24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 13-oji

Vasara tik prasidėjo, o jos malonumų ištroškę žmonės neapdairiai puolė į jūrą: „Klaipėdos paplūdimiai” savo socialiniame tinkle praneša apie sekmadienį antroje dienos pusėje pajūry įvykusius tris incidentus.

***

Klaipėdos apygardas teismas priėmė griežtesnį sprendimą Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo Dariaus Steponkaus atžvilgiu nei pirma instancija, rašo portalo žurnalistas.

***

Siena.lt žurnalistas Šarūnas Černiauskas aiškinosi, kokį šešėlį ant Klaipėdos tepalų gamyklos „SCT Lubricants“ meta iš „Luminor” banko nutekėję duomenys.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai praneša atliekantys didelės apimties tyrimą, susijusį su naudotų automobilių iš Jungtinių Amerikos Valstijų prekyba bei mokesčių vengimu.

***

Uosto direkcija skelbia, jog jos organizuotame direkcijos administracinio pastato ir naujai formuojamos krantinės kruiziniams laivams švartuoti architektūriniame konkurse dalyvauja 5 autorių projektai.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija kartu ir MB „Bauland“ parengė keturias Žvejų rūmų veiklos bei pastato modernizavimo koncepcijos alternatyvas, bet rinktis siūloma tą, kuri gali kainuoti beveik 38 mln. eurų.

Birželio 14-oji

Klaipėdos miesto savivaldybei iš pirmo karto nepavyko įsigyti dengto futbolo maniežo, kuris turėtų iškilti sklype Baltijos pr. 51, naujos statybos projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų, konstatavus, kad „negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos”, rašo portalo žurnalistas.

***

Danės gatvė išvengė Luizės vardo, o Mogiliovo gatvės pavadinimo keitimas vėl atsidurs politikų rankose: Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija antradienį antrą kartą svarstyti šį klausimą atsisakė.

***

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, 33 metų klaipėdietę pripažino kalta dėl mažamečio sūnaus nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis.

***

Antradienį vykusiame miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje vienintelis jo narys Jurij Šeršniov turėjo klausimų pranešėjai dėl memorialo karių kapinėse demontavimo ir vienintelis balsavo prieš.

***

Klaipėdos miesto šiaurinėje dalyje UAB Krovinių terminalas teritorijoje, Burių g. 17, projektuojamas naujas rezervuarų parkas, kuriame numatoma pastatyti dar šešis 1000 kub. m talpos rezervuarus.

***

„Užtenka 10 minučių pasivaikščioti daugiabučių, kurie neseniai atnaujinti, Taikos prospekto, Paryžiaus Komunos ir Rumpiškės gatvių rajone, kad įsitikintum, jog mūsų valdžia žygiais, o ne žodžiais – už biologinės įvairovės išsaugojimą”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Antradienį Klaipėdoje, Gedulo ir vilties dieną, paminėtos 81-osios sovietų organizuotų pirmųjų Lietuvos gyventojų trėmimų metinės.

Birželio 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog Klaipėdos rajono teisme niekaip iš vietos nepajuda civilinė byla, kurioje bendrovės „Grigeo Klaipėda“ ir uostamiesčio savivaldybės valdoma „Klaipėdos vanduo“ skundžia Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos nurodymą pašalinti senąjį nuotekų tinklą.

***

Klaipėda numato tęsti bendradarbiavimą su organizacijos „Baltic Sail“, siekiančios remti unikalią Europos jūrų paveldo dalimi esančią laivybos kultūrą, laivybos tradicijų išsaugojimą, partneriais.

***

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, jog STT Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą apie reikalaujamą kyšį už statybos darbų techninės priežiūros atlikimo aktų pasirašymą: įtarimai pareikšti dviems asmenims.

***

Nors Glaudėnų sąvartynas Klaipėdos pašonėje jau seniai uždarytas, Klaipėdos krašto atliekų tvarkymo centras užsakė jo kvapų mėginių paėmimo, ištyrimo, modeliavimo paslaugas.

***

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas Beniušis – sukurstymu nužudyti.

***

Savivaldybė paskelbė klaipėdiečių apklausos dėl memorialo Skulptūrų parke rezultatus.

***

Finansų ir ekonomikos komitete, trečiadienį balsuojant dėl „Klaipėda ID“ bei Turizmo ir kultūros informacijos centro sujungimo į naują juridinį asmenį – VšĮ „Klaipėdos identitetas“, tik komiteto pirmininko balsas lėmė, jog sprendimui buvo pritarta.

Birželio 16-oji

Iki kitų metų sausio 15 d., kuomet bus minimas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetis, tikėtina, baigsis buvusio prefektūros pastato fasado atnaujinimo darbai, kuriuos atlieka UAB „Pamario projektai”.

***

Prokuratūra pranešė, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl klaipėdietės teisininkės Zitos Šličytės pasisakymo iškilmingame Kovo-11-osios minėjime Seime. Apie tai nuomonių rubrikoje samprotauja ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę tris asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

***

Malkų įlankos terminalas skelbia įsigijęs mobilų elektra varomą hidraulinį kraną „Mansinen 300 ER“, kuris šiuo metu yra didžiausias toks Baltijos šalių uostuose.

***

Klaipėdai po pusantro mėnesio ruošiantis minėti 770-ies metų miesto įkūrimo sukaktį šiam jubiliejui skirtų renginių organizatoriai ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pristatė, kaip bus paminėtas neeilinis uostamiesčio gimtadienis.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas labai skeptiškai įvertino sumanymą įrengti mieste greitųjų autobusų trasą.

***

Klaipėdos Žvejybos uosto rajono seniūnaičio Sauliaus Liekio iniciatyva ketvirtadienio pavakare šio rajono gyventojams buvo surengta nemokama ekskursija, į kurią susirinko gausus klaipėdiečių būrys.

Birželio 17-oji

Portalo žurnalistas informuoja, jog, nepaisant visuomenės ir kai kurių politikų abejonių bei pasipiktinimo, Klaipėdos savivaldybės administracija pasirašė 947,3 tūkstančių eurų vertės sutartį su UAB „Kavesta” dėl dubliuojančios Liepojos gatvės tiesimo.

***

Klaipėdoje per pusę paros įvykdyti du plėšimai grasinant susidoroti. Abiejų atvejų apiplėšimo pobūdis panašus.

***

„Šiandien paskutinė mano darbo diena savivaldybėje, – kolegoms ir draugams pranešė Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. – Visų mūsų pastangų dėka miestas keičia savo veidą, gražėja miesto viešosios erdvės. Sėkmės jūsų darbuose”.

***

Avarinės būklės buvusi sporto salės, Pilies g. 2A bus nugriauta per penketą mėnesių – toks terminas numatytas 269,2 tūkstančių eurų vertės savivaldybės sutartyje su UAB „Kavesta”.

***

Penktadienį su miesto politikais ir valdininkais Žvejų rūmus kartu apžiūrėjo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, mat jau pirmadienį miesto tarybos Kolegija turėtų apsispręsti, kurį iš 4 pasiūlytų Žvejų rūmų rekonstrukcijos variantų žadama įgyvendinti.

Birželio 18-oji

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Urbanistiniai jubiliejai” pristato Žvejų rūmų, mininčių savo įkūrimo 40-metį, atsiradimo istoriją, apie kurią paliudijo ir prie šio projekto prisidėję žmonės, ir jau istorinės laikraščių publikacijos bei dokumentai.

***

Policija praneša apie penktadienio vakare nutikusį eismo įvykį, panašų į veiksmo filmo epizodą.

***

Klaipėdos 770-ųjų įkūrimo metinių proga miesto savivaldybė prisipirko įvairių brangių dovanų, informuojama portale.

***

Šeštadienį eisena nuo Teatro aikštės iki Senojo turgaus prasidėjo dainuojamosios poezijos ir meno festivalis „Žalias Ošas“, kuris turėtų tęstis iki pat vėlaus vakaro.

***

Šeštadienį Klaipėdoje prie Melnragės molo surengti saugaus elgesio vandenyje mokymai, kuriuose dalyvavo aštuonių institucijų atstovai.

Birželio 19-oji

Tęsiant portalo ciklą „Ką pasakoja archyvas” rašoma, jog 1949-ųjų miesto Vykdomojo komiteto dokumentai liudija, kad tuo metu mieste netrūko šiukšlynų, nelegalus tualetas buvo netgi pačiame centre, pietinėje dalyje, kur nebuvo vandentiekio ir kanalizacijos, siautė vidurių šiltinė ir kt.

***

Šeštadienio vakarą įvykęs konfliktas tarp trijų nepilnamečių ir agresyviai nusiteikusio vyriškio pastarajam baigėsi nakvyne areštinėje.

***

Sekmadienį Šiauliuose vykusiose LFF I lygos rungtynėse Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai rezultatu 2:0 įveikė „Šiaulių B” vienuolikę ir savo tyrimų taškų kraitį papildė dar trimis: su 23 taškais dabar klaipėdiečiai yra 4-toje turnyrinės lentelės vietoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This