8-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 18-oji

Klaipėdietė Daiva pasidalino savo pastebėjimais, vasario 16 d. prie Klaipėdos savivaldybės pastato pamačius apleistus gėlių vazonus – klombas. 

***

„Šviesų festivalis tą veidą nudažo Šachrazados spalvomis. Pusę ar net daugiau renginio biudžeto išleisti vienam neskoningam produktui laikytina nekūrybingu, o taigi ir nekompetentingu organizavimu, nes kūrybingas planavimo požiūris ir sugebėjimas yra vienas iš pagrindinių renginių organizatoriaus kompetencijos kriterijų”, – nuomonių rubrikoje savo įžvalgomis apie pasibaigusį Šviesų festivalį dalinasi klaipėdietis menininkas  Valdas Jencius. Tuo metu apžvalgininkas Rytas Staselis samprotauja apie valdančiųjų norą keisti Seimo narių skaičių.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija pranešė, kad nuo pirmadienio keičiasi kvitų žaidimo taisyklės: iki 300 tūkst. eurų padidintas prizinis fondas, išaugo savaitinių laimėtojų skaičius, praplėstas žaidime dalyvaujančių prekybos ir paslaugų vietų sąrašas.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad Klaipėdos apylinkės teismas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nurodymu vėl turės gilintis, ar uostamiesčio žydų bendruomenė turi teisę tapti pastato Žiedų skersgatvyje, kurį dar tarpukariu valdė vietos žydai, šeimininke.

***

Artimiesiems leidus, „Atvira Klaipėda” paskelbia paskutinį klaipėdiečio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus, kurį Lietuvos futbolo federacija po mirties apdovanojo III laipsnio ordinu, laišką.

***

Dalyvauti Klaipėdos jūrininkų ir Respublikinės Klaipėdos ligoninių vadovų pareigoms eiti konkursuose iš viso panoro 12 kandidatų  – po šešis kiekvienam konkursui.

***

Ir antroji Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nurodymu miesto Tarybos sudaryta komisija nusprendė palikti tokias pat išvadas dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės interesų, kaip ir pirmoji, tik buvo papildyta aprašomoji dalis.

Vasario 19-oji

Klaipėdoje – dar viena netektis: mirė žinomas uostamiesčio sporto entuziastas, vienintelio pasaulyje šeimų krepšinio turnyro rengėjas, sveiko gyvenimo būdo propaguotojas Kazimieras Budrys.

Algirdo Kubaičio nuotr.

***

Muzikinis teatras pristatė simfoninio orkestro muzikantę Ingridą Spalinskaitę-Kurienę, kuri, būdama kanklininkė, puikiai įvaldė ir mušamuosius instrumentus.

***

„Tas pasakėles galite pasakoti prieš šimtą metų mirusios Memelio kumelės sielai… Nuolat (tai yra dieną naktį, žiemą vasarą, sningant sniegui, riešutams, taip sakant, byrant) gatvių, tarp jų ir žvyruotų, mazgojimui visų Lietuvos valstiečių neužteks. Kaip ir slaviškos salietros atmainų agrokoncerninių – gatvių pabarstukams”, – neįgyvendinamus kandidatų rinkiminius pažadus nuomonių rubrikoje pašiepia Artūras Šulcas.

***

Klaipėdietė Danguolė pasidalino pastebėjimais, jog Šviesų festivalio metu šalutinės Klaipėdos senamiesčio gatvelės buvo prastai apšviestos.

***

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija antrą kartą konstatavo, kad pasisakydamas apie miesto Tarybos narius, kaip „tikruosius bendruomenės atstovus“, Artūras Šulcas politikų elgesiui keliamų reikalavimų nepažeidė, nors dėl jo pasisakymo du klaipėdiečiai kreipėsi į teismą.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikauskas, dalyvavęs kandidatų į merus diskusijoje, teigia taip ir nesupratęs, kiek iš tiesų Uosto  direkcija investuoja į miesto infrastruktūrą, nes trys kandidatai pateikė skirtingus skaičius.

***

Antradienio vakare įvyko pirmųjų dviejų porų – kandidatų į miesto merus – tiesioginiai „Atviros Klaipėdos” debatai: susitiko Simonas Gentvilas ir Agnė Bilotaitė bei Vytautas Grubliauskas ir Benediktas Petrauskas.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad šių metų gatvių, šaligatvių ir kiemų sutvarkymui numatyta apie 14,5 mln. eurų.

***

Klaipėdos „Fortūnos” krepšininkės Baltijos čempionato reguliarųjį sezoną baigė pergale, namuose rezultatu 69:53 nugalėjusi „Šiaulių-Universiteto“ ekipą.

Vasario 20-oji

Trečiadienį pranešta, kad atliekant išskirtinį ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir piktnaudžiavimo teismų sistemoje kartu su 8 aukšto rango teisėjais sulaikyti ir du uostamiesčio advokatai – Aivaras Surblys ir Marius Navickas.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, kaip vyksta tyrimas dėl dar 2018 metų gruodžio viduryje Vakarų laivų gamykloje darbo metu įvykusios dviejų vyrų žūties.

***

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su konkurso nugalėtoja bendrove „Alwark“ dėl keturių 845 tūkst. vertės gatvių valymo mašinų įsigijimo – jų tikimasi sulaukti jau kitą pusmetį.

***

Pranešta, jog naują savininką turinčiam Klaipėdos „Atlantui“ Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas išimties tvarka suteikė teisę žaisti Lietuvos A lygoje.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad jos valdomoje suskystintųjų gamtinių dujų paskirstymo stotyje trečiadienį buvo vykdoma jau 10-oji SGD perkrovos operacija iš dujų transportavimo laivo į antžemines talpyklas.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė, kad gavo skundą ir tirs, ar Klaipėdos uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, kandidatas į Klaipėdos merus, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų.

***

Trečiadienio vakare įvyko dar dveji „Atviros Klaipėdos” tiesioginiai kandidatų į merus debatai. Juose susitiko Viačeslav Titov ir Artūras Žalys bei Kazys Paulikas ir Modestas Nugaras.

***

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį Lietuvos rankinio lygos rungtynėse namuose rezultatu 37:29 nugalėjo „Kauno Ąžuolo-KTU“ ekipą.

Vasario 21-oji

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį patvirtino šių metų Klaipėdos biudžetą, siekiantį 183,5 mln. eurų. Taryboje taip pat pritarta ir šiemet dviems uostamiesčio –  Smiltynės I ir Melnragės II –  paplūdimiams siekti mėlynosios vėliavos. Be to, patvirtintos Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nurodymu sudarytos jau antros komisijos parengtos išvados dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės interesų.

***

Generalinė prokuratūra pranešė, jog tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto korupcinių veikų, suimti abu klaipėdiečiai advokatai bei atnaujintas nutrauktas tyrimas prieš Aivarą Surblį dėl neteisėto informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimo bei rengimosi sunkiai sutrikdyti dviejų Klaipėdoje dirbančių pareigūnų sveikatą.

***

Aplinkos apsaugos departamentas paskelbė, jog Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams pavyko įrodyti, kad trys medžiotojų būrelio „Endriejavas“ nariai šiurkščiai pažeidė medžioklės taisykles.

***

Ketvirtadienio vakare pagaliau buvo išrinktas Klaipėdos universiteto rektorius, kuriuo tapo vienintelis buvęs kandidatas į šį postą Artūras Razbadauskas.

***

Miesto Taryba beveik vienbalsiai ketvirtadienį nusprendė savo žinion perimti pėsčiųjų viaduką per geležinkelį bei skirti apie 470 tūkst. eurų garso užtvaroms  įrengti. Tuo metu Savivaldybės administracijos direktoriaus Saulius Budinas pats paprašė iš darbotvarkės išbraukti jo 2018 m. darbo ataskaitą.

***

Ketvirtadienį baigėsi paskutinieji „Atviros Klaipėdos” kandidatų į merus debatai: susitiko Nina Puteikienė ir Arvydas Vaitkus bei Benas Šimkus ir Lina Šukytė- Korsakė.

Vasario 22-oji

Penktadienio ryte surengtos spaudos konferencijos metu naujasis „Atlanto” klubo savininkas Vidas Adomaitis pasidalino savo įžvalgomis apie klubo perspektyvas.

***

Mįslingą istoriją, kas ir kodėl ketvirtadienio naktį šeimininkavo suimto klaipėdiečio advokato Mariaus Navicko kontoroje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi kartu su klaipėdiečiu advokatu Osvaldu Martinkumi.

***

„Smiltynės perkėla“ pranešė nutraukusi sutartį su statybų„LitCon“, kuri esą laiku neįvykdė savo įsipareigojimų rekonstruojant Naujosios perkėlos infrastruktūrą, tad bus skelbiamas naujas konkursas ir ieškomas kitas rangovas.

***

„Klaipėdos nafta“ paskelbė, jog šeštadienį kartu su suskystintųjų gamtinių dujų laivo-saugyklos „Independence“ savininke „Hoegh LNG“ pradės vykdyti iš anksto suplanuotus laivo techninės patikros ir priežiūros darbus.

***

Policijos Migracijos skyrius pataria, ką daryti, jei rinkimų dieną bus pasibaigęs asmens dokumentų galiojimas.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ penktadienio vakarą namuose po dviejų pratęsimų rezultatu 93:91 įveikė Šakių „Vytį“ bei nutraukė šakiškių 18 pergalių seriją.

***

Penktadienį posėdžiavusi Klaipėdos peticijų komisija nutarė, kad iš mitingo prieš taršą dalyvių pateiktų 10-ies reikalavimų Savivaldybė turėtų nagrinėti tik galimybes riboti sunkiojo transporto eismą miesto gatvėmis piko valandomis bei parengti medžių sodinimo ir žalių plotų įrengimo labiausiai užterštose miesto dalyse programą.

Vasario 23-oji

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė pagrindinį operos „Prūsai” herojaus – Herkaus Manto –  atlikėją solistą Mindaugą Rojų, ištikimą gimtajai žemaičių tarmei.

***

Eidama 51-uosius metus penktadienį mirė I. Simonaitytės bibliotekos direktorė Laima Pačebutienė, šias pareigas pradėjusi eiti tik nuo šių metų pradžios.

***

Klaipėdos regioninė architektūros taryba siūlo tobulinti K. Donelaičio g. 6 A planuojamo administracinės paskirties pastato ir lauko teniso kortų su pagalbinėmis patalpomis projektą.

***

„Susidaro toks įspūdis, kad paskutiniu metu viešai kviečiamoms pasisakyti asociacijoms tiesiog leidžiama ,,nuleisti garą“, o paskui planuojama padaryti ,,kaip visada“ – be asmeninės atsakomybės, be aiškesnės krypties, ir svarbiausia – be naujų pajėgų”, – apie stringančią švietimo reformą nuomonių rubrikoje  samprotauja Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė.

***

Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ šeštadienį išvykoje Estijoje vykusių rungtynių metu po įtemptos kovos rezultatu 26:25 laimėjo prieš Suomijos ir Baltijos rankinio lygos čempioną Ryhimakio „Cocks“.

***

Nacionalinę atranką Lietuvai atstovauti „Eurovizijos” dainų konkurse Izraelyje laimėjo iš Klaipėdos kilęs ir čia mokslus baigęs Jurijus Veklenko su daina „Run With The Lions”.

Vasario 24-oji

Sekmadienį po pietų „Klasco” teritorijoje ties 4 krantine kilo gaisras, jis buvo užgesintas maždaug per 1,5 val.

Astos Poškienės nuotr.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo „Facebook“ paskyroje pasidalino įrašu, kuriame prašo padėti surasti vyrus, padėjusius sekmadienį Melnragėje išgelbėti į jūrą įkritusias moteris ir vaikus.

***

Sekmadienį Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ išvykoje Estijoje sužaidė paskutines Baltijos rankinio lygos reguliaraus sezono rungtynes. Rezultatu 33:23 (16:10) nugalėta HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“. Pasibaigus reguliariam Baltijos lygos sezonui, paaiškėjo, kad „Dragūnas“ atkrintamosiose susitiks su Vilniaus „Šviesa“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This