32-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 6-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas nagrinėjo priežastis, kodėl paskutiniajame miesto Tarybos posėdyje buvo nuspręsta pakeisti Ekonomikos ir finansų bei Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto sudėtis.

***

Klaipėdos policija pranešė, kad sekmadienį, apie 15.18 val. buvo gautas pranešimas, jog kelyje Vėžaičiai-Klaipėda pavojingai manevruoja oranžinis automobilis „Lamborgini“ ir kelia avarines situacijas. Jo vairuotojas buvo sustabdytas jau Klaipėdoje, Šilutės plente ir „įpūtė” 0,76 prom. „Reidas TV“ skelbė, kad tai – Egidijus Dragūnas (SEL’as).

***

Dalis Klaipėdos miesto, Jakų, Sudmantų, Budrikų kaimų gyventojų išplatino savo peticiją dėl Klaipėdos savivaldybės norų reglamentuoti, jog krematoriumą mieste būtų galima statyti tik LEZ teritorijoje arba kitoje Vilniaus plento pusėje, Tilžės gatvės link.

***

Reaguodama į feisbuke paskelbtą klaipėdietės įrašą apie neva prastai dirbančią greitąją pagalbą Neringoje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pakalbino Neringos  pirminės sveikatos priežiūros centro direktorę Violetą Prekevičienę.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė Rusų aljanso oficialų pareiškimą dėl situacijos, susijusios su Viačeslavo Titovo apkalta ir jo pasisakymais.

***

„Atvira Klaipėda” parašė apie tai, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo taryba nusprendė bandyti išjudinti iš mirties taško dar nuo 2003 metų neišsprendžiamą muitinės Pilies jūrų uosto posto problemą.

***

Kokias pastabas išsakė negausiai į baigiamąją konferenciją susirinkę visuomenės atstovai dėl Klaipėdos uosto bendrojo plano, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pranešė, kad sulaukusi oficialių valstybės institucijų išvadų dėl sąvartyno teritorijoje Liepų ketina kreiptis į Aplinkos ministeriją, kad neatsakingai atliekas tvarkančioms įmonėms būtų panaikinti leidimai verstis šia veikla Klaipėdos miesto teritorijoje.

***

Registrų centras pranešė, kad negalutiniais duomenimis, uostamiestyje liepą buvo parduoti 235 butai – 10,6 proc. mažiau negu birželį ir 4,9 proc. mažiau nei pernai liepą. Taip pat Klaipėdoje liepą buvo parduota 13 namų: 27,8 proc. mažiau negu birželį, tačiau gerokai daugiau nei pernai liepą, kai savininkus pakeitė atitinkamai 18 ir 7 namai.

***

Pirmadienį vakarop dėl statybininkų pažeisto kabelio be elektros liko dalis Sportininkų gatvės rajono namų.

Rugpjūčio 7-oji

Naująjį baseiną vieni lankytojai giria, kiti – peikia: juos kalbino „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė Ruočkutė.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė Marinos vaidmens atlikėją balete „Graikas Zorba”, Kauno muzikinio teatro baleriną Auksę Mikalajūnaitę.

***

Prokuratūra „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad mergaičių tvirkinimu įtariamas vyras nėra suimtas, jam skirtos kitos trys švelnesnės kardomosios priemonės.

***

Pradėjus rekonstruoti Vydūno aikštę, vėl kilo diskusija dėl čia kertamų medžių: čia numatyta iškirsti visus – daugiau nei 40 medžių, o jų vietoje pasodinti ąžuolą, 23 obelis ir trys japonines magnolijas.

***

Miesto  valdininkams delsiant priimti sprendimą dėl šalia Santuokos rūmų esančios tvoros, ji toliau griūna, keldama pavojų praeiviams.

***

Padidėjusia tarša jau ėmė skųstis ne tik Vitės kvartalo, bet ir kitų centrinių miesto gatvių gyventojai, socialiniuose tinkluose besidalinantys murzinų rankų ir kojų vaizdais.

***

„Atlantui” ir vėl nepasisekė – Kauno „Stumbrui” namuose jis pralaimėjo rezultatu 1:3 ir pasitraukė iš tolesnės kovos dėl Lietuvos futbolo federacijos taurės.

Rugpjūčio 8-oji

„Manau, jog Lietuva yra labai graži ir turi daug ką pasiūlyti, daug daugiau, negu kad žmonės galvoja, taip pat manau, jog man, kaip užsieniečiui, svarbu tai sakyti Jums, nes daugelis lietuvių stebisi, kodėl aš čia”, – sako belgų kilmės choreografas Niels Claes, klaipėdiečiams parodęs šokio premjerą „Birthmark“ („Gimimo žymė“).

***

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, kad antradienį šio skyriaus Taryba svarstė Audriaus Vaišvilos elgesį, kai pastarasis apipylė miltais Viačeslavą Titovą, ir nusprendė šio klausimo svarstymą perduoti partijos Etikos komisijai.

***

Klaipėdietei pasiskundus, kad naujai sutvarkytoje Gedminų alėjoje apšvietimas esąs prastas dėl nenugenėtų medžių, Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pažadėjo tai padaryti, jei po patikrinimo paaiškės, kad nusiskundimas yra pagrįstas.

***

Klaipėdos forumo koordinatorius Benas Volodzka nuomonių rubrikoje samprotauja, kad ne tik šalies, bet ir miesto valdžia nepakankamai dėmesio skiria žymaus Mažosios Lietuvos visuomenės veikėjo Martyno Jankaus atminimo įamžinimui ir siūlo vieną iš uostamiesčio gatvių pavadinti jo vardu.

***

„Atvirai Klaipėdai” parašęs Algis Vaškevičius pranešė, kad pasaulio futbolo čempionato metu Amerikos lietuviai Mažosios Lietuvos vėliavą kėlė daugelyje Karaliaučiaus srities miestų, o dabar ruošiasi iškilmingai paminėti Tilžės akto 100-ąsias metines.

***

Trečiadienio popietę Klaipėdos mero kabinete vyko pasitarimas dėl miesto taršos juodomis dulkėmis, kuriame dalyvavo „Klasco“ ir Uosto direkcijos atstovai bei aplinkosaugininkai ir visuomenės sveikatos specialistai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė sudaręs sutartį su NBA patirties turinčiu 32-ejų amerikiečiu Kyle Weaveriu.

***

„Lietuvos geležinkeliai” pranešė didžiųjų miestų, tarp jų – ir Klaipėdos –  geležinkelio stotyse augintiniams įrengę specialius stovus su vandeniu.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikauskas pasidalino įžvalgomis, kaip uostamiesčio savivaldybei sekasi įgyvendinti Nacionalinėje susisiekimo plėtros 2014–2022 m. programoje numatytus elektromobilių įkrovimo jungčių įrengimo uždavinius. 

Rugpjūčio 9-oji

Ketvirtadienį visuomenei pristatytoje Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijoje toliau buvo kalbėta apie galimą vietą krematoriumui statyti  LEZ teritorijoje, nors šalia miesto esančiuose Ketvergiuose viena bendrovė jau žada po naujųjų pradėti statyti „savo” krematoriumą.

***

Uosto direkcijai pranešus, kad ji pateikė beveik 2 mln eurų siekiantį civilinį ieškinį buvusiam vadovui, Seimo nariui Eugenijui Gentvilui, pastarasis „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog šią žalą pati Uosto direkcija dar turės įrodyti teisme, nes, jo teigimu, jokios žalos padaryta nebuvo.

***

Pietinės miesto dalies gyventojams susirūpinus vakarais sklindančia baisia smarve, pas miesto merą posėdžiavę atsakingų institucijų atstovai pirštais badė į netobulą teisinį reglamentavimą. 

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad už pareigūno vardo pažeminimą šį vasarį atleisto buvusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo skyriaus viršininko Vaido Zbarausko skundą atmetė ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, palikęs nepakeistą pirmos instancijos sprendimą.

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ nuotr.

***

Policija pranešė, jog Gargžduose savuoju automobiliu kitą automobilį apdaužiusi vairuotoja yra 80-metė senolė, kuri už vairo sėdo dar ir padauginusi alkoholio.

***

Klaipėdos licėjus ir tarptautinė mokykla „Universa Via“ pranešė, kad  jau nuo šio rudens anglų kalbos mokymąsi integruos į kitų dalykų pamokas, o pirmosios tarptautinio bakalaureato klasės čia turėtų atsirasti 2019 m. rugsėjį.

***

Palangos savivaldybė pranešė, kad atlikus tyrimus nustatyta, jog ir Baltijos jūros vanduo, ir Palangos paplūdimių smėlis nėra užteršti, maudytis ir degintis čia galima saugiai.

***

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristatė balete „Graikas Zorba“ šoksiantį Žilviną Beniuševičių.

***

Švietimo ministerija pranešė, kad Vyriausybei pritarus, Klaipėdos universitetas Lietuvos muzikos ir teatro akademijai perduos Menų akademijos nekilnojamąjį turtą, įvertintą 1,23 mln. eurų.

Rugpjūčio 10-oji

Smeltės kvartalo gyventojams gali tekti iki 2023-ųjų kęsti traukinių keliamą triukšmą – nors „Lietuvos geležinkeliai” skelbia vykdantys nemažai triukšmo prevencijos priemonių, apsauginių sienelių šiame rajone artimiausiuose planuose numatyta nėra.

***

Policija pranešė apie vidury dienos Klaipėdoje užpultas ir įžūliai apiplėštas dvi moteris.

***

Penktadienį miesto Tarybos narys Viačeslavas Titovas atsisakė atsakyti į komisijos, nagrinėjančios jo apkaltą, klausimus, pareiškęs, kad į juos atsakys tik raštu. Tuo tarpu komisija nusprendė raštu klausimų neuždavinėti – pirmininko Artūro Šulco teigimui, komisijai užteks ir raštiško V. Titovo paaiškinimo.

***

Dėl „Klasco” keliamos taršos susirūpino ir Uosto direkcija, pareikalavusi iš bendrovės vadovų pateikti papildomų aplinkosauginių priemonių planą, pati bendrovė pranešė apie įdiegtas naujas aplinkosaugines priemones.

***

LRT per žinias pranešus, kad tarp LSDP kandidatų į šalies prezidentus yra ir dabartinis Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus, partijos pirmininkas  Gintautas Paluckas „Atvirai Klaipėdai” paneigė šią informaciją.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad nuo rugpjūčio 10-osios į uostamiesčio gatves išriedės daugiau dangos laistymo automobilių.

***

Klaipėdos lėlių teatras pranešė persikraustęs iš fachverkinio namelio Vežėjų g. 4 į naujas patalpas Turgaus g. 9.

***

Pranešta, kad Uosto direkcijos iniciatyva sukurtas audiogidas „Klaipėda Guide“ atstovaus Lietuvai Jungtinių Tautų globojamame konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai“ (angl.  World Summit Awards , WSA).

***

Paviešinti naujausi Neringos savivaldybės paplūdimių maudyklų laboratoriniai tyrimai skelbia, kad Baltijos jūros vanduo čia yra labai švarus ir atitinka Lietuvos higienos normos „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus.

***

UAB „Vakarų medienos grupė” penktadienį paskelbė naujosios gamyklos Akmenės rajone statybų pradžią – medžio drožlių plokščių gamyklą ketinama statyti Menčių kaime ir statybų darbus užbaigti iki 2019 metų pabaigos.

***

Dvi dienas uostamiestyje vykusio septintojo tarptautinio moksleivių futbolo turnyro Klaipėdos mero taurei laimėti nugalėtojais tapo jaunieji futbolininkai iš Panevėžio.

Rugpjūčio 11-oji

„Atvira Klaipėda“ tęsia pasakojimą apie pirmąjį Lietuvos prezidentą Antaną Smetoną – šį kartą nušviečiama pirmoji Klaipėdos krašte surengta Jūros šventė, kurioje jis dalyvavo.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė Palangoje parodyto premjerinio baleto spektaklio „Graikas Zorba” akimirkas.

***

Policija pranešė, kad penktadienį, apie 17.05 val. Nidoje, prie Lotmiškio gatvėje įrengtų treniruoklių žaibo iškrova mirtinai sužalojo 32 metų moterį.

***

Šeštadienį pirmą kartą Klaipėdoje vyko neįgaliųjų sporto festivalis, kuriame dalyvavo kelios dešimtys sporto entuziastų.

***

„Atvira Klaipėda” pateikė fotoreportažą iš Minijos gatvėje vykusių „Memel Streets“ organizuotų automobilių drago lenktynių.

***

„Atlantas” ir vėl pralaimėjo – šįkart „Palangai” rezultatu 2:0.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvos kariuomenės pajėgų ir tarptautinio kontingento kariai iš Portugalijos sėkmingai įvykdė mobilią išsilaipinimo į krantą operaciją.

Rugpjūčio 12-oji

Policija pranešė, kad vėlų šeštadienio vakarą apie 23.40 val. Klaipėdoje, Tiltų g. praeivis sučiupo 52 metų  neblaivų (1.80 prom.) asmenį, kuris grafičiu išpaišė paminklą „Vieningai Lietuvai“.

***

Sekmadienio popietę šiltas, bet gūsingas (iki 21 m/s) vakarų krypties vėjas žmones traukė į Melnragę pasigrožėti įspūdingomis bangomis.

***

Nors penktadienį Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) ir Uosto direkcija išplatino pranešimus apie tai, kad miesto centrą nuklojusių juodų dulkių šaltiniu laikoma įmonė įdiegė naujas aplinkosaugos priemones, sekmadienį pučiant stipriam vėjui žmonės vėl skundėsi tokia tarša.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This