31-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 30-oji

„Atvira Klaipėda” informavo, kad, nors ir padiskutavę, praėjusią savaitę vykusio Tarybos posėdžio metu vos 3 balsų persvara politikai pritarė  iš biudžeto atseikėti dar 40 000 eurų Europos sporto miesto renginių viešinimui.

***

„Muzikinio rugpjūčio pajūryje” rengėjai, režisieriai ir ir atlikėjai spaudos konferencijoje pristatė 21-ojo tradicinio muzikinio festivalio programą.

***

Policija pranešė apie smurtą ir vagystes Jūros šventės metu.

***

„Atvirai Klaipėdai” parašęs Vytautas pridėjo ir dvi nuotraukas, kuriose – akivaizdus reklamoje pavaizduoto patiekalo neatitikimas padavėjo atneštajam. Julija klausia, kam Klaipėdoje tiek vaistinių, jei, susirgus gripu, jos sugeba pasiūlyti tik arbatų ir maisto papildų, o štai kita klaipėdietė pasipiktinusi, kaip ją „Nefridoje” priėmė jos šeimos gydytoją pavadavusi kita jauna medikė.

***

„Buvo tikrai neblogai (…) Būtų gerai, jei turėtume daugiau pailgintų autobusų, bet visą kitą laikotarpį jie būtų nereikalingi. „Klaipėdos autobusų parkas“ buvo išleidęs visus tokius autobusus ir tai labai pagelbėjo”, – įvertinęs pirmą kartą uostamiestyje per Jūros šventę taikytą nemokamą keleivių vežimą miesto autobusais sakė „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas  Gintaras Neniškis.

***

Švietimo  ir mokslo ministerija pranešė, kad tarptautinėje mokinių fizikos olimpiadoje, vykusioje Lisabonoje, tarp apdovanotųjų mūsų šalies moksleivių  yra ir bronzos medalį gavęs Klaipėdos „Ažuolyno” abiturientas Martynas Linkevičius.

Liepos 31-oji

Apie tai, kas kalbėta apie galutinę išorinio uosto vietą Klaipėdos bendruomenių atstovams susitikus su susisiekimo viceministru Pauliumi Martinku ir aplinkos viceministru Martynu Norbutu bei uosto ir savivaldybės specialistais,informavo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija konstatavo, kad neetiškai elgėsi ir Viačeslavas Titovas, paniekinęs Lietuvos partizanų vado Adolfą Ramanauską-Vanago atminimą, ir Audrius Vaišvila, per mitingą šį rusakalbį politiką apibėręs miltais.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė teismui perdavusi nagrinėti didelį atgarsį visuomenėje sukėlusią moters nužudymo ir vyro sužalojimo bylą.

***

„Klaipėdos nafta” džiaugiasi šio pusmečio rezultatais: uždirbta 52,4 mln. eurų pajamų, o grynasis pelnas siekė 10,2 mln. eurų, t.y. lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu padidėjo 38 proc.

***

„Smiltynės perkėla“ pranešė, kad nuo rugpjūčio 1-osios atnaujina keltų iš Senosios perkėlos į Jūrų muziejų reisus.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatoė operetės „Kandidas” režisierę Jūratę Sodytę-Bradauskienę.

***

Klaipėdos universitetas ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas pranešė įsteigę bendrą Akvakultūros kompetencijų centrą, kuriame artimiausiu metu bus auginamos krevetės.

***

Viena seniausių uostamiesčio įmonių –„Klaipėdos mediena“-  savo pranešime informavo, kad šiais metais mini 120 metų jubiliejų. Jį įmonės kolektyvas atšventė per Jūros šventę.

***

Antradienį vykusio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdžio metu nebe pirmą kartą išsiskyrė uostininkų ir Klaipėdos savivaldybės atstovų nuomonės dėl miesto bendrojo plano, nors galiausiai su pastabomis jam buvo pritarta.

Rugpjūčio 1-oji

Ar iš tiesų tikroji Klaipėdos gimimo diena yra rugpjūčio 1-oji? To (ir ne tik to) „Atviros Klaipėdos” žurnalistas klausia Klaipėdos universiteto profesoriaus, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktoriaus Vasilijaus Safronovo.

***

Naują išorinio uosto galimybių studiją atlikusios bendrovės „Smart Continent LT“ atstovai pateikė skaičius ir argumentus, įrodančius, jog tokio uosto statyba Būtingėje atsieitų gerokai brangiau nei jį statant, kaip suplanuota, Melnragėje.

***

Nors prieš savaitę buvo pranešta, kad Klaipėdos savivaldybė vietą krematoriumui yra numačiusi LEZ teritorijoje, UAB „Rūteda“ direktorė Rūta Gumuliauskaitė „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino, kad jų bendrovė jau yra parengusi projektą ir krematoriumą jau šių metų pabaigoje rengiasi statyti šalia Lėbartų kapinių, Ketvergiuose.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad per Klaipėdos gimtadienį pagaliau oficialiai atidarytas Sąjūdžio parkas.

***

„Atviroje Klaipėdoje” praktiką atliekanti studentė Karolina Kaškur pranešė apie Girulių  bibliotekoje atidarytą tapybos parodą „Jūra“ bei rašė apie Uosto direkcijoje apdovanotus Jūros šventės eisenos dalyvius.

***

Klaipėdos kultūrinė bendruomenė pranešė esanti susirūpinusi buvusio apskrities vyriausiojo policijos komisariato būkle ir ima prarasti viltį kada nors čia, kaip buvo žadėta, įsikurti –  dėl to išsiųstas kreipimasis į atsakingas institucijas ir žadama rengti protesto akcijas.

***

„Tada mes su amžinatisliu Midvikiu pasidalinome, kad vienas dirbs kairėje, kitas dešinėje Dangės pusėje. Kai mūsų geografija plėtėsi ir keliai persipynė, užteko mus ir dešinės, ir kairės Taikos prospekto pusės”, – apie savo kūrybinio kūrybinio kelio pradžią su humoru pasakojo skulptorius Algirdas Bosas, kuriam kartu su fotomeninku Remigijumi Treigiu tradiciškai miesto gimtadienio proga buvo įteiktos Klaipėdos kultūros magistro regalijos – paauksuoti žiedai, sukurti pagal piliavietėje analogo pavyzdį.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacija ir dar kelios visuomeninės organizacijos pranešė rugsėjo 14 dieną Klaipėdoje rengsiančios konferenciją „Miestas ir uostas: karo zona“, kurioje diskutuos „apie dviejų bendrųjų planų viename mieste rengimo kolizijas, Uosto bendrojo plano viršenybę prieš miesto bendrąjį planą, uosto plėtros mieste galimas pasekmes, įtakas ir pavojus dar didesnei miesto taršai, verslui, bendruomenei ir jos gyvenamajai, socialinei aplinkai bei ilgalaikei miesto raidai“.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Vilniaus dailės akademijos (VDA) rektorius Audrius Klimas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Taip pat nuspręsta, kad jo brolis, VDA Klaipėdos fakulteto dekanas Alvydas Klimas pažeidė privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias VPIDVTĮ nuostatas.

***

„Muzikinis rugpjūtis pajūryje” Teatro aikštėje surengė festivalio atidarymu jau tapusią „Mėlynąją vakarienę”, kurios metu koncertavo Muzikinio teatro artistai.

***

Keturis dešimtmečius be pertraukos grojanti uostamiesčio muzikinė grupė „Studija“ gerbėjams pristatė naują dainos „Vaikystė” versiją.

***

Klaipėdos rotušėje lankėsi Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktinei atstovavę klaipėdiečiai, Trenčine, Slovakijoje, vykusiame Europos kurčiųjų badmintono čempionate iškovoję medalius. Juos pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Rugpjūčio 2-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad vieną teismą dėl Muzikinio teatro rekonstrukcijos konkurso pralaimėjusi bendrovė „LitCon“ inicijavo dar vieną procesą, bet ir jį pralaimėjo.

***

Projektuotojų baigiami parengti į Girulių ir Smiltynės paplūdimius vedančius takus ribojančių betoninių atraminių sienučių ir pačių takų sutvarkymo projektai bei apšveitimo atnaujinimas miestui kainuos 31 460 eurų, o darbus žadama pradėti kitąmet.

***

Spaudos konferencijoje pristatytas dar vienas Klaipėdos, kaip metų sporto miesto, renginys – jau šį šeštadienį vyksiantis Vasaros paplūdimio festivalis.

***

Policija praneša, kad tradiciškai apsilankę I Melnragės paplūdimyje, pareigūnai ir vėl aptiko ne vietoje besideginančias nuogales.

***

Kodėl per tokius karščius miesto autobusuose nėrą kondicionierių? Šį mūsų skaitytojos klausimą „Atvira Klaipėda” peradresavo „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovui.

***

„Yra betvarkė atlyginimų politikoje. Yra grupės, kurios yra priekyje, yra tos, kurios nuskriaustos. Viskas priklauso nuo aktyvumo. Socialiniams darbuotojams yra daug sunkiau nei mokytojams, nes yra tarpininkas – savivaldybės. Lieka sistemiškai ir normaliai reikalauti didesnių algų, nes yra ekonomikos augimas“, – susitikime su uostamiesčio socialiniais darbuotojais sakė  Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas, raginęs pačius  darbuotojus dėl didesnių atlyginimų kovoti aktyviau.

Rugpjūčio 3-oji

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė baleto „Graikas Zorba” pagrindinio Zorbos vaidmens atlikėją – Lietuvos valstybinio operos ir baleto šokėją Mantą Daraškevičių bei informavo, kad premjeriniame spektaklyje Palangoj traumą patyrusį šokėją pakeis žymus primarijus iš Bulgarijos.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė, jog nuo šiol portalą galima paremti ir per „PayPal” bei „Patreon“ mokėjimo platformas.

***

Dėl internete patalpinto filmuko, kuriame užfiksuotas sąvartynas miesto vidury, tyrimą pradėjo ir aplinkosaugininkai, ir Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai.

***

Tyrimą dėl mirusiojo atminimo paniekinimo atliekantis prokuroras Simonas Genys „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad miesto Tarybos nario Viačeslavo Titovo namuose ir  darbovietėje atliktos kratos, nors įtarimai jam dar nepareikšti.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė, kad nuo rugpjūčio 4-osios naikinami du savaitgaliais bei šventinėmis dienomis į LEZ teritoriją važiavę 22-ojo maršruto reisai bei darbo dienomis nuimamas paskutinis vakarinis važiavimas.

Rugpjūčio 4-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia pasakojimą apie prezidento Antano Smetonos vaidmenį Klaipėdos 1923-ųjų metų sukilime. Publikacija parengta, įgyvendinant Spaudos, televizijos ir radijo rėmimo fondo projektą.

***

Nuomonių rubrikoje Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikauskas svarstė apie Kinijos, kaip prekybos partnerės, potencialą.

***

„Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras man labai patinka ir visada esu pasiruošęs visomis išgalėmis būti jam naudingas. Prireikus galiu pabūti šio teatro ar miesto ambasadoriumi, pasiruošusiu propaguoti kultūros plėtrą ar svarbą šiame regione”, – interviu sakė buvęs šio teatro vadovas Jonas Sakalauskas, kartu su kitais solistais dalyvausiantis „Muzikinio rugpjūčio pajūryje” Gala koncerte.

***

Komandos atnaujinimas naujais žaidėjais nepadėjo: Klaipėdos „Atlantas“ svečiuose rezultatu 0:3 nusileido pirmoje turnyrinės lentelės vietoje esančiai Marijampolės „Sūduvai“.

***

Žolininkas Marius Lasinskas klaipėdiečiams patarė, kaip elgtis gamtoje.

***

Pajūry, prie Kukuliškų kaime tebestūksančių II pasaulinio karo laikų bunkerių, vyko inscenizuotas mūšis, kurį surengė Lietuvos karybos klubų atstovai.

Rugpjūčio 5-oji

Policija praneša apie dvi skaudžias nelaimes: Monciškėse nuskendusį berniuką ir „Žilvičio”stovyklavietėje galimai tvirkintas tris mergaites: „Atvira Klaipėda” pakalbino stovyklos direktorių.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinosi pirmais įspūdžiais iš „Kandido” premjeros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This