27-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 28-oji

„Mūsų Klaipėdos klimatas negailestingas, pliažo sportais ne ilgą laiko tarpą galima džiaugtis. Nesezonas trunka 8-10 mėnesių. O smėlio sporto bendruomenė nuolat gausėja. Yra daug žaidžiančių ir Gargžduose, Palangoje. Vien „Gerulių” sporto bendruomenėje yra per 200 narių. Populiarumas auga eksponentiškai, karjerai kalba, kad labai išaugo smėlio paklausa tinklinio aikštelėms prie sodybų”, – viešo projektinių pasiūlymų svarstymo metu apie planus Klaipėdoje po stogu įrengti paplūdimio sporto areną kalbėjo UAB „Pliažas” vadovas Vitalijus Čiapas.

***

Sekmadienį šalyje nustatyta tik 15 naujų COVID-19 ligos atvejų, Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė penki žmonės, šalyje mirė tik vienas žmogus.

***

Kaip ir žadėta, nuo liepos 1 d., šio ketvirtadienio, šalyje atšaukiamas karantino režimas, kurį pakeis vadinamoji valstybės lygio ekstremali situacija – tam pirmadienį posėdyje pritarė Vyriausybė. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė praneša, jog artimiausiu metu uostamiesčio mikrorajonuose pasirodys skiepų autobusiukas.

***

Pirmadienį surengtos Jūros šventei pristatyti skirtos spaudos konferencijos metu paskelbta, jog tradicinė fiesta šiemet kvies su šūkiu „Pasiilgto miesto istorijos”.

***

K. Donelaičio aikštėje jos rekonstrukcijos planais nepatenkinti klaipėdiečiai trečiadienį kviečiami į meninę akciją, o šios rekonstrukcijos iniciatoriai – labdaros ir paramos fondas „Žaliuok, mano mieste“ nusprendė atsitraukti ir aikštės likimą perduoti į Klaipėdos savivaldybės rankas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Birželio 29-oji

„Tikimės, kad tikrai bus norinčiųjų dalyvauti tokioje lojalumo programoje. Be to, tas nuolaidų sąrašas yra aktyvus – verslas iš jo bet kada gali pasitraukti, bet kada gali į jį patekti. Manau, kad rugpjūtį jau žinosime, kokie verslai klaipėdiečiams yra pasiryžę pasiūlyti nuolaidų“, – apie kuriamą Klaipėdiečio kortelę „Atvirai Klaipėdai” pasakojo savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas IT ir inovacijų klausimais Modestas Martišius.

***

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje nustatyt 35 nauji COVID-19 ligos atvejai, nemirė nė vienas žmogus. Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 4 žmonės.

***

Jau skelbiami Gluosnių gatvėje planuojamo statyti daugiabučių kvartalo, pavadinto „Bastionų namais“, projektiniai pasiūlymai.

***

Policija praneša sulaikiusi moterį, kuri automobilyje vežėsi 11 kg kanapių. Tuo metu Lietuvos Aukščiausiasis Teismas skelbia atmetęs klaipėdiečio trenerio Bronislavo Vyšniausko gynėjo kasacinį skundą ir palikęs galioti pirmos instancijos jam skirtą 5000 eurų baudą už neteisėtą dopingo platinimą.

***

Antradienį posėdžiavę Eismo saugumo komisijos nariai sutarė, kad Klemiškės gatvėje bus leidžiama važiuoti tik 40 kilometrų per valandą greičiu, o keliose kitose gatvėse nuspręsta įrengti greičio slopinimo kalnelių. Komisijos nariai taip pat nagrinėjo Rimkų gyventojų prašymą pastatyti kelio ženklus Tiesiojoje gatvėje ir Rimkų gatvės ruože nuo Švepelių g. iki Rimkų geležinkelio pervažos, bet vietoj to nuspręsta sumažinti transporto greitį iki 33 k/h.

Birželio 30-oji

Nors šilumos energiją tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba liepai nustatė šiek tiek mažesnį karšto vandens tarifą nei galiojantis birželį, lyginant su praėjusių metų liepa jis bus žymiai didesnis, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos paplūdimyje antradienį įvyko dar viena žmogaus mirtimi pasibaigusi nelaimė.

***

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje sumažėjo 48 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumenko nuo 28 iki 24,8 atvejų. Klaipėdoje savaitinis naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo 7,7 proc., o 14 dienų rodiklis išaugo nuo 31 iki 32,2 atvejų.

***

Klaipėdos dramos teatras pateikia pokalbį su pagrindinį vaidmenį lenkų režisierės Agatos Dudos-Gracz spektaklyje „Tarp Lenos kojų arba Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis pagal Mikelandželą Karavadžą“ atlikusiu aktoriumi Liudu Vyšniausku.

***

Prokuratūra informuoja apie teismui perduotą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl turto pasisavinimo bei iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir nusikalstamo bankroto pareikšti vienos Klaipėdoje veikusios statybų bendrovės direktoriui.

***

Portalo žurnalistas rašo, jog dvi bylas dėl „Memelio miesto” detaliojo plano inicijavusi šios teritorijos kaimynė „Klasco” trečiadienį išgirdo, jog viena iš bylų yra nutraukiama. Tuo metu sprendiniai, kaip pasikeis Naujojo Uosto gatvė ir eismas joje dėl „Memelio mieste“ jau pradėto projektuoti verslo centro, buvo pristatyti Eismo saugumo komisijai.

***

Antradienio vakare vykusio susitikimo su kariškiais metu Paupių gyventojų išsakytas pretenzijas jiems išklausė ir užrašė „Atviros Klaipėdos” praktikantė Salvija. Ji taip pat informuoja apie Donelaičio aikštėję vykusį protestą prieš šios vietos numatomą rekonstrukciją.

***

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas patvirtino, kad tol, kol bus priimtas galutinis sprendimas, Kretingos rajono meras turi dirbti su pilna komanda, kurią nori panaikinti nauja valdančioji dauguma, praneša portalo žurnalistas.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį vienbalsiai pritarė, kad mokestis už maitinimo paslaugą ikimokyklinėse įstaigose išaugtų apie 16 eurų ir siektų beveik 80 eurų per mėnesį. Komiteto nariai taip pat palaimino vaikų sporto būrelių bei kitų neformaliojo ugdymo užsiėmimų pabranginimą nuo rugsėjo net kelis kartus.

***

Trečiadienį su Klaipėdos universitetu atsisveikino jubiliejinė, jau 30-oji KU absolventų laida.

Liepos 1-oji

Bylą dėl verslininko Rimanto Cibausko tvoros išnagrinėjusi teisėja Kristina Serdiukienė sprendimą skelbs kitą savaitę, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdoje padidėjo du COVID-19 rodikliai– savaitinis naujų atvejų skaičius išaugo 12,5 proc., o 14 dienų rodiklis 100 tūkst. gyventojų – nuo 32,2 iki 33 atvejų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip pasistūmėjo tyrimas dėl Vaisingumo klinikoje vykdytų finansinių machinacijų, nuo jo pradžios praėjus 4 mėnesiams.

***

Uosto direkcija pranešė, jog ketvirtadienį ties Kiaulės Nugara praplaukianti jachta galėjo kliudyti elektros laidus.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime nuspręsta nuo liepos 5 d. vėl lankytojams atverti savivaldybės duris bei į darbą sugrąžinti daugumą darbuotojų. Tuo metu Klaipėdos savivaldybės atstovams buvo pristatyti trijų naujųjų vaikų žaidimų aikštelių, kurios turėtų atsirasti pietinėje miesto dalyje, projektiniai sprendiniai.

***

Ketvirtadienį startavęs vadinamasis skiepų autobusiukas pateisino viltis: per tris valandas nuo COVID-19 buvo paskiepyta apie 200 klaipėdiečių.

***

Apeliacinis teismas pakartotinai išnagrinėjęs jam Lietuvos Aukščiausiojo Teismo grąžintą civilinę bylą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės surengto konkurso onkologiniams ligoniams gydyti skirtam linijiniam greitintuvui įsigyti pripažino, jog visos procedūros buvo atliktos teisėtai.

Liepos 2-oji

Uždarame kviestiniame architektūriniame konkurse iš keturių pasiūlymų labiausiai patikusią idėją išsirinkę Klaipėdos prekybos centro „Banginis“ valdytojai jau skelbia projektinius pasiūlymus, kaip numato rekonstruoti šį objektą, po rekonstrukcijos pavirsiantį į „Megą”. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė paviešino naujojo socialinio daugiabučio, iškilsiančio Tauralaukyje, statybų projektinius pasiūlymus.

***

Skelbiama, jog Klaipėdoje kelionę tęs vadinamasis skiepų autobusiukas, o Klaipėdos rajone pasiskiepiję galės laimėti prizų.

***

Palangoje vyrui guminėmis kulkomis iš medžių baidant paukščius, viena jų kliudė ir sužeidė šešiametę mergaitę.

***

Pranešama, jog Klaipėdos futbolo mokykla dalininku tapo buvęs šios mokyklos auklėtinis, ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjas Robertas Poškus.

***

„Man atrodo, kad iš visų jau vykusių „TheATRIUM” festivalių savo programa šis buvo stipriausias”, – Klaipėdos dramos teatro pranešime spaudai tarptautinį festivalį apibendrino Gintaras Grajauskas.

***

Klaipėdos universitetas skelbia aukcione pardavęs buvusius Socialinių mokslų fakulteto pastatus bei dalinasi Lietuvos tūkstantmečio vaikams suteikta galimybe pasiplaukioti „Brabander“ burlaiviu.

Liepos 3-oji

Kaip sovietinio uosto kūrimasis atsispindėjo Klaipėdos miesto Vykdomojo komiteto 1945-1946 metų dokumentuose pasakojama dar viename „Atviros Klaipėdos” ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Naujausi COVID-19 rodikliai – čia.

***

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ponia Diana Nausėdienė šeštadienį dalyvavo Palangos atgavimo 100-mečio šventėje, kurioje šalies vadovas atidengė paminklą škotų mokslininkui, rašytojui ir diplomatui Jamesui Youngui Simpsonui.

***

Šeštadienį šalia Senosios perkėlos įsikūręs vadinamasis skiepų autobusiukas didelio susidomėjimo nebesulaukė.


Liepos 4-oji

„Šiltas bendradarbiavimas su Floridos lietuvių klubo vadove Sofija Saliene davė puikių vaisių: su jos pagalba buvo gautos kone visos išeivijoje leistos knygos ir 146 jos vyro prof. Antano Salio leidiniai”, – apie I. Simonaitytės bibliotekoje pradėtą kaupti archyvą, retus leidinius pasakoja buvęs ilgametis jos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Policija praneša sulaikiusi 5 jaunus vyrus, kurie šeštadienį SEL koncerte sukėlė muštynes.

***

Atlikus 5860 tyrimų šeštadienį šalyje nustatyta 20 naujų COVID-19 ligos atvejų,o Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė vos vienas žmogus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This