42-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 14-oji

„Atvira Klaipėda“ rašo, kad jau turėję prasidėti K. Donelaičio aikštės rekonstrukcijos darbai įstrigo ir dėl pokyčių Klaipėdos valdžioje, ir dėl paveldosaugininkų pastabų.

***

„Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas Andrius Samuilovas analizuoja viešojo transporto lengvatas pradinukams ir senjorams.

***

„Atvira Klaipėda“ informuoja, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas pripažino, jog Smiltynės jachtklubo savininkė neteisėtai susigrąžino 852 996,69 Eur PVM ir jai Mokesčių inspekcijos paskirtos atitinkamos finansinės sankcijos yra teisėtos. Taip pat skelbiama, jog Turto bankas paskelbė jau ketvirtą Žuvininkystės tarnybai priklausiusio laivo „Darius“ pardavimo aukcioną.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė vėl ieškanti kalėdinės eglės bei pranešė gavusi dar vieną Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamų apdovanojimų „Auksinė krivūlė“ prizą – už elektrinio miesto viešojo transporto skatinimą ir plėtrą.

***

Lietuvos moksleivių sąjunga skelbia kartu su klaipėdiečiu Seimo nariu Simonu Gentvilu inicijuojanti metinę programą „Žalių ekologiškų mokyklų erdvė“ – „Ž.E.M.E.“

***

Policija praneša sulaikusi septyniolikmetį, kuris su bendrais apspardė bei apgadino kelis automobilius.

***

„Atviros Klaipėdos“ žurnalistė pagal klaipėdietės skundą aiškinasi nesusipratimą Lėbartų kapinėse bei narplioja konfliktinę situaciją, kilusią dėl vietų automobiliams šalia gyvenamųjų namų trūkumo.

Spalio 15-oji

Kaip valdininkams, palaiminusiems neteisėtas statybas, pavyksta išsisukti nuo atsakomybės, aiškinosi „Atviros Klaipėdos“ žurnalistas.

***

Policija praneša apie per avariją autobuse nukentėjusias 4 moteris bei informuoja apie reido metu užfiksuotus pažeidimus.

***

„Šiuo metu aiškinamės aplinkybes, pajungėm teisininkus, nes įmonės direktorius kalba, jog žuvęs žmogus yra nė prie ko, jų įmonėje nedirbo. Bandysim patikslinti, ar jis nelegaliai dirbo, ar buvo atėjęs iš pašalies”, – mįslingas vyro žūties aplinkybe vienos įmonės lifto šachtoje „Atvirai Klaipėdai” komentavo Darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vadovas Vytautas Ročys.

***

Klaipėdos universitetas skelbia išlaikantis stabilų savo reitingą. Tuo metu Klaipėdos savivaldybės Lietuvos laisvosios rinkos instituto sudaromame savivaldybių indekse prarado lyderės titulą, jį perleidusi sostinei.

***

Klaipėdos laisvoji ekonominė zona skelbia pelniusi 4 specialius paminėjimus kasmetiniame pasaulio laisvųjų zonų reitinge, kurį sudaro „Financial Times” grupei priklausantis tarptautinių užsienio investicijų leidinys „FDI Intelligence”.

***

„Atvira Klaipėda“ pateikia VšĮ „Klaipėda atvirai” steigėjo bei portalo atviraklaipeda.lt redaktoriaus Martyno Vainoriaus bei įstaigos bendrasteigėjo Algirdo Sabaliausko atsakymus į portalo diena.lt žurnalistės klausimus.

***

Klaipėdos apygardos teismas antradienį atmetė pirmos instancijos trijų nuteistųjų dėl nemokamo naudojimosi keltais per Kuršių marias apeliacinį skundą, palikęs galioti jiems paskirtas lygtines bausmes bei priteistą per 91 tūkst. eurų žalos atlyginimą. Tuo metu Vilniaus apygardos teismas patvirtino, jog  buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis teisėtai atleido Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.

***

Antradienį Jūrų muziejus į Baltijos jūrą paleido pirmuosius keturis išslaugytus, anksti pavasarį rastus sužalotus ruoniukus, kurie jau yra sutvirtėję ir suaugę.

***

Antradienio vakarą pirmosiose šio sezono FIBA Čempionų lygos rungtynėse namie Klaipėdos „Neptūnas” įveikė „Happy Casa Brindisi“ iš Italijos rezultatu 81:71.

***

Antradienio vakare vykusiame Klaipėdos centrinio pašto gelbėjimo iniciatyvinės grupės susirinkime 11 klaipėdiečių pasirašė kriepimąsi dėl „Karališkojo pašto Klaipėdoje arba unikalaus ryšių paveldo objekto likimo šių dienų Lietuvoje“, kurį išsiuntė šalies ir Lietuvos pašto vadovams.

Spalio 16-oji

„Klaipėdos keleivinis transportas” praneša, kad jau lapkritį mieste turėtų atsirasti septynios naujos elektroninės viešojo transporto švieslentės. Jas numatoma įrengti populiariausiose stotelėse, kurios turi elektros įvadą ir kur įlipančių keleivių skaičius yra didesnis nei 20 000 per mėnesį.

***

Trečiadienį žurnalistams Šeiko šokio teatras surengė premjerinio spektaklio „Who the f**k is Alice” atvirąją repeticiją.

***

UAB „Estonian, Latvian & Lithuanian environment” antrą kartą atlikti ir pristatyti oro kokybės tyrimai ne visus klaipėdiečius įtikino savo objektyvumu ir reikalingumu.

***

„Atvira Klaipėda“ informuoja, jog Finansų ir ekonomikos komitete trečiadienį buvo pritarta Klaipėdos savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos bendradarbiavimo sutarties projektui dėl Vilniaus, Šilutės plentų ir Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos, nors ir suabejota dėl darbų finansavimo.

***

„Skaičiuoju, kad yra daugiau nei 20 projektų, kurie vėluoja. Pats ketverius metus dirbau savivaldybės administracijos direktoriumi ir taip niekada nebuvo. Dabar vėluojame įgyvendinti projektus, kurių bendra vertė yra apie 6 mln. eurų, o tai yra 20 proc. visos visiems projektams skiriamos sumos. Mane tai neramina, vyksta nedovanotini dalykai“, – Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje kalbėjo Saulius Budinas, už tokį pasisakymą sulaukęs kolegos Rimanto Taraškevičiaus kritikos. Posėdyje buvo pritarta pakoreguoti 2019-2021 metų strateginį veiklos planą, kadangi prireikė perskirstyti pinigus, kurie liks nepanaudoti dėl įstrigusių įvairių projektų.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai bandė aiškintis, kaip būtų galima nubausti nesitvarkančius „Baltijos” kino teatro savininkus. Tarp kitų pasiūlymų prabilta ir apie galimybę pastatą nacionalizuoti.

Spalio 17-oji

Policija pranešė dar vieną narkotikų platinimo bylą perdavusi teismui bei paskelbė tirianti, kas gatvėje sugadino vaizdo kameras.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs nuteisto miesto politiko Viačeslo Titovo ir prokuroro skundus, nuteistajam paskirtą piniginę baudą sumažino. Tuo metu kitu savo nuosprendžiui teismas išteisino buvusią Šilutės policijos pareigūnę dėl piktnaudžiavimo.

***

Klaipėdos universitetas pranešė pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Gdansko universitetu.

***

„Klaipėdos vanduo“ pranešė, kad jos valdybos posėdyje nutarta nutraukti įmonės generalinio direktoriaus konkurso procedūras ir skelbti naują konkursą.

***

Ketvirtadienio vakare „Atvira Klaipėda” su bičiuliais paminėjo savo dvejų metų sukaktį.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ pranešė, kad jos valdybos posėdyje nutarta nutraukti įmonės generalinio direktoriaus konkurso procedūras ir skelbti naują konkursą.

***

„Prieš kelias dienas viešojoje erdvėje pasirodžiusi publikacija apie Uosto direkcijos bylinėjimąsi su buvusiu Uosto direkcijos vadovu Eugenijumi Gentvilu dar kartą parodė, kad gyvename kreivų veidrodžių karalystėje. Esu viešai kaltinamas nebūtais dalykais, o bandymas kelti teorijas, esą iš mano asmens turėtų būti išieškotos bylinėjimosi su E. Gentvilu išlaidos, prasilenkia su sveiku protu (žinoma, jeigu dar tokia sąvoka šiandieninėje teisinėje sistemoje egzistuoja)”, – savo publikacijoje dėsto Arvydas Vaitkus.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai svečiuose 74:72 (19:29, 16:18, 22:10, 17:16) palaužė „Jonavos“ krepšininkus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė išklausė visas aistras, kilusias ketvirtadienį Kultūros, švietimo ir sporto komitete renkant kandidatus į Kultūros ir meno tarybą, iš jos eliminavus opozicijos atstovę Niną Puteikienę.

***

Aktyvių uostamiesčio moksleivių tėvų vardu L. Stulpino progimnazijos Tėvų tarybos pirmininkė kreipėsi į Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narius, kuriems išdėstė pasiūlymus, kaip mokyklų valgyklose pagerinti moksleivių maitinimą.

Spalio 18-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad reaguodama į gyventojų kreipimąsi, Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija nusprendė kreiptis į Klaipėdos savivaldybės administraciją, kad ši išsiaiškintų galimybes Tauralaukyje suformuoti Prūsijos karalienės Luizės vardo parką.

***

Policija skelbia atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekiautojų autodetalėmis sukčiavimo stambiu mastu, o FNNT praneša, jog nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas vienos maitinimo įmonės vadovas, atlyginęs valstybei padarytą žalą. Tuo metu prokuratūra informuoja baigusi ikiteisminį tyrimą dėl uostamiestyje gimusio didžiuliu alkoholio kiekiu apnuodyto kūdikio ir bylą perdavusi teismui.

***

Penktadienį pristatytos Klaipėdos savivaldybės įsigytos keturios naujos vakuuminės gatvių valymo mašinos, kurios iškart buvo perduotos eksploatavimo konkursą laimėjusiam Klaipėdos autobusų parkui, o jomis gatves valyti žadama pradėti po poros savaičių.

***

Klaipėdos uosto direkcija informuoja apie penktadienį ryte uosto akvatorijoje pastebėtą ir bemat imtą likviduoti teršalų dėmę.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato vieną iš Eglės vaidmenų atlikėjų balete „Eglė žalčių karalienė” – Aušrą Krasauskaitę.

***

Klaipėdos universitetas pranešė pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos Klaipėdos skyriumi.

***

Tik šią savaitę susikūrusi Klaipėdos Karališkojo pašto rūmų gelbėjimo iniciatyvinė grupė jau skelbia sulaukusi reakcijos iš ministro pirmininko komandos į savo išplatintą rezoliuciją.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė, jog abipusiu susitarimu komandą paliko 23-ejų metų gynėjas Aidas Einikis.

Spalio 19-oji

„Nuotykių teko patirti įvairių. Jordanijoje į Petrą nelegaliai patekti padėjo beduinai. Sirijoje taipogi beduinas nusivedė į savo namuką palmių giraitėje ir puolė mane bučiuoti. Sirijos ir Turkijos sieną teko kirsti kontrabandininkų autobusu, nes nebuvo kada laukti, turėjau suspėti į skrydį. O skrydyje iš JAV į Braziliją lietuvių kilmės lėktuvo palydovas, sužinojęs, jog esu iš Lietuvos, man padovanojo 150 JAV dolerių kreditą kitam skrydžiui”, – „Atviros Klaipėdos” praktikantei Gintarei pasakojo rašytojas ir keliautojas Robertas Pogorelis, Klaipėdoje pristatęs savo antrąją knygą „Užkeikto keliautojo užrašai”.

***

Šeštadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ krepšininkai iškovojo penktąją pergalę iš eilės, svečiuose 99:95 įveikę „Šilutės“ krepšininkus. Sėkminga išvyka į Panevėžį buvo ir Klaipėdos „Atlantui“, kuris Lietuvos futbolo A lygos turą užbaigė su vietos ekipos taikiai – 1:1. Tuo metu išvykoje LKL rungtynes žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” į savo sąskaitą įsirašė jau ketvirtąjį iš eilės pralaimėjimą, rezultatu 68:75 nusileidęs „Nevėžiui”. Užtat Klaipėdos „Dragūno” rankininkai toliau skina pergales – išvykoje rezultatu 47:25 nugalėjo Šiaulių „SC Dubysą”.

Spalio 20-oji

„Atvira Klaipėda”, įgyvendindama iš dalies Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“, pristato buvusios Lietuvininkų (vėliau – Jokūbo) bažnyčios istorijos pirmąją dalį.

***

Policija skelbia sulaikiusi du aštuoniolikmečius, išterliojusius namo sienas.

***

„II pasaulinis karas Klaipėdoje baigėsi prieš 74, sovietmetis – prieš 29 metus, bet, pažvelgus į miesto valdžią, atrodo, kad sovietmetis dar nesibaigė. Klaipėdos senamiestis toliau kenčia kultūros paveldo griovimo akcijas, o miesto kultūros bendruomenė jaučia antieuropinių vertybių sulaužymą. Kodėl toks grėsmingas nepilnavertiškos kultūros monstras yra pasiryžęs praryti visą sukurtą gėrį Klaipėdoje?” – rašo Benas Volodzka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This