20-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 13-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie pirmojo prezidento rinkimų turo rezultatus bei apie tai, jog nors referendumas dėl pilietybės išsaugojimo įvyko, balsavusiųjų „už” nepakako, o referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo išvis neįvyko.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė buvo žadėjusi, kad netoli Tilžės žiedo statybininkų užverta Šilutės plento atkarpa bus atidaryta gegužės 13 dieną, taip neatsitiko.

***

Pirmadienį žurnalistams buvo pristatytas Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure įrengtas sensorinis kambarys ir pademonstruotos jo sveikatinimo galimybės.

***

Pirmadienį buvo išrinkti miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto bei Sveikatos ir socialinių reikalų komitetų pirmininkai ir jų pavaduotojai.

***

„Politikai bei akademinė bendruomenė gali ir turi padrąsinti rinktis pedagogo kelią ir sudaryti sąlygas įgyti reikiamų žinių bei kompetencijų. Tačiau prestižą mokytojui gali sukurti ar palaikyti ne vyriausybinės programos ar šūkiai, o tik pats mokytojas. Jei jis žino, ką turi daryti, kaip tai daryti ir yra eruditas, savo dalyko specialistas”, – nuomonių rubrikoje rašo istorikas Vytautas Jakubauskas.

***

Pranešama, kad Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro šokių studija „Vijurkas“ atšventė 30 metų jubiliejų.

Gegužės 14-oji

Antradienio rytą pačiame miesto centre aptiktas nudurtas 43 metų ukrainietis.

***

„Mes neturime nė vieno sandorio su savivaldybe – viską laimime konkursuose. Esame vienintelis toks autobusų parkas Lietuvoje, visi kiti turi tiesioginius sandorius su savivaldybėmis. Dėl to esame neperkančioji organizacija. Šita kaina pigi”, – Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu  aiškino  Klaipėdos autobusų parko direktorius Vaidas Ramanauskas, kodėl nusprendė savivaldybės prašyti leisti didinti įmonės įstatinį kapitalą, kad būtų galima įsigyti du elektrobusus.

***

Antradienį Klaipėda apylinkės teismas už nepagarbius ir melagingus pasisakymus apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą miesto Tarybos nariui Viačeslavui Titovui skyrė 12 000 eurų baudą.

***

„Mocartas yra operos genijus, o jo opera „Don Žuanas“ yra viena gražiausių operų pasaulio operos istorijoje. Nors viena Mocarto opera privalo būti kiekvieno save gerbiančio teatro repertuare“, –  antradienį spaudos konferencijoje sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, pristatydama gegužės 17 ir 18 d. Žvejų rūmuose įvyksiančią premjerą – Volfgango Amadėjaus Mocarto operą „Don Žuanas“.

***

„Atvira Klaipėda” pristato dar vieną savo istorinį- kultūrinį projektą, kuriame pasakos urbanistinę pokario Klaipėdos istoriją.

Gegužės 15-oji

„Atvira Klaipėda” skelbia pirmąją publikaciją iš ciklo „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“, kurioje pasakoja, kaip buvo statomas šiuo metu jau nugriautas Klaipėdos muzikinio teatro pastatas, anuometiniai Kultūros rūmai.

***

„Po pirmojo prezidento rinkimų turo, įvykusio praėjusįjį savaitgalį, kilo eretiškas klausimas: jeigu Lietuvos valstiečių ir žalių sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pažadėtų pralaimėjęs dar ir rinkimus į Europos parlamentą gegužės 26 d. viešai nusižudyti, ar rinkėjai elgtųsi atitinkamai, kad savo akimis ar per TV pamatytų, kaip vyksta suicido aktas?”-  nuomonių rubrikoje klausia apžvalgininkas Rytas Staselis, analizuojantis pastarųjų dienų valstiečių politinius žaidimus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas trečiadienį dalyvavo ir stebėjo, kaip Kretingos rajono taryba posėdyje šios savivaldybės administracijos direktore paskyrė klaipėdietę Jolantą Girdvainę.

***

Trečiadienį spaudos konferencijoje pristatyta tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ programa bei tarp Klaipėdos dramos teatro ir Birių krovinių terminalo pasirašyta mecenavimo sutartis.

***

Klaipėdos apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti ukrainiečio nužudymu įtariamą tautietį.

***

Trečiadienį Klaipėdoje startavo dvi dienas vyksiantis „Klaipėda LNG Forum 2019“, skirtas suskystintųjų gamtinių dujų industrijos tendencijų apžvalgai ir naujų verslo bendradarbiavimo ryšių mezgimui.

***

Prekybos tinklas „Maxima“ pranešė, kad šiltuoju sezonu visoje Lietuvoje įdarbins 830 naujų darbuotojų. Klaipėdoje ieškoma 59 naujų darbuotojų, Palangoje ir Nidoje – 86.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė, kad buvęs UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas“ direktorius Šarūnas Nenartavičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ trečiadienio vakarą namie žaistų trečiųjų Lietuvos rankinio lygos rungtynių metu trečią kartą iš eilės įveikė Vilniaus „Šviesą” ir laimėjęs seriją sausu rezultatu tapo šalies čempionu. O „Neptūnas” namuose rezultatu ketvirtfinalio serijoje 102:78  nugalėjo Prienų „Skycop“ komandą. 

Gegužės 16-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė miesto savivaldybės administracijos ir Turto banko išsiderėtiems mainams: už rotušę, Santuokų rūmus ir Socialinės paramos skyriaus Vytauto g. patalpas Vyriausybei bus perleista buvusi Stomatologijos poliklinika Pievų take.  Tačiau šio komiteto nariai vos vieno balso persvara nepritarė Klaipėdos autobusų parko prašymui leisti didinti įmonės įstatinį kapitalą, kad būtų galima įsigyti du elektromobilius.

***

Vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog trečiadienį iš trečiojo aukšto iššokusi 14-mečio būklė yra labai sunki. Tuo metu pamestinukas, balandžio pradžioje rastas paliktas prie vaikų darželio tvoros, jau turi namus.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė pranešimą, kuriame atsiprašo dėl priėmimo į mokyklas elektroniniu būdu I etapo pasitaikiusių nesklandumų.

***

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad paskelbė naują konkursą Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti, mat pirmasis, skelbtas vasario mėn., sukėlęs įtarimų dėl skaidrumo.

***

Maltiečių vadovė Klaipėdoje Loreta Jurkuvienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino skaitytojos informaciją, kad į šiukšlių konteinerį buvo išmestas daug esą supelijusių duonos gaminių.  

Gegužės 17-oji

Penktadienį kelios minutės po vidurnakčio Tel Avivo „Expo“ arenoje paskelbus antrojo „Eurovizijos” pusfinalio rezultatus paaiškėjo, jog buvęs klaipėdietis, Lietuvai atstovavęs Jurijus Veklenko į finalą nepateko.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija netinkamai įvertino dabartinio Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio elgesio atitikimą Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui.

***

Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos paskelbė pasibaigusios tarptautinės minų paieškos ir nukenksminimo operacijos Baltijos jūroje „Open Spirit 2019“ rezultatas.

***

Visuomeninis rinkimų komitetas „Už pokyčius Klaipėdoje” informavo, jog sulaukė audito kompanijos „Nexia JK” ataskaitos, kurioje konstatuota, kad rinkimų  metu minėtas komitetas jokių pažeidimų nepadarė.

***

Penktadienį Smiltynėje laikinu informaciniu, tarpukario Lietuvos skydinio herbo formos ženklu pažymėtas 1934 metais čia pasodintas prezidento Antano Smetonos ąžuolas.

***

„Ar Klaipėdai reikalingas autobusas, vienu pakrovimu galintis pavingiuojant nuvažiuoti tik daugmaž vieną reisą iki kito miesto galo ir atgal? Šiuolaikiniai elektriniai paspirtukai nuvažiuoja vienu pakrovimu panašų atstumą. Tiesa, jie vėliau kraunasi mažiausiai porą valandų”, – nuomonių rubrikoje apie Klaipėdos autobuso parko siekį įsigyti du elektroautobusus rašo Renaldas Kulikauskas.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo šių metų rugsėjo bus atsisakoma pažymų, kuriomis pateisinamas vaikų neatvykimas į ugdymo įstaigą, o vaiko sveikatos pažymėjimai nuo kitų metų bus išrašomi tik elektroniniu būdu.

***

Šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė vaikų poilsiui skyrusi 100 tūkst. eurų ir ragina tėvelius į stovyklas registruoti vaikus.

***

Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriuje sukurtoje specialioje bazėje užaugintas krevetes penktadienį išbandė ir burlaivyje „Meridianas” įsikūrusio restorano virtuvė.

***

Penktadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas” nesugebėjo padėti taško LKL ketvirtfinalyje – klaipėdiečiai išvykoje nusileido Prienų „Skycop” rezultatu 94:85 ir iki dviejų pergalių žaidžiamoje serijoje rezultatas tapo lygus 1:1. Nepasisekė  ir Klaipėdos „Atlantui”, kuris išvykoje pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui”0:3.

Gegužės 18-oji

„Atvira Klaipėda”, tęsdama pasakojimą apie iškilias Mažosios Lietuvos asmenybes, pristato šio krašto istorinio-etnografinio paveldo tyrinėtoją ir dailininką  Eduardą Gizevijų, savarankiškai išmokusį lietuvių kalbą.

***

Šeštadienį Klaipėdoje vyko Lietuvos VW Vabalų klubo automobilių paradas bei vasaros pradžią paskelbė bures išskleidęs „Meridianas”. 

***

Kavinėje „Ateik Ateik“ vykusioje Pasaulinės lyderystės konferencijoje Lietuvai atstovavęs Klaipėdos miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus pasidalino savo įžvalgomis apie vadovavimo patirtį.

***

Šeštadienio vakare minios žmonių stebėjo 10-ąjį Klaipėdos laivų paradą, kuriame dalyvavo apie 70 laivų.

Gegužės 19-oji

Sekmadienį 12-tą kartą Klaipėdoje organizuotas ne tik Vilties bėgimas, bet ir improvizuotas Baltijos kelias, sulaukęs nemažai dalyvių.

***

Sekmadienį vakare lemiamų „Švyturio” arenoje vykusių LKL ketvirtfinalio rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas” rezultatu 77:71 įveikė Prienų „Skycop” ir pateko į pusfinalį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This