6-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 3-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie planuojamą statyti naują Jūrų muziejaus administracinį pastatą su saugyklomis muziejaus eksponatams.

***

Sulaukusi skaitytojo laiško, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl jam neįtinka daugiabučio kieme katėms pastatytas namelis.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė tapusi suskystintųjų gamtinių dujų terminalo operatore Brazilijos Açu uoste – tai įtvirtinantis susitarimas pasirašytas tarp KN, jos įsteigtos bendrovės Brazilijoje „KN Açu Serviços de Terminal de GNL Ltda” ir projektą įgyvendinančios bendros „Prumo Logistica“, BP ir „Siemens“ įmonės „Gas Natural Açu.

***

Po pirmadienį vykusio pasitarimo, skirto pasiruošimui reaguoti į galimas koronosviruso grėsmes, miesto valdžios atstovai tikino esantys pasiruošę tinkamai reaguoti į situaciją, jei būtų įtariamas toks užsikrėtimas. Apie papildomas priemones bei personalo apmokymą skelbia ir Uosto direkcija.

***

Klaipėdietis Benediktas Mickus per dvi savaites dviejų startų metu pagerino du Klaipėdos miesto bėgimo rekordus – 800 ir 600 bėgimo rungtyse.

Vasario 4-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog civilinės bylos, susijusios su miesto valdininkės Irenos Šakalienės namu, nagrinėjimas teisme artėja prie pabaigos.

***

„Rimi“ skelbia tapusi oficialiu VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ partneriu – nuo šiol jos parduotuvėse Klaipėdoje ir rajone galima bus papildyti elektroninius viešojo transporto bilietus.

***

Antradienį buvusiame „Viktorijos” viešbutyje surengtos spaudos konferencijos metu pristatytas vasario 14-16 d. ne tik Klaipėdoje, bet ir aplinkiniuose rajonuose startuosiantis Šviesų festivalis.

***

Klaipėdos savivaldybei praėjusią savaitę pranešus apie baigtą įgyvendinti pirmąjį Jono kalnelio sutvarkymo darbų etapą, kai kurie klaipėdiečiai pasidalino įžvalgomis apie čia esą netinkamai įrengtus turėklus, tačiau savivaldybės atstovai pažadėjo, kad, baigus darbus, jie bus perkelti.

***

„Taip jau atsitiko, kad šešis elektrinius autobusus šiemet perka Druskininkų savivaldybė. Mokesčių mokėtojai šiais metais panašią sumą skirs iš biudžeto dotuojant „Smiltynės perkėlą“ už nemokamai keliamus Neringos gyventojų automobilius. Druskininkų gyventojai ir svečiai važinės elektra varomais autobusais, Neringos gyventojai ir svečiai kelis vasaros savaitgalius užkimš Klaipėdą ir Neringą automobiliais, keiks vieni kitus ir, aišku, „Smiltynės perkėlą“, – nuomonių rubrikoje rašo Kęstutis Oginskas. O Linas Poška samprotauja, kaip koronavirusas susijęs su gripu.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl kai kurie tėveliai norėtų, kad darželiai pusvalandžiu paankstintų darbo laiką.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ sezoną FIBA Čempionų lygoje trečiadienio vakarą nieko nelemiančiose rungtynėse užbaigė pergalinga nata – 87:83 (18:30, 27:10, 23:22, 19:21) įveikė Sambathėjaus „Falco“ krepšininkus bei revanšavosi už nesėkmę pirmajame rate Vengrijoje.

Vasario 5-oji

„Atvira Klaipėda” pateikia antradienį Klaipėdos savivaldybėje vykusio pasitarimo dalyvių nuomones dėl rengiamo vadinamojo „Memelio miesto” projekto.

***

Trečiadienį spaudos konferencijoje pristatyta Vasario 16- osios renginių Klaipėdoje programa, kurią pakoreguos tuo pat metu „Švyturio” arenoje vyksiantis Karaliaus Mindaugo taurės krepšinio turnyras.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Apeliacinis teismas, iš dalies patenkinęs Klaipėdos apygardos teisme už tautiečio nužudymą 11 metų bausme nuteisto ukrainiečio advokato skundą, jam bausmę sumažino 2 metais.

***

Klaipėdos „Neptūnas” pranešė atleidžiantis vyriausiąjį trenerį Tomą Rinkevičių, o iki sezono pabaigos komandai vadovauti paskirtas kroatas Juricas Žuža.

bcneptunas.lt nuotr.

***

Klaipėdos baseinas skelbia, jog pernai sulaukė beveik 400 tūkstančių klientų, apsilankiusių plaukimo, nardymo, sporto ir SPA zonose bei informuoja apie šiemet lauksiančias naujoves.

***

Dėl kokių priežasčių nešviečia žibintai Dangės krantinėje nuo Pilies tilto iki pasukamo tiltelio, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

Vasario 6-oji

„Pastatui taikomi išskirtinės architektūros sprendimai. Ir ne tik išorei, bet ir kitiems sprendiniams, pavyzdžiui, šildymui, apšvietimui. Šermukšnių gatvė yra gražiai sutvarkyta, norime ją papuošti ir kokybišku pastatu“, – apie planus buvusiame uostamiesčio Kelių policijos pastate įrengti butus ir kitokios paskirties patalpas „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo bendrovės „Nova energia“ atstovas Jaunius Skierus.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato du jaunosios kartos atlikėjus, kurie vasario 8-osios vakarą Žvejų rūmų scenoje debiutuos operoje „Kelionė į Tilžę“  – Indrės partiją atliekančią Ievą Barborą Juozapaitytę bei dirigentą Giedrių Vaznį.

***

Uosto direkcija pranešė pasirašiusi projektavimo paslaugų sutartį dėl vidinio jūrų uosto kanalo dalies išgilinimo iki 15 metrų.

***

Kada galima tikėtis Slengių prijungimo prie Klaipėdos, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Šokėjas ir choreografas graikas Daphnis Kokkinos, viešėjęs Klaipėdoje, Šeiko šokio teatre, liko sužavėtas Kuršių nerijos gamtos – čia jis vasarą žada statyti šokio spektaklį.

***

„Fortum“ praneša neatmetanti galimybės savo verslą Klaipėdoje parduoti.

***

Klaipėdos konservatorių frakcija miesto taryboje išplatino pranešimą, kuriame ragina Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos vadovus nutraukti galimai neteisėtus veiksmus prieš savo darbuotojus, kurie ėmėsi aiškintis nepilnametės mirtimi pasibaigusį incidentą.

***

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai nepritarė „Klaipėdos vandens” atstovės norams didinti vandens kainą gyventojams, šis Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos jau priimtas sprendimas vis tiek įsigalios.

***

„Gali būti, jog ilgainiui ši spalva pavirs kai kam į raudoną, stebintiems ir nervų nebelaikantiems dėl mūsų komandos situacijų krepšinio lygose. O kai kam į geltoną, balkšvą, o gal net pilką spalvą? Būtent pilkai liūdna „Neptūno” šventė per kiekvienas rungtynes. Ir ne, tai nebus eilinio miestiečio pasipiktinimas dėl žaidėjų, jų žaidimų, pozicijų ar vyr.trenerio pakeitimo naujausiųjų aktualijų. Klube dirbantys žmonės, manau, puikiai supranta krepšinio meną.(…) profesionalus kritikuoti. Tačiau yra ir kitų problemų, kurias reikia spręsti ir kuo skubiau”, –  nuomonių rubrikoje samprotauja Karina Endružytė.

***

Estijoje Tartu mieste vykusiose lengvosios atletikos varžybos klaipėdiečiai sportininkai iškovojo 2 aukso ir vieną sidabro medalius, pagerino Klaipėdos miesto rekordą 600 m bėgimo rungtyje bei pasiekė du geriausius Lietuvos sezono rezultatus.

***

Praėjus daugiau nei metams nuo projektavimo sutarties pasirašymo viešam svarstymui pagaliau pateikti septynių Klaipėdos senamiesčio gatvių ir jų atkarpų grindinio rekonstrukcijos projektai.

***

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservio“ komandoje iki sezono pabaigos laikinuoju vyriausiuoju treneriu paskirtas Audrius Mineikis, keičiantis į „Neptūno“ komandą pakviestą Tomą Gaidamavičių. Jo debiutas komandoje buvo pažymėtas pralaimėjimu –  „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą patyrė antrąjį pralaimėjimą paeiliui Nacionalinėje krepšinio lygoje. Jie išvykoje 75:97 (17:26, 17:28, 20:23, 21:20) turėjo pripažinti Joniškio „Delikateso“ krepšininkų pranašumą.

Vasario 7-oji

Kas trukdo verslininkams Smiltynėje atstatyti istorinį „Strandhalle“ restoraną, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

AB „Klaipėdos energija” pranešė dar šiais metais atnaujinsianti didžiąją dalį Klaipėdos ir Gargždų šilumos vamzdynų.

***

„Teisine prasme man atrodo visiškas absurdas, vyksta ikiteisminis tyrimas, kuris ir nustatys, kas yra kalti, kas padarė žalą ir tada atitinkamai vyks procesas. Šiame etape mano klientas yra liudytojas ir kaip liudytojas jis turi specialų statusą, taip kaip tada išeina, kad spaudžia jį, kaip liudytoją?” – komentuodama „Grigeo Klaipėda” bendrovės jos darbuotojui pareikštą ieškinį „Atvirai Klaipėdai” sakė advokatė Julija Viktorija Flis.

***

Penktadienį buvo pristatyti naujausi Klaipėdos savivaldybės aplinkos monitoringo – oro, dirvožemio užterštumo, triukšmo mieste – rezultatai.

***

Klaipėdos policija skelbia, jog pareigūnai per vieną naktį sulaikė šešis galimai su savimi įtartinų medžiagų turėjusius asmenis bei praneša apie jau anksčiau sučiuptą kišenvagį.

***

Penktadienį Klaipėdos miesto tarybos kolegija nusprendė atsisakyti dar 2017 m. liepą išsakytos valios pirkti vadinamojo Balandžių pašto patalpas, esančias  Aukštojoje g. 13. Kolegijos nariai taip pat pritarė apdovanojimą už metų darbą skirti „Light House“ komandai. Taip pat po ilgų diskusijų ji tik lemiamu pirmininkaujančiojo balsu nusprendė, kad Savivaldybės administracija turėtų kurti priemones, kaip iki 2030 m. gausinti elektrinių autobusų parką, nes beveik pusę milijono kainavusi studija „įrodė”, jog tramvajus ir metro Klaipėdai netinka.

***

„Rašyti visada šiek tiek varžiausi. Rašydavau labiau sau. Sovietmečiu būdavo labai sureikšmintas rašytojo statusas, o rašytojas, poetas, skulptorius atrodė didingi žmonės. Maniau, kad tik dievai gali būti rašytojais. Pradžioje nedrįsau rašyti, tačiau ši knyga atsirado iš tekstų pertekliaus. Kažką su jais reikėjo daryti“, – penktadienio vakarą pristatydamas savo knygą „Gyveno kartą bičas ir kaimynas. Pokalbiai prie alaus“ klaipėdiečiams kalbėjo architektas, muzikantas Algirdas Kaušpėdas.

***

Pranešta, jog prie pasaulinio kasmetinio žaidimų kūrimo renginio „Global Game Jam“ prisijungė ir Vakarų Lietuvos entuziastai.

Vasario 8-oji

Šeštadienį „Dragūno” rankininkai namie rezultatu 41:23 (19:15) nugalėjo Šiaulių „SC Dubysą”. O Klaipėdos „Neptūnas” „Švyturio“ arenoje, vedamas naujojo trenerio Jurico Žuros, 115:89 pranoko lentelės kaimynus Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Vasario 9-oji

Sekmadienį Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas” rankininkai Baltijos rankinio lygos rungtynėse namuose nusileido Dobelės „Tenax” ekipai iš Latvijos. Rungtynės baigėsi rezultatu 27:33 (11:18).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This