatos centro skyriams Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose bei Klaipėdos jūrų uosto centriniame ir krovinių terminaluose.

Kovo 3-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Vokietijos draudikai, siekę iš „Lietuvos geležinkelių” prisiteisti dalį 785 000 JAV dolerių nuostolių, esą patirtų dėl 2015 m. pavasarį, likus pusmečiui iki „Lietuvos jūrų laivininkystės” bankroto bylos iškėlimo, nieko nepešė – po ilgo bylinėjimosi Klaipėdos apygardos teismas jų ieškinį atmetė.

***

Turto bankas paskelbė jau šeštą Žuvininkystės tarnybai priklausiusio laivo „Darius“ pardavimo aukcioną, kuriame pradinė laivo kaina sumažėjo iki 114 700 eurų. Tuo metu Klaipėdos LEZ veikiančios bendrovės „Vingės logistika” užsakymu parengė ir viešina naujo plataus vartojimo prekėms laikyti skirto sandėlio projektinius pasiūlymus.

***

Policija pranešė baigusi neįprastą tyrimą dėl nelegalios palydovinės TV programos transliacijos.

***

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus psichologė Kristina Lekavičiūtė pataria, kaip elgtis tėvams, kurių vaikui nustatyti psichosomatiniai negalavimai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie sulaikytą miesto Tarybos narę Elą Andrejevą, kuri įtariama šnipinėjimu, bei praneša apie UAB „Senasis turgus” direktoriaus Arvydo Gaudiešiaus atsistatydinimą iš pareigų.

***

Antradienį į Lietuvos pašto raginimą ateiti ir pasidalinti idėjomis dėl galimo Klaipėdos pašto rūmų komplekso likimo gana gausiai atsiliepę klaipėdiečiai teikė pačius įvairiausius pasiūlymus bei stebėjosi, susitikime nepamatę nė vieno Klaipėdos savivaldybės atstovo.

***

Antradienį spaudos konferencijoje pristatyta Kovo 11-osios šventinė programa Klaipėdoje.

***

Nors „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške reiškiamas nerimas dėl su Honkongo vėliava plaukiojančio laivo vizito Klaipėdoje, muitinės bei uosto įmonių atstovai šiuos vieno uosto darbuotojo nuogąstavimus išsklaidė.

***

Panevėžyje vykusiame Lietuvos vaikų uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate sėkmė lydėjo ir uostamiesčio jaunuosius sportininkus.

***

Antradienio vakarą Klaipėdos „Dragūnas” Lietuvos rankinio lygos rungtynes su Kauno „Granitu-Kariu” laimėjo vos vieno įvarčio skirtumu – 35:34, o Klaipėdos „Neptūnas“ antradienio vakarą nusileido Kauno „Aistės-LSMU“ komandai rezultatu 66:69.

***

Trečiadienio vakare vykusiame laikinų modulinių pastatų – vaikų darželių Klaipėdoje statybos projektinių pasiūlymų viešame svarstyme susirinkę tėveliai buvo nepatenkinti ir pasirinkta laikinųjų pastatų vieta, ir kitais savivaldybės sprendimais.

Kovo 4-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog į nevalytų nuotekų skandalą įsivėlusi bendrovė „Grigeo Klaipėda” pralaimėjo ginčą pirmos instancijos teisme dėl jos buvusio Gamybos padalinio vadovo Jono Garalio atleidimo iš darbo teisėtumo. Taip pat skelbiama, jog už sukčiavimą ir kitas veikas, padarytas dirbant dabar jau bankrutavusioje įmonėje „Ramesa”, nuteistą aktyviai su smarve pastaraisiais metais kovojančią ketvergiškę Raimondą Zaborę pasivijo ir bankroto administratoriaus ieškinys dėl beveik 254 tūkst. eurų žalos atlyginimo. 

***

Prokuratūra pranešė, jog ir Generalinės prokuratūros Viešojo gynimo skyriaus prokuroras, įvertinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros 2019 m. gruodžio 13 d. priimtą nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl statinio Meilės al. 26, Palangoje, pripažino dušinių kopose rekonstrukciją buvus teisėta.

***

Trečiadienį Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete pristatyti planai padvigubinti rinkliavą už automobilių stovėjimą bei apmokestinti daugiau miesto teritorijų.

***

Klaipėdos apylinkės teisme nuosprendį už plėšimus ir vagystes trečiadienio pavakarę išgirdo trys nepilnamečiai, tačiau išklausyti verdikto atėjo tik vienas, mat kiti du yra suimti.

***

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje administracinio nusižengimo byloje dėl vairavimo neblaiviam, kai asmuo yra pradedantysis vairuotojas, panaikino pirmosios instancijos teismo nutarimą, kuriuo byla buvo nutraukta ir paliko galioti vairuotojui policijos paskirtą 230 eurų baudą. Tuo metu Klaipėdos policija praneša, kaip Kelių policijos pareigūnė ne darbo metu sulaikė paauglį partrenkusį ir sprukti mėginusį vyrą.

Kovo 5-oji

„Taip ir atsitiko. Kai veiklos nuomos sutartis pasibaigė, tą automobilį iš banko nusipirko neskelbtina bendrovė, o iš jos po kelių dienų minėtą automobilį nusipirko bendrovė „Alkas“, kurio direktoriumi taip pat dirba Arvydas Gaudiešius. Formaliai jis nepažeidė jokių teisės aktų, bet yra ir neformalumai“, – apie Senojo turgaus direktoriaus manipuliacijas su valdišku automobiliu „Atviros Klaipėdos” žurnalistei pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir vidaus audito tarnybos vedėja Daiva Čeporiūtė, dėl to atlikusi tyrimą.

***

Dėl koronaviruso grėsmės Klaipėdos autobusų parkas (KAP) skelbia pradėjęs intensyviau dezinfekuoti miesto ir tarpmiestinius autobusus bei ėmęsis papildomų apsaugos priemonių autobusų stoties ir siuntų tarnybos patalpose.

***

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Vilma Srogė „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino, jog ministerija pareigūnams nepateikė jų prašomų duomenų apie anoniminą, pranešusį apie galimą mobingą Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, tačiau tyrimas dėl šmeižimo prokuratūroje tęsiamas toliau.

***

Ketvirtadienį savivaldybėje vykusiame pasitarime buvo ieškoma vietos dviems mieste atsirasiančioms naujos vaikų žaidimo aikštelėms, kurioms pinigų atsirado, miesto politikams nesutikus policijos automobiliui nupirkti įrangą.

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad vadinamosios Ąžuolų giraitės sutvarkymo darbus atliekanti UAB „Kavesta“ tęsia pernai pradėtus darbus.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog ketvirtadienį Susisiekimo ministerijoje vykusio pasitarimo metu pavyko pasiekti kompromisą dėl tarp Parko ir Pušynų gatvių esančios perėjos per geležinkelį, kurią planuota panaikinti dėl projektuojamų triukšmo slopinimo sienelių.

***

Sveikatos apsaugos ministerijai dėl koronaviruso grėsmės visoms šalies savivaldybėms nurodžius skelbti gripo epidemijas, pirmoji apie tai suskubo pranešti Kretingos rajono savivaldybė. Kovo 5 d. darbo pabaigoje tai padariusi pranešė ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

***

Klaidas Metrikis per pratęsimą ketvirtadienio vakarą namie tritaškiu išplėšė pergalę Klaipėdos „Neptūnui-Akvaserviui“, kuris rezultatu 90:89 įveikė Šakių „Vytį“.

***

Padangas į gumos granules Dumpiuose norėjusios perdirbinėti UAB „Raguvilė” vadovas Virginijus Brazauskas po ketvirtadienio vakarą Ketvergiuose vykusio susitikimo su gyventojais žurnalistams pripažino, kad turės atsisakyti tokių planų.

Kovo 6-oji

Su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujantis Valdas Pryšmantas narplioja miesto sporto funkcionierių bei privatiems sporto klubams atstovaujančios naujos organizacijos narių santykius bei požiūrį į sporto finansavimą mieste.

***

„Nemanau, kad su panika taip jau labai būtina kovoti. Ji yra naudingas evoliucinis instrumentas. Tie, kurie pirmieji supanikuodavo, išgyvendavo ir savo genus perduodavo palikuonims – kartu su įpročiu panikuoti. Taigi nepanikuokite, ministre, dėl tos panikos, viskas čia gerai”, – nuomonių rubrikoje rašo Linas Poška.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai susikibo, diskutuodami dėl vadinamojo pagalvės mokesčio įvedimo Klaipėdoje ir jam nepritarė. Tuo metu jie vienbalsiai pritarė siūlymui daugiau nei 3 kartus padidinti įmokas už vaikų valdiškų sporto mokyklų teikiamas paslaugas, išimtį darant tik daugiavaikėms šeimoms.

***

Prokuratūra pranešė apie baigtą baudžiamąją bylą, kurioje 33-ejų klaipėdietis kaltinamas iš ūkinio pastato pavogęs įvairių juvelyrinių daiktų už 116 500 eurų.

***

Klaipėdoje prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ pranešė, kad jame įsikūrė trys naujos prekių ir paslaugų erdvės.

***

Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Andrius Samuilovas samprotauja, dėl ko reikia didinti rinkliavą už automobilių stovėjimą mieste.   

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja apie pradedamą tvarkyti Taikos pr. atkarpą nuo Sausio 15-osios iki Kauno g.

***

17-ajame savaitraščio „Lietuvos sveikata“ surengtame konkurse „Metų vadovas“ šis titulas atiteko Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojui Virginijui Žalimui.

Kovo 7-oji

Kodėl Smiltynės perkėlos” keltus dar galima vadinti ir Grybų keltais, rašo Linas Poška.

***

Šeštadienį nuo pat ryto lynojant neįkyriam lietui žmonės rinkosi į senamiestyje surengtą tradicinę Kaziuko mugę.

***

Keletas dešimčių klaipėdiečių šeštadienio vidurdienį susirinko į I Melnragės paplūdimį, kur šios gyvenvietės bendruomenės surengtos akcijos „Už Baltijos pajūrio išsaugojimą” metu buvo pastatytas vilties kryžius bei renkami parašai po rezoliucija, skirta šalies vadovams.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį Nacionalinėje krepšinio lygoje išvykoje rezultatu 78:83 nusileido  „Telšių“ krepšininkams.

Kovo 8-oji

„Man asmeniškai ši šventė, deja, atrodo pati beprasmiškiausia iš visų, nes didžiavimasis kartą metuose vienos žmogaus lyties išskirtinumu prieš kitą lytį man pirmiausia asocijuojasi su makabriška lyčių nelygybės išraiška”, – apie kovo 8-ąją nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopo” rubrikoje „Atvira Klaipėda” pristato du ties uostamiesčiu įvykusius jūrinius incidentus, kurių vienas buvo pavadintas „pirmąją mūsų jaunučio laivyno nelaime“, o jos aukų laidotuvėse dalyvavo šimtai.

Lietuvos jūrų muziejaus nuotr.

***

Klaipėdos „Dragūnas” sekmadienį Estijoje, Baltijos rankinio lygos rungtynėse, iškovojo sunkią pergalę – rezultatu 29:28 (17:14) įveikė Polvos „Serviti”, o Klaipėdos „Neptūnas” namie šventė nesunkią pergalę – įveikė „Šiaulių” ekipą rezultatu 90:70 (34:15, 12:15, 19:24, 25:16).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This