23-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 3-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad uostamiesčio savivaldybės konkursą laimėjusi UAB „Vakarų siluetas” baigia rengti  Klaipėdos senamiesčio ir miesto istorinės dalies dekoratyvinio apšvietimo schemą. 

***

„Klaipėdos nafta” pranešė, kad jos valdomo suskystintų gamtinių dujų terminalo teikiamomis paslaugomis pradėjo naudotis naujas klientas  –  UAB „Imlitex“.

***

Policija skelbia sulaikiusi iškrypėlį, viešai demonstravusį savo lytinius organus ir išgąsdinusį mažametę. Tuo metu prokuratūra pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai neteisėtai platinus draudžiamas dopingo medžiagas pateikti žinomam uostamiesčio sunkiaatlečių treneriui Broniui Vyšniauskui. Dienos pabaigoje prokuratūra išplatino dar vieną pranešimą apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl oro taršos šiaurinėje miesto dalyje.

***

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad nuo birželio 7 d. atnaujinami „Pajūrio ekspreso“ reisai, kuriais iš Vilniaus raginama vykti į Kuršių nerijos ir Palangos kurortus.

***

Pirmadienį būrys Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojų su meru Vytautu Grubliausku priešaky lankėsi Kruizinių laivų terminale, kur meras valdininkams ir gatvės rekonstrukcijos darbus atliekantiems „Kauno kelių” atstovams atskaitė moralą dėl prastos darbo kultūros, visur besimėtančių šiukšlių bei paragino nedelsiant susitvarkyti.

Birželio 4-oji

„Atvira Klaipėda” narplioja teisminius ginčus, kilusius dėl šiukšlių verslo tarp kelių įmonių bei Klaipėdos miesto savivaldybės siekio sugrįžti į šią rinką.

***

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog artimiausiu metu bus priimtas sprendimas manekenės žūties byloje.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Valstybinė kultūros paveldo komisija prašo, kad jai būtų pateiktas vertinti parengtas Uosto bendrasis planas ir uosto rekonstrukcijos poveikio aplinkai vertinimo ataskaita.

***

Pranešama, jog per 5 šių metų mėnesius klaipėdiečiai įsigijo beveik 10 proc. daugiau butų nei pernai tuo pačiu metu.

***

Skelbiama, kad Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai 2018-2019 m. sezonas buvo neeilinis – visos jos rinktinės pateko į Lietuvos moksleivių krepšinio lygos finalinius etapus, keturi mokyklos treneriai ir visas būrys auklėtinių buvo pakviesti į Lietuvos jaunimo rinktines, o Lietuvos krepšinio federacija jai patikėjo organizuoti tris Lietuvos moksleivių krepšinio lygos finalinius etapus.

***

Vokietijoje Miuncheno mieste vykstančioje vienoje didžiausių transporto ir logistikos parodų pasaulyje pristatomas ir Klaipėdos uostas.

***

Prokuroras apskundė Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą, kuriuo Klaipėdos miesto tarybos nariui Viačeslavui Titovui buvo skirta piniginė bauda. Prokuroras siekia, kas jis būtų nuteistas lygtinai ir pagal visas tris jam inkriminuotas nusikalstamas veikas.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ antradienį Vilniuje atsiėmė „Betsafe–LKL“ bronzos apdovanojimus bei sulaukė lygos pripažinimo. Už įveiktus iššūkius ir sėkmingą vadybinį darbą Lietuvos krepšinio lyga „Neptūnui“ skyrė Metų organizacijos apdovanojimo. Individualaus pripažinimo susilaukė puolėjas Gytis Masiulis, kuris buvo išrinktas geriausiu jaunuoju (iki 21 m.) metų žaidėju.

Birželio 5-oji

„Atvira Klaipėda” aprašė žurnalisto, redaktoriaus ir buriuotojo entuziasto Kęstučio Oginsko klaipėdiečiams pristatytą studiją apie Dangės upės įveiklinimą, Vilhelmo kanalo panaudojimą laivybai ir naujus pramoginius uostus.

***

Paaiškėjo, jog statyti Klaipėdoje Žolynų kvartale suprojektuotą Šimtmečio mokyklą nori vos du rangovai. Savivaldybei vieną atmetus dėl „per didelės kainos”, kito pateikti dokumentai bus vertinami apie mėnesį ir tik tada paaiškės, ar jis bus skelbiamas konkurso nugalėtojas.

***

Trečiadienį Klaipėdos sveikatos priežiūros centre surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, jog nuo rugpjūčio 1 d. centras keičia statusą ir vadinsis Miesto poliklinika.

***

Pas Klaipėdos merą trečiadienį sukviesti specialistai patvirtino, kad nuo birželio 3-osios fiksuoja skundų dėl smarvės pietinėje miesto dalyje antplūdį.

***

„Turime labai aiškių signalų, kad įmonės vadovybė nesivadovauja skaidrumo ir verslo etikos standartais. Esame informuoti apie itin blogą psichologinį klimatą darbo vietoje, tiriame konkretų incidentą dėl psichologinio ir galimai fizinio poveikio darbuotojui bei galimo spaudimo nusižengti įstatymams. Aiškinamės aplinkybes, jei jos pasitvirtins, tokie dalykai negali būti toleruojami“, – apie situaciją „Smiltynės perkėloje” susisiekimo ministerijos pranešime kalbėjo Rokas Masiulis. Tuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė kreipsiantis į FNNT dėl neteisėtai išduotų leidimų keltis per Kuršių marias.

***

Pranešama, kad jau trečiąjį kartą Jūreivystės mokyklos studentai atliks vasaros praktiką SGD laive-saugykloje „Independence“.

***

Klaipėdos laisvoji ekonominė zona pranešė, jog 2018-ieji buvo pelningiausi per LEZ egzistavimo istoriją.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” nuo trečiadienio pradėjo autobusų stotelėse skelbti, kuriose transporto priemonėse yra įrengti kondicionieriai.

***

Rusijos Permės miesto krepšinio klubas „Parma” savo „Facebook” paskyroje trečiadienį oficialiai pristatė naująjį strategą – iki šiol Klaipėdos „Neptūnui” vadovavusį Kazį Maksvytį.

Birželio 6-oji

Policija praneša vos per valandą sulaikusi tris asmenis, kurie gegužės 31 d. uostamiestyje bandė pasisavinti 85 metų senjoro pinigus. Taip pat skelbiama apie du uostamiestyje rastus negyvus vyrus.

***

Uostamiestyje ir Klaipėdos regione veiklą vykdančios įmonės turi galimybę pasitikrinti savo skaitmenizacijos lygį – verslui pristatytas nemokamas įrankis, kurį sukūrė Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, drauge su partneriais iš Estijos bei Suomijos dalyvaujantis projekte „InforM“.

***

Tęsiant pietinės miesto dalies smardintojų paieškas, po eilinio pasitarimo pas merą nuspręsta vykti į Ventspilį pasisemti patirties, naudojant vadinamąsias elektronines nosis kovoje su oro gadintojais.

***

Klaipėdietis Benediktas Mickus Latvijoje vykusiose tarptautinės lengvosios atletikos varžybose 800 metrų bėgimo rungtyje iškovojo aukso medalį ir pasiekė geriausią sezono rezultatą Lietuvoje.

***

Teigiama, jog Seime priimtos Pajūrio juostos įstatymo pataisos sudarys sąlygas Kuršių nerijoje rekonstruoti ir atkurti čia esamus bei buvusius istorinius pastatus.

***

Uosto direkcija pranešė, kad šią vasarą tradiciškai klaipėdiečiams ir miesto svečiams dovanos pasiplaukiojimus po uostą laivu „Venus“.

***

„Džiazo dainininkė savo stipriu balsu ne tik pažėrė įspūdingą turkiškai angliškų dainų kokteilį, bet ir išsakė nemažai komplimentų Klaipėdai, kelis kartus prabilusi ir lietuviškai. Jos pasirodymą stebėjo būrelis turkų, tarp kurių buvo ir mokančių kai kurias atlikėjos dainas”, – apie pirmajame Klaipėdos pilies džiazo festivalio vakare pasirodžiusią Olandijoje gyvenančią turkę Karsu su grupe rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Birželio 7-oji

„Atvira Klaipėda” domisi, kodėl Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Linas Kiaurakis neprašė iš kaltinamųjų išieškoti konfiskuotino turto vertę atitinkančios pinigų sumos „Pajūrio kredito unijos” byloje ir ar už tai iš generalinio prokuroro gautą nuobaudą žada skųsti.

***

Policija praneša pradėjusi dar du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo uostamiestyje.

***

Lietuvos banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė UAB „Lighthouse asset management“ praneša įkūrusi pirmąjį investicinį fondą „Lighthouse alternative fund“, kuris siūlo „mezzanine“ tipo finansavimą nekilnojamojo turto projektų plėtrai, orientuotą pirmiausia į Klaipėdos regioną.

***

„Klaipėdos nafta“ skelbia, kad jos vadovas Mindaugas Jusius priėmė sprendimą dėl asmeninių priežasčių palikti bendrovę – apie tai jis pranešė įmonės valdybai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad jau yra parengti ir viešinami vienu iš Smiltynės simboliu buvusio restorano „Strandhalle“ atstatymo projektiniai pasiūlymai.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato naująjį teatro logotipą, kuris vaizduoja virš penklinės iškilusią bangą, savo forma primenančią būsimojo pastato fasadą.

***

Kultūros ministerija pranešė, kad jos surengtą konkursą eiti Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pareigas laimėjo dr. Laura Juchnevič.

***

Penktadienio vakare piliavietėje vyko XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalio vėliavos pakėlimo ceremonija, o Kruizinių laivų terminale tęsėsi antrojo festivalio  vakaro koncertai.

Birželio 8-oji

Klaipėdos muzikinis teatras praneša vasarą organizuojantis tarptautinę jaunųjų menininkų rezidenciją „Išbandyk profesiją“, kurios metu vyks meistriškumo kursai, seminarai bei teatrinės provokacijos atvirose erdvėse.

***

„Smiltynės perkėla“ šeštadienį suskubo išplatinti optimistinį pranešimą apie tai, kaip neva sklandžiai vyksta perkėlos darbai, o tuo metu „Atvirai Klaipėdai” parašęs skaitytojas teigia visai ką kita.

***

„Kontrolė yra iliuzija, o bendradarbiavimas – realybė. Mes nieko negalime kontroliuoti. Tačiau su viskuo galime bendradarbiauti. Su savo kūnu, su kitais žmonėmis. Kai mus kitas žmogus skaudina, galima nesiginti, nesusikurti įtampos viduje, tiesiog atsipalaiduoti ir leisti tam vykti. Visuomet turime pasirinkimą – pasitraukti iš tos situacijos”, – sako šeštadienio interviu 29 metų rusas Aleksandras Menšikovas, turintis savo požiūrį į įvairius dabar populiarius guru bei mokytojus ir savęs tokiu nelaikantis.

Jūratė Čiakienė Photography nuotr.

***

Šeštadienio vakare baigėsi 25-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

***

Klaipėdoje pradėjo rinktis Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kuri birželio 13 dieną „Švyturio“ arenoje surems ginklus su tituluota Prancūzijos rinktine.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This