5-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 31-oji

„Tokio kuro kainų šuolio nei Klaipėda, nei Lietuva dar nėra mačiusi. Per metus mūsų perkamos gamtinės dujos pabrango 320 procentų, biokuras – 75 proc., nepriklausomų tiekėjų parduodama šiluma – 62 proc. Ir, lyg to būtų maža, už elektros energiją, būtiną šilumos gamybos ir perdavimo procesams, kurią mums tiekia „Ignitis“, mokame 500 proc. brangiau nei prieš metus“, – apie tai, kodėl gyventojams brangsta šiluma, pranešime pažymi „Klaipėdos energijos“ generalinis direktorius Antanas Katinas.

***

Kokių naujų keistų viražų ėmėsi iš UAB „Gatvių apšvietimas” vadovo posto dėl prarasto valdybos pasitikėjimo atleistas Dangeras Aleksandrovas, tapęs Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” vanduo vadovu, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje patvirtinti 5793 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 225 – Klaipėdoje.

***

Savaitgalį praūžusios audros padarinius pirmadienį vis dar jautė nemažai rajono gyventojų, kurie neturėjo elektros ir dėl to jiems nebuvo tiekiamas vanduo.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog pirmadienį ir Klaipėdos universiteto taryba pritarė tam, kad uostamiestyje atsirastų naujo tipo universiteto ligoninė.

***

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio skyriaus vyriausiasis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog Palangoje rastas bunkeris priklausė vadinamajai Molotovo linijai.

***

„Jau ritasi į pabaigą kažkelinta miesto Tarybos kadencija, o ji tebetvyro dar vis, kaip nabašniko grobai, ta garbingą Atgimimo vardą teršianti aikštė. Kaltųjų nėra. O ar kada buvo? Yra tik besigiriantys, kad iki kitų rinkimų į savivaldybes duobės tiems garažiukams bus pradėtos kasti”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

Vasario 1-oji

Klaipėdos apylinkės teisme, kurioje kaltinimai pedofilija yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo atstovui Viktorui Usovui, nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas netinkamai tvarkęs buhalteriją, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Vasario 1 d. darbą baigia Klaipėdos vakcinacijos centras, esantis Paryžiaus Komunos g. Kartu skelbiama ir naujausia paros koronavirusinės infekcijos statistika.

***

Klaipėdos policijos pareigūnai praneša nustatę ir sulaikę asmenis, tarp kurių – antstolė ir advokatas, įtariami padėję legalizuoti nusikalstamu būdu gautą turtą. Be to, informuojama apie labai operatyviai sulaikytą plėšiką.

***

Buvusios „Trinyčių” gamyklos teritorijoje gyvenamąjį kvartalą projektuojantys architektai tesėjo duotą pažadą netrukus pristatyti ir dar vieno daugiabučio projektinius pasiūlymus.

***

Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų metu didžiausiųjų įmonių kategorijoje uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ pripažinta šeimai palankiausia darboviete 2021.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija mano, jog netikslinga kurti naują Miesto rinkodaros ir komunikacijos skyrių, kuriam jau buvo pritarusi į Klaipėdos miesto tarybos kolegija. Tuo metu antradienį vykusio miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai balsavimą ir dėl strateginio veiklos plano, ir dėl biudžeto paliko kitam posėdžiui.

***

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog augant užsikrėtimų koronavirusine omikron atmaina skaičiams mokymo įstaigose, nuspręsta rengti pasitarimus kartą per savaitę, siekiant susipažinti su kintančia covid situacija.

***

Nuo šių metų pradžios priverstinis transporto priemonių nuvežimas, pervežimas ir saugojimas pabrango, o jų kaštus išieškoti iš savininkų pasidarė lengviau, informuoja portalo žurnalistas.

***

„Kalba pirmiausia eina apie Gluosnių gatvės ir Gluosnių skersgatvio pritaikymą srautams ir, žinoma, infrastruktūros sukūrimą savo sklype. Dangės krantinių sutvarkymas, Bastionų gatvė yra kito etapo klausimai”, – savivaldybės planuojamą pasirašyti infrastruktūros plėtros sutartį su „Bastionų namų“ kvartalo statytojais „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės administracijos pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Vasario 2-oji

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad Aplinkos apsaugos agentūros reikalavimai Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai („Klasco”) dėl jos planuojamos fosforitų krovos 10 ir 11 krantinėse, yra pagrįsti, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Dabar štai paskelbta, kad baltarusiškų trąšų tranzitas, dėl kurio Minsko valdžios koridorių slenksčius mynė ne vienas Lietuvos politikas, neatitinka nacionalinio saugumo interesų, todėl žaliesiems vagonams Lietuvoje uždegta raudona semaforo šviesa. Pagrindinė priežastis – niekas nenori, kad tokia svarbi įmonė, kaip mūsų geležinkeliai, pakliūtų po amerikietiškų ekonominių sankcijų prieš baltarusiškas trąšas sankcijų kardu”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje patvirtinti 12 278 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – naujas pandemijos rekordas. Iš jų 709 atvejai fiksuoti Klaipėdoje.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistą, fotografuojantį apleistą statybvietę, užsipuolė pilietiška moteriškė, girdi, tik ir taikotės čia žemę „prichvatizuoti”, daugiaaukščius statyti, rašoma fotoreportaže apie sustojusius statybos darbus „Svirpliuke”.

***

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas pranešė paskelbęs nuosprendį, kuriuo pripažino kaltu vyrą, apvogusį dvi prabangias parduotuves, ir skyręs jam 1 metų ir 1 mėn. laisvės atėmimo bausmę. Tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje vienos uostamiesčio įmonės direktorius ir jo pavaduotoja kaltinami padėję 7-iems užsienio piliečiams įsigyti suklastotus leidimus laikinai gyventi Lietuvoje.

***

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje nuo vasario 5 d sustabdytas galimybių paso galiojimas bei pritarta siūlymui šiam šildymo sezonui taikyti nulinį PVM tarifą centralizuotai teikiamai šilumai, bet tam dar reikės Seimo pritarimo.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai teikiamas svarstyti gatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų, kiemų, automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo bei rekonstravimo eiliškumo nustatymo tvarkos aprašas.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” skelbia, kad po kelių dienų baigsis vadinamasis tolerancijos laikotarpis, kai nuo sausio atsiradusiose naujose mokamo stovėjimo zonose kontrolieriai tik palikdavo įspėjimo lapelius.

Vasario 3-oji

„Atsižvelgus į tai, darytina išvada, kad reikalavimo užtikrinimo priemonės taikymas šiuo atveju būtų neproporcingas siekiamam tikslui ir pažeistų viešąjį interesą”, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistas cituoja Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo, atmetusio „Klasco” skundą dėl draudimo krauti geležies rūdą, sprendimą.

***

Per parą nuo COVID-19 ligos išgijo net 678 klaipėdiečiai, bet uostamiestyje vis dar serga 4678 žmonės.

***

2,63 mln. eurų atsiėję vadinamosios Ąžuolyno giraitės sutvarkymo darbai šiomis dienomis tapo pajuokos objektu – šalia tvenkinio esantys suoliukai skęsta vandenyje, o aktyvus klaipėdietis Michailas Andrijanovas čia surengė pasiplaukiojimą pripučiama valtimi ir susuko filmuką apie nacionalinius žvejybos ypatumus šiame Kauno gatvės rajone.

***

Klaipėdos vaikų ligoninės naujoji konsultacinė poliklinika bus pastatyta ir atidaryta šių metų rugsėjo 1 dieną, „Atvirą Klaipėdą” patikino jos vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas.

***

Ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas po atnaujinto proceso „Atviros Klaipėdos” byloje konstatavo, kad ir pagal iki praėjusių metų pabaigos galiojusių teisinį reglamentavimą buvo galima paviešinti savivaldybės valdomos įmonės viešuosius pirkimus nuolat laiminčios bendrovės savininką-politiką bei jo giminystės ryšį su perkančiojoje organizacijoje dirbančiu asmeniu.

***

Keturių pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje nutraukė Klaipėdos „Neptūnas“, namuose 88:82 ketvirtadienio vakarą išvargęs pergalę prieš Prienų „Labas GAS“ klubą.

Vasario 4-oji

Viešoji įstaiga „Idėjos miestui“, rengianti architektūrinę-urbanistinę galimybių studiją dėl Dangės krantinės tarp Pilies tilto ir Senosios perkėlos pertvarkos, ketvirtadienį surengė atvirą diskusiją, kurioje daugiausia abejonių sukėlė planuojamas per Dangę statyti pėsčiųjų tiltelis.

***

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje patvirtinti 12 294 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 846 atvejai fiksuoti Klaipėdoje. Tai – naujas rekordas.

***

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad yra pagrindas skirti baudą Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei už tai, kad ji iki šiol neįvykdė praėjusios vasaros pabaigoje įsiteisėjusio teismo sprendimo ir nenugriovė K. Donelaičio gatvėje pastatyto priestato, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė ieško rangovų asfaltbetonio dangų duobėms užtaisyti miesto gatvėse ir kiemuose, pėsčiųjų bei dviračių takuose – darbai įvardijami kaip paprastasis remontas.

***

Klaipėdos miesto tarybos kolegija penktadienį per kelias minutes apsisprendė, kam bus įteiktas apdovanojimas per Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, o vėliau nugrimzdo į daugiau nei dviejų valandų diskusiją apie miesto rinkodaros strategiją bei galimą ją įgyvendinančių viešųjų įstaigų sujungimą.

***

Penktadienį įteikti diplomai 64 Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventams, o „Švyturio“ arenoje pagerbti geriausieji praėjusių metų sportininkai bei sportinių iniciatyvų autoriai.

Vasario 5-oji

1947-1948 metais Klaipėdoje netrūko įvairiausių komunalinių rūpesčių. Taip pat ir dėl vandentiekio. Kai kurios problemos buvo tokios, kad net lėkė galvos: apie tai – „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Penktadienį, paskutinę galimybių paso galiojimo dieną, šalyje patvirtinti 12 146 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 739 fiksuoti Klaipėdoje.

***

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno” rankininkai savų sirgalių akivaizdoje Baltijos rankinio lygos rungtynėse nukovė estus „Raasiku/Mistra” rezultatu 38:27. Tuo metu LCC krepšininkės 40:71 pralaimėjo Rygos „Stradina Universitate“ ir tai yra 15-tas klaipėdiečių pralaimėjimas.

Vasario 6-oji

Istorinių rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pristatomi Lietuvos vyriausybės atstovo Klaipėdos krašte Leopoldo Dymšos 1920 metais rašyti pranešimai užsienio reikalų ministrui.

***

Šis šeštadienis buvo pirmasis, kai jau nebedirba vakcinavimo centras – skiepytis uostamiestyje galima tik sveikatos priežiūros įstaigose, kuriose žmogus yra prisirašęs, tad iš viso, anot Statistikos departamento, šeštadienį pasiskiepijo tik 8 klaipėdiečiai.

***

Įspūdingą pergalę Baltijos lygoje sekmadienį išvykoje iškovojo Klaipėdos „Neptūno“ komanda. Andros Gabalytės auklėtinės 103:54 (30:15, 31:16, 26:10, 16:13) pranoko „Šiaulius-Vilmers“. 103 pelnyti taškai – naujasis „Huawei Moterų lygos“ A diviziono rezultatyvumo rekordas. 

***

Sekmadienį Klaipėdoje Lietuvos ledo ritulio lygos rungtynėse Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ 7:3 palaužė „HC Klaipėdos“ komandą, iškovojo šeštąją pergalę iš eilės bei užsitikrino vietą finale.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This