21-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 20-oji

Vyriausioji rinkimų komisijai patenkinus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu į Klaipėdos miesto tarybą išrinkto, bet vėliau Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi paskirto Artūro Bogdanovo prašymą panaikinti jo rinkimuose uostamiestyje iškovotą mandatą, miesto Tarybos mandato atsisakė ir jį turėjęs pakeisti buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas, o laisva vieta atiteko 72 m. Arūnui Andziuliui, KU dėstytojui.

***

Pirmadienį prasidėjo išankstinis balsavimas Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų antrajam ture bei rinkimuose į Europos Parlamentą.

***

Su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujantis Valdas Pryšmantas toliau pasakoja vieno namo renovacijos, vykstančios vėžlio žingsniu, istoriją.

***

Praėjus beveik dviem mėnesiams nuo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Aido Giniočio nušalinimo nuo pareigų, prokuratūra nuo visuomenės atsitvėrė tylos siena.

***

Klaipėdos seniūnaičių sueigos atstovai informavo, kad jų sueigos metu buvo nutarta kreiptis į Klaipėdos merą su prašymu, kad pastarasis kreiptųsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą dėl viešojo intereso, siekiant išsaugoti „Klasco” teritorijoje esantį Locmanų namą, gynimo.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad atlikus neplaninį UAB „Ekonovus“ veiklavietės Liepų g. 85A patikrinimą, nustatyta, jog įmonė viršijo didžiausius vienu metu leidžiamus laikyti atliekų kiekius, tad įmonė iš miesto iki rudens turės išsikraustyti.

***

VšĮ „Klaipėda ID“ pirmadienį su savo partneriais pristatė „ Workation Klaipėda’19“ kampaniją, kurios tikslas –  šiltuoju sezonu pakviesti paslaugų sektoriaus įmones, komandas ar laisvai dirbti galinčius žmones iš kitų Lietuvos miestų atvažiuoti padirbėti į Klaipėdą, pasinaudojant jos co-working erdvėmis.

Gegužės 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja situaciją, susijusią su planais atgaivinti buvusį „Baltijos” viešbučio pastatą.

***

Dėl neaiškiomis aplinkybėmis Eduardo Balsio menų gimnazijoje dingusios dvylikametės moksleivės fleitos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

***

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog iš paskos pakartotiniam konkursui Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti, skelbiama tokia pati procedūra ir dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovo posto.

***

Po to, kai ėmė streikuoti naujoji elektroninė priėmimo į mokyklas sistema, vicemeras Arvydas Cesiulis „Atvirą Klaipėdą” patikino, jog klaidos jau taisomos.

***

Policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl stipriems skausmams malšinti skiriamo vaistinio preparato, kuris naudojamas vietoj kvaišalų.

***

Pranešama, kad Garliavoje vykusiuose Lietuvos rankinio U15 finaluose dalyvavo net trys Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro komandos, viena iš kurių – trenerės Auksuolės Stropienės auklėtiniai – tapo Lietuvos U15 čempionais, o Jolantos Mižutienės treniruojamos merginos iškovojo bronzos medalius.

***

Antradienio vakarą namie Lietuvos futbolo A lygos rungtynes žaidęs Klaipėdos „Atlantas” atsirevanšavo „Palangos” vienuolikei už pirmąją nesėkmę balandžio pradžioje, svečius įveikęs rezultatu 2:1.

Gegužės 22-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas gilinasi į daugiau nei metus laiko neišsprendžiamą situaciją dėl žalos atlyginimo, kai mokykloje darželyje „Varpelis“ nukentėjo  mergaitė, ugdymo įstaigoje prasiskėlusi nosį.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikina, kad Klaipėdos kriminalinės policijos veteranų klubo idėja pastatyti mieste šią profesiją įamžinančią „Seklio” skulptūrą bus įgyvendinta.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, pati atlikusi tyrimą dėl buvusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės veiksmų, nusprendė, kad ji pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas. Taip pat VTEK pranešė tirsianti Dainiaus Kepenio ir Algimanto Kirkučio elgesį bei aiškinsis, ar 15 asmenų nevykdė neteisėtos lobistinės veiklos įvairių žvejybos įmonių naudai.

***

Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje vyras, prisiėmęs kaltę už į avariją patekusią žmoną dėl suklastotos įvykio deklaracijos, nubaustas 2000 eurų bauda.

***

Trečiadienio vakare namie LKL pusfinalio seriją iki dviejų pergalių Klaipėdos „Neptūnas” pradėjo itin nesėkmingai, nusileidęs Vilniaus „Rytui” rezultatu 46:75.

Gegužės 23-oji

„Atvira Klaipėda” aiškinasi padidėjusių eilių Klaipėdos pašto skyriuose priežastis bei domisi kitomis Lietuvos pašto aktualijomis.

***

Ketvirtadienio rytą pareigas pradėjo eiti naujasis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, iki tol vadovavęs savivaldybės VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”. Jis bemat pasirašė teikimą merui, kad į kitos savaitės miesto Tarybos posėdį būtų įtrauktas klausimą dėl vieno iš jo pavaduotojų – konservatoriaus Andriaus Dobranskio – skyrimo. Be to, G. Neniškis pasirašė įspėjimą dėl UAB „Žemkasa” laiku neatliekamų Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbų sutarties galimo nutraukimo.

***

Po 13 metų Airijos Korko mieste sulaikytas palangiškis Marius Civinskas, 2006 metais nušovęs kitą palangiškį ir po nusikaltimo pasislėpęs nuo teisėsaugos.

***

„Labai daug dėmesio skiriame tam, kad maistas būtų natūralus, sveikas, būtų daug daržovių. Sriubose čia nėra ir nebus jokių sultinio kubelių. Teko jau išgirsti, kad čia pagaminta kaip pas mamą. Tai labai džiugina, nes nesireklamuojame, turime tik nedidelę iškabą – apie mus sužino iš lūpų į lūpas”, – sako neįgaliųjų įmonės „Regseda” vadovė  Kristina Zibalienė apie Klaipėdoje atidarytą pelno nesiekiančią maitinimo įstaigą „Skanaus”.  

***

Žolynų g. kvartalo gyventojas vėl „Atvirai Klaipėdai” skundžiasi neišsprendžiama šio rajono šiukšlinimo problema.

***

85-erių metų klaipėdietis Aleksandras Karbauskas ištikimas „Neptūno“ sirgalius yra jau 34 metus.

***

Pagrindinis 10-ojo Laivų parado prizas  – nakvynė dviem verslo klasės kambaryje su pusryčiais ir vakariene bei neribotu lankymuisi pirčių ir baseinų komplekse – atiteko daugiausiai simpatijų pelniusiai burlaivio „Murena“ įgulai iš Vilkaviškio.

***

Į ketvirtadienį rotušėje surengtą pagerbimo renginį atėjusios Lietuvos čempionais tapusios Klaipėdos „Dragūno” ekipos treneris Artūras Juškėnas miesto merui priminė ir jaunųjų rankininkų bei krepšininkų rengimo uostamiestyje problemą dėl sporto klasių miesto mokyklose trūkumo.

***

Vilniaus apygardos administracinis teismas nepatenkino Klaipėdoje įsikūrusios UAB „Roshen Nord“ skundo dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nutarimo, įpareigojusio bendrovę sunaikinti į rinką pateiktus saldainius su per dideliu teršalų kiekiu.

***

Birštone vykusiose Lietuvos vyrų ir moterų rankinio sezono uždarymo iškilmėse išrinkti geriausieji šalies rankininkai, tarp kurių – ir nemažai klaipėdiečių.

Gegužės 24-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, kad Klaipėdos apygardos teismas patenkino „Atlanto” futbolo klubo direktorės Jūratės Kazlauskienės prašymą iškelti šiai įstaigai restruktūrizacijos bylą.

***

Penktadienį 2032 uostamiesčio abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis, kurio iškilmės tradiciškai vyko Laikrodžių muziejaus  kiemelyje.

***

Paskelbta nauja su leidimais besikeliančiuosius į Kuršių neriją liečianti tvarka: nuo šiol valstybė nebekompensuos Neringoje nedeklaravusių savo gyvenamosios vietos keleivių perkėlimo, kai jie vyksta su nemokamus leidimus turinčiais keleiviais ir jų transportu.

***

Pranešama apie nacionalinį projektą, kurio tikslas  – gyventojams pristatyti „Smart-ID“ prisijungimo prie internetinės bankininkystės programą.

***

Penktadienį Klaipėdoje startavo Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos 30-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“.

***

Penktadienį iškilmingai atidarytas naujasis Klaipėdos „Versmės” progimnazijos stadionas, kurio įrengimas kartu su krepšinio ir tinklinio aikštelėmis kainavo beveik pusę milijono eurų.

***

„Nesupratau, kodėl čia jau trečią kartą susirenkama. Norėčiau, kad viskas išjudėtų. Galima gal truputį greičiau judėti su tokiais projektais”, –  trečią kartą vykusiame Klaipėdos senamiesčio grindinio atnaujinimo pristatyme dalyvavęs savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis nebuvo patenkintas projektą rengiančios UAB „Projektai ir Co” darbų tempais.

***

Klaipėdos „Neptūno” krepšininkai Vilniuje baigė prastą pasirodymą pusfinalyje, „Rytui” pralaimėję 70: 83 ir seriją iki dviejų pergalių baigę sausu 0:2 rezultatu.

Gegužės 25-oji

„Atvira Klaipėda” baigia pasakojimą apie Klaipėdos kultūros rūmų, nepriklausomybės priešaušryje virtusių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro namais, gimimo ir transformacijos istoriją.

***

Šeštadienį pietinėje miesto dalyje vyko Šeimų gegužinė,  o šiaurinėje – bėgimas „Nuspalvink Klaipėdą”.

***

Policija praneša apie automobilio sužalotą 12-metį dviratininką bei sumuštą ir apiplėštą 13-metį.

***

Klaipėdos „Atlantas“ pranešė pradedantis vidinį tyrimą dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie galimai sutartą rungtynių rezultatą.

Gegužės 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie rinkėjų aktyvumą rinkimų dieną, balsuojant už kandidatus į šalies prezidentus bei Europos Parlamento narius.

***

Sekmadienį Klaipėdoje vyko pirmasis bemotorių transporto priemonių festivalis „Riedame į vasarą”, į kurį susirinko apie keletą dešimčių dviratininkų, riedutininkų, paspirtukininkų ir kitokių ekologiškų transporto priemonių savininkų.

***

„O gal ta mįslinga „Seklio“ skulptūra atspindės vis labiau mūsų visuomenėje įsigalinčią žmonių sekimo, įtarumo, nepasitikėjimo vienas kitu atmosferą, juoba kad žiniasklaidoje skelbtas būsimos skulptūros vaizdas kaip tik ir kelia tokias aliuzijas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Už įvykusį incidentą per „Betsafe–LKL“ pusfinalio rungtynes, kai Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Simas Galdikas tyčia galva trenkė Vilniaus „Ryto“ krepšininkui Martynui Echodui,  Lietuvos krepšinio lyga S. Galdikui uždraudė žaisti vienerias artimiausias rungtynes bei įpareigojo sumokėti 1140 eurų baudą.

***

Sekmadienį namie SHARP LFF Taurės šešioliktfinalio rungtynes žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ pralaimėjo šį titulą ginančiam Vilniaus „Žalgiriui“ rezultatu 2:0 (0:0).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This