18-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

 Balandžio 27-oji

Pranešta, kad per sekmadienį Lietuvoje nustatyta 11 naujų koronaviruso atvejų, iš jų 2 – Klaipėdoje. Per parą pasveiko 7 žmonės, o iš viso pasveikusiais jau laikomi 474 asmenys. Po pietų pranešta apie dvi mirtis nuo COVID-19 Klaipėdoje.

***

Klaipėdos atlikėjai medikams Tarptautinės medicinos darbuotojų dienos proga įrašė muzikinį sveikinimą, o I. Simonaitytės biblioteka skelbia nuo pirmadienio lankytojams atverianti savo duris.

***

Klaipėdos apskrities policija praneša be tradicinių greičio ir kitų pažeidimų nuo šio pavasario matuosianti ir motociklų skleidžiamą triukšmą, už kurio viršijimą bus skiriamos baudos.

***

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija pirmadienį narpliojo situaciją Klaipėdos hospise: balsų dauguma nuspręsta daugelį ligonių jame palikti. Tuo metu didžiųjų prekybos centrų atstovai atsiskaitė komisijai, juose pradėjus veikti visoms parduotuvėms, o aptariant „Klasco” vykdomą krovą, dėl kurios esą skleidžiamos taršos nuolat skundžiasi gyventojai, apsiribota pamokymais ir prašymais. Taip pat posėdyje informuota apie koronavirusu užsikrėtusį socialinio darbuotojo padėjėją, kuris seneliams reikalingą pagalbą teikė jų namuose.

***

Klaipėdos universiteto mokslininkai, bendradarbiaudami su verslu, praneša sukūrę apsauginius skydus, kurių tinkamumas dirbantiems medikams patvirtintas testais. Taip pat Klaipėdos universitetas su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku skelbia dalyvaujantys tarptautiniame projekte „AquaVIP“, kuris iki 2022 m. numato Pietų Baltijos regione įsteigti akvakultūros kompetencijų centrą.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė kreipusis į Europos socialinio fondo agentūrą, prašydama išsiaiškinti, ar pagal projektą „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“ skirtos lėšos Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centrui yra naudojamos pagal paskirtį.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ sklype Minijos g. 44A planuoja pastatyti logistikos sandėlį – jis iškils vietoje jau beveik porą dešimtmečių nebeveikiančios degalinės.

***

Skelbiama, jog Uosto direkcija už praėjusius metus į valstybės biudžetą perves 28 mln. Eur pelno įmoką. Tokio dydžio dividendai valstybei buvo sumokėti ir praėjusiais metais.

Balandžio 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko rinkimų komiteto narius vienijančios frakcijos „Už Klaipėdą” pirmininkės pareigų pasitraukė Vaida Raugelė, buvusi Žvikienė.

***

FNTT skelbia apie dar vieną pagal laidavimą baigtą bylą, o policija – apie teismui perduotą neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir neteisėtai laikyto šaunamojo ginklo bylą. Tuo metu Kelių policija praneša kelyje Palanga- Klaipėda užfiksavę rekordinį –  255 km/val greitį, kuriuo skriejo lengvasis automobilis.

***

Informuojama, kad šalyje pirmadienį buvo užfiksuoti penki nauji susirgimo atvejai, du iš jų – Klaipėdoje. Per parą pasveiko 62 žmonės, iš viso pasveikusiųjų jau yra 536. Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, jog informacija apie užsikrėtusius COVID -19 nuo šiol bus tikslesnė, nes duomenys bus imami iš kelių IT sistemų. Vakare pranešta, jog Klaipėdos hospise nuo COVID-19 mirė dar vienas rizikos grupei priklausęs žmogus.

***

„Atvira Klaipėda” primena dvejų metų senumo istoriją, kuri baigėsi vienos klaipėdietės iš dalies laimėta byla prieš namo administratorių.

***

Klaipėdos universiteto mokslininkai kelia hipotezę, kad ligoninių patalpose ozonuojant orą galima lemti mažesnę užsikrėtimo tikimybę COVID-19, lengvesnę ligos eigą bei greitesnį pasveikimą: ketinama dėl to atlikti tyrimus.

***

„Klaipėdos nafta” praneša akcininkams dividendais išmokėsianti 7,9 mln. eurų – visą 2019 m. grynąjį pelną: tokį sprendimą bendrovės akcininkai priėmė antradienį vykusiame visuotiniame akcininkų susirinkime.

***

„Visada buvau tas žmogus, kuris pasisakė už regiono akademinio centro buvimą. Klaipėdos universitetas tikrai turi prasmę”, – antradieninio nuotolinio  bendravimo su Klaipėdos regiono atstovais rezultatus spaudos konferencijoje komentavo šalies prezidentas Gitanas Nausėda, neturėjęs didesnių priekaištų ir uostamiesčio medikams.

***

Pranešama, jog atšaukiamas draudimas lankytis Olando Kepurėje.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos paskelbė suteiksianti simbolinę paramą verslui – karantino metu atsidarančias lauko kavines nemokamai aprūpinsianti dezinfekciniu skysčiu. Tuo metu Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai antradienį raštu kreipėsi į uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorių ir miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininką dėl konkrečių pagalbos priemonių nuo karantino nukentėjusiam verslui.

***

Pranešama apie nuo ketvirtadienio mieste baigiamą šildymo sezoną, o „Atvira Klaipėda” suteikia galimybę savo skaitytojams susipažinti su Klaipėdos mero 2019 m. veiklos ataskaita.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog antradienį Seimas nepritarė Slengių prijungimui prie Klaipėdos.

Balandžio 29-oji

Lietuvos jūrų muziejus skelbia nuo šio penktadienio, gegužės 1 d., lankytojams atveriantis savo duris: muziejus dirbs nuo trečiadienio iki sekmadienio, nuo 11 iki 17.30 val. Tuo metu Naujasis turgus praneša, jog visi jo paviljonai pradės dirbti jau šį ketvirtadienį.

***

Klaipėdos miesto taryba trečiadienį surengto nuotolinio posėdžio metu pritarė pernai gegužę pradėjusio dirbti Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio 2019 metų veiklos ataskaita: už jos patvirtinimą balsavo 21 politikas, prieš pasisakiusiųjų nebuvo, susilaikė dešimt. Tuo metu išklausius miesto mero Vytauto Grubliausko ataskaitą, opozicija jam pažėrė nemažai kritikos. Taip pat posėdžio metu TS-LKD frakcija pateikė prašymą nušalinti nuo pareigų Klaipėdos  universitetinės ligoninės vyriausiąjį  gydytoją Vinsą Janušonį.

***

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad Kretingos rajone veikiančioje Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje nustatyti 22 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai.

***

Dauguma miesto tarybos narių trečiadienį pritarė, jog Klaipėdos savivaldybė pateiktų paraišką gauti finansavimą iš Valstybės investicijų programos Klaipėdos pilies bokšto atkūrimui, bet kartu politikai įsipareigojo 50 proc. projektui reikiamų lėšų skirti iš savivaldybės biudžeto. Taip pat politikai nusprendė, jog lauko bei paplūdimio kavinėms šiemet nereikės mokėti vietinės rinkliavos už leidimus prekiauti.

***

„Klaipėdos nafta” praneša per pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbusi 3,9 mln. eurų koreguotojo grynojo pelno – tai yra 30 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad dėl Dangės skvero rekonstrukcijos į Girulius perkėlė dar 2015 m. asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ ir klaipėdiečių iniciatyva įrengtą vaikų žaidimo aikštelę.

Balandžio 30-oji

„Atvira Klaipėda” pristato pagal newsru.com. parengtą pasakojimą apie COVID-19 poveikį žmogaus organizmui bei viruso sukeliamas šalutines ligas.

***

Per pastarąsias dvi paras Klaipėdoje užfiksuotas tik vienas naujas susirgimo COVID-19 atvejis. Šalyje per trečiadienį buvo nustatyta dešimt naujų susirgimo atvejų. Per parą pasveiko 26 žmonės ir tokių jau yra 589.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pagal klaipėdiečių prašymą dulkes trijose šiaurinės miesto vietose ištyrusi bendrovė „DGE Baltic Soil and Environment” daugiausia jose aptiko geležies.

***

FNTT praneša baigusi ikiteisminį tyrimą dėl klaipėdiečio nelegaliai internetu vykdytos prekybos kiniškomis prekėmis, o policija išaiškino melagingą pranešimą  apie uostamiestyje Sausio 15-osios gatvėje esančiame vaikų darželyje neva padėtą bombą.

***

Ketvirtadienį priešpiet Dumpių sąvartyne kilo gaisras, kuris per kelias valandas buvo užgesintas.

***

Lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės atlikta apžvalga rodo, kad Lietuvos savivaldybės, tarp jų ir Klaipėdos, įrenginėjančios eletromobilių pakrovimo stoteles, yra linkusios diskriminuoti vairuotojus su negalia, nes aikštelės nepritaikytos jų poreikiams.

***

Uostamiesčio medikus pasiekė didžiulė konsoliduotos verslininkų pagalbos siunta, kurioje apsauginiai kombinezonai, vienkartiniai chalatai, antbačiai, apsauginiai akiniai, respiratoriai, medicininės kaukės.

Gegužės 1-oji

Policija pranešė apie dvi mirtis: Olandų kepurėje rastą negyva vyrą ir I. Simonaitytės g. namo laiptinėje subadytą jauną moterį.

***

Klaipėda pisijungė prie visuose Europos jūrų uostuose rengiamos akcijos, kuria siekiama pagerbti jūrų transporto sektoriuje dirbančius žmones. Gegužės 1-osios vidudienį juose gaudė laivų sirenos. Iniciatyvą organizuoja Tarptautiniai laivybos rūmai, Europos laivų savininkų asociacija.

***

Pasiliuosavau ir iš „Viesulo”, ir iš federacijos. Cirkus daro ir tiek – net federacijos sekretorę nori diskvalifikuoti. Nori sunaikinti sunkiąją atletiką Lietuvoje. Ramūnas irgi kartu išėjo, nes puola visi, nors yra žmonių, kurie supranta. Kodėl lengvosios atletikos neliečia, kitų sporto šakų? Reikia su manimi susidoroti, nes kritikavau reformas, kad sudraskė Olimpinį sporto centrą. Neturime nei masažistų, nei daktarų. Dabar vėl atstatinėja, gal atstatys už metų dviejų, bet kas beis dirbti? Masažistai, daktarai susikūrė savo firmas ir nebegrįš už tuos 800 eurų”, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo Lietuvos antidopingo agentūros suspenduotas sunkiaatlečių treneris Bronislovas Vyšniauskas.

***

Visoje Lietuvoje per ketvirtadienį buvo nustatyta 14 naujų susirgimo COVID-19 atvejų, o apie naujus susirgimus uostamiestyje Klaipėdos savivaldybė nepraneša.

***

Ilgąjį savaitgalį,  gegužės 1-3 dienomis, šalies miestuose prie prekybos centrų žmonėms pradėti dalinti kvietimai atvykti išsitirti dėl koronavirusinės infekcijos. Kaip šie kvietimai buvo dalijami Klaipėdoje prie „Akropolio”, stebėjo ir užfiksavo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Socialiniuose tinkluose kai kurių klaipėdiečių išsakytus nuogąstavimus apie esą Dangės skvero rekonstrukcijos metu niokojamą paveldą, „Atvirai Klaipėdai” paneigė objekte dirbanti archeologė Viktorija Ziabreva.

***

„Beveik dvejus metus trukęs dalies slengiškių titaniškas darbas, siekiant prijungti šią priemiestinę uostamiesčio gyvenvietę prie Klaipėdos, įžūliai atsainiu ir itin nepagarbiu išrinktųjų balsavimu per keletą minučių buvo sutryptas ir išmestas į šiukšlių dėžę kaip nieko vertas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Nuo gegužės 1-osios AB „Smiltynės perkėla” atnaujino keltų reisus iš Senosios perkėlos.

***

Vilniuje sėkmingai plėtojamas pagalbos verslui projektas Talonai.lt sudarė galimybes juo naudotis ir Klaipėdos verslui, o klaipėdiečiams – prisidėti prie verslo gyvavimo įsigyjant talonus, kuriuos vėliau galės panaudoti savo mėgiamose įvairių paslaugų vietose.

***

Gegužės 1-ąją Lietuvos jūrų muziejus, atnaujindamas po karantino jo lankymą, iškėlė geltoną vėliavą, kuri jūrininkams nuo seno simbolizuoja karantino pabaigą.

Gegužės 2-oji

Visoje Lietuvoje per penktadienį buvo nustatyti 7 nauji susirgimo COVID-19 atvejai – perpus mažiau nei ketvirtadienį. Per parą šalyje pasveiko 38 žmonės ir tokių jau yra 632. Vienas rizikos grupei priklausantis alytiškis mirė.

***

„Klaipėdos miestas nėra taip didis, kad ji nebūtu galima pėsčiomis apkeliauti, prie to dar miesto valdyba gali per visą miestą važiuoti tramvajų. Automobilius yra kitiems reikalams vartojamas! Yra daug kartų pastebėta, kad miesto automobilium važinėja moterys ir vaikai, o šeštadieniais patsai vyr. burmistras su moterimis ir vaikais. Kiek žinoma, šventomis dienomis tarnybos nėra, todėl ir minėti važinėjimai tegali būti pašaliniai ir privačiai. Miesto valdybai automobilius nereikalinga“, – „Klaipėdos garse“ rašė 1927 m. balandį į miesto Seimelį pretendavusio sąrašo Nr. 5 politikai, siūlę, kad „valdininkų perteklių reikia sumažinti“. Jie (ir ne tik jie) cituojami dar vienoje „Atviros Klaipėdos” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ publikacijoje.

***

Policija skelbia apie per avariją sužalotą pareigūną.

Gegužės 3-oji

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, visoje Lietuvoje per šeštadienį buvo nustatyti tik 4 nauji susirgimo COVID-19 atvejai – trimis mažiau nei penktadienį. Apie susirgimus Klaipėdoje nepranešama. Pasveikusiųjų šalyje šiuo metu yra 635.

***

„Maxima” skelbia nuo pirmadienio ilginanti darbo laiką – pereinanti į vasaros režimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This