22-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 24-oji

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose ir toliau tęsis procesas, kurio metu „Klaipėdos vanduo” siekia panaikinti Darbo ginčų komisijos sprendimą dėl buvusios Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorės Jūratės Spudulienės bei buvusio Plėtros departamento direktoriaus Vytauto Valantino atleidimo iš darbo 2019-ųjų gruodį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo investicijų įmonių „Forekslitas“ ir „FX sprendimai“ nusikalstamų veikų, kviečia atsiliepti gyventojus, nukentėjusius nuo šių bendrovių galimai neteisėtos veiklos ir praradusius savo pinigines lėšas.

***

COVID-19 rodikliai jau mažėja ne tik šalyje, bet ir Klaipėdoje.

***

Bendrovės „Grigeo Klaipėda” užsakymu jau yra parengti projektiniai pasiūlymai dėl nuotekų valymo įrenginių statybos šalia jos gamyklos Nemuno gatvėje.

***

„Dabar svarstome, ar apskųsti pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones. Gali būti taip, kad teismas bylą išnagrinės greičiau, nei sulauksime apeliacinio sprendimo apie laikinąsias apsaugos priemones. Todėl ir svarstome, ar tikslinga skųsti“, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas teismui apskustą Skulptūrų parko sutvarkymo darbų konkursą.

***

Dėl ko nepatenkinti uostamiesčio taksistai, aiškinosi Valdas Pryšmantas.

Gegužės 25-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog stambius objektus iš Klaipėdos universiteto šiemet įsigiję verslininkai juos jau ėmėsi prikelti naujam gyvenimui, įrengdami ir butus, ir komercines patalpas. Taip pat rašoma apie aukcione parduotą Tilžės gatvėje pustrečių metų stovėjusį tuščią buvusio policijos komisariato padalinio pastatą.

***

Po poros dienų kai kurie COVID-19 rodikliai Klaipėdoje vėl ėmė blogėti.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pasidomėjo, kaip uždaruose teismo posėdžiuose vyksta ir kada gali baigtis precedento neturinčios šnipinėjimo Rusijos naudai bylos nagrinėjimas.

***

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, konkursą vadovauti „Klaipėdos šventėms laimėjo buvęs prezidento patarėjas Liutautas Galinis, nors oficialiai to kol kas nepatvirtinama dėl esą specialiųjų tarnybų nebaigtų procedūrų.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje miesto vicemeras ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja pažadėjo, jog nuo rugsėjo visi uostamiesčio moksleiviai sugrįš į mokyklų suolus.

***

Uosto direkcija praneša, kad baltarusiškų krovinių kiekis sausio-balandžio mėnesiais Klaipėdos uoste išliko panašus kaip pernai ir sudarė apie 30 proc. visos krovos.

Gegužės 26-oji

Klaipėdos apylinkės teismas byloje dėl Skautų gatvės, einančios per Giruliuose esantį prestižinį „Gintaro kranto” kvartalą, atvėrimo paskelbė 3 mėnesių pertrauką, siekiant, kad šalys susitartų dėl taikos sutarties, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

COVID-19 rodikliai Klaipėdoje stabilumu nepasižymi – tai mažėja, tai didėja.

***

„Vakar lauke teko pralaukti šešias valandas ir dėl to, kad neturėjau vieno popierėlio, viskas veltui. Šįryt atvažiavau prieš pusę aštuonių ir per pusantros valandos dar nepatekau. Į vidų įleido tik septynis žmones ir tie patys ten sėdi, laukia”, – trečiadienio ryte 9 val. „Atvirai Klaipėdai” paskambinusi moteris guodėsi dėl eilių prie „Regitros” Klaipėdos padalinio.

***

Darbo grupė, kuri sprendžia uostamiesčio senųjų kariliono varpų likimą, trečiadienį posėdyje nusprendė juos patalpinti Dujų fabrike bei aptarė detales, kaip tai turi būti padaryta.

***

Klaipėdos apygardos teismas administracinio nusižengimo byloje dėl chuliganiško vairavimo pripažino, kad policija pagrįstai vaikinui skyrė baudą, bet panaikino jam teisės vairuoti transporto priemones 12 mėn. atėmimą. Tuo metu 25 metų vaikinui teismas skyrė 9000 eurų baudą už iš Olandijos atsisiųstą 0,6 gramo kokaino.

***

Trečiadienį Vyriausybė savo posėdyje karantiną pratęsė iki birželio pabaigos bei numatė dar keletą atlaisvinimų.

Gegužės 27-oji

„Pirmiausia įvertinome pastato konstrukcijas. Pavyzdžiui, medinis stogas buvo visiškai supuvęs, todėl nutarėme, jį pašalinti. Kai kurios konstrukcijos taip pat buvo nebetinkamos naudoti. Todėl dabar nuimama tai, kas nereikalinga ir prasidės tikroji rekonstrukcija. Pastatas tikrai nebus nugriautas – tiek, kiek dabar yra likę, tiek ir išliks, o toliau vyks statybos“, – apie pradedamą miesto centre vietoj buvusio sandėlio statyti daugiabutį „Atvirai Klaipėdai” pasakojo vienas iš pastato savininkų bei projekto autorius architektas Valentinas Lucenko.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi didelio visuomenės atgarsio sulaukusį ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos hospiso vadovų veiksmų.

***

Neringa ir pagal koronavirusinės infekcijos, ir pagal vakcinacijos rodiklius šiuo metu šalyje atrodo geriausiai.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje politikai trapia balsų persvara patvirtino naują uostamiesčio strateginį planą, nors opozicijos atstovai šiam dokumentui turėjo daug kritikos ir siūlė jį dar tobulinti. Be to, posėdyje Judita Simonavičiūtė viešai suabejojo, ar mero ir miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus yra tinkamas ir toliau užimti šias pareigas.

***

Ketvirtadienį naujoje vietoje – vadinamajame „Hofe” spaudos konferencijoje buvo pristatyta tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM” programa.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Apeliacinis teismas ketvirtadienį iš dalies pakeitė pirmos instancijos sprendimą dėl uostamiesčio Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei ir jos dukroms K. Donelaičio g. priklausančio namo rekonstrukcijos bei su tuo susijusių žemės pirkimo sandorių, dar labiau pabloginęs valdininkės padėtį.

***

Virtualiose idėjų rungtynėse „UNLOCK SDGs HACKATHON“ pirmąją vietą laimėjo Klaipėdos licėjaus aštuntokų komanda.

Gegužės 28-oji

Į nuotolinį susitikimą pietinės miesto dalies gyventojus ketvirtadienio pavakare sukvietę Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą valdančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ atstovai ne visus jame dalyvavusius klaipėdiečius įtikino, kad šis objektas pavojaus nekelia.

***

„Buvau pakviestas atlikti ligoninės informacinių technologijų reviziją. Įsidarbinau puse etato pagal terminuotą trijų mėnesių laikotarpiui sudarytą sutartį. Nesidomėjau net kokia alga bus mokama. Klaipėdos universitete šioje srityje pavyko pasiekti gerų rezultatų, tad ir rektorius skatino užsiimti tokiu darbu ligoninėje. Jos ir universiteto bendradarbiavimas vis labiau plečiamas, siekiama įgyvendinti bendrus projektus”, – „Atvirai Klaipėdai” paaiškino Klaipėdos miesto tarybos daugumos atstovas Vytis Radvila.

***

Šį savaitgalį Klaipėdoje gyvos eilės principu kviečiami skiepytis gyventojai nuo 16-os metų.

***

Nuo penktadienio dėl vykdomos rekonstrukcijos planuojama aptverti molą Smiltynėje, tad patekti ant jo, kol vyks darbai, nebus galima.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl didelės vertės sukčiavimo, piktnaudžiavimo bei dokumentų klastojimo pareikšti Kretingos psichikos sveikatos centrui bei trims fiziniams asmenims.

***

Penktadienį Klaipėdoje besilankantis aplinkos ministras Simonas Gentvilas, susitikęs su specialistais ir aptaręs nuo gegužės įsigaliojusią normą, jog užsiimant birių krovinių krova dulkėjimas negali sklisti už įmonės teritorijos ribų, konstatavo, kad dėl „Klasco” veiklos gali tekti ieškoti ir kietesnių metodų. Be to, S. Gentvilas kartu su Būsto energijos taupymo agentūra ir Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku įteikė apdovanojimą „Metų renovacijos projekto 2021“ rinkimų nugalėtoju tapusio Klaipėdos daugiabučio bendruomenės, įmonių, kurios įgyvendino projektą, atstovams.

***

Penktadienį vykusiame Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje panešta, kad Dangės upe jau kitais metais turėtų kursuoti vandens autobusas, kurio paleidimas su infrastrukūros įrengimu per 3 metus pareikalaus apie 400 tūkst. eurų.

***

Penktadienį klaipėdietei choreografei Agnijai Šeiko kartu su dar 11 šalies menininkų įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

***

„Galimybių pasas iš esmės yra jaunosios ministrės A. Armonaitės egoistinių ambicijų patenkinimas. Tai yra dokumentas, skirtas Armonaitė&Co vilniečių, vadinamojo auksinio jaunimo norui laisvai pasitūsinti naktinbariuose ir kitose panašiose vietose”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Penktadienio vakarą jau aštuntą kartą surengta burlaivio „Meridianas“ burių pakėlimo ceremonija, kuria istoriniu jūrinio paveldo eksponatu po atviru dangumi tapusi barkentina pasitinka vasarą.

Gegužės 29-oji

„Nevedami mėnesiniai balansai, gautos medžiagos bei inventorius netikrinamas ir į knygas įrašomas ne savo laiku. Nedaromi maisto produktų, inventoriaus bei medžiagų mėnesiniai patikrinimai, pasiūtų bei pagamintų daiktų aktuose nematyti kieno parėdymu ir iš kokių tarnautojų paskirtos komisijos, iš kiek ir kokių medžiagų tai pagaminti. Aktai ligoninės vedėjo netvirtinami”, – revizoriaus ataskaita cituojama „Atviros Klaipėdos” ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje, kuriame šį kartą pasakojama apie medicinos būklę pokarinėje Klaipėdoje.

***

Ne tik COVID -19 paros statistika, bet ir kvietimas skiepytis nuo 16 metų.

***

Lietuvos archeologijos draugija Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojos dr. Raimondos Nabažaitės veiklą įvertino Metų archeologės titulu.

***

Uosto direkcija pranešė, kad šeštadienį po vidurdienio prie Centrinio Klaipėdos terminalo naudojamos krantinės, baigus bunkeravimo operaciją, ant laivo denio išsiliejo nedidelis kiekis mazuto, kurio dalis pateko ir į akvatoriją.

***

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai šeštadienį savo aikštėje rezultatu 0:3 pralaimėjo Vilniaus „BFA“ ekipai.

Gegužės 30-oji

Naktį iš penktadienio į šeštadienį, eidamas 64-uosius metus, mirė klaipėdietis poetas, vaikų rašytojas Sigitas Poškus.

***

„Nuleidus Vokietijos prekybos laivyno vėliavą, užtraukė Lietuvos vėliavą, kuri buvo pasveikinus 3 kanuolių šūviais ir dūdų orkestro sugriežtu himnu, Klaipėdos krašto gubernatorius p. Merkys pareiškė džiaugsmo tąja proga, kad naujai besitvarkančiai Lietuvos valstybei, kaipo jūros valstybei esant būtino reikalo turėti laivynas, o ypač prekybos laivynas, ačiū „Sandėlio” b-vės direktoriaus p-no Reišio pastangomis, susilaukta pirmo tautinio Lietuvos laivyno garlaivio – „Lydžio”. Gubernatorius linkėjo naujam garlaiviui garbingai atstovauti Lietuvos vėliavai pasauly ir, einant senovės tradicijomis, kvietė visus krikštynų svečius sušukti jam 3 kartus „valio”, – rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” cituojama ištrauka iš 1928 m. gegužės 6-osios „Lietuvos aido”.

***

Klaipėdoje šeštadienį nuo COVID-19 ligos paskiepyta apie 700 žmonių, skiepijimas nuo 16 metų amžiaus gyvos eilės principu vyks ir sekmadienį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This