29-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 18-oji

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad ilgamečio politiko ir uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” Stebėtojų tarybos pirmininko Valdemaro Anužio pretenzijos „Lietuvos rytui“ dėl jo žurnalistės paskelbtų publikacijų apie klaipėdiečio milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus palikimo istoriją, yra nepagrįstos, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Birželio 23 d. paskelbusi tarptautinį viešojo pirkimo konkursą daugiafunkcio sporto centro statyboms Klaipėdos rajono savivaldybė po poros savaičių tyliai pranešė jį nutraukianti: tokį sprendimą nulėmė Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktos pastabos ir rekomendacijos dėl pirkimo sąlygų, informuojama portale.

***

Savaitinis naujų COVID-19 atvejų skaičius šalyje išaugo 54 proc, Klaipėdoje – beveik dvigubai, t.y. net 95,8 proc.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi tyrimą dėl peiliu laiptinėje užpulto uostamiesčio gyventojo: 52 metų užpuolikui prokuroras prašo skirti priverstinį gydymą.

Liepos 19-oji

Ir Klaipėdos apygardos teismas atmetė Universiteto seniūnaitės Virginijos Jurgilevičienės skundą dėl policijos pareigūnų veiksmų, kai ji dalyvavo proteste prie Rusijos konsulato, kuriame buvo naudojami plakatai ir su svastika, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdiečiai, nepatenkinti vaizdu, kuris atsirado miesto centre prišvartavus nurašytą Lietuvos karo laivą „Sūduvis”, sukūrė peticiją, kad jis būtų iš čia patrauktas.

***

Antradienį Klaipėdoje iškilmingai paminėtas čia įsikūrusio LDK Butigeidžio dragūnų bataliono trisdešimtmetis.

***

Nuo 2018 metų veikę tropinių drugelių namai Smiltynėje šiais metais lankytojams durų neatvėrė, bet Kuršių Nerijos nacionalinis parkas Smiltynės svečiams siūlo kitokių pramogų, rašo su portalu bendradarbiaujanti Augustė.

***

Antradienį visuomenei Uosto direkcija pristatė savo naujojo administracinio pastato, iškilsiančio prie kruiziniams laivams švartuoti skirtos krantinės Naujosios Sodo gatvės tęsinyje, projektus.

***

Klaipėdos autobusų parkas praneša sėkmingai įvykdęs viešųjų pirkimų procedūrą ir pasirašęs sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos.

Liepos 20-oji

Kokias trūkstamas jungtis tarp jau nutiestų dviračių takų ketina atkurti Klaipėdos miesto savivaldybė, paskelbusi daugiau nei milijono eurų vertės pirkimo konkursą, informuoja portalo žurnalistai.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato pokalbį su „Sakmės apie Mėmelburgą” režisiere Rūta Bunikyte.

***

Gaminius iš betono Klaipėdoje gaminanti UAB „Betono mozaika” Liepų gatvėje, netoli Dangės esančioje savo teritorijoje ketina pasistatyti naują modernios architektūros administracinį pastatą.

***

„Todėl galima numanyti, kad būtent dėl to šia tema buvo sukurta nebūta istorija, ant kurios kablio pakliuvo bulgarų interneto svetainė. Jeigu taip, kas galėtų paneigti, kad Lietuvoje surenkamos labdaros Ukrainos gyventojams, kariškiams bei pabėgėliams yra tas – pats didžiausias skausmas, kylantis Kremliaus bokštų galvose?”- nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Klaipėdos nafta“ trejiems metams perka naftos terminalo aplinkos oro ir išmetamų teršalų monitoringo paslaugas: aplinkos oro kokybės stebėjimo taškai numatyti už naftos terminalo teritorijos – Molo g. 2, Vėtros g. 7 ir Sportininkų g. 45.

Liepos 21-oji

Kodėl socialiai remtini gyventojai vis dar negali įsikraustyti į pernai baigtą statyti daugiabutį Rambyno g., domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje politikai be diskusijų ir klausimų vienbalsiai pritarė, kad Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas būtų suteiktas uostamiestyje veikiančios Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vadovui pranciškonui Benediktui Sigitui Jurčiui. Jie taip pat palaimino naujas darbo vietas biurokratams ir pritarė sprendimui nuo naujų mokslo metų padidinti mokesčius už maitinimą darželiuose bei už sporto būrelių lankymą. Tuo metu balsuojant dėl prisidėjimo atstatant šv. Jono bažnyčios bokštą, susilaikė vienas politikas.

***

Klaipėdos uostas praneša pirmąjį pusmetį krovęs daugiau kaip 18 mln. tonų krovinių bei fiksavęs krovinių, atgabentų jūra, šuolį.

***

40 pusantros valandos trukmės pokalbių tapo šaltiniu biografinei knygai „Nelly Paltinienė. Tu ateik į pasimatymą“, sakė jos autorė Irma Laužikaitė, trečiadienio vakarą savo kūrinį pristačiusi Girulių bibliotekoje.

***

Klaipėdietis visuomenininkas Michailas Andrijanovas, nesusitaikęs su tuo, kad policija nevykdė tyrimo dėl to, jog Klaipėdos „Versmės” progimnazijoje galbūt buvo pakabintas plakatas su Europos žemėlapiu ir rusiškais keiksmažodžiais, nieko nepešė ir apeliacinės instancijos teisme, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” pranešė apie iškilaus aktoriaus Vytauto Paukštės, kuriam liepos 2-ąją sukako 90 metų, mirtį.

***

Energetikos ministras Dainius Kreivys, ketvirtadienį Palangoje pristatydamas būsimą vėjo jėgainių parką, kuris turėtų būti atidarytas 2030 metais, žadėjo, kad kurorto savivaldybei bei bendruomenei kasmet atiteks 1 proc. nuo sugeneruotos energijos – apie 3 mln. eurų.

Liepos 22-oji

Savivaldybė šiuo metu ieško projektuotojų, kurie suprojektuotų pėsčiųjų ir dviračių taką po viaduku rytinėje Herkaus Manto gatvės pusėje.

***

Klaipėdos prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ atidaryta fotoparoda, kurioje atgijo močiučių suknelės ir kurioje lankėsi „Atviros Klaipėdos” praktikantė Samanta.

***

MB „Belaiko”, pavasarį laimėjusi Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbtą konkursą, jau pastatė kavinę rekonstruotame Dangės skvere, o planuotos laikinos mobilios kavinės kol kas dar nėra, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Lietuvos nepriklausomybės akto signatarė, aktorė Nijolė Oželytė, Klaipėdoje, Karlskronos aikštėje, pristatė savo knygą „Atatrankos“, kurios viršelio iliustraciją nupiešė ir pavadinimą sugalvojo jos dukros.

***

Portalo žurnalistas rašo, jog viešojo pirkimo konkursas dėl Klaipėdos pilies didžiojo bokšto rekonstravimo, atkuriant istorinį tūrį, skelbiamas jau trečiąjį kartą.

***

Kultūros ministras Simonas Kairys ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas penktadienį pasirašė ketinimų protokolą dėl Klaipėdos centrinio pašto komplekso įveiklinimo.

***

„Tikrai smagu gauti įvertinimą už egzaminus, ypač informatiką ir matematiką, dėl kurių labai stengiausi. Jaučiuosi nusipelnęs”, – kalbėjo „Ąžuolyno” gimnazijos abiturientas Ignas Šiaulys, kartu su kitais šimtukininkais penktadienį pagerbtas miesto mero.

Liepos 23-oji

Nustatyta, kad suaugusieji ir moksleiviai už nusiprausimą turėjo mokėti po du rublius, ikimokyklinio amžiaus vaikai ir kariai – po rublį, o fabrikinio apmokymo mokyklų moksleiviai – tik po 20 kapeikų, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Kitą vasarą Melnragės gyventojams ir poilsiautojams jau bus atvertas suremontuotas bendruomenės centro – bibliotekos (Molo g. 60) pastatas, nors pabaigtuvės numatomos pora mėnesių vėliau, o darbai kainuos brangiau, nei planuota, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Visgi vienas dalykas mane ir stebina, ir juokina. Tai keista, įvairiose miesto vietose besikartojanti tendencija, kai pradėtas tiesti dviračių takas staiga nutrūksta pačioje reikalingiausioje vietoje”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Apie parašiutininkų klubo „Skydive Klaipėda“, įsikūrusio Klaipėdos rajone, Dirvupių kaime, kasdienybę fotoreportaže pasakoja bei klubo narius kalbina „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė.

***

Klaipėdietis leidėjas ir žurnalistas Antanas Stanevičius savo socialinio tinklo paskyroje pranešė, jog šeštadienio pavakarę Girulių paplūdimyje nuskendo žmogus.

Liepos 24-oji

„Kažkaip taip ir susiklostė, kad norom nenorom su visa šeima ir įdėjome daugiausiai pastangų, laiko ir širdies būtent čia, į „Senamiestį“. Visos kitos kavinės dabar, kai pagalvoju, mums buvo tiesiog verslas. Daugiausiai dūšios yra čia“, – pakalbintas „Atviros Klaipėdos” praktikantės Gabrielės kalbėjo šį spalį 27-ąjį gimtadienį minėsiančio „Klaipėdos senamiesčio“ savininkas Silverijus Grikšas.

***

Nuo sekmadienio ryto Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje galima atsisveikinti su ketvirtadienį mirusiu aktoriumi, Klaipėdos miesto garbės piliečiu Vytautu Paukšte.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė pasakoja, ką išgirdo apsilankiusi paskaitoje-diskusijoje „Klaipėda po Klaipėda: miesto istorijos archeologiniai liudijimai“ iš ciklo „Trys vakarai apie Klaipėdos istoriją“.

****

Lietuvos jūrų muziejus per porą metų rekonstruos Kuršių nerijoje esantį, dabar nenaudojamą pastatą, pažymėtą Smiltynės g. 7 numeriu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This