28-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 8-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog vietoj apleisto tualeto, esančio šalia Lietuvininkų aikštės, planuojama statyti naują komercinės paskirties pastatą.

***

AB „Klaipėdos nafta” pranešė, kad dėl palankios situacijos tarptautinėse dujų rinkose paskutiniais mėnesiais jos valdomas suskystintųjų gamtinių dujų terminalas veikia efektyviausiai nuo jo veiklos pradžios.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja nepabaigiamus teisminius procesus, susijusius su žymiąja Girulių Skautų gatve.

***

Pirmadienį Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos darbuotojams pristatė naująją bibliotekos direktorę dr. Laurą Juchnevič.

***

Pirmadienį Vyriausybėje vykusiame pasitarime, kuriame dalyvavo ir Neringos savivaldybės atstovai, nuspręsta Neringos gyventojų kėlimosi per Kuršių marias pirmumo teisę numatyti įstatymu.

***

Apie tarptautinę ekspediciją po Baltijos jūrą su regos negalią turinčiais žmonėmis rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gretė.

Liepos 9-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos apygardos teismas ėmėsi iš naujo nagrinėti jam Lietuvos Aukščiausiojo Teismo grąžintą bylą, kurioje Vokietijos draudikai siekia iš AB „Lietuvos geležinkelių”prisiteisti dalį 785 000 JAV dolerių nuostolių, esą patirtų dar prieš 2015 m. pavasarį „Lietuvos jūrų laivininkystei” iškeliant bankroto bylą. Tuo metu Klaipėdos apylinkės teisme, neatvykus vieno iš kaltinamųjų gynėjui, tėvo ir sūnaus Vyšniauskų bei Antano Jakimavičiaus dopingo bylos narinėjimas atidėtas iki vasaros pabaigos.

***

„Triūbijant apie tą reformą, kurios viščiukus skaičiuojame, buvo galima pajusti, kad pagrindinis jos iniciatorių taikinys buvo privatūs pensijų fondai. Kitaip tariant, be didinamojo stiklo buvo galima pajusti, kad pagrindinis tikslas buvo tas, kad pinigus kaupiantys privačiuose fonduose žmonės priimtų sprendimą savo sukauptas lėšas gražinti į „Sodrą”. 41 tūkst. lietuvių taip ir pasielgė. Tačiau 204 tūkst., kaip minėjau, reformuotojus ir valstybę pasiuntė po velnių. Galime ginčytis, ar reforma pasiekė savo tikslus”, –  nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Policija pranešė apie bandymą pagrobti jauną moterį.

***

Antradienį Klaipėdos Draugystės geležinkelio stotyje krovinių vežimo bendrovė „LG CARGO“  kartu su partneriais oficialiai atidarė naują reguliarų konteinerių vežimo maršrutą iš Klaipėdos į Kijevą.

***

Antradienį išrinkti naujieji du Klaipėdos kultūros magistrai – jais tapo violončelininkas, Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė-Reklaitienė.

***

Paaiškėjus, jog antrąja Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja turėjusi tapti Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Rasa Bekėžienė dėl asmeninių priežasčių atsisakė posto, miesto meras „Atvirai Klaipėdai” teigė esą kandidatų užimti šias pareigas netrūksta.

***

Prieš beveik 4 metus Klaipėdoje įsteigta ir šiuo metu visuose trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose veikianti akademija „Baltic Talents” pranešė keičianti pavadinimą į BIT – Baltic Institute of Technology (Baltijos technologijų institutas).

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytoja akušerė-ginekologė, šios ligoninės vyr. gydytojo žmona Jolanta Sąlygienė laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų. Taip pat pranešama, kad VTEK ėmė tirti Klaipėdos miesto tarybos narės Elidos Mantulovos elgesį.

***

Klaipėdietė Seimo narė, į Klaipėdos mero postą per šiuos savivaldos rinkimus vėl nesėkmingai kandidatavusi konservatorė Agnė Bilotaitė savo socialinio tinklo paskyroje antradienį pranešė susilaukusi antrojo vaiko.

***

Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Petrošius suskaičiavo, kiek kainuoja kelionės Klaipėdos viešuoju transportu įvairioms gyventojų grupėms.

Liepos 10-oji

Apie dar vieną Klaipėdoje planuojamą statyti komercinės paskirties pastatą rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Iveta.

***

„Kad neatrodytų, jog be kelių švenčių miestelyje nieko nevyksta, valdžia nusprendė atnaujinti išorinį pajūrio miesto rūbą. Tai vienoj, tai kitoj vietoj ėmė girdėtis kirvių pokšėjimai, pjūklų džeržgimai – pasamdyti medkirčiai ėmė retinti senus medžius ir jų vietoje sodinti iš užu jūrų marių atgabentus brangius nematytus neregėtus augalus, turinčius miestelį padaryti modernesnį”, – nuomonių rubrikoje „Liūdną pasaką” seka„Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjęs prašymus ir dėl UAB „Žemkasa“ restruktūrizacijos, ir dėl bankroto, nusprendė, kad įmonė yra nemoki ir jai bus keliama bankroto byla.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog trečiadienį paskutiniajame šios Vyriausybės posėdyje pritarta klaipėdiečiams itin aktualiam kelių aplinkosauginių įstatymų pakeitimų projektui, kuriam dar turės pritarti ir Seimas.

***

Apie aštrias diskusijas, kilusias Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje dėl verslui planuojamų perduoti keturių gatvių valymo mašinų, rašo„Atviros Klaipėdos” praktikantė Gretė. Ji taip pat informuoja apie tame pat posėdyje komiteto narių išsakytą pritarimą Savivaldybės administracijos norams imti ilgalaikę 2,9 mln. Eur paskolą investiciniams projektams finansuoti bei siūlomų atliekų tvarkymo taisyklių palaiminimą.

***

„Dažniausiai būna, kad niekam nepritariam, norim stabdyti, o čia vienetinis atvejis, kai norime pasidžiaugti. Tokiomis imitacijomis galėtume nors ir visą miestą užstatyti”, – sakė klaipėdietis Aivaras Kurskis, kartu su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu dalyvavęs viešame vadinamojo „Salamander” pastato projektinių pasiūlymų pristatyme.

Liepos 11-oji

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog antrąja Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja numatyta skirti  „Gintaro” sporto centro direktorę Astą Dirgėlienę, kuri šio sprendimo kol kas nekomentavo.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ skelbia, jog jo komandos vyriausiojo trenerio Tomo Rinkevičiaus asistentu tapo Lietuvoje kelerius metus dirbęs latvis Sandis Buškevics.

***

„Klaipėdos nafta” skelbia apie augančias krovos apimtis ir didėjantį paslaugų spektrą.

***

Specialiųjų tyrimų tarnyba kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ši ištirtų galimą interesų konfliktą Sveikatos apsaugos ministerijai vykdant Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo konkursą.

***

Ketvirtadienį įteikta jau šeštoji „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija, kuri atiteko Klaipėdos universiteto dėstytojui, mokslininkui Žydrūnui Lukošiui.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, kaip už įstatymą, įteisinantį kapelionų teikiamų paslaugų apmokėjimą iš šalies biudžeto lėšų, balsavo klaipėdiečiai parlamentarai.

***

Skirtingai nei kolegos iš Finansų ir ekonomikos komiteto, kultūra, švietimu ir sportu besirūpinantys politikai siūlymą panaikinti dabar galiojančius viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ teikiamų Kultūros fabriko (KUFA) paslaugų įkainius ir leisti juos nusistatyti pačiai įstaigai svarstė gana audringai.

Liepos 12-oji

Penktadienį prisiekė iš Klaipėdos kilęs šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

***

Buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” patvirtino teiksiąs apeliacinį skundą dėl beveik prieš mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtos nutarties, atmetusios jo ieškinį dėl galimai neteisėto susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimo atleisti jį iš pareigų.

***

Uosto direkcija pranešė, kad San Diege (JAV) jai įteiktas apdovanojimas už pasiekimus diegiant GIS metodus skaitmeninėse uosto sistemose. Tuo metu „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad valdybos sprendimu laikinu bendrovės generaliniu direktoriumi nuo liepos 27 d. išrinktas Darius Šilenskis, įmonės Naftos verslo direktorius. Tądien ji informavo ir apie tai, kad papildomai įvertino jos akcininko – koncerno „Achemos grupė“ – pretenziją dėl su suskystintųjų gamtinių dujų veiklos reorganizacija susijusios pretenzijos ir atmetė ją kaip neturinčią teisinio pagrindo.

***

Nors Individualių namų savininkų bendrijos „Smeltė“ nariai teigia nesulaukiantys pokyčių uosto įmonių teršiamoje jų gyvenamojoje teritorijoje, atsakingų institucijų atstovai su tuo nesutinka.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė pasirašiusi sutartį su UAB „Uostamiesčio projektas“ dėl Klaipėdos pilies didžiojo bokšto atkūrimo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Iveta rašo apie Klaipėdos universitete prasidėjusią Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademiją, pristatydama tris kursų klausytojus.

***

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas pranešė, kad jo Pilies dirbtuvėse įsikūrusioje „Pono bebro” studijoje pagamintos balansinės lentos jau testuojamos tiek pačių rezidentų, tiek vandenlenčių parke „Wakepark Palanga.

Liepos 13-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia pasakojimą apie pramonines Dangės pakrantes, parengtą įgyvendinant iš dalies Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis  finansuojamą kultūros ar meno srities projektą „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie gausius šeštadienio renginius – Aludarių dieną, Amatų miestelį bei dalinasi įspūdžiais iš tarptautinio festivalio „Lauksnos”.

***

Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai pirmąsias draugiškas kontrolines rungtynes Lenkijoje Balstogės „Jagiellonia“ ekipai pralaimėjo sausu rezultatu 0:3.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This