14-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 29-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kada baigsis jau trejus metus Klaipėdoje įgyvendinamas požeminių ir pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių statybos projektas.

***

Uostamiesčio švietimo sistemos darbuotojai bei abiturientai be išankstinės registracijos kviečiami nuo COVID-19 pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina.

***

Prokuratūra pranešė Klaipėdos apylinkės teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą teistas 46-erių metų uostamiesčio rajono gyventojas kaltinamas įsibrovęs į svetimą namą ir sužalojęs ten gyvenantį žmogų bei smurtavęs prieš sutuoktinę.

***

Antikorupcijos komisija pirmadienį vykusiame posėdyje nagrinėjo tvarką, kaip asmenys skiriami į savivaldybės pavaldumo įmonių kolegialus organus – valdybas ir stebėtojų tarybas. Be to, minėtame posėdyje paaiškėjo, jog po kultūros bendruomenėje kilusio ažiotažo Klaipėdos savivaldybės administracija surado 15 tūkst. eurų teatro festivaliui „TheATRIUM“ finansuoti.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, ar praėjusią savaitę kilęs konfliktas tarp miesto tarybos narių – Alinos Velykienės ir Alvido Šimkaus nepersikels į Etikos komisiją.

***

Pirmadienį Klaipėdoje be registracijos pradėjus skiepyti pedagogus ir abiturientus „AstraZeneca“ vakcina, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasekė, kaip pavyko pasiskiepyti dviem tai panorusioms padaryti pedagogėms.

***

„Tad mūsų brangiosios Vyriausybės prioritetai – akivaizdūs: svarbiausia lietuviui – prikimšti pilvą, tam politikai sudarė puikiausias sąlygos tiek maisto prekių parduotuvėms, tiek turgavietėms. Tuo metu atidaryti kitas parduotuves, neturinčias to išganingojo išėjimo į lauką – tik per Šimonytės lavoną!”- nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Visos Klaipėdos ligoninės pirmadienį susitarė ir pasirašė skubios medicinos pagalbos teikimo planą-grafiką.

Kovo 30-oji

Po pirmadienį vykusio pasitarimo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog iš centrinės valdžios buvo sulaukta žinios, kad liko nepanaudota apie 5 mln. eurų europinės paramos, kurią galima skirti ekologiškam viešajam transportui įsigyti.

***

Pirmadienį dar 3 dienoms Klaipėdoje pratęstas abiturientų ir švietimo darbuotojų skiepijimas „AstraZeneca” vakcina.

***

Klaipėdos kriminalistai pranešė sulaikę du tyčiniu automobilio Plungėje padegimu įtariamus Klaipėdos rajono gyventojus. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas už siekį parduoti užverbuotą merginą santuokos su užsieniečiu sudarymui kaltinamajai paskyrė lygtinę 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje aiškintasi, kodėl taip stipriai pabrango savivaldybės būsto nuoma bei domėtasi, kodėl „AstraZeneca” vakcina iki šiol nepasiskiepijo miesto vadovai.

Kovo 31-oji

Kaip prieš 100 metų, 1921 m. kovo 31 d., Palanga buvo prijungta prie Lietuvos, pasakoja Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslinis bendradarbis, dr. Vasilijus Safronovas.

***

Antradienį visoje Lietuvoje ištyrus 13 076 mėginius 853-iuose iš jų (6,5 proc.) rasta koronaviruso infekcija. Per praėjusią parą šia liga Klaipėdoje susirgo 15 žmonių, nemirė ne vienas, šalyje į COVID-19 aukų sąrašą praėjusią parą įrašytos 8 netektys – šis skaičius šiuo metu yra 3574.

***

Klaipėdos miesto tarybos narė Ela Andrejeva buvo labai nepatenkinta, kad į jos atžvilgiu teisme nagrinėjamą administracinio nusižengimo bylą atvyko „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

AB „Klaipėdos vanduo“ nuotoliniame susitikime su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovais pranešė aptarę, kaip užtikrinti griežtėjančius aplinkosauginius reikalavimus.

***

Balandį, kuris paprastai būna paskutinis šildymo sezono mėnuo, klaipėdiečiai už šilumą jau mokės mažiau – „Klaipėdos energija“ kilovatvalandė centralizuotai patiektos šilumos kainuos 4,44 cento (su 9 proc. PVM).

***

Nors šios savaitės tradiciniame trečiadienio Vyriausybės posėdyje jokių karantino pokyčių svarstyta nebuvo, po jo vykusioje trumpojoje spaudos konferencijoje premjerė pažėrė ir gana optimistinių pažadų, tarp jų – ir daugiau vakcinų savivaldybėms.

Balandžio 1-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pirmos instancijos teismas atmetė UAB „Vakarų santechnika” ieškinį dėl dviejų mokymo įstaigų reorganizavimo įstatų.

***

Šalyje toliau augant naujų susirgimų SARS – CoV-2 liga skaičiui, uostamiestyje situacija išlieka stabili ir net gerėjanti.

***

Bendrovė „Ecoservice Klaipėda“ skelbia šią savaitę pradėjusi intensyvius pavasarinius miesto švarinimo darbus – plaunami ir dezinfekuojami bendro naudojimo rūšiavimo konteinerius daugiabučių kiemuose.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba skelbia baigusi tyrimą, kuriame kaltinimai pateikti sutuoktinių porai, galimai pasisavinusiai daugiau kaip 213 tūkst. eurų bei nesumokėjusiai mokesčių valstybei.

***

Kodėl dalis Klaipėdos miesto tarybos narių, jau turintys teisę dėl amžiaus pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos, to vis dar nėra padarę, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė, kad buvęs uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas“ vadovas Dangeras Aleksandrovas iš pareigų pernai sausį buvo atleistas neteisėtai.

***

Ketvirtadienį Eismo saugumo komisijos posėdyje svarstytas Senamiesčio seniūnaičio Renaldo Kulikausko prašymas pagaliau spręsti Tiltų gatvės gyventojų, kenčiančių nuo autobusų keliamos vibracijos, problemas. Komisijos posėdyje taip pat aptartas ir Baltijos pr. susidarančių transporto spūsčių dėl vilkikų, važiuojančių į Centrinį Klaipėdos terminalų, klausimas.

***

„Klaipėdos vanduo“ informavo, kad ketvirtadienio pavakarę gautas pranešimas apie į Kuršių marias per paviršinių nuotekų tinklus tekantį drumzliną vandenį.

Balandžio 2-oji

Iki šiol nelegaliai pastatytos tvoros nenugriaunantis klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas sulaukė teismo kirčio – Klaipėdos apygardos teismas jam skyrė 5000 eurų baudą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Ketvirtadienį vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje nuspręsta leisti Pilies tiltu važiuoti ne 30 kilometrų per valandą greičiu, kaip buvo anksčiau, o 50 km/h. Taip pat posėdyje sprendžiant transporto srautų padidėjimą Kauno g. pritarta Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos siūlymui čia panaikinti automobilių stovėjimo vietas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kaip ilgąjį šventinį savaitgalį bus skiepijami klaipėdiečiai.

***

„Vilnius šį žingsnį žengė jau anksčiau ir savivaldybės tinklalapyje informaciją pateikia lenkų, rusų, anglų ir lietuvių kalbomis. Mums lenkų kalba nėra tokia aktuali, bet vokiečių, rusų ir anglų kalbos ten, kur skelbiama svarbi informacija gyventojams, tikrai būtinos. Klaipėda – vienintelis Lietuvos uostamiestis ir turi būti atviras bei šiuolaikiškas. O miesto gyventojai, kokios tautybės jie bebūtų, yra didžiausias ir svarbiausias miesto potencialas“, – teigia Klaipėdos miesto tarybos konservatorių frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis, pasiūlęs savivaldybės informaciją pateikti ir lankytojus aptarnauti net 4 kalbomis.

***

Kada gali būti atnaujinta Klaipėdos centrinio stadiono aikštės dirbtinė danga, dėl kurios būklės įspėjimą pareiškė Lietuvos futbolo federacija, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Aplinkos ministerija pranešė iki 2030-ųjų metų atidedanti giliavandenio uosto Melnragėje statybos klausimą.

***

Klaipėdos „Neptūno” moterų ekipai penktadienio vakarą nebepavyko sukurti intrigos kovoje dėl Moterų lygos aukso – klaipėdietės pralaimėjo ketvirtąsias finalo rungtynes Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ ekipai rezultatu 52:61 ir pasipuošė sidabro medaliais.

***

Klaipėdos universitetas savo pranešime spaudai išreiškė nusivylimą tuo, kad Seimas balandžio 1-ąją nepritarė parlamentaro, opozicijos atstovo valstiečio Eugenijaus Jovaišos siūlymui Klaipėdos universitete rengti pedagogus: prieš tai pasisakė ir klaipėdietis Audrius Petrošius, o dalis Klaipėdoje rinktų parlamenatrų balsavime išvis nedalyvavo.

Balandžio 3-oji

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” toliau pasakoja, kokie įvykiai Klaipėdos krašte nutiko tarpukariu, kai jis buvo Lietuvos dalimi.

***

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatyti 985 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 14 809 mėginius, aptiktos infekcijos procentas juose sudaro 6,6. Tuo metu COVID-19 rodikliai ir toliau šalyje prastėja, o Klaipėdoje – gerėja.

***

Šeštadienį namuose žaidę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai nutraukė pralaimėjimų seriją, vos 1 taško persvara įveikę Kėdainių „Nevėžį -OPTIBET“ 84:83. Tuo metu „Neptūno“ futbolininkai Jonavoje vykusių LFF I lygos rungtynių metu į savo vartus praleido net 5 įvarčius ir šeimininkams nusileido bendru rezultatu 1:5.

Balandžio 4-oji

Denis Kišinevskij kalbina Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto vyriausiąją mokslinę bendradarbę, mokslų daktarę Loretą Kelpšaitę-Rimkienę.

***

Šv. Velykų rytą į Juozapo Darbininko bažnyčią klaipėdiečiai rinkosi, dėvėdami kaukes ir laikydamiesi kitų karantino reikalavimų.

***

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 833 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Klaipėdoje praėjusią parą SARS-CoV-2 liga susirgo 10 žmonių, mirė 3, tačiau daugelis COVID-19 rodiklių uostamiestyje kur kas geresni nei šalyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This