16-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 16-oji

Klaipėdoje startavo naujieji maršrutiniai taksi. Anot transportininkų, naujos sistemos startas praėjo gana sklandžiai – buvo tik keletas nesusipratimų.

***

„Atvira Klaipėda” pirmoji  pranešė, kad atsistatydino Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad senasis dujų fabrikas palengva pradedamas prikelti naujam gyvenimui – jį valdantis klaipėdietis tikisi paramos ir iš savivaldybės fasado remonto darbams.

***

Klaipėdos „Fortūna” išvykoje pirmadienio vakarą per pratęsimą nugalėjo Marijampolės „Sūduvą” rezultatu 82:78 (8:19, 21:23, 16:9, 23:17, 14:10) ir sušvelnino Lietuvos moterų krepšinio lygos mažojo finalo serijos iki trijų pergalių rezultatą ir jis tapo 1:2.

***

Klaipėdietis Mantas Macikas nuomonių rubrikoje samprotauja, kodėl negausaus mūsų mieste likusio jūrinio paveldo nesaugo nei miesto vadžia, nei verslas.

***

Nors kai kurie Vitės kvartalo gyventojai pasisako prieš Švyturio gatvės pratęsimą iki P. Lideikio gatvės, miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai yra kitokios nuomonės.

***

Kandidatu į naujojo teisingumo ministro postą premjeras prezidentei pateikė buvusio Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus kandidatūrą.

***

Birželio 7-9 dienomis vyksiančio 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai pristatė dar vienus šių metų svečius – grupę iš Odesos „Pokaz Trio“.

Balandžio 17-oji

Pranešta, kad Klaipėdoje pradeda veikti dar vienas laisvalaikio centras, kuriame bus galima mėgautis naujausiais  filmais – kino ir kultūros sklaidos tinklas ,,ArleKinas“.

***

AB „Smiltynės perkėla“ pranešė, jog visuotiniame akcininkų susirinkime patvirtinti bendrovės 2017 metų finansinės veiklos rezultatai. Praėjusiais metais bendrovė uždirbo 11 proc. daugiau nei planuota ir gavo 59 proc. didesnį grynąjį pelną nei 2016-ais. Šiemet akcininkams už praėjusius metus bus sumokėta 523 tūkstančiai eurų dividendų, iš kurių pagrindinei akcininkei – valstybei – 518 tūkst.

***

Pranešta, kad prieš dešimtį metų įkurtos asociacijos „Baltijos slėnis“ nariai priėmė sprendimą asociacijos veiklos esama apimtimi ir forma nebetęsti.

***

Klaipėdietis Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į kultūros ministrę, Kultūros paveldo departamentą (KPD), KPD Pirmajai nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybą ir Valstybinei kultūros paveldo komisiją, kad  šios institucijos padėti apsaugoti nuo griovimo Locmanų namą (Uosto g. 23 arba Uosto g. 38) ir Naujojo uosto g. 5 esantį pastatą.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, atsižvelgdamas į Kultūros ir meno tarybos sprendimą antradienį pasirašė įsakymą, kuriuo paskirtas 223 395 eurų finansavimas šiais metais numatytiems vykdyti kultūros ir meno projektams.

***

Seimas antradienį pradėjo svarstyti susisiekimo ministro Roko Masiulio pristatytas Šventosios valstybinio jūrų uosto ir Žemės įstatymų pataisas, kuriomis siekiama šio uosto valdymą patikėjimo teise perduoti Palangos savivaldybei.

***

Antradienį ryte Klaipėdos kruizinių laivų terminale prisišvartavęs su Portugalijos vėliava plaukiojantis laivas „Astoria“ atidarė šių metų kruizinės laivybos sezoną.

***

Savivaldybės, jos valdomų įstaigų bei viešųjų ryšių kompanijos atstovai informavo apie būsimus Sporto metams skirtus renginius bei dėstė savo nuomonę apie jau anksčiau „Atviros Klaipėdos” pagarsintą viešinimo kampanijai skirtų beveik 40 tūkst. eurų panaudojimą.

***

Klaipėdos LEZ pranešė, kad jos universaliame gamybos pastate „FlexStart“ nuo liepos įsikurs pirmasis nuomininkas – Vokietijos kapitalo elektros laidų rinkinių gamybos įmonė „Baltijos Eukutecas”.

***

Generalinė prokuratūra pranešė, jog baigtas rašyti kaltinamasis aktas 108 tomų politinės korupcijos byloje, kurioje kaltinimai pareikšti ir buvusiam klaipėdiečiui buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

***

„Nepamenu kaip susidomėjau krepšiniu, nes buvau labai labai mažas, bet nuo pat pirmų dienų, kiek žinau, turėjau krepšinio kamuolį ir krepšį”, – išplatintame interviu sakė su „Neptūno-Akvaservis“ ekipa Nacionalinės krepšinio lygos čempionu tapęs ir finalo MVP titulą pelnęs Aidas Einikis.

***

Uosti direkcija informavo, kad Maskvoje vykstančioje tarptautinėje transporto ir logistikos parodoje „TransRussia 2018“ dalyvauja ir pagrindinės Klaipėdos uosto kompanijos.

Balandžio 18-oji

Atlikusi patikrinimą, Kontrolės ir audito tarnyba konstatavo, jog pernai 200 tūkst. eurų Savivaldybės paramos gavę šešių reprezentacinių festivalių organizatoriai visus pinigus išleido pagal paskirtį ir už juos tinkamai atsiskaitė.

***

Savivaldybė pranešė, kad Klaipėdos meras išvyko į Naująjį Orleaną (JAV) dalyvauti tarptautiniame merų susitikime. Klaipėda – vienintelis Baltijos šalių miestas, kurio meras pakviestas į šį forumą.

***

Trečiadienio rytą dėl mokyklose paskelbtos netradicinio ugdymo dienos prie perkėlos į Smiltynę nutįso didžiulės eilės: „Smiltynės perkėla” skubiai turėjo keisti grafiką, paleisdama daugiau keltų, kad galėtų perkelti visus moksleivius.

***

Klaipėdoje posėdžiavo „Baltic Sail“ komiteto nariai.

***

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad jų traukiniai pradeda tiesioginius įvažiavimus į uosto krovos kompanijų teritoriją. Jie jau pasiekia Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos UAB „Bega“ teritoriją. Svarstoma tokį modelį taikyti bendradarbiaujant ir su kitomis krovos kompanijomis.

***

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad jos seniūnijų duomenimis, šiuo metu rajone savo gyvenamąją vietą yra deklaravę 58 147 gyventojai.

***

Išvykoje Panevėžyje po pratęsimo „Neptūno” krepšininkai išplėšė pergalę iš „Lietkabelio” rezultatu 94:89.

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose trečiadienį paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje buvęs Alksnynės kontrolės posto kasininkas Andrius Stirbys pripažintas kaltu už Neringos savivaldybei priklausiusių 8645 eurų pasisavinimą. Jam teismas skyrė 2259,6 eurų baudą.

***

Trečiadienio vakarą vykusių atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių metų Klaipėdos „Dragūnas“ įveikė Varėnos „Ūlą“ rezultatu 38:23 (22:15). Dėl kelialapio į finalą „Dragūnas“ grumsis su KTU ekipa.

***

Klaipėdos „Atlantas” rezultatu 0:2 namuose pralaimėjo Trakų „Trakams” ir patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.

Balandžio 19-oji

Auditoriai nustatė nemažai pažeidimų Klaipėdos autobusų parke, tačiau su Kontrolės ir audito tarnybos išvadomis kategoriškai nesutinka buvusi parko direktorė Jelizaveta Daugininkienė bei „Atviros Klaipėdos” kalbintas ekspertas.

***

Muzikinis teatras pristato dirigentą Vytautą Lukočių, kuris Klaipėdoje diriguos G. Kuprevičiaus „Veroniką”.

***

Mokesčių inspekcija atkreipė dėmesį, kad iš pernai Klaipėdos apskrityje individualią veiklą su verslo liudijimu ar pagal individualios veiklos pažymą vykdžiusių gyventojų (25,4 tūkst) 13,2 tūkst. dar nebuvo deklaravę pajamų už praėjusius metus. Panaši padėtis ir pačioje Klaipėdos miesto savivaldybėje: iš 11,3 tūkst. smulkiųjų verslininkų, pernai veiklą vykdžiusių su verslo liudijimu ar individualios veiklos pažyma, 54 proc. dar nepateikė pajamų deklaracijų už 2017 metus.

***

Klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas kreipėsi į aplinkos ministrą dėl šiuo metu svarstomų įsakymų, kuriais būtų reglamentuojamas nuotekų dumblo naudojimas tręšimui ir biologiškai skaidžių atliekų kompostavimas bei apdorojimas, projektų.

***

„Tame procese dalyvavo tik mano CV, tad komentuoti nieko daugiau negaliu“, – taip į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimą, kaip vertina šalies prezidentės sprendimą neskirti jo teisingumo ministru,  atsakė Giedrius Danėlius, buvęs Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras.

***

Miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariams pristatytas sprendimas nuo kitų mokslo metų keisti elektroninio moksleivio pažymėjimo gamintoją, nes dabartinis – Nacionalinis švietimo centras- nepateisino lūkesčių.

***

Miesto savivaldybė, šių metų vaikų vasaros poilsiui nusprendusi skirti 50 000 eurų, tikina, kad tiek pinigų pakaks.

***

Juozo Karoso muzikos mokykla savo 70-metį paminėjo įspūdingu auklėtinių ir mokytojų koncertu, į kurį susirinko pilna žiūrovų Koncertų salė.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje žaistų ketvirtųjų Lietuvos moterų krepšinio lygos mažojo finalo rungtynių metu uostamiesčio „Fortūna“ sugebėjo antrą kartą iš eilės įveikti Marijampolės „Sūduvą“ ir išlygino serijos rezultatą 2:2.

***

Ketvirtadienio vakare gausiai į susitikimą su miesto administracijos direktoriumi susirinkę Bandužių bendruomenės nariai skundėsi  laiku neišvežamomis šiukšlėmis, automobilių statymo vietų stoka bei duobėtais kiemais.

Balandžio 20-oji

„Atvira Klaipėda” domėjosi, ar teisėtai ant miesto visuomeninio transporto naudojama reklama.

***

Pirmą kartą Klaipėdoje vyko užsienio studentų sporto šventė, kurioje dalyvavo Klaipėdos universiteto, LCC tarptautinio universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai. Didžioji dalis sportininkų – studentai iš įvairių pasaulio šalių.

***

Policija pranešė, kad tarnybą jos sistemoje palieka Jūrų uosto policijos skyriaus pareigūnas Ruslanas Chekalo, policijoje ištarnavęs 27 metus.

***

Uoste įvairių tarnybą atstovai, imitavę avariją, praktikavosi, kaip derinti tarpusavio veiksmus, realybėje kilus ekstremaliai situacijai.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad po apeliacijos Studijų kokybės vertinimo centras teigiamai įvertino 11 jo studijų programų.

Balandžio  21-oji

Rašytojas Vincas Mickevičius-Krėvė, kuris buvo Šaulių sąjungos pirmininkas, istorikų nuomone, subjektyviai vertino šios sąjungos vaidmenį 1923-ųjų metų Klaipėdos sukilime: apie tai pasakojama straipsnyje, skirtame Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-mečiui.

***

Klaipėdietis Arūnas Marčauskas nuomonių rubrikoje bando išprovokuoti diskusiją apie tai, kodėl uostamiestį valdantys liberalai apsimeta, kad miesto politinėje arenoje – viskas ramu ir tylu.

***

Pajūryje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko tradicinė tvarkymosi akcija „Darom”.

Balandžio  21-oji

Klaipėdos „Fortūnai“ kovoje dėl Lietuvos moterų krepšinio lygos mažajame finale nepavyko laimėti trečiųjų iš eilės rungtynių – Marijampolėje seriją 3:2 laimėjo šeimininkės ir pasidabins bronzos medaliais. Lemiamose sekmadienio rungtynėse klaipėdietės pralaimėjo 52:77 (11:24, 18:19, 8:17, 15:17).

***

Sekmadienio vakarą namuose žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“ rezultatu 72:90 (19:19, 21:26, 11:23, 21:22).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This