41-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 8-oji

Kas iš tiesų atsakingas už apleistus pastatus mieste ir kaip už tai turėtų būti baudžiami apsileidėliai – šią temą gvildena „Atviros Klaipėdos” praktikantė.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė operos dainininką Vaidą Vyšniauską, operos pasaulyje žinomą Kristian Benedikt vardu, kuris neseniai debiutavo Niujorko Metropoliteno operoje ir kuris lapkričio mėn. Klaipėdos muzikiniame teatre atliks pagrindinį vaidmenį operoje „Pajacai”.

***

Klaipėdos savivaldybės užsakymu UAB „Kelvista“ baigia projektuoti apšvietimą keturiose miesto teritorijose prie daugiabučių kiemų.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė suskystintųjų gamtinių dujų terminale pirmadienio rytą pradėjusi iš anksto suplanuotus savaitės trukmės remonto ir techninio patikrinimo darbus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Pranešta, kad spalio 7 d. „Teleloto“ žaidime laimėtą rekordinę pinigų sumą – daugiau nei milijoną eurų – pasidalijo bilietus Nidoje, Naglių g. 29A, parduotuvėje „Maxima“ pirkęs žaidėjas, ir Klaipėdoje, Taikos pr. 61, taip pat parduotuvėje „Maxima“ įsigijęs laimingąjį bilietą.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė, kad nuo šiol turės klubo himną, kurį atliko muzikos ir teksto autorius Edgaras Lubys, grupė „Man-go“, Steponas Januška, „Royce“ lyderis Ilja Gun bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus.

Spalio 9-oji

„Atvira Klaipėda“ pradėjo projektą „Muzikinio teatro metamorfozė“ – į specialiai sukurtą portalo puslapį vis įkelsime rekonstrukcijos nuotraukas, kad mūsų skaitytojai galėtų matyti, kaip keičiasi restauruojamo muzikinio teatro išorė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog keleivių vežimo 23 ir 24 maršrutais į Žaliąjį slėnį per Purmalius ir Karklę konkursą laimėjo mažiausią kainą pasiūlęs Klaipėdos autobusų parkas, kuris paslaugai teikti rengiasi pirkti 3 naujus modernius žemagrindžius mikroautobusus. Jais keleiviai bus pradėti vežti nuo 2019 m. kovo.

***

Į Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtą 200-tuką turtingiausių viešų asmenų sąrašą iš pajūrio regiono pateko vos 5 asmenys.

***

„Atvirai  Klaipėdai” pasidomėjus, kodėl iki šiol Klaipėdoje neįamžintas, kaip žadėta, partizanų vado Adolfo Ramanausko – Vanago atminimas, paaiškėjo, jog jo vardo atminimo lentelė dar net nėra pradėta gaminti.

***

Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus 68 metų Juozas Šikšnelis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino nebedalyvaujantis šiuo metu jau paskelbtame konkurse bibliotekos vadovo pareigoms užimti ir pasitraukiantis į užtarnautą poilsį.

***

„VIADA LT“ pranešė rekonstravusi tris savo degalines, tarp kurių – ir esanti Saulažolių kaime Klaipėdos rajone.

***

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pranešė nustačiusi, jog Klaipėdos miesto savivaldybė diskriminuoja vyresnius plaukikus, nes pagal esamą tvarką nemokamai  Klaipėdos baseino paslaugomis gali naudotis tik tie sportininkai, kurie yra jaunesni nei 28 m.

***

Klaipėdietis liberalas Audrius Vaišvila, per mitingą prie Savivaldybės liepos pabaigoje apibėręs miltais Viačeslavą Titovą, sulaukė ne tik politinio, bet ir teisėsaugos įvertinimo – jam už viešosios tvarkos pažeidimą skirta 15 eurų bauda.

***

Vietos savivaldos dienos proga aptarti savo veiklos pas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją iš 27 seniūnaičių atvykę 14 negailėjo kritikos Viešosios tvarkos skyriui bei perteklinei biurokratinei tvarkai.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaseris“ antradienio vakarą rungtynėmis namie pradėjo kovą Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, kuriame nusileido LKL rungtyniaujančiai Utenos „Juventus“ rezultatu 64:81 .

Spalio 10-oji

Vilnietė žurnalistė fotomenininkė Lilija Valatkienė nepamiršta jaunystėje pamilto pamario krašto – pristato savo parodas Klaipėdoje ir Šilutėje.

***

Bendrovių „Friedricho pasažas“ bei „Grūdoteka“ savininkas verslininkas Aidas Kaveckis sutiko prisijungti prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatės į Klaipėdos merus Agnės Bilotaitės komandos – jis pranešė dalyvausiantis rinkimuose į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą kartu su TS-LKD sąrašu.

***

Skaitytojui pranešus apie smirdantį Dangės vandenį, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kas dėl to galėtų būti kaltas.

***

Prieš keletą dienų 80-ies sulaukęs Lietuvos daugkartinis imtynių čempionas Jonas Gudaitis bei 70-ies metų sukaktį atšventęs ir taip pat skambių pergalių imtynių ringe iškovojęs Jonas Ruškys buvo pasveikinti miesto vadovų.

***

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristatė gruodžio 9-ąją suplanuotos premjeros – operos vaikams „Žvaigždžių opera“ – autorių Antanų Kučinską.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos sezoną pradėjo pralaimėjimu Italijoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai per lemiamą ketvirtį iššvaistė dviženklį pranašumą bei per pratęsimą 78:83 pripažino Bolonijos „Segafredo Virtus“ ekipos pergalę.

***

Tik iš bendruomenės paramos gyvuojanti „Atvira Klaipėda“ pristatė naują paramos teikimo būdą – siunčiant SMS numeriu 1670. Įrašę žinutės lange tekstą ATVIRA2 skirsite du eurus, ATVIRA5 – penkis eurus, ATVIRA9 – devynis. Sėkmingą operaciją patvirtins grįžtamoji žinutė su tekstu „Ačiū Jums už indėlį į nepriklausomą žiniasklaidą“.

***

Trečiadienį vykusiose naujose Lietuvos policijos varžybose „Stumk ir bėk“ Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komanda, sudaryta iš trijų pareigūnų – Sandros Ščicaitės, Gedimino Narbuto ir Justo Vaičiulio – laimėjo garbingą antrąją vietą. O Gediminas Narbutas ir asmeniniais šių varžybų rezultatais tapo antruoju tarp visų Lietuvos policijos pareigūnų.

Spalio 11-oji

Kodėl gausiai valdininkų armijai sunkiai sekasi priversti vos kelis uostamiestyje veikiančius probleminius vadinamuosius „taškus“ laikytis naujosios prekybos alkoholiu tvarkos, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistai.

***

Buvęs FTB agentas, lietuvių kilmės amerikietis Henris Gaidis, kurio dėka Lietuvos jūrų muziejuje eksponuojama unikali trispalvė – vienintelio tarpukario Lietuvos karo laivo „Prezidentas Smetona“ vėliava, ketvirtadienį lankydamasis muziejuje pažadėjo ne tik ją, bet ir visą savo kolekciją padovanoti Lietuvai.

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėja Erika Tamošaitienė pataria, kaip išvengti klaidų, prasidėjus skyrybų procesui.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad Seimo narys klaipėdietis Algimantas Kirkutis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismas už verslininko Dariaus Nedzinsko ir advokato Vytauto Markevičiaus įžeistą garbę ir orumą Seimo nariui klaipėdiečiui Nagliui Puteikiui priteisė sumokėti po 1000 eurų ir beveik 5000 bylinėjimosi išlaidų, nors jie prašė gerokai didesnių sumų.

***

Vytauto Didžiojo gimnazijoje ketvirtadienį oficialiai atidarytas naujas daugiafunkcis sporto aikštynas.

***

Klaipėdietis verslininkas ir baikeris Aurimas Mockus, inicijavęs paminklo pirmajam tarpukario baikeriui Antanui Poškai atsiradimą Klaipėdoje, kartu su  žurnalistu Rimu Bružu motociklu bandys pakartoti A. Poškos ekspediciją „Nuo Baltijos iki Bengalijos“.

***

Kodėl Klaipėdos savivaldybės administracijai nesiseka susikalbėti su Lietuvos paštu dėl senojo pašto pastato senamiestyje likimo, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėda šiemet buvo pripažinta judriausia savivaldybe, o šį vardą liudijantis apdovanojimas Aplinkos ministerijoje ketvirtadienį buvo įteiktas Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

***

„Lidl” pranešė kitą savaitę atidaranti pirmąją parduotuvę Palangoje, o maisto ir kasdienių prekių elektroninė parduotuvė „Barbora“ jau pasiekia ir Dituvos gyventojus.

***

Klaipėdietis Seimo narys, buvęs žurnalistas Gintaras Vaičekauskas pranešė užregistravęs Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, kuria siekia apsaugoti žurnalistus nuo persekiojimo už kritiką.

***

Lietuvos mokytojų išplatintą peticiją, reikalaujančią, kad švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė nedelsdama atsistatydintų, pasirašė ir į Lietuvos prezidento postą ketinantis kandidatuoti šiuo metu Klaipėdoje gyvenantis filosofas Arvydas Juozaitis.  Atsistatydinti šiai ministrei pasiūlė ir klaipėdietis parlamentaras Naglis Puteikis, taip pat ketinantis dalyvauti prezidento rinkimuose.

***

Klaipėdos savivaldybė savo „Facebook“ puslapyje paskelbė, kad ketvirtadienį prieš pat darbo pabaigą sulaukta, kai rašoma, „nuostabios žinios“ – suteiktas leidimas naujos mokyklos statybai šiaurinėje miesto dalyje.

***

Posėdžiavusiems Klaipėdos miesto tarybos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos nariams teko paplušėti,  aiškinantis, kurioje vietoje labiausiai tiktų įamžinti žymaus lietuvininko, Tilžės akto signataro Jurgio Lėbarto atminimą.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas išteisino buvusius pareigūnus, kurie už piktnaudžiavimą pirmos instancijos teismo buvo nuteisti lygtinėmis bausmėmis.

Spalio 12-oji

Penktadienio rytą pirmieji NATO laivai pasirodė Klaipėdos uoste, kuriame stovės iki spalio 15 d. ir kuriuose galės apsilankyti gyventojai.

***

Penktadienį „Švyturio” arenoje prasidėjusią grožio ir stiliaus parodą iš pat ryto užplūdo lankytojų minia. O Naujasis turgus pagaliau paskelbė baigęs rekonstrukciją ir atidarymo proga surengė kapelos koncertą bei tautodailės ir amatų mugę „Rudens spalvos“.

***

Penktadienį Klaipėdos savivaldybės administracija su UAB „Eikos statyba“ pasirašė sutartį dėl naujo socialinio būsto daugiabučio statybos sklype Rambyno g. 14A.

***

Seimo sveikatos reikalų komiteto išvažiuojamajame posėdyje Klaipėdoje pranešta, kad jau parengtas projektas, numatantis kardinaliai pakeisti kvapų higienos normą: nuo dabar leidžiamų 8 europinių vienetų iki 2.

***

Spalio 25 d., Konstitucijos dieną, Lietuvos teismuose organizuojamas teisinių konsultacijų renginys visuomenei. Klaipėdos apylinkės teismas pranešė prisijungiantis prie šios iniciatyvos.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė miuzikle „Čikaga“ Velmą Kelly įkūnijančią solistę Beatą Ignatavičiūtę.

***

Policija pranešė, kad spalio 8 d. Kaune sulaikytas rugsėjo 15-ąją Klaipėdoje, Šarlotės gatvėje, moterį su vaiku vežimėlyje užpuolęs vyras.

***

Bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos universitetu turinčios Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis bei administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas, apsilankę uostamiestyje, pabrėžė, kad Kuršių nerijoje galėtų įsikurti šios įstaigos mokslo tyrimų centras.

***

Seimo sveikatos reikalų komiteto išvažiuojamojo posėdžio Klaipėdoje metu miesto ligoninių vadovai tvirtino dirbantys puikiai ir nenorėjo nė girdėti apie jokį jų vadovaujamų įstaigų sujungimą.

***

Penktadienio vakarą Klaipėdos miesto vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubas „Smalsučiai“ surengė naujų patalpų įkurtuvių šventę. Prie to nemažai prisidėjo rėmėjai – kompanija BNTP bei tradicinio futbolo labdaros turnyro dalyviai.

Spalio 13-oji

Šeštadienį Smiltynėje jau 18-ąjį kartą surengtos tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“.

***

Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos rungtynėse savoje aikštelėje uostamiesčio „Dragūnas” rezultatu 45:28 laimėjo prieš Šiaulių „SM Dubysą“, o „Neptūno – Akvaservio” krepšininkai turėjo pripažinti Kauno „Žalgirio” dublerių  pranašumą 80:88.

***

„Fashion Week Klaipėda“ savaitė šeštadienį baigėsi madų šou.

Edvardo Bertašiaus nuotr.

Spalio 14-oji

Nors Klaipėdos valdininkai tvirtina ėmęsi veiksmų, kad per Smeltės individualių namų kvartalą kroviniai į „Kamineros“ krovinių terminalą būtų vežami neteršiant gatvių, šios teritorijos gyventojai „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė nuotraukas, patvirtinančias, kaip į minėtąjį terminalą šį savaitgalį kroviniai ir toliau buvo vežami neuždengtuose sunkvežimiuose.

***

Sekmadienio išvykoje Kaune žaistų LKL rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas“ įveikė čempionų titulą ginantį vietos „Žalgirį“ rezultatu 75:60.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This