28-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 6-oji

Kodėl vis dar trūksta vietų uostamiesčio darželiuose ir kaip šią problemą žadama spęsti, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdietė Rasa Pangonienė portalui atsiųstame laiške piktinosi, jog Malūno parką tvarkantys statybininkai Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, nuo ankstyvo ryto  darbavosi parke.

***

Pirmadienio naktį 22 metų merginos vairuojamam automobiliui atsitrenkus į medį, žuvo 20-metis keleivis.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro liepos 6 d. duomenimis, sekmadienį šalyje patvirtinti penki nauji COVID-19 susirgusių žmonių atvejai. Iš viso šiuo metu Lietuvoje serga 204 žmonės. Nuo koronaviruso mirė 79 žmonės, pasveiko 1547 žmonės.

***

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais šalia kitų apdovanojo ir Klaipėdos universiteto profesorių Vladą Žulkų bei Klaipėdos jaunimo teatro įkūrėją ir režisierių Valentiną Masalskį.

***

Ne visiems klaipėdiečiams patiko trispalve apjuosta piliavietė – kai kas tame įžvelgė Darbo partijos reklamą.

Liepos 7-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog miesto savivaldybei ir trečią kartą nepavyko pasiekti, kad visos suinteresuotos institucijos pritartų parengtam miesto Bendrajam planui.

***

Policija praneša apie sukčių apgautus du garbaus amžiaus klaipėdiečius bei skelbia praėjusios savaitės reido rezultatus.

***

„Bandymas išsiaiškinti, ar rašytinė institucijos konsultacija mūsų valstybėje ką nors reiškia, ar visgi yra lyg koks užrašas ant tvarto, truko tik… pustrečių metų”, – apie paradoksalią situaciją bylinėjantis dėl Sodros suteiktų konsultacijų nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ar Giruliuose medžiai buvo iškirsti savavališkai ar teisėtai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” praktikantė Urtė.

***

Antradienį spaudos konferencijoje Klaipėdos dramos teatre pristatyta pagal klaipėdiečio Gintaro Grajausko pjesę pastatyto spektaklio „Tinklas” premjera, kuri bus parodyta šį savaitgalį ir kurioje panaudota unikali technologija.

***

Per pirmadienį šalyje patvirtinti trys nauji COVID-19 susirgusių žmonių atvejai. Iš viso šiuo metu serga 207 asmenys. Nuo koronaviruso mirė 79 žmonės, pasveiko 1547.

***

„Šiemet, kiek man žinoma, tuopų nepjovėme. Manau, jog tokia iniciatyva turėtų gimti iš Aplinkosaugos skyriaus dėl aplinkos gerinimo. Sulaukiau ir aš žmonių skambučių, jog reikėtų išpjauti tuopas, kad būtų mažiau pūkų. Žinoma, vieni sako, kad tokius medžius būtina šalinti, o kiti pasisako už lapuočių išsaugojimą. Visada yra dvi medalio pusės. Šiemet specialiai neplanavome šalinti tuopų, bet gal bus ir kitoks sprendimas“, – situaciją dėl miestą  užplūdusių tuopų  pūkų „Atvirai Klaipėdai” komentavo  savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

***

Antradienį Klaipėdoje vykusio atnaujintos sudėties Jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdyje nuspręsta kreiptis į Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA), kad ji pateiktų konkrečius siūlymus Uosto direkcijai ir savivaldybei, kaip būtų galima vykdyti aplinkos kokybės monitoringą, taip pat analizuota, kur galėtų būti Baltijos jūroje numatomo plėtoti vėjo jėgainių parko statybų aptarnavimo vieta bei pritarta kreipimuisi į centrinės valdžios institucijas dėl esą laivų statybos ir remonto įmonių diskriminacinės investicijų į uosto infrastruktūrą tvarkos.

Liepos 8-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl koronaviruso pandemijos šį sezoną kruizinių laivų Klaipėda greičiausiai nebeišvys, nors ir lieka viltis, kad keli laivai į uostamiestį galbūt atplauks rugsėjį.

***

„Lietuvos geležinkelių” vadovas Mantas Bartuška antradienį patikino, kad dėl finansavimo klausimų nežinioje atsidūrę triukšmo slopinimo sienelių statybos palei geležinkelį miesto centre ir Giruliuose projektai visgi bus realizuojami.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per parą patvirtinta 10 naujų COVID-19 susirgusių žmonių atvejų. Pranešama, kad du iš naujų atvejų yra nustatyti Klaipėdos apskrityje. Abu jie – įvežtiniai, iš Čekijos. Kuriose konkrečiai apskrities miestuose ar gyvenvietėse gyvena užsikrėtusieji, kol kas nepranešama. Kol kas žinoma tik tai, kad vienas iš jų lankėsi Kretingos bažnyčioje.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija tradiciškai vienkartinėmis stipendijomis įvertino uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentų baigiamuosius darbus. 

***

Vakarų laivų gamykla pranešė jau baigianti pasiruošimo darbus remontuoti „Panamax“, „Postpanamax“, „Aframax“ tipo laivus – įsigijo didžiausią Baltijos šalyje plaukiojantį į doką. Tuo metu Aplinkos apsaugos departamentas informavo, jog neplaninio „Klasco” patikrinimo metu nustatyti neatitikimai tarp aplinkos oro taršos šaltinių ir iš jų išmetamų teršalų inventorizacijos ataskaitos bei taršos leidime nustatytų duomenų.

***

Trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje po diskusijų  buvo pritarta būsimoms miestiečių iniciatyvoms – vadinamojo  dalyvaujamojo biudžeto finansavimo tvarkos aprašui. Posėdyje taip pat politikai pasisakė už paraiškos teikimą gauti ES paramą, skirtą finansuoti septynių Klaipėdos senamiesčio gatvių rekonstrukciją, kuri gerokai pabrango.

***

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija trečiadienį aptarė žydų bendruomenės prašymą įamžinti Klaipėdoje veikusią Litvakų sinagogą.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nutraukė tyrimą dėl buvusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiosios specialistės Nijolės Juodienės elgesio.

Liepos 9-oji

Tik įspėjimu ir bauda už neteisėtą rinkliavos rinkimą iš moksleivių atsipirkęs Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius Stasys Ruiba netruko pamiršti miesto valdžiai bei žurnalistams duotą pažadą grąžinti pinigus visiems, kurie tik pateiks tokį prašymą: keli tokius prašymus parašę buvę gimnazistai „Atvirai Klaipėdai” paliudijo sulaukę neigiamo atsakymo.

***

Ketvirtadienį posėdžiavusi miesto tarybos Etikos komisija per kelias minutes nusprendė nutraukti tyrimą dėl galimai neetiško Aido Kaveckio elgesio auditorės atžvilgiu.

***

Policija skelbia apie nuteistus tris narkotikų platintojaus, o Klaipėdos apylinkės teismas – apie vyrą, nuteistą pinigine bauda už pornografinių nuotraukų platinimą. Tuo metu Lietuvos apeliacinis temas atmetė Klaipėdos prokuroro skundus, konstatavęs, jog Klaipėdos apygardos teismas bausmes vadinamųjų agurkinių gaujos nariams suskaičiavo teisingai.

***

„Klaipėdos nafta” išplatintame pranešime spaudai džiaugiasi išaugusia biodegalų krova.

***

Ketvirtadienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje pritarta kreipimusi į Vyriausybę, kad Smiltynei būtų suteiktas kurorto statusas.

***

Per parą Lietuvoje patvirtinti trys nauji COVID-19 susirgusių žmonių atvejai. Šio metu šia liga serga 203 žmonės, iš jų – aštuoni klaipėdiečiai. Nuo koronaviruso mirė 79, pasveiko 1564 asmenys.

***

Ketvirtadienį atidarytas Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinys.

***

Kaip vyksta šnipinėjimo bylos, kurioje šmėžuoja ir Klaipėdos miesto politikės pavardė, tyrimas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Liepos 10-oji

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius antrą kartą kreipėsi į Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisiją, prašydami leisti statyti biustą pirmajam Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai, bet kol kas jų prašymui nepritarta.

***

Ketvirtadienį patvirtinti keturi nauji COVID-19 atvejai. Šiuo metu šia liga serga 202 asmenys (iš jų Klaipėdos mieste – 8), izoliuojasi 123. Nuo koronaviruso iki šiol mirė 79 žmonės, pasveiko 1569.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas informuoja, jog ketvirtadienį vykusiame viešame susirinkime dėl istorinio Klaipėdos dujų fabriko paskirties keitimo nesulaukta nei pasiūlymų, nei priekaištų.

***

Ketvirtadienio popietę Klaipėdos miesto tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos nariai laiveliu plaukdami Dangės upe organizavo išvažiuojamąjį posėdį, skirtą upės įveiklinimo klausimams aptarti.

***

„Smiltynės perkėla“ penktadienį žiniasklaidai pristatė būsimą naują keltą, dėl kurio statybų sutartį su Vakarų Baltijos laivų statykla pasirašė dar gegužės viduryje, ir paskelbė būsimą jo vardą.

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad miestiečiai, norintys pateikti į savivaldybės pastatą, nuo šiol turės pasimatuoti temperatūrą bei prognozuoja, jog po kelerių metų uostamiestyje kursuos tik ekologiški elektriniai automobiliai. Taip pat pranešama, kad savivaldybė nepritaria „Mestillos“ poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai.

***

Policija skelbia baigusi penkių sukčių, kuriems vadovo asmuo iš įkalinimo vietos, ikiteisminį tyrimą.

***

Jei būtų įkurtas tik vienas didelis gyventojų aptarnavimo centras su savivaldybei pavaldžiomis įmonėmis ir savivaldos paslaugomis, tai veikiausiai kalbėtume apie centrinę miesto dalį, bet idėją dar turime išsigryninti. Svarbiausia dabar yra įsivertinti, kokia galėtų būti paslaugų apimtis, kad žmonėms tikrai būtų patogiau nei yra dabar“, – apie planus įsteigti nuotolinius gyventojų aptarnavimo centrus „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius. 

***

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, iš kurių matyti, jog Bangų g. 2 esančius pastatus planuojama kapitaliai remontuoti ir pakeisti jų paskirtį.

***

Penktadienį visuomenei buvo pristatyti Kukuliškių piliakalnyje archeologų aptikti radiniai. 

Liepos 11-oji

„Užsilaikyti pajūryje ir maudyklėse be jokio aprėdo lauke išsirengimo ir apsirengimo būdelių draudžiama. Moterų ir šeimos maudyklėse reikia dėvėti ilgus maudymosi kostiumus. Prie jūros maudyklių priklauso joms atžymėtieji pajūrio ir vandens plotai. Maudyklės administracija privalo moterų, vyrų ir šeimos maudykles paženklinti kaipo tokias aiškiai paskaitomais užrašais. Maudymosi laiku vyriškiams virš 12 metų draudžiama vaikščioti po moterų maudykles“, – „Atvira Klaipėda” savo vykdomo projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ publikacijoje cituoja ištrauką iš 1935 m. liepos 10 d. „Klaipėdos krašto valdžios žinių.“

***

Policija praneša apie antrą pagyvenusios moters apiplėšimą vidury baltos dienos šią savaitę.

***

Klaipėdoje aiškėja vis daugiau pavardžių, kokie politikai spalį vyksiančiuose rinkimuose patekti į Seimą bandys vienmandatėse apygardose.

Liepos 12-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog dėl to, kad kultūros magistru pasiūlytas fotomenininkas ir kraštotyrininkas Bernardas Aleknavičius atsisakė priimti kultūros magistro žiedą, jo gamybos atsisakyta.

***

Policija praneša apie Klaipėdoje apiplėštą taksistą bei sukčių apgautą senolę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This