30-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 23-oji

Uosto direkcija, viešindama uosto bendrojo plano sprendinius, tęsia susitikimus su Klaipėdos bendruomenėmis: diskusiją apie išorinio uosto plėtros problemas  su visuomenininkais aprašė „Atviros Klaipėdos'” žurnalistas.

***

Prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos tarybos nario Viačeslavo Titovo viešų pasisakymų partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atžvilgiu, o Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pažadėjo inicijuoti apkaltą. Šį faktą jis patvirtino ir pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

***

Prokurorė Edita Mikalainienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad po dviejų suėmimo mėnesių berniukų tvirkinimu įtariamas Viktoras Usovas paleistas į laisvę, jam paskyrus tris švelnesnes kardomąsias priemones.

***

Uosto direkcija pranešė sukūrusi audiogidą –  tai mobiliajam įrenginiui skirta programėlė, kurios dėka turistiniu maršrutu pėsčiomis po Klaipėdos senamiestį galima vaikščioti, klausantis Anikės pasakojimo.

***

„Pajūrio restauratorius” už 1,4 mln. eurų įsipareigojo atnaujinti 4 fachverkinius pastatus senamiestyje – pirmadienį Savivaldybėje buvo pasirašyta jų tvarkybos darbų rangos sutartis.

***

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė stebisi abejingai formaliu uostamiesčio valdininkų požiūriu į seksualinę prievartą  patyrusių vaikų apsaugą.

***

Klaipėdos universitetas pristatė tris studentus, kurie dalinasi savo studijų bei naudinga mokslinių jūros tyrimų patirtimi šioje aukštojoje mokykloje.

***

Ar politikai neturėtų prisiimti kaltės dėl to, kad tarp mūsų auga titovai ir orlovskiai, nekenčiantys Lietuvos? To nuomonių rubrikoje klausė „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Liepos 23-oji

Klaipėdos regioninė architektūros taryba aplinkinių gyventojų prašymu įvertinusi verslininkų norą Pievų Tako g. 36A sklype statyti devynaukštį daugiabutį, pateikė penkias nepalankias išvadas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė baleto „Graikas Zorba“ kostiumų dailininkę Sandą Staukaitę.

***

„Atvira Klaipėda”, remdamasi Mokesčių inspekcijos pateiktais duomenimis, paviešino miesto vadovų turto vertę bei pateikė informaciją, kaip per metus pasikeitė miesto Tarybos narių turtinė padėtis.

***

Iniciatyvą pradėti apkaltos procedūrą miesto Tarybos nariui Viačeslavui Titovui dėl teiginių apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą parašais iki antradienio popietės palaikė 18 miesto politikų.

***

Kodėl iš Klaipėdos universitetinės ligoninės, nesuteikus pagalbos, buvo išprašytas vyras, turėjęs siuntimą pas medikus, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad iš pareigų traukiasi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova, kadangi iš vaiko priežiūros atostogų į šias pareigas grįžta Alina Velykienė.

***

Lietuvos žaliųjų partija pranešė atnaujinusi veiklą Klaipėdoje. Skyriui vadovauti išrinktas visuomenės sveikatos specialistas Žydrūnas Banevičius.

***

Lietuvos rankinio lygos čempionų titulą ginsiantis Klaipėdos „Dragūno“ klubas pranešė, kad jo nariai pradėjo pasirengimą naujam sezonui.

Liepos 25-oji

Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto nariai nusprendė palaukti Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų dėl skandalą sukėlusio Klaipėdos prekinio ženklo ir  tik jas gavę žada grįžti prie šio klausimo svarstymo.

***

Atlikusi uostamiesčio biudžetinių darbuotojų atlyginimų analizę, darbo grupė savivaldybės administracijai parengė rekomendacijas, kurias pristatė ir trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

***

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje trečiadienį oficialiai atidaryta čia pradėjusi veikti nauja PET granulių gamintojo UAB „Neo Group“ gamybos linija, kurios dėka ši įmonė tapo didžiausia šią produkciją gaminančia gamykla Europoje.

***

„Ar jie turi leidimus vykdyti tokių produktų krovą? Iki kvartalo jau būdavo atpučiamos dulkės ir nuo anglies, kurią krovė „Klasco“ savo teritorijoje Smeltės pusiasalyje, o čia viskas žymiai arčiau. Nei metalo laužas, nei dabar anglis Kamineros terminalo teritorijoje nėra apdengta, po 18 valandos niekas tų krūvų ir teritorijos nelaisto, nes niekas ten nebedirba“, – apie uoste pradėtą krauti anglį „Atvirai Klaipėdai” sakė  bendruomenės „Smeltė” pirmininkas Tadas Baltuonis, pagal kurio pranešimą portalo žurnalistas parengė temą.

***

Viačeslavas Titovas, kuriam už teiginius apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą jau buvo pagrasinta apkalta, miesto Tarybos nariams ir merui išsiuntė laišką su pridėta Lietuvos SSRS Aukščiausiojo teismo 1957 m. nuosprendžio A. Ramanauskui-Vaganui kopija.

Liepos 26-oji

Ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto Tarybos posėdį mitingavo ir smerksiantys, ir palaikantys Tarybos narį Viačeslavą Titovą. Prieš tai dėl jo šmeižikiškų pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą aistros virė internetinėje  erdvėje.

***

Tarybos posėdyje sudaryta V. Titovo apkaltos komisija, kurios pirmininku išrinktas vicemeras liberalas Artūras Šulcas.

***

„Lietuvos geležinkeliai” pranešė apie priemones, esą leisiančias sumažinti traukinių keliamą triukšmą mieste.

***

Miesto Taryba vienbalsiai pritarė, kad „Smeltės” progimnazijos direktoriumi taptų konkursą laimėjęs Arūnas Matuzas, buvęs „Varpo“ gimnazijos matematikos mokytojas. Padiskutavus posėdyje taip pat pritarta ir Adolfo Ramanausko – Vanago atminimo įamžinimui bei didesniam naujos Šimtmečio mokyklos, stringančio Dangės skvero rekonstrukcijos bei regioninio stadiono projektavimo finansavimui.

***

Miesto Tarybos posėdžio metu konservatorius Arūnas Barbšio perskaitė Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos kreipimąsi į miesto valdžią dėl užrašo Skulptūrų parko memoriale, kad sovietų kariai „išvadavo” Lietuvą, panaikinimo.

***

Rekonstruojama Tilžės gatvės atkarpa turėjo būti atidaryta jau ketvirtadienį, „Žemkasa” to nepadarė, nors žadėjo ją atidaryti penktadienį.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė baleto „Graikas Zorba“vyro vaidmens atlikėją, šokėją Mantą Černecką.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad nuo penktadienio 8-ojo maršrutinio taksi keleiviams bus pasiūlyta nemokamai atsigaivinti vandeniu – tokią paslaugą nusprendę teikti „Ridvijos” vadovai ragino jų pavyzdžiu pasekti ir kitus vežėjus.

***

„Atsižvelgiant į demografinę situaciją ir aukštojo mokslo pertvarkos nuotaikas šalyje, nuolatinį Klaipėdos universiteto puolimą viešojoje erdvėje priėmimo rezultatai yra geri”, – pareiškė Klaipėdos universiteto studijų prorektorė prof. dr. Leta Dromantienė, vertindama pirmojo etapo stojimo rezultatus.

***

Į Klaipėdą su oficialiu vizitu atvyko Odesos (Ukraina) meras Genadijus Truchanovas.

***

Palangoje ketvirtadienis tapo istorine diena – bendrovių „Lietuvos paminklai“ ir „Pamario restauratorius“ vadovai Vydmantas Drumsta bei Aldas Kliukas pasirašė Kurhauzo medinės dalies pamatų restauravimo sutartį.

***

Klaipėdoje nuo ketvirtadienio jau prasidėjo Jūros šventės renginiai: po miestą vaikščiojo keistos būtybės, įvyko pirmasis  italų „Mobio Diko” pasirodymas, sutraukęs minias žmonių.

Liepos  27-oji

Klaipėdoje prasidėjo neregėta valdžios inicijuota akcija – visas tris Jūros šventės dienas miesto autobusai žmones vežė nemokamai.

***

Nuo pat ryto miesto centre jau šurmuliavo Jūros šventės mugė, priešpiet buvo atidengtas stilizuotas knechtas, skirtas Broniaus Rožinsko, pirmojo lietuvio buriuotojo, perplaukusio Atlantą, atminimui, o pavakary įvyko šiemet kaip niekada gausi tradicinė Jūros šventės eisena.

„Oro grupės” nuotr.

***

Diena vėliau, nei žadėta, atidarytas įvažiavimas į miestą per Tilžės gatvę.

***

Klaipėdos jūrų krovos kompanijos („Klasco”) vadovo pareigų neteko Audrius Pauža, įmonei vadovavęs nuo 2009 metų. Vietoje jo paskirtas paskirtas Vytautas Kaunas, iki šiol dirbęs įmonės komercijos direktoriumi.

***

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduoja Elida Mantulova „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, kad krematoriumui numatyta vieta LEZ’o teritorijoje.

***

Prie BIG prekybos centro su savo transporto priemonėmis rinkosi amerikietiškų automobilių entuziastai – renginio „American Spirit” dalyviai.

***

Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas švelnus nuosprendis sukčių gaujai, kuriai, kaip įtariama, vadovavo žinomos dainininkės Mios vyras Nerijus Antanavičius, netenkina prokuratūros: prokuroras Saulius Galminas penktadienį Klaipėdos apygardos teismui apskundė šį nuosprendį dėl neva netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo ir neteisingai paskirtos bausmės. Prokuroras prašo lygtine bausme nuteistam N. Antanavičiui skirti realią 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

***

Socialiniai darbuotojai nebesitaikstys su dešimtmečiu besitęsiančia padėtimi, Savivaldybės požiūriu į socialinius darbuotojus ir rugsėjo mėnesį bus skelbiamas streikas, „Atvirai Klaipėdai” atsiustame tekste teigė Roma Martinkevičienė, Šeimos ir vaiko gerovės centro „Solidarumas” pirmininkė.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė pasirašęs vienerių metų sutartį su Osvaldu Olisevičiumi.

Liepos 28-oji

Antroji, gausiausia renginių Jūros šventės diena prasidėjo dingusio laivo „Linkuva“ įgulos pagerbimu, tęsėsi mero šiaurinėje kurtinoje surengtu tradiciniu   padėkos vakaru, o baigėsi ne visiems patikusiu fejerverku bei nelaime: per didįjį koncertą dvi moterys buvo sužalotos iš jachtos paleistos signalinės raketos, jos išvežtos į ligoninę.

***

Tuo metu, kai didžioji klaipėdiečių dalis šventė senamiestyje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei pavyko pietinėje miesto dalyje užfiksuoti keletą varžybų „Klaipėda Challange“ dalyvių.

***

Šeštadienį prie delfinariumo laivui atsitrenkus į krantinę sužeisti keli žmonės.

***

Liepos 29-oji

Sekmadienį apie 15.34 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologiniame korpuse kilo gaisras.

***

„Paradoksalu, bet faktas: V. Titovo kaip neva A. Ramanausko nusikaltimų įrodymas cituojamas 1957 metų LTSR Aukščiausiojo Teismo nuosprendis yra ne kas kita kaip…partizanų vado reabilitacija!” – teigia „Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje.

***

Sekmadienį Klaipėdoje, „Švyturio“ arenos automobilių aikštelėje VŠĮ „D1Sport“ surengė renginį „Drift Show Fest“, kuris, anot organizatorių, yra ne varžybos, o drifto fiesta.

***

Liepos 29 -30 d. Lietuvoje lankosi Portugalijos gynybos ministras José Azeredo Lopes ir jį lydinti delegacija, kurios sudėtyje ir Portugalijos kariuomenės vadas admirolas Antonio Silva Ribeiro. Sekmadienį į Klaipėdą atvykusią delegaciją pasitiko krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This