9-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 25-oji

„Reikalas tas, kad tiesiogiai išrinktas meras iš tikrųjų nedaug ką gali. Jeigu nėra vieningas su savivaldybės administracijos vadovu. Šis pareigūnas neformalių galimybių turi net daugiau. Pavyzdžiui – sabotuoti tiesiogiai išrinkto mero politiką. O savivaldybės administratorių skiria savivaldybės taryba. Jeigu ten meras turi lojalią daugumą, problemos nėra. Tačiau jeigu toji dauguma yra netvari, plaukiojanti – tada mišios”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, kodėl apie sekmadienio pavakarę „Klasco” teritorijoje kilusį gaisrą nebuvo informuoti aplinkinių gyvenamųjų rajonų gyventojai.

***

Moterų ir vaikų gelbėjimo operacijoje Melnragėje sekmadienį dalyvavę vyrai nesijautė esantys didvyriai.

***

„Atviros Klaipėdos” kalbintas Klaipėdos rajono ugniagesių vadovas pripažino, kad pirmadienį Ketvergiuose esančiame name kilus gaisrui tik laimingo atsitiktinumo dėka pavyko išvengti dar didesnės nelaimės.

***

Policija pranešė sulaikiusi tėvą ir sūnų, kurie įtariami Klaipėdoje ir Vilniuje pavogę 8 „Toyota” markės brangius automobilius. Tuo metu pasieniečiai kontrabandines cigaretes aptiko vieno šilutiškio automobilio slėptuvėse bei kito – mikroautobuse vežtuose čiužiniuose.

***

Nieko nebelėmusiose rungtynėse pirmadienio vakarą pilnoje  „Švyturio“ arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atranką į šių metų Pasaulio krepšinio čempionatą baigė, įveikusi italus rezultatu 86:73.

Vasario 26-oji

Klaipėdos miesto tarybos Kolegija pirmadienį vienbalsiai nusprendė, kad uostamiestis turėtų priimti Lietuvos krepšinio federacijos pasiūlymą teikti paraišką 2020 m. surengti Europos U20 jaunimo vaikinų krepšinio čempionatą.

***

Pirmadienio vakarą į projektuotojų surengtą Malūno parko planų pristatymą atėję gyventojai labiausiai buvo susirūpinę automobilių statymo vietomis Kooperacijos gatvėje bei parke perinčių paukščių likimu.

***

Pirmadienį Kretingos Pranciškonų gimnazijoje tarp moksleivių kilusį konfliktą gimnazijos vadovybė „Atvirai Klaipėdai” komentavo nenoriai.

***

Klaipėdos rotariečiai, minėdami organizacijos 114-ąjį gimtadienį, ypatingai pagerbė šešis vaikus auginančius Juliją ir Romaną Gaiduk, įteikdami jiems auksinę „Vėtrungės” segę.

***

Klaipėdos universiteto rektoriaus referentės Kristinos Plaktonienės kvietime paslėptą jumorą gausiai apsilankyti premjero ir ministrų susitikime universitete suprato ne visi.

***

„Reikia nuolat kovoti už savo žemę, nes pralaimėjęs karą tapsi vergu. Tokia istorijos logika. Žemaičiai, kaip rodo istoriniai šaltiniai, kovodavo iki galo. Galbūt todėl lietuviai ir žemaičiai išliko?“ – samprotavo Klaipėdos muzikinio teatro atstovės pakalbintas istorikas Vygantas Vareikis, artėjant operos „Prūsai” premjerai.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia, kiek iki šiol politikai sumokėjo uostamiesčio žiniasklaidos priemonėms už politinę rinkimų į savivaldybes reklamą.

***

Pranciškonas brolis Benediktas žurnalistams pranešė, kad dvyliktą kartą vyksiantis Vilties bėgimas išsiskirs dviem unikaliomis idėjomis – bus siekiama atkartoti Baltijos kelią, 5 000 žmonių susikibus rankomis apjuosus 5 km bėgimo trasą, bei bėgimas bus surengtas ir Pravieniškių pataisos namuose.

Vasario 27-oji

Klaipėdos universiteto Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros politologai Saulius Šiliauskas ir Alvyda Obrikienė įvertino „Atviros Klaipėdos” organizuotų debatų – kandidatų į uostamiesčio merus pasisakymus.

***

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas rinkimuose į savivaldybių tarybas: Klaipėdoje balsavimas vyko miesto Tarybos salėje III aukšte.   

***

„Jei žinotumėte, su kokia skuba, perdėtu uolumu ir dažnai su pavojingu neatsakingumu yra derinama (atseit, valstybybinė svarba) daugybė uosto ir jo įmonių projektų, dokumentai naujai smarvei krauti, taip ramiai nemiegotumėte”, – apie kilusį gaisrą „Klasco”nuomonių rubrikoje rašo Artūras Šulcas.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdomo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovai patvirtino „Atviros Klaipėdos“ šaltinių informaciją, kad trečiadienį administracija sulaukė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnų vizito.

***

Prezidentūra pranešė, kad tarp 16-os akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ apdovanotųjų valstybinėms vėliavomis – ir  klaipėdiečių restoranų „Momo  grill” bei „Monai” kolektyvo nariai.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia kovo 11-osios renginių programą, informuodama, kad bilietai į koncertą „Švyturio” arenoje kovo 11 d. irgi kainuos 3 eurus. Taip pat pranešama apie eismo pokyčius Kaziuko mugės bei Užgavėnių šventės metu.

***

„Eisime pirmyn mažais žingsniais. Komandoje visi turėtų būti lyderiai. Aišku, yra Lietuvos žvaigždės Lukša, Šernas, Činikas ir likusiems yra galimybių iki jų pasitempti ir tikiuosi, jog patyrę žaidėjai perduos tą savo patirtį ir padės pasiekti, kad komandoje viskas būtų gerai“ ,-  sakė naujasis”Atlanto”treneris latvis Viktors Dobrecovs po rungtynių su „Palangos” futbolininkais, kuriems pralaimėta 1:2.

Vasario 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog šiluma uostamiestyje gali atpigti tik nuo balandžio mėnesio – kovą ji bus brangesnė nei buvo pernai tuo pačiu metu.

***

Pranešama, kad nuo kovo 1-osios iš Klaipėdos į priemiesčius – Žaliąjį slėnį, Purmalius, Karklę ir Kunkius – pradės kursuoti nauji Klaipėdos autobusų parko maršrutiniai „Mercedes“ markės 25 sėdimų vietų autobusiukai.

***

Klaipėdos muzikinis teatras praneša kuriantis naują tradiciją: Tarptautinės teatro dienos proga pirmą kartą teiks profesionalaus teatro kūrėjų apdovanojimus „Pagauk bangą“ ir kviečia teatro žiūrovus išrinkti „Publikos simpatiją”.

***

Po ketvirtadienį vykusio pasitarimo, kurio metu Uosto direkcijos ir „Klasco”vadovai kalbėjo apie sekmadienį kilusį gaisrą, nuspręsta tobulinti gyventojų informavimo sistemą bei uosto įmonėse rengti neplanuotus patikrinimus ir pratybas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismui atmetus prokuroro apeliacinį skundą, kuriuo jis siekė dainininkės Mios vyrą Nerijų Antanavičių už sukčiavimą nuteisti realia laisvės atėmimo bausme, prokuroras pranešė teismo sprendimą skųsiąs Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

***

„Būčiau to nedaręs, jei netikėčiau, kad veikdami kartu pasieksime bendrą tikslą. Tačiau ne aš vienas padariau, yra bendraminčiai, rėmėjai. Kritikos nebijome, bet prašome supratingumo“, – oficialiame prisistatyme visuomenei ketvirtadienį sakė naujasis „Atlanto” klubo savininkas Vidas Adomaitis.

***

„Lietuvos energija“ pranešė, kad ketvirtadienį vykusio aukciono metu buvo parduoti penki „Lietuvos energijos“ grupės įmonei „NT Valdos“ priklausantys nekilnojamojo turto objektai, tarp jų- ir pastatai Liepų g. Klaipėdoje. Tuo metu bendrovė „CityBee“ paskelbė, kad nuo kovo pradės teikti ir el. paspirtukų dalijimosi paslaugą, kuria bus galima naudotis ir Klaipėdos regione.

***

Nesulaukusi užtarimo prokuratūroje, jai atsisakius ginti viešąjį interesą dėl taršios „Klasco” krovos, asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ prokurorų sprendimą apskundė teismui.

Kovo 1-oji

„Eglės“ seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė pažadėjo penktadienį Klaipėdoje besilankantį premjerą Saulių Skvernelį pasitikti mitingu „Valstiečiai, nustokite imituoti kovą su korupcija ir nejuokinkite žmonių“ ir savo pažadą tesėjo. Tuo metu premjeras su delegacija apsilankęs Klaipėdos universitete pažadėjo jam paramą, jei matys KU specializaciją ir progresą, o ne siekį rengti kuo daugiau įvairių specialistų. S. Skvernelis dar spėjo sudalyvauti ir naujojo Palangos baseino atidarymo iškilmėse.

 ***

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas informavo, kad per dvi išankstinio savivaldos rinkimų balsavimo dienas savo valią pareiškė apie 2750 rinkėjų, t.y. gerokai mažiau nei per praėjusius analogiškus rinkimus, nors darbo esą buvo daugiau.

***

Archeologas Romas Jarockis parašė atvirą laišką dėl, jo nuomone, neobjektyvaus straipsnio „Klaipėdos” dienraštyje apie atliekamus archeologinius tyrimus Karklėje.

***

Klaipėdos mero žmona Inga Grublauskienė penktadienį Vilniuje įteikė Klaipėdos vėliavą buvusiam klaipėdiečiui Jurijui Veklenko, kuris šiemet atstovaus Lietuviai „Eurovizijoje”.

***

Policijos atstovė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog viename iš Palangos viešbučių penktadienį atsirado mįslingai Palangos oro uoste dingęs ir ilgokai ieškotas ukrainietis.

***

„Dar daugiau – leisiu sau pafantazuoti, pavyzdžiui, jog į antrąjį rinkimų turą nepateks taip pat daugiau už kitus galimybių turėjęs reklamuotis (šiuo atveju – ir už valdiškus pinigus) dabartinis meras V. Grubliauskas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, samprotaudama apie kandidatų į merus galimybes pakovoti dėl mero posto.

Kovo 2-oji

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė penktadienio vakarą „Švyturio“ arenoje paminėjo 50-ies metų jubiliejų – surengė šventę darbuotojams ir jų šeimos nariams.

***

Šeštadienį Klaipėdoje prasidėjo  Kaziuko mugė, kurioje apsilankė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Tačiau baisiausias daiktas ateinantį pirmadienį kandidatams bus veidrodis. Teisingiau, iš jo žvelgiantis veidas – pabrinkusiais paakiais, be grimo, be makiažo, depiliacijos ir nusipirkto rinkimų loterijos bilieto suteiktos iliuzijos”, – kaip visada, sarkazmo nestokoja nuomonių rubrikoje apie rinkimus rašantis Artūras Šulcas.

***

Šeštadienį garbė pradėti Lietuvos futbolo A lygos 2019 metų sezoną teko atgimusiam Klaipėdos „Atlantui“, kuris rungtynes namuose su „Kauno Žalgiriu“ laimėjo rezultatu 2:0. Tuo metu išvykoje Baltijos čempionato atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Klaipėdos „Fortūna“ rezultatu 35:73 pralaimėjo Kauno „Aisčių -LSMU“ krepšininkėms. Užtat „Neptūnas-Akvaservis“, žaisdamas namie, nepasigailėjo Vilniaus „Perlo“ krepšininkų, įveikęs juos rezultatu 88:56.

***

Policija pranešė Kaziuko mugėje sulaikiusi įvairius daiktus nuo prekystalių vogusią moterį.

Kovo 3-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistai visą dieną, atnaujindami informaciją, pranešinėjo apie rinkėjų tiek Klaipėdoje, tiek regione aktyvumą, fiksuojamus pažeidimus ir kt. Tuo metu policija informavo apie suaktyvėjusius kišenvagius Kaziuko mugės metu.

***

Sekmadienį Klaipėdoje finišavo dar vieni rinkimai – Atgimimo aikštėje per Užgavėnių šventę buvo išrinkta ir sudeginta Morė.

***

Sekmadienio vakarą namie LKL rungtynes žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ rezultatu 81:71 įveikė pirmoje turnyrinės lentelės vietoje esantį Kauno „Žalgirį“.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ penktąjį kartą klubo istorijoje iškovojo Lietuvos rankinio federacijos taurę. Finale Klaipėdos komanda rezultatu 35:22 sekmadienį nugalėjo praėjusių metų taurės laimėtoją Kauno „Granitą-Karį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This