18-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 26-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas informuoja, jog „Klaipėdos vanduo” teismui apskundė dvi jai aplinkosaugininkų skirtas finansines sankcijas už tai, kad po išvalymo jos nuotekų valykloje Dumpiuose į marias išleidžiamame vandenyje buvo viršijamos leistinos pavojingais laikomų teršalų normos. Jis taip pat rašo, jog realūs Atgimimo aikštės sutvarkymo darbai ir vėl nutolo, savivaldybės administracijai konkursą dėl požeminės automobilių stovėjimo aikštelės techninio projekto atidėjus iki gegužės pabaigos.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba praneša teismui perdavusi bylą, kurioje klaipėdiečių pora ir vilnietis kaltinami sukčiavimu, dviejų įmonių tyčiniu bankrotų sukėlimu bei mokesčių slėpimu. Tuo metu Klaipėdoje sulaikytas išžaginimu įtariamas jaunas vyras.

***

Klaipėdoje sekmadienį nuo COVID-19 ligos paskiepyta pusė visų tądien vakcinuotųjų šalyje.

***

Klaipėdos savivaldybę dėl vadinamojo amžiaus cenzo valstybės tarnyboje, suėjus 65-eriems metamas, paliko ilgametė savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja finansų klausimais Aldona Špučienė, praneša portalo žurnalistė. Ji taip pat informuoja, jog per pirmąjį šių metų ketvirtį į savivaldybės iždą pinigų surinkta gerokai daugiau nei planuota.

***

Skelbiami Uosto direkcijos užsakymu projektuojamo Smiltynėje iškilsiančio 29,5 m aukščio radiolokacinės kontrolės sistemos bokšto projektiniai pasiūlymai.

***

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog jų Pilvo ir endoskopinės chirurgijos skyriuje internatūrą atlikusios studentės Karolina Janonytė ir Miglė Kalinauskaitė, aprašiusios skyriaus chirurgų atliktas neįprastas operacijas, tapo tarptautinės studentų konferencijos prizininkėmis.

Balandžio 27-oji

„Kalba juk dar eina ir apie viešuosius pinigus. Reikia susiskaičiuoti, kas yra ekonomiškiau – ar bylinėtis toliau, ar griauti tvorą. Labai keista situacija, juolab kad kiek teko kalbėtis su gyventojais, jie nenorėtų, jog ta tvora būtų griaunama, nors mes tai tikrai galime gyventi be tos tvoros, tik kyla klausimas dėl šlaito, ar jis nenuslinks”, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo „Klaipėda ID“ vadovė Eglė Songailienė po pirmos instancijos teismo priimto sprendimo nugriauti tarp Kultūros fabriko ir daugiabučio esančią tvorą.

***

Pastebima, jog antra para ėmė mažėti 14-os dienų COVID -19 rodikliai.

***

Ko Slengių gyventojai pageidauja iš čia „Lidl” parduotuvę žadančių statyti verslininkų, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

LCC tarptautinis universitetas pranešė, jog jame įkurtas Kibernetinių technologijų centras, kurio vadovu tapo šios srities mokslų daktaras Jeff Teo.

***

Buvusi portalo praktikantė Urtė pakalbino Klaipėdos dramos teatro aktorių Joną Baranauską.

***

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija privertė kelias odontologijos klinikas turinčią bendrovę į valstybės biudžetą sumokėti nuslėptus 110 tūkst. eurų mokesčių.

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje paaiškėjo, jog nauja vakcinų siunta Klaipėdą pasieks tik ketvirtadienį, todėl dėl vakcinų trūkumo laikinai stabdoma internetinė registracija skiepytis.

***

Kartu su susirūpinusiu skaitytoju „Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kas yra laikoma lauko kavine.

***

Antradienį visuomenei buvo pristatyti planai, kaip kapitaliai bus suremontuotos buvusio „Kalifornija“ naktinio klubo patalpos, esančios Laukininkų g. 17., kuriose planuojama įkurti svečių namus.

***

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius antradienio vakare savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo pastebėjimais, jog rajono taryba nori iš jo atimti ir paskutinį patarėją – klaipėdietį Albertą Barauską.

Balandžio 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog „Klasco“ kreipėsi į Klaipėdos ir Vilniaus teismus, prašydama jų panaikinti patvirtintą „Memelio miesto“ konversinės teritorijos detalųjį planą.

***

Antradienį šalyje nustatyti 1 582 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai. Išaugo ir kiti COVID-19 skaičiai.

***

Dalis kapitonų kelia abejones dėl konkurso, kurio metu naujuoju Klaipėdos uosto kapitonu buvo išrinktas 49-erių Vladas Motiejūnas, rašo Denis Kišinevskij.

***

„Šiuo metu ir patys esame apsitarę, ir pakalbėję su kolegomis iš kitų miestų, ir manome, kad realiausiai šildymo sezono pabaigą paskelbti kitą pirmadienį. Jei oro prognozės kardinaliai nepasikeis, bus paruoštas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl šildymo sezono pabaigos ir manau, kad pirmadienį direktorius jį pasirašys“, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

***

Melnragiškiai pasiekė, kad Žiobrių gatvėje projektuojamas viešbutis, kuris sykiu bus ir daugiabutis, būtų ir žemesnis, ir mažesnis, o automobilių stovėjimo vietos būtų sklype, o ne Molo gatvėje.

***

Kodėl po pusės metų pertraukos pratęsus avarijos bylos, kurioje teisiama Klaipėdos apygardos teismo darbuotoja, nagrinėjimą teko vėl daryti pertrauką, praneša teismo posėdį stabėjusi portalo žurnalistė.

***

Kaip elgsis Klaipėdos švietimo įtaigos, Vyriausybė trečiadienį nusprendus, jog 5–11 klasių moksleiviai į mokyklas gali grįžti nuo gegužės 10 dienos, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybė iš Nacionalinės mokėjimo agentūros sulaukė kvietimo teikti paraišką ir gauti finansavimą Giruliuose įrengti žvejybos produktų iškrovimo vietą, o paraiškos pateikimo detalės buvo aptartos trečiadienį savivaldybėje vykusiame pasitarime.

***

Prokuratūra pranešė apie Apeliacinis teismo paskelbtą nuosprendį byloje, kurioje uostamiesčio verslininkė pripažinta kalta iššvaisčiusi daugiau kaip 300 tūkst. eurų vertės juvelyriniais dirbiniais prekiavusios bendrovės turtą, taip pat tyčiniu bendrovės bankrotu, sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų suklastojimu bei poveikiu liudytojui. Tuo metu FNTT informuoja apie atliekamus tyrimus, susijusius su odontologinių prekių naudojimu ir platinimu, taip pat kelių dešimčių odontologijos kabinetų veikla.

Balandžio 29 -oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pripažino, kad leidimą griauti „Klasco” nuomojamoje teritorijoje stovinčiam Locmanų namui uostamiesčio savivaldybė išdavė nepagrįstai.

***

Klaipėdos keleivinio transporto laikinasis vadovas praneša, jog uostamiestyje baigtas silpnaregiams ir neregiams skirtos „Transporto balso“ informavimo sistemos įdiegimas.

***

Pranešama, jog Klaipėdoje atnaujinama registracija nuo COVID-19 bei kartu skelbiami ir paros rodikliai.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje buvo patvirtinti naujieji automobilių parkavimo įkainiai bei tvarka, tačiau tam prireikė ir dviejų opozicijos atstovų balsų. Tuo metu dėl neįgaliajam skirtos parkavimo vietos prie namo įrengimo klaipėdietė ir už tai atsakinga valdininkė, panašu, nesusikalbėjo.

***

Portalo žurnalistai ketvirtadienį sekė dviejų kaimyninių rajonų gana audringai vykusius savivaldybių tarybų posėdžius: Klaipėdos rajono tarybos posėdyje ir rajono meras Bronius Markauskas, ir rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas sulaukė buvusių bendražygių kirčio – rajono politikai nepritarė abiejų vadovų ataskaitoms už 2020 metus. Tuo metu analogiškame Kretingos rajono posėdyje po beveik keturias valandas trukusio politinio spektaklio buvo panaikinta paskutinė iš buvusių trijų mero patarėjų pareigybių bei pagrasinta kreiptis į prokuratūrą.

***

Ketvirtadienio vakarą išvykoje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse Klaipėdos „Neptūnui“ pavyko rezultatu 86:77 įveikti Alytaus „Dzūkiją“.

Balandžio 30-oji

„Visi yra už „Lidl” atėjimą, tai geriau nei abi „Rimi” sudėjus, bet čia tragiška arterija, kai neįmanoma normaliai išvažiuoti ir įvažiuoti. Čia situacija valandomis keičiasi, vis statosi nauji namai ir su trimis mašinomis į vieną namą atsikelia. Čia lyg Gargždai, o turime du kelius. Visiems gyventojams rūpi aplinka, o ne parduotuvė”, – ketvirtadienį vykusio Slengiuose planuojamo statyti „Lidl” prekybos centro projektinių pasiūlymų pristatymo metu kalbėjo vienas iš dalyvių.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė oficialiai šildymo sezoną planuoja baigti pirmadienį, sinoptikai ir po gegužės 10-osios dar nežada Klaipėdoje vidutinės paros temperatūros, viršijančios +10, tad daugiabučių gyventojai balsų dauguma savarankiškai galės nuspręsti, ar ir toliau šildytis. 

***

Čia skelbiami praėjusios paros COVID – 19 rodikliai.

***

Klaipėdos uostą pasiekė iš Suomijos Hanko uosto į Klaipėdos konteinerių terminalą atplukdytas pirmas iš dviejų STS (ship-to-shore) kranų, užsakytų iš vieno didžiausių pasaulyje kranų gamintojo „Konecranes“.

***

Vyriausybei nusprendus, kad 5–11 klasių moksleiviai į mokyklas gali grįžti nuo gegužės 10 dienos, bet sprendimo teisę palikus savivaldybėms, Klaipėdos valdžia penktadienį nutarė, jog šie mokiniai uostamiestyje mokslo metus baigs nuotoliniu būdu.

***

Penktadienį spaudos konferencijoje buvo pristatyta naujojo tarptautinio Klaipėdos festivalio, pakeisiančio „Muzikinį rugpjūtį pajūryje”, programa ir atlikėjai.

***

Klaipėdos rajono valdžioje perversmas įvyko net ir koronaviruso, kurio židinys šiuo metu liepsnoja rajono savivaldybėje, akivaizdoje: naujoji valdančioji dauguma pasiekė, kad iš pareigų būtų atleistas Klaipėdos rajono savivaldybės vadovas ir šiuo metu sunkiai serganti vicemerė, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 50-metis klaipėdietis kaltinamas disponavęs labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, bei dalį jų pardavęs kitam asmeniui. Tuo metu policija skelbia nubaudusi alkoholį pardavinėjusius taksistus.

Gegužės 1-oji

„Kiekviena žmogaus diena pilna kūrybos – mintyse, žodžiuose, elgesyje. Meninė išraiška – tai žmogaus-Kūrėjo išraiška, tiek žemiška, tiek dieviška prasme”, – sako papuošalų kūrėja Danutė Dukienė, kurią pakalbino Asta Pranulienė.

***

Per parą susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius Klaipėdoje padidėjo nuo buvusių 199 iki 199,9.

***

Nors tikri kinai kreivomis akimis viešbučio „Viktorija” kabarete ir rodė visokias štukas, o vakarais mieste buvo galima atsigerti geresnio alaus, visgi Klaipėdoje nebuvo tokio linksmumo, kaip Kaune: apie tai ir dar daugiau įdomybių pasakoja eilinis ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinys.

***

Klaipėdos „Neptūnas” šeštadienį namie rezultatu 83:73 įveikė Panevėžio „Lietkabelio” krepšininkus.

Gegužės 2-oji

„Tarkime dabar, kai bibliotekoje vyksta iš karto 2–3 renginiai, jie tapo kasdienybe, dažniausiai net bibliotekininkai nesigaudo, kas vyksta bibliotekoje, o anais laikais renginys bibliotekoje būdavo svarbus įvykis. Nuo vidudienio uždaroma skaitykla. Staliai, kūrikai, darbininkai – visa bibliotekos vyrija nešioja iš skaityklos į fondus stalus, stato kėdes, skaityklos darbuotojos pjausto duoną, mėsą ar žuvį – ruošia sumuštinius, nes be antrosios vakaro dalies tuomet renginiai buvo sunkiai įsivaizduojami. Nors, reikia pastebėti, kad svaigieji gėrimai nedominuodavo. Tai būdavo padėka renginio dalyviams – pranešėjams, aktoriams, muzikantams. Dabar, turint projektinių lėšų, bepigu sumokėti už dalyvavimą, o tada vienintelė padėkos forma būdavo tik tokia”, – sovietmečiu bibliotekoje vykusius renginius ir jo organizatores prisimena buvęs ilgametis Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Statistikos departamento duomenimis, ir pirmasis gegužės savaitgalis prasidėjo su koronaviruso rodiklių augimu tiek Klaipėdoje, tiek visoje Lietuvoje.

***

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ dublerių komanda „Viesulas-Dragūnas“ savaitgalį tapo Lietuvos rankinio federacijos pirmos lygos, kurioje debiutavo tik šį sezoną, vicečempione.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This