43-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 21-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog vadinamųjų „Klasco” palapinių nugriovimo byla turi būti nagrinėjama Vilniaus, o ne Klaipėdos apylinkės teisme.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė rašo apie tai, jog pareigose pažemintas Klaipėdos apygardos prokuroras Aivaras Velutis paliktas dirbti uostamiestyje bei apie toliau teisme nagrinėjimą kyšininkavimo bylą.

***

Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Petrošius pateikia apžvalgą, kaip įgyvendinami kai kurie savivaldybės administracijos projektai.

***

Finansų ir ekonomikos komitete prabilta apie tai, kad galbūt Klaipėdos simbolį –  jachtą „Lietuva“ – reiktų parduoti, užuot jos remontui skyrus papildomus 60 tūkst. eurų, tačiau po diskusijų visgi nuspręsta jachtą remontuoti.

***

„Ponas Karbauskis, visą kadenciją nesėkmingai siekęs bent pajudinti, kaip jis įsivaizduoja, landsberginės Lietuvos pamatus, šiandien nebeturi jokių idėjų, kurios galėtų aplink jį suburti senus ir naujus bendražygius. Galima įtarti, kad šiandien vienintelis jo tikslas – neprarasti ir nenususinti jo ir jo tėvo valdomo verslo”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pirmadienį Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui pristatė siūlomus Klaipėdos miesto savivaldybės organizacinės struktūros pokyčius, pagal kuriuos turėtų mažėti vadovų, bet ne darbuotojų.

Spalio 22-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog apeliacinis teismas nusprendė, kad uostamiesčio savivaldybės inicijuotą bylą dėl galimo broko pašalinimo naujajame Klaipėdos baseine turi nagrinėti Klaipėdos apygardos teismas, kurio teisėjas Marius Dobrovolskis buvo atsisakęs priimti šį ieškinį.

***

Dar neprasidėjusi Baltijos prospekto ir Šilutės, Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcija jau kelia sumaištį: dėl šio projekto koreguojami kitų gatvių remonto darbai ir terminai, taip siekiant kuo labiau sumažinti jau dabar prognozuojamas spūstis.

***

Uosto direkcija pranešė, kad uoste esančių oro taršos matavimo stotelių duomenys jau prieinami visuomenei visą parą.

***

Apie tai, kokį sprendimą priėmė teismas Klaipėdoje verslą pradėjusio ir rugpjūtį mirusio Raimondo Karpavičiaus palikimo dalinimosi byloje, praneša „Atvira Klaipėda”. Rašoma ir apie tolesnį korupcijos bylos nagrinėjimą Klaipėdos apygardos teisme.

***

„Rugsėjo 27 d. Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu opozicija bandė pasinaudoti savo teise, kuri yra įtvirtinta Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme. O šio įstatymo 15 straipsnio 1 dalis nustato, jog savivaldybės taryba savo įgaliojimų laikui sudaro Etikos komisiją ir Antikorupcijos komisiją, o komisijos pirmininkų kandidatūras meras teikia savivaldybės tarybos mažumos (opozicijos) siūlymu reglamento nustatyta tvarka. Atrodo, viskas lyg ir aišku, tačiau Klaipėdoje, kaip ir kokiose Širvintose, suveikė ne įstatymo raidė ir dvasia, kaip kartais mėgsta sakyti meras, o principas „patinka-nepatinka” arba „myliu-nemyliu”, – Politikų tribūnos rubrikoje samprotauja Miesto tarybos narys Saulius Budinas.

***

VšĮ „KC Kūrybos gelmės“ vadovė Sonata Žižienė, VšĮ „Medijų uostas“ vadovas Kęstutis Meškys, asociacijos „Mediėdros“ prezidentė Andželika Rimkuvienė ir asociacijos Klaipėdos krašto auksakalių cechas pirmininkas Viktor Sitalo Savivaldybės administracijos direktoriui bei miesto tarybos Kontrolės komitetui išsiuntė raštą dėl, jų nuomone, pažeidimų, formuojant naująją Kultūros ir meno tarybą.

***

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija antradienį apžvelgė pasiruošimą artėjančiai žiemai bei dar kartą sugrįžo prie prieš beveik dvi savaites Klaipėdos gatves užliejusio potvynio.

***

Miesto pozicija dėl uosto plėtros planų nėra nubraukta, o skubos tvirtinant uosto bendrąjį planą nebus – teigia Klaipėdos meras, antradienį dalyvavęs Vyriausybėje vykusiame Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtros projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje.

***

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė įteikė antrojo laipsnio ženklą „Už nuopelnus“ neseniai 75-metį paminėjusiai klaipėdietei ieties metikei Jadvygai Putinienė.

Spalio 23-oji

Pietinės Klaipėdos dalies gyventojai miesto valdžios reikalauja, kad būtų atliktas išsamus tyrimas, kuris atsakytų į klausimą, kaip smarvė kenkia žmonių sveikatai.

***

„Atvira Klaipėda” bandė išsiaiškinti, kas kaltas dėl Klaipėdos užimtumo tarnyboje sužaloto vyriškio.

***

Dėl nugriauto Didžiojo Vandens g. 26 pastato dėmesio centre atsidūrusi jo savininkė UAB „Minestas“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame aiškina savo poziciją.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis trečiadienį pasirašė sutartį dėl Tilžės gatvės remonto darbų tęsimo su nauju rangovu – UAB „YIT Lietuva”, kuri pakeis „Žemkasą“, tačiau dėl to gatvės remonto darbai gerokai pabrangs.

***

Beveik dvigubai pabrangęs Dangės upės krantinių ir skvero su fontanais rekonstrukcijos projektas ir toliau bus tęsiamas, tačiau politikai ieško būdų, kaip tokių situacijų ateityje išvengti. Dėl to ypač daug klausimų ir pasiūlymų žėrė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

***

„Mes Susisiekimo ministerijos, bendrovės „Lietuvos paštas“ atstovus savo argumentais rėmėme prie sienos, bet pažado, kad pašto pastato pardavimo aukcionas bent laikinai bus sustabdytas, neišgirdome“, – „Atvirai Klaipėdai” sakė trečiadienį Susisiekimo ministerijoje vykusiame pasitarime dėl Klaipėdos centrinio pašto likimo dalyvavęs ir savivaldybės poziciją išsakęs Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

***

„Smeltės” progimnazija skelbia surengusi moliūgų šventę.

***

Klaipėdos „Neptūno” LKL patiriamą nesėkmių ruožą pratęsė ir pirmasis pralaimėjimas FIBA Čempionų lygoje – trečiadienio vakarą namie klaipėdiečiai nusileido Prancūzijos ekipai „JDA Dijon” rezultatu 75:89.

Spalio 24-oji

„Pateikiami kvapo sklaidos žemėlapiai iš esmės yra tik prognostiniai, netikslūs. Šiuo atveju net nenustačius kvapo vietoje buvo padarytas modeliavimas, kuris kelia labai rimtų, pagrįstų abejonių. Iš tų vietų, kur rodomas kvapo normų viršijimas, žmonių skundų nėra. Remiamasi tik prielaidomis. Mes galime sukurti priemones, bet net nežinome, nuo ko jos turi būti. Sako, kažkur kažką įgyvendinkite. Mes negalime sugalvoti, turi būti konkretus kvapas, jo dydis”, –kodėl pateikė ieškinį teismui dėl Visuomenės sveikatos centro nurodymo parengti veiksmų planą sklindantiems kvapams mažinti, teisme kalbėjo „Branda Lt” advokatas.

***

Linas Poška nuomonių rubrikoje samprotauja apie tai, jog Seime šiuo metu svarstomas Transporto lengvatų įstatymo pakeitimas, nustatantis 80% transporto lengvatą visiems nedirbantiems pensininkams, yra ydingas. Tuo metu Eimantas Rudminas dėsto savo nuomonę apie tai, kas jo netenkina uostamiesčio viešajame transporte.

***

Ketvirtadienį miesto Tarybos posėdyje po diskusijų pagaliau buvo patvirtinta naujoji Kultūros taryba. Taip pat Tarybos nariai pritarė jau dviejų komitetų leidimui savivaldybei nupirkti tris socialinius butus, du iš kurių viršija rinkos kainą.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame vienos Azijos valstybės gaminiais prekiaujančios parduotuvės savininkui pareikšti įtarimai, nuslėpus beveik 700 tūkst. eurų pajamų. Tuo metu prokuratūra skelbia pabaigusi ikiteisminį tyrimą dėl nepilnametės išprievartavimo ir sužalojimo.

***

Ketvirtadienio vakarą Liepojos plentu važiavę klaipėdiečiai turėjo galimybę išvysti gana retą vaizdą – briedę su dviem jaunikliais.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakare namie nesunkiai rezultatu 71:54 įveikė Tauragės krepšinio klubą.

Spalio 25-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas išsamiai pristato spalio 25-ąją 90-metį mininčios, iki šiol veikiančios Klaipėdos elektrinės istoriją ir ateities planus. 

***

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog įvykusio viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ II etapo nugalėtoja tapo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazistų komanda „Z karta“, kuri atstovaus uostamiesčiui viktorinos finale, vyksiančiam Vilniuje lapkričio 27 d.

***

Penktadienį per pietus uostamiestyje subadytas vyras, o po dviejų valandų sulaikytas ir įtariamasis. Tuo metu berniukų tvirkinimo bylos Klaipėdos rajono apylinkės teismui vis nesiseka pradėti nagrinėti.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė sulaukusi Valstybinės kultūros paveldo komisijos padėkos už finansinį indėlį į vietos kultūros paveldo apsaugą, o „Klaipėdos keleivinis transportas” skelbia jau nuo šio savaitgalio pridedanti papildomus autobusų reisus į abejas uostamiesčio kapines.

***

„Ekspertai siūlo, kad prieplaukoje ir aplink ją Smeltalę reikėtų taip išvalyti, kad vandens gylis siektų 1,2 metro. Tada jau galėtų patogiai vykti laivyba mažaisiais laiveliais. Mūsų noras yra sutvarkyti šią teritoriją, tačiau viskas priklauso nuo to, kaip pavyks rasti finansavimą”, – apie planus išvalyti Smeltalės  upelį „Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė vicemeras Arūnas Barbšys. Tuo metu miesto meras Vytautas Grubliauskas patvirtino, jog nors uostamiesčio „Neptūno“ krepšininkai pastaruoju metu nedžiugina savo gerbėjų, iš savivaldybės klubas sulauks dar vienos finansinės injekcijos.

Spalio 26-oji

Antrojoje dalyje „Atvira Klaipėda” baigia pasakojimą apie Laukininkų (Friedricho Wilhelmo), vėliau Pergalės (dabar – Tiltų gatvėje) stovėjusią Laukininkų arba Jokūbo bažnyčią. Publikacija parengta, įgyvendinant iš dalies Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“.

***

„Šiaurės Europos šalyse jachtingas unikalus. Čia jis pigus ir lengvai prieinamas visų sluoksnių žmonėms. Didžiausią Europoje jachtų laivyną turi švedai. Dauguma jų yra jachtklubų nariai. Jachtų uostus klubai nuomojasi panaudai, arba turi nuosavus su savo pačių įsirengtomis būstinėmis, su prieplaukomis, su elingais, su klubinėmis jachtomis ir t.t.”, – rašo patyręs buriuotojas Kostas Frankas, nusivylęs Lietuvos valdžios nekompetencija jūrinės teisės srityje.

***

„Atvira Klaipėda” primena, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį įvedamas žiemos laikas.

***

Pajūrio derbyje, kuris šeštadienį vyko Klaipėdos centriniame stadione, namuose žaidęs „Atlantas“ nusileido svečiams iš „Palangos“ rezultatu 0:1. Tuo metu  „Neptūnas“ nutraukė keturių pralaimėjimų seriją „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir Pasvalyje 86:77 nugalėjo „Pieno žvaigždes“.  O „Neptūnas-Akvaservis“ iškovojo septintąją pergalę Nacionalinėje krepšinio lygoje, išvykoje įveikęs Mažeikių „Erelius“ 75:63.

Spalio 27-oji

Sekmadienio naktį netoli Klaipėdos avarijoje žuvo vyras.

***

Antrąją pergalę Moterų lygoje iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“, sekmadienį išvykoje 84:65 (24:20, 30:13, 13:14, 17:18) užtikrintai įveikęs „Šiaulius“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Veidai

Iš Gargždų kilęs komikas: visi darbai yra svarbūs

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This