21-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 17-oji

Nors verslininkui Rimantui Cibauskui ir nepavyko pasiekti, kad visi Klaipėdos apygardos teismai būtų nušalinti nuo bylos, kurioje sprendžiama dėl jo Dailidžių gatvėje nelegaliai pasistatytos tvoros nugriovimo, ši byla ir toliau nepradedama nagrinėti, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Paleidus naująją respublikinę registracijos skiepytis nuo COVID-19 sistemą, ji iškart ėmė strigti.

***

Prokuratūra pranešė apie Panevėžio teisme pradedamą nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kartu su kitais kaltinamaisiais teisiami ir du uostamiesčio advokatai.

***

Muzikinio teatro atstovė pakalbino UAB „Infes“ statybos projektų vadovą Julių Vaznelį, kuris papasakojo apie tai, kaip vyksta naujojo teatro pastato rekonstrukcijos darbai.

***

COVID-19 paros rodikliai Klaipėdoje toliau auga.

***

Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo karatė čempionate sporto klubo „Okinava“ sportininkai iškovojo 8 kelialapius į Europos čempionatą Rumunijoje.

***

„Pastebėjome, kad salos patinka visiems vandens gyviams – paukščiams, varlėms, žuvims. Vokiečiai praneša aptikę, jog ten įsikūrė ungurių buveinės. Miesto aplinkoje, kur daug betono ir mažai natūralios vandens augmenijos, salos ypač palankios vandens telkinių ekosistemai praturtinti, nes čia nepriveisi nei nendrynų, nei viksvynų“, – Klaipėdos universiteto pranešime spaudai apie mokslininkų kuriamas dirbtines salas pasakoja dr. Jūratė Lesutienė.

***

Šią savaitę, pasak „Atviros Klaipėdos”, turi paaiškėti, ar Klaipėdos savivaldybė pasirašys sutartį su konkursą laimėjusiu rangovu ir prasidės Skulptūrų parko sutvarkymo darbai, ar teks įsivelti į kelis mėnesius truksiantį teisminį ginčą. Tuo metu su abiem potencialiais būsimo sporto ir laisvalaikio komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje statytojais ir valdytojais jau prasidėjo 90 dienų truksiantis derybų maratonas.

***

Klaipėdos rajono apylinkės teismas dėl darbininko mirtimi pasibaigusio incidento, statant namą Dituvoje, ne tik išteisino įmonės vadovą, bet ir žuvusiojo našlei nepriteisė žalos atlyginimo.

Gegužės 18-oji

Pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalistės, socialinio būsto laukiančių klaipėdiečių eilė netrukus turėtų smarkiai pasistūmėti į priekį, mat planuojama, kad jau šią vasarą naujakuriai galės įsikurti Rambyno g. 14A naujai pastatytame socialiniame daugiabučiame name, o kitas, turintis iškilti Akmenų g. 1B, jau pradėtas projektuoti.

***

„Prezidento rėmėjai visiškai teisėtai pastebės, kad šalies vadovo kreipimasis Tarptautinės šeimos dienos proga buvo skirtas šiai datai, o ne konkrečiam renginiui. Tačiau, ko gero, galėtume sakyti, kad toks paaiškinimas slepia dalį demagogijos. Jeigu kreipimasis butų išplatintas iš ankstaus ryto arba tos dienos išvakarėse, į tokį argumentą galėtume įsiklausyti beigi priimti”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Pastaruoju metu šalyje daugelis COVID-19 rodiklių jau keletą dienų iš eilės mažėja, tuo metu Klaipėdoje jie tik augo. Tačiau vienas svarbus skaičius pagaliau sumažėjo ir uostamiestyje.

***

Verslininkai neatsisako planų pietinėje miesto dalyje, Laukininkų g. , pastatyti ir naują prekybos centrą, ir čia įrengti privačią polikliniką.

***

Pranešama, jog Lenkijoje lenkų kalba išleista klaipėdiečio Zigmo Stankaus (1960-2019) knyga „Kaip tampama Albinosais”: „Jak się zostaje albinosem. Wojna w Afganistanie oczami sowieckiego żołnierza 1979­–1981”.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje vėl atnaujinta diskusija apie galimybę Klaipėdoje įvesti pagalvės mokestį.

***

Aplinkos apsaugos agentūra pranešė antradienį pradėjusi uosto įmonių ant paviršių nusėdančių suspenduotų kietųjų dalelių kiekių, sudėties ir šaltinių tyrimus, kuriuos atliks Klaipėdos universiteto mokslininkai.

Gegužės 19-oji

„Matydamas, kaip vykdomos tam tikros funkcijos, su kai kuriais reiškiniais nesutikdavau, nes manau, kad lėšos, kurios buvo skirtos rėmėjų, taip pat ir „Limarko”, buvo naudojamos ne visai ūkiškai ir teisingai. Dėl to kildavo ginčų”, – teisme, kuriame finansiniais nusikaltimais kaltinamas buvęs Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas, liudijo buvęs klubo valdybos pirmininkas verslininkas Vytautas Lygnugaris, o teismo procesą seka „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius COVID-19 Klaipėdoje po vienos dienos pertraukos vėl šoktelėjo.

***

Klaipėdos kriminalistai praneša uostamiestyje aptikę įvairių nelegalių prekių sandėlį.

***

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas teigė, jog darbai dėl mėnesį besitęsiančių politikų nesutarimų dėl valdžios nesustojo, bet pripažino, kad įtampos netrūksta ir neaišku, kada įsivyraus ramybė. Tuo metu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį konstatavo, kad kol nėra galutinai išnagrinėtas Kretingos rajono mero Antano Kalniaus skundas dėl naujos daugumos valia priimto sprendimo panaikinti dvi jo patarėjų pareigybes teisėtumo, turi galioti senoji tvarka.

***

Veiklos 30-mečius minintys Klaipėdos universitetas (KU) ir Uosto direkcija šias sukaktis nusprendė paminėti, trečiadienį jų vadovams kartu sodinant augalus bei KU botanikos sodą papuošus iš marių dugno ištrauktais rieduliais.

***

Trečiadienį miesto savivaldybėje vykusiame pasitarime dėl pasiruošimo vasaros sezonui Smiltynėje pažadėta kelto laukiantiems keleiviams įrengti du biotualetus. Tuo metu Finansų ir ekonomikos komiteto nariams pristatyta savivaldybės valdomos bendrovės „Gatvių apšvietimas“ reorganizacijos finansinė nauda.

***

Trečiadienį Lietuvos rankinio lygoje mažojo finalo rungtynių metu Kaune vietos „Granitas-Karys“ išplėšė pergalę prieš Klaipėdos „Dragūną” rezultatu 28:26 (17:15) ir išlygino serijos rezultatą, lemiamą kovą perkeldamas į Klaipėdą.

Gegužės 20-oji

Trečiadienį nuotoliniame renginyje, pavadintame „Darni kelionė miesto gatvėmis – misija (ne)įmanoma?“, buvo aptartos transporto srautų Klaipėdoje problemos.

***

Tuo metu, kai prieš kurį laiką šalyje nuolat augo COVID-19 rodikliai, Klaipėdoje jie mažėjo. Šiuo metu jau antra savaitė stebimas atvirkščias procesas: šalyje mažėjant naujų užsikrėtimų skaičiui, uostamiestyje visi koronavirusinės infekcijos rodikliai tik blogėja.

***

Policija skelbia sulaikiusi ir narkotikus platinusį, ir jų įsigijusį vaikiną.

***

„Tik ką susidūriau su tokia situacija. Pasistačiau mašiną prie „Kar Kar“ parko už ženklo „P zona“, susimokėjau už stovėjimą. Grįžęs radau baudą už kelių eismo taisyklių pažeidimą, jog pastačiau neleistinoje zonoje. Nuotraukoje matosi, kaip ženklai pastatyti. Pirmas ženklas rodo, kad „Draudžiama stovėti“ ir už kelių metrų ženklas rodo „P stovėjimo zona“, po kurio aš ir pastačiau mašiną. Ar aš čia pažeidžiau kelių eismo taisykles, ar ne? Jeigu pažeidžiau, tai kodėl klaidina žmones pastatydami taip ženklus?“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtą įrašą specialistų pakomentuoti paprašė „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos savivaldybė dėl rekonstrukcijos darbų ties Baltijos pr. ir Šilutės bei Vilniaus plentų žiedine sankryža pranešė ketvirtadienį paleidžianti eismą Lypkių gatve. Tuo metu ketvirtadienį posėdžiavę Eismo saugumo komisijos nariai iš dalies patenkino Rimkų gyventojų prašymą drausti sunkiojo transporto eismą keliu, vedančiu per gyvenvietę iš LEZ teritorijos.

***

Uosto direkcija praneša, jog pandemija pirmąjį šių metų ketvirtį nesustabdė krovinių apyvartos augimo Klaipėdos uoste.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninėje skelbia jau atlikusi 500- ąją robotinę operaciją, kurių, pasak ligoninės vyr. gydytojo, būtų buvę atlikta ir daugiau, jei ne pandemija.

***

Kaip po kapitalinio sporto salės remonto pasikeitė Karalienės Luizės jaunimo centras, informuoja Klaipėdos savivaldybė.

Gegužės 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė praneša, jog iš esmės teisme pradėtoje nagrinėti vadinamojoje „Klasco“ palapinių byloje trečiaisiais asmenimis nuspręsta įtraukti ir Klaipėdos savivaldybę, ir projektuotojus.

***

Šį sekmadienį, gegužės 23-iąją, Klaipėdos savivaldybė nuo COVID-19 gyvos eilės principu kviečia skiepytis visus gyventojus nuo 18 metų.

***

Penktadienio rytą Klaipėdoje paminėtas Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės įkūrimo 30-metis. Iškilmių metu jos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis ir svečiai pasodino atminimo ąžuoliuką.

***

Penktadienį į Klaipėdą pirmojo savo vizito atvykęs susisiekimo ministras Marius Skuodis dar kartą pažadėjo, jog geležinkelio plėtrai Girulių miškas nebus aukojamas, taip pat patikino, kad bus ieškoma lėšų iki kitų metų pabaigos baigti Baltijos prospekto ir Vilniaus bei Šilutės plentų sankryžos rekonstrukciją, tačiau nei dėl pietinio aplinkkelio projekto paankstinimo, nei Jakų žiedinės sankryžos užbaigimo konkrečių pažadų nedavė. Ministras taip pat atidarė naująjį įvažiavimą į miestą per Lypkių gatvę.

***

„Klaipėdos energija“ informuoja, kad po šią savaitę Klaipėdos miesto šiaurinėje dalyje atliktų hidraulinių bandymų penktadienį šilumos tiekimas atnaujintas visame mieste ir vyksta įprastu režimu.

***

Klaipėdos universitetas pranešė apie čia penktadienį viešėjusius Seimo narius bei apie dviejų universiteto Garbės daktarų inauguracijos iškilmes.

***

Klaipėdos muzikinis teatras praneša, jog penktadienio vakarą įvyko kone pusmetį laukta gyva Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklio „Faustas“ premjera.

Gegužės 22-oji

Antrajame projekto „Ką pasakoja archyvas” rašinyje „Atvira Klaipėda” pasakoja apie pirmuosius pokarinės Klaipėdos valdžios sprendimus.

***

Klaipėdoje ir Gargžduose gyvos eilės principu kviečiami visi norintieji pasiskiepyti nuo 18 metų.

***

Šeštadienį bronzos medalius mažajame finale iškovojo Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, nugalėję Kauno „Granitą-Karį“ rezultatu 34:28.

***

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje sulaikomas vyras su peiliu puolė policininkę.

Gegužės 23-oji

Apie tai, kokias neįprastas funkcijas pokariu teko atlikti bibliotekininkams, pasakoja buvęs ilgametis I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Po ilgesnės pertraukos COVID-19 rodikliai ėmė gerėti ir Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This