8-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 15-oji

Kodėl prieš dvejus metus Klaipėdos savivaldybės rangovams inicijuota byla dėl naujojo baseino defektų iki šiol nepradedama nagrinėti iš esmės, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Naujasis turgus pranešė, jog nuo šios savaitė turgaus prekių jau galima užsisakyti į namus.

***

Sekmadienį ištyrus 2736 mėginius nustatyti 203 nauji susirgimo SARS -CoV-2 liga atvejai. Klaipėdoje susirgo 25 žmonės, čia nemirė nė vienas. Šalyje per parą mirė 8 žmonės, iš viso mirusiais jau laikomi 3080. Per praėjusią parą nuo COVID-19 šalyje nebuvo paskiepytas nė vienas žmogus. 

***

„Pagrindinė priežastis, kodėl pardavėme vystomą projektą – šiuo metu pandemiją supantis ekonominis neapibrėžtumas. Šiomis sąlygomis nutarėme koncentruotis į pagrindinę savo įmonės veiklą – gėrimų gamybą, atsisakydami mums nebūdingų veiklų – statybos, ir perleisdami jas tiems, kas turi daugiau patirties ir įdirbio statybų projektų vystymo srityje”, – bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ komunikacijos ir korpotaratyviųjų reikalų direktorius Dainius Smailys „Atvirai Klaipėdai” komentavo sprendimą parduoti Bangų g. esančius nenaudojamus alaus daryklos pastatus ir teritoriją.

***

Klaipėdos muitininkai praneša nustatę ir sunaikinę 1136 Taivane pagamintas aliuminines ratlankių klastotes.

***

Nors „Atviros Klaipėdos” skaitytojas tvirtino, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje neužtikrinama teisė onkologiniams ligoniams prioriteto tvarka pasiskiepyti nuo koronaviruso, KUL atstovai tvirtino, jog onkologo chemoterapeuto ar onkologo radioterapeuto konsultaciją šiuo metu planine tvarka galima gauti po 1-2 dienų, o skubos tvarka – net ir tą pačią dieną.

***

Klaipėdos katalikų bažnyčių atstovai „Atvirą Klaipėdą” patikino nuo trečiadienio pamaldose jau laukiantys tikinčiųjų gyvai.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, jog jam vasario 12-ąją aukcione pavyko parduoti vieną iš trijų nenaudojamų objektų – buvusį Tęstinių studijų instituto Sportininkų g. pastatą su kiemo statiniais bei aikštele.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pirmadienį buvo pristatytas Klaipėdos savivaldybės infrastruktūros plėtros 2021-2023 metų planas.

Vasario 16-oji

1923 m. vokiškame dienraštyje „Memeler Dampfboot“ buvo rašoma, kad penktosios Lietuvos Respublikos nepriklausomybės metinės Klaipėdoje jau yra minimos naujos valdžios, naujų šeimininkų: apie tai, kaip Vasario 16-oji buvo minima tarpukario Klaipėdoje, pasakoja istorikai profesoriai Vygantas Vareikis ir Vytautas Jokubauskas.

***

Praėjusią parą šalyje, ištyrus 6031 ėminį, nustatyta 300 naujų COVID-19 ligos atvejų, Klaipėdoje – 16. Koronavirusas pareikalavo dar 10-ies gyvybių, kurių viena – Klaipėdoje. Uostamiestyje mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius išaugo iki 113, Lietuvoje – 3095. Nuo COVID-19 pirma skiepo doze buvo paskiepyti 3700 žmonės, antra – 680. Abiem skiepo dozėmis yra vakcinuoti 55 052 gyventojai.  

***

Vasario 16-oji Klaipėdoje, kaip ir visoje šalyje, paminėta virtualiai. Tuo metu Vasario 16-osios proga prezidentas Gitanas Nausėda už nuopelnus Lietuvai apdovanojo ir tris klaipėdiečius, du iš jų – po mirties.  

***

„Aš taip pat nesuprantu, (ne)gerbiami uostamiesčio politikai, ko jūs taip baisiai išsigandote, kad tokią gražią saulėtą vasario 16-ąją nusprendė uždrausti ateiti nedideliam miestiečių pulkeliui į didelę Atgimimo aikštę stebėti tradicinės ceremonijos, per kurią už gerus darbus apdovanojami to nusipelnę žmonės, juos nusprendę pagerbti tik virtualiai”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ antradienį išvykoje rezultatu 66:96 pralaimėjo Jonavos „Cbet“ ir baigė Nacionalinės krepšinio lygos reguliarųjį sezoną.

Vasario 17-oji

Kodėl artimiesiems niekaip nesiseka padėti ligoninėje gulinčiam ir sunkiai sergančiam žmogui patvirtinti testamento, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat domėjosi, kaip žadama panaudoti senuosius uostamiesčio kariliono varpus.

***

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vasario 16-ąją šalyje ištyrus 4121 ėminį nustatyti 376 nauji susirgimai koronavirusine infekcija. Klaipėdoje susirgo 26 žmonės, trys mirė, aukų skaičius uostamiestyje išaugo iki 116, Lietuvoje – iki 3113. Vasario 16 d. šalyje pirma vakcinos doze paskiepyti  317 žmonių, antra – 141, bet Klaipėdoje nepaskiepyta nė vieno.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog šią savaitę uostamiestyje dar nepradėti skiepyti garbaus amžiaus senjorai ir nepažadėjo, jog jie bus pradėti vakcinuoti kitą savaitę.  

***

Klaipėdos savivaldybė viešuosius pirkimus per pandemiją vykdė neįprastai, bet skaidriai – tai konstatavo trečiadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės Antikorupcijos komisija.

***

„Toks anoniminis stilius panašus į kriminalinį arba yra negraži konkurencija”, – situaciją dėl skaitytojo dėstomų abejonių, susijusių su Klaipėdos autobusų parko paskelbtu elektrobusų veiklos nuomos pirkimo konkursu, „Atvirai Klaipėdai” komentavo „Vėjo projektų” vadovas Alvydas Naujėkas.  

***

Trečiadienį posėdžiavę  Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto nariai nusprendė inicijuoti miesto teritorijų tvarkymo auditą, o Finansų ir ekonomikos komiteto nariai nei pritarė, nei atmetė jiems pateiktus pasiūlymus dėl mokamos automobilių stovėjimo tvarkos – nusprendė palaukti, kol jie bus suderinti su verslo atstovais.

***

Trečiadienį Vyriausybė persigalvojo, karantino švelninimo planus atidėjusi dar savaitei.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apylinkės teismas nepatenkino žuvusios manekenės išžaginimu kaltinamo mediko Aivaro Miltenio prašymo dar kartą šešiems mėnesiams atidėti jam priteistos sumos sumokėjimą Kretingos rajono savivaldybei.

Vasario 18-oji

Trečiadienį posėdžiavę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė, kad Klaipėdos savivaldybė savo žinion perimtų bankrutuojančios bendrovės „Geoterma“ turtą.

***

Trečiadienį šalyje ištyrus 5583 ėminius nustatyti 365 nauji COVID-19 atvejai. Klaipėdoje susirgo 21 žmogus, o lyginant su praėjusios savaitės trečiadieniu susirgimų uostamiestyje sumažėjo 30, visoje Lietuvoje – 18,9 proc. Per praėjusią parą į koronaviruso aukų skaičių įtraukta dar 16 žmonių, Klaipėdoje tokių netekčių išvengta. Uostamiestyje mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius siekia 116, Lietuvoje – 3129.

***

Ketvirtadienį posėdžiavusiai Eismo saugumo komisija palaimino sprendimus, kaip dėl pagrindinės Klaipėdos sankryžos rekonstrukcijos turėtų būti ribojamas eismas Baltijos prospekte ir Vilniaus plente bei aptarė eismo situaciją, P. Lideikio gatvėje sumontavus išmaniuosius kelio ženklus, leisiančius čia važiuoti didesniu greičiu. Taip pat komisijos nariai pritarė, kad leistinas greitis šalia Šiaurės prospekto esančiame Luizės kvartale būtų 30 km/h. 

***

„Sutarėme šiandieną tiek, kad dabar reikalinga pilna dokumentacija apie teritoriją, apie ten esančius pastatus, apie komunikacijas, apie jų būklę, apie sutartis su kai kuriais švyturio navigaciniais įrenginiais besinaudojančiomis bendrovėmis, kad matytume visą dovanos paketą, o ne tik vyšnaitę ant torto”, – bandymą miesto žinion iš Susisiekimo ministerijos perimti Klaipėdos švyturį „Atvirai Klaipėdai” komentavo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų ūmų nariai ketvirtadienį vykusio nuotolinio susitikimo metu uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriui Ginatrui Neniškiui išdėstė, ką mano apie planus kelti automobilių stovėjimo rinkliavos tarifus bei plėsti ir pertvarkyti apmokestinamąsias zonas. 

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos politikai prašys Vyriausybės, kad ji atsižvelgtų į uostamiesčio gyventojų apklausos rezultatus ir neplanuotų geležinkelio plėtros Girulių miške.

***

Viešinimui jau pateikti Baltijos pr. 26A esančiame sklype planuojamos statyti prancūzų sporto reikmenų prekybos tinklo „Decathlon“ parduotuvės projektiniai pasiūlymai.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai be diskusijų ir vienbalsiai pritarė, kad ir šiemet Klaipėdos savivaldybė visus metus nerinktų vietinės rinkliavos už prekybą ir paslaugų teikimą viešose vietose – dėl to į miesto biudžetą nebus surinkta apie 64 tūkst. eurų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog buvusiam Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui už kyšininkavimą išvengti teistumo nepavyko.

Vasario 19-oji

Ar iš tiesų Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė verta prezidento Vasario 16-osios proga jai skirto apdovanojimo „Už nuopelnus Lietuvai“, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Po atliktos apklausos paaiškėjo, jog ES vakcinomis skiepytis sutinka 64 proc. šalies gyventojų.

***

„Dalyvausime ir Klaipėdoje, ir Kaune, ir Vilniuje. Pastovėsim prie uždarytų durų, atkreipsim į save dėmesį. Mes juk neprašome išmaldos – mes tik prašome leisti mums dirbti. Mums ir taip buvo sunku dirbti su apribojimais, bet pirmo karantino metu bent jau gavome daugmaž adekvačią pagalbą, kuri leido laikytis paviršiuje, o dabar mus tiesiog pamiršo”, – apie ketinimą šeštadienį protestuoti „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo barų „Bardakas” ir „Faksas” direktorius Mantas Burba.

***

Pranešama, jog Klaipėdos geležinkelio stoties peronai paskelbti nerūkymo zona,o rūkaliams įrengta speciali vieta.

***

Taikos prospekte, prie buvusio banko pastato, planuojamas naujas odontologijos klinikos pastatas – paskelbti jo projektiniai pasiūlymai.  

***

Nors anoniminiai kritikai ir prognozavo, kad Klaipėdos autobusų parko organizuojamas 10 elektrobusų veiklos nuomos pirkimo konkursas gali susilaukti tik vieno konkretaus gamintojo susidomėjimo, taip neįvyko, informuoja „Atvira Klaipėda.

***

Aplinkosaugininkai kol kas nenustatė, kas vasario pradžioje užteršė Kuršių marias.

Vasario 20-oji

Ilgamečio buvusio I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio tęsiamame pasakojime – apie pirmąjį tuometinės bibliotekos pastatą Turgaus g.

***

Penktadienį šalyje ištyrus 7154 ėminius nustatytas 561 naujas COVID-19 atvejis. Klaipėdoje per parą susirgo 53 žmonės, mirė 2. Uostamiestyje mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius siekia 118, Lietuvoje – 3162 (per parą mirė 17). Tačiau pagal 100 tūkst. gyventojų tenkančių atvejų skaičių Klaipėda su 308,6 rodikliu jau nukrito į 9-tą vietą.

***

Šeštadienį Klaipėdoje, Žvejų gatvėje, 15-os minučių protesto akciją surengė kelių čia įsikūrusių barų darbuotojai.

***

Moterulyga.lt pristato naująją Klaipėdos moterų „Neptūno” krepšinio komandos žaidžiančią trenerę Andrą Gabalytę, kuri klaipėdietes atvedė į šešias pergales per aštuonis susitikimus. 

Vasario 21-oji

Klaipėdos keleivinis transportas informuoja, jog nuo pirmadienio darbo dienomis bus didinamas miesto autobusų reisų skaičių.

***

Šeštadienį šalyje ištyrus 4920 mėginius 463 žmonėms nustatyta COVID-19 diagnozė. Klaipėdoje susirgo 25 žmonės. Uostamiestis pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių pagal sergamumą tarp visų šalies savivaldybių vėl pakilo vienu laipteliu – į aštuntą vietą. Klaipėdoje šis rodiklis per parą padidėjo nuo 308,6 iki 317,5. Per praėjusią parą į koronaviruso aukų skaičių įtraukta dar devyni  žmonės, o Klaipėdoje aukų išvengta. Čia mirusiųjų skaičius siekia 118, Lietuvoje – 3171.

***

Savaitgalį Klaipėdoje fiksuoti du mįslingi jaunų žmonių iškritimai per langą.

***

Prabėgus metams po Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos Jonas Keras laikraštyje „Lietuva” konstatavo, kad Klaipėdos uoste – brangu, rašoma „Atviros Klaipėdos” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”.  

***

„Huawei Moterų lygoje“ Kauno „Aistės-LSMU“ sekmadienį tik po sunkios kovos rezultatu 82:70 nugalėjo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkes, liekančias su vienintele pergale.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This