7-oji 2018 metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 12-oji

Uostamiesčio Tarybos Kolegija vienbalsiai nusprendė už Metų darbą Klaipėdos miesto vėliavą įteikti menininkei Aidai Raimondai Pečeliūnienei, kuri prieš Kalėdas miestui padovanojo unikalią lėlių parodą „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“

***

„Atvira Klaipėda” aiškinosi, kaip ir kodėl niekuo dėti žmonės, užstatę daiktą lombarde, ne savo valia tapo vienos policijos operacijos įkaitais.

***

Savivaldybė ruošia paskutinius dokumentus, kad neilgai trukus prasidėtų pėsčių ir dviračių tako, einančio nuo Paryžiaus Komunos g. iki Sausio 15-osios g., rekonstrukcijos darbai.

***

Prokuratūra pranešė sieksianti, kad būtų peržiūrėtas teismo sprendimas dėl galimai suklastotų sodybų Pajūrio regioniniame parke -apie tai anksčiau jau rašė ir „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos rajono mero potvarkio dėl „Atviros Klaipėdos“ aprašytos situacijos Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre rengimas užtruko ilgiau nei planuota. Paskutiniai į specialią komisiją deleguojami asmenys paaiškėjo tik pirmadienį, tad tądien merą pavaduojanti vicemerė Violeta Riaukienė ir pasirašė atitinkamą potvarkį.

***

Pirmadienio vakarą, 22.11 val., Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vilniaus pl. 16, UAB „Philip Morris Lietuva“ teritorijoje. Čia degė gamybinio pastato stogas. Iš pastato buvo skubiai evakuoti darbuotojai. Niekas iš jų nenukentėjo.

Vasario 13-oji

Amerikos lietuvio Henrio Gaidis išsaugota vienintelio tarpukario Lietuvos karinio laivo „Prezidentas Smetona” trispalvė, atkeliavusi į Jūrų muziejų, buvo pristatyta žiniasklaidai.

***

Dalyvaujant Policijos generaliniam komisarui Linui Pernavui, Klaipėdos apskrities policijos komisariate aptarti 2017 m. policijos veiklos rezultatai.

***

SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje užfiksuota sensacija – Klaipėdos „Neptūnas“ nusileido Alytaus „Dzūkijai“ rezultatu 77:85  ir į pusfinalį nepateko.

***

Jūrininkų ligoninė pranešė, kad panaikinti įtarimai ligoninės vadovui Jonui Sąlygai.

***

Prie Klaipėdos miesto tarybos veikianti Jūrinės kultūros koordinacinė taryba, antradienį išklausiusi informaciją apie Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ padėtį ir perspektyvas, nusprendė kreiptis į uostamiesčio valdžią, kad jos planuose atsirastų naujos vandens sporto bazės statyba ties Kiaulės nugara.

***

VšĮ „Neptūno krepšinio klubas” su buvusiu uostamiesčio ekipos žaidėju Arnu Butkevičiumi pasirašė taikos sutartį. Naujasis „Neptūno” direktorius Vilius Sukonas žada taikiai baigti ir kitas bylas, tarp jų – ir su buvusiu klubo vadovu Osvaldu Kurausku.

Vasario 14-oji

Kai kurie senamiestyje įsikūrę verslininkai išreiškė nepasitenkinimą, kad dėl Šviesų festivalio Šimtmečio vartų montavimo –  išmontavimo darbų beveik mėnesį laiko bus uždaryta Turgaus g.

***

Klaipėdos universitete duris oficialiai atvėrė 10,9 mln. eurų kainavęs Jūros tyrimų instituto mokslinių laboratorijų pastatas.

***

Valentino dienos progos Šviesų festivalis pateikė siurprizą – Šimtmečio vartai nušvito pirma laiko.

***

Sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad pasieniečių išgelbėtas neblaivus  žvejys pasipriešino savo gelbėtojams.

***

Gavę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministro Eitvydo Bingelio raštą, kuriame sakoma, kad Klaipėdos m. savivaldybė yra tarp mažiausius atlyginimus mokančiųjų socialiniams darbuotojams, pastarieji informavo, kad žada ir toliau įvairiomis formomis kovoti už atlyginimų didinimą.

***

Tarp šešiolikos geriausių FIBA Čempionų lygos komandų prasibrovęs Klaipėdos „Neptūnas“ po burtų sužinojo savo varžovą pirmajame atkrintamųjų rungtynių etape. Juo tapo C grupės nugalėtoja Strasbūro SIG ekipa (Prancūzija) ekipa.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija trečiadienį pranešė išplėtusi atliekamą tyrimą dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos elgesio.

***

Viešųjų pirkimų tarnybos nurodymo nutraukti naujosios mokyklos projektavimo sutartį nepaklausę Klaipėdos savivaldybės administracijos tarnautojai toliau mina teismų duris: Klaipėdos apygardos teismas atmetė ir Finansų ir turto departamento direktorė Aldonos Špučienės skundą. Tai jau trečias nepalankus teismo sprendimas valdininkams.

Vasario 15-oji

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje, ties Sendvario žiedu atidaryta trečioji Klaipėdos bendrovės „Lidl Lietuva“ parduotuvė.

***

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos universiteto aikštėje surengta šiaurinės miesto dalies švietimo įstaigų pilietinė akcija „Pajūrio vaikai po šimtmečio vėliava“, skirta atkurtos Lietuvos šimtmečiui paminėti.

***

Klaipėdos universiteto miestelyje atidengtas atminimo stendas „Klaipėdos universitetas Lietuvos valstybės šimtmečiui“, kuris įamžino ir čia dar 1924 m. pasodintus tris unikalius ąžuolus. 

***

Klaipėdos „Koralo” futbolininkai prasibrovė į Lietuvos salės futbolo (Betsafe-Futsal) taurės pusfinalį. Ketvirtadienio vakarą Gargžduose buvo sužaistos taurės ketvirtfinalio rungtynės su vietos „Bangos” komanda. Dvikovos metu „Koralo” ekipa pelnė net 13 įvarčių. Šeimininkai į tai atsakė trimis tiksliais smūgiais.

***

Turto bankas pranešė, kad Leonido Brežnevo vasaros rezidencija turėjusio tapti Palangos viešbučio „Auska“ miške esančią teritoriją juosiančioje tvoroje bus padaryti praėjimai žmonės ir gyvūnams.

***

Seime Šimtmečio deklaraciją pasirašė ir Klaipėdos atstovai.

***

Uostamiestyje prasidėjęs Šviesų festivalis sutraukė minias žmonių.

***

Iš 10 tūkstančių pašto ženklų jaunosios menininkės Jolitos Vaitkutės sukurtas tautos patriarcho dr. Jono Basanavičiaus portretas atvyko į Klaipėdą ir iki kovo vidurio bus eksponuojamas centriniame pašte.

***

Klaipėdos apskrities policija, minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, Vyriausiojo policijos komisariato pastatą uostamiestyje papuošė didžiule, nuo stogo iki pamatų ištiesta vertikalia trispalve.

***

Atgimimo aikštėje oficialiai startavo jau trečiasis konkurso „Judriausia klasė“  renginys.

***

„Neptūno” klubas pranešė, kad į jų rėmėjų gretas sugrįžo krovinių gabenimo ir ekspedijavimo bendrovė „Arijus”.

***

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė jau anksčiau suderintam variantui, kad rekonstruojant miestui priklausančią Tilžės gatvės atkarpą nebūtų uždaromas transporto eismas – tam pasitarnaus laikinas kelias. 

***

„Klaipėda Lietuvoje“ – taip vadinosi šventinis 100-osioms valstybės atkūrimo metinėms paminėti skirtas koncertas kviestiniams svečiams, vykęs Klaipėdos koncertų salėje.

***

Tarp už nuopelnus Lietuvai jos 100-mečio proga prezidentūroje apdovanotų 100 šalies ir užsienio piliečių – ir klaipėdietė, Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Vasario 16-oji

Klaipėdoje prasidėjo Lietuvos šimtmečiui skirtų renginių  maratonas.

***

„Atvirai Klaipėdai” parašęs tolimojo plaukiojimo kapitonas Žydrūnas Naujokas pasidalino savo prisiminimais, kaip laive „Onuškis” vidury Atlanto pirmąsyk buvo iškelta trispalvė.

Vasario 17-oji

Vasario 16-ąją Klaipėdoje gimusius naujagimius aplankė miesto meras, įteikęs tėveliams po trispalvę, kūdikėlių rinkinius ir mero pasirašytus vaikų gimimo liudijimus.

  ***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje samprotauja apie tai, kas buvo tas deguto šaukštas, apkartinęs šventinę klaipėdiečių nuotaiką.

***

Kas paskatino tikrą amerikietį dainų kūrėją Abraham Brody išmokti lietuviškai – tradiciniame šeštadieniniame „Atviros Klaipėdos” interviu. 

***

Baigiamasis Šviesų festivalio akordas –   šviečiančių augintinių paradas senamiesčio gatvėmis.

***

Klaipėdos muzikinio teatro operos „Prūsai” premjeroje dalyvavo ir  jos autorius Giedrius Kuprevičius.

***

Alytuje vykusio Lietuvos rankinio federacijos taurės finalo ketverto pirmajame pusfinalyje Klaipėdos „Dragūnas“ šeštadienį rezultatu 27:26 (13:12) po itin įtemptos kovos nugalėjo Vilniaus „Šviesą“.

***

Klaipėdoje savaitgalį vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės finale į kartu vykusių„Betsafe–Šokėjų kovų“ finalą pateko klaipėdietės „Leaderdance“.

***

Šeštadienį Rokiškyje po atviru dangumi vykusiose Lietuvos čempionato reguliariojo sezono rungtynėse kelis kartus iššvaisčiusi turėtą pranašumą Klaipėdos „Baltija“ 6:7 (2:1, 3:2, 1:4) nusileido Dominyko Deksnio ir Kapsaro Falko vedamai „Rokiškio“ komandai.

***

Nerezultatyviausiame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezono susitikime Klaipėdos „Fortūna“ nusileido Kauno „Aisčių-LSU“ komandai rezultatu 41:46 (19:4, 13:9, 7:21, 2:12).

***

Lietuvos salės futbolo aukščiausioje A lygoje („Betsafe-Futsal A lyga“) šeštadienį Klaipėdos „Koralo” ekipa namie rezultatu 5:2 (2:1) įveikė oponentus iš Mažeikių – VIP komandą.

Vasario 18-oji

Didžiajame Lietuvos rankinio federacijos vyrų taurės finale sekmadienį susitikus Kauno „Granito – Kario“ ir Klaipėdos „Dragūno“ ekipoms kova buvo itin atkakli. Visgi stipresni buvo ir taurę iškovojo kauniečiai.

***

Paskutinius pasirodymus surengė šiemetinio Klaipėdos šviesų festivalio pažiba – „Šimtmečio vartai”.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This