16-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 12-oji

Balandžio 12-ąją sukanka dešimt metų, kai Klaipėdos meru buvo išrinktas Vytautas Grubliauskas. Ta proga „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė pasidomėjo, kaip miesto mero dešimtmečio veiklą vertina jo esami ir buvę bendražygiai, kritikai, politologai bei pats V. Grubliauskas. Ji taip pat aiškinosi, kodėl Klaipėdos senjorai, norėdami pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos, vis dar turi stovėti gyvose eilėse.

***

Sekmadienį susirgimų COVID-19 liga skaičius augo ir šalyje, ir Klaipėdoje.

***

Klaipėdos LEZ veikiančios bendrovės „NEO GROUP“ mokslininkai skelbia sukūrę antrinės žaliavos panaudojimo PET granulių gamyboje technologiją. Tuo metu Aplinkos ministerija praneša, kad iš naujo atgimęs pirmasis aukštybinis sovietmečiu Klaipėdoje pastatytas daugiabutis Taikos pr. 3 tapo Metų renovacijos projekto rinkimų favoritu.

***

„Atvira Klaipėda” primena, kas ir kokiomis aplinkybėmis prieš 30 metų, pirmą kartą po Nepriklausomybės atkūrimo, tapo Klaipėdos miesto garbės piliečiu.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog sekmadienio vakare surengtame nuotoliniame Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus susirinkime įsteigtas naujas skyrius ir išrinktas naujas skyriaus pirmininkas.

***

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime dėl plūduriuojančių objektų Dangės upėje statybų nuspręsta iniciatyvą upėje įrengti konferencijų salę parodžiusius verslininkus pasikviesti išsamesnei diskusijai. Tuo metu Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams buvo pristatytas Strateginis plėtros iki 2030 metų planas.

***

„Pamenu, jog tai buvo K. Millöckerio operetė „Studentas elgeta“, J. Strauso operetė „Čigonų baronas“ ir V. Gokielio opera vaikams „Raudonkepuraitė“. Nebuvau tokio darbo bandžiusi, neturėjau patirties, kaip tvarkytis su tiek daug rūbų, batų ir galvos apdangalų, bet išmokau ir radau šio darbo privalumus, – sako Klaipėdos muzikinio teatro atstovės pakalbinta vyriausioji kostiumininkė Paulina Arlauskienė.

***

Klaipėdoje vykusiame Lietuvos veteranų lengvosios atletikos čempionate uostamiesčio klubo „Ąžuolas” nariai iškovojo 7 aukso, 5 sidabro ir 5 bronzos medalius.

Balandžio 13-oji

Naujos valdančios daugumos tik su vienu patarėju paliktas dirbti Kretingos rajono meras Antanas Kalnius iš savo asmeninių lėšų pradėjo teisminį procesą, kuriuo siekia išsiaiškinti, kokios yra realios tiesiogiai gyventojų renkamo savivaldybės vadovo galios, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Antradienį Klaipėdoje pradėjus vyresnių nei 65 metų senjorų skiepijimą nuo COVID-19 be išankstinės registracijos, paaiškėjo, jog jiems vakcinos tenka laukti, stovint eilėse po valandą ir ilgiau. Tuo metu popiet Klaipėdos miesto poliklinikoje vykdant senjorų vakcinaciją vieną iš jų ištiko mirtis.

***

„Atviros Klaipėdos“ žurnalistė pasidomėjo, ar uostamiesčio ligoninėse šiuo metu padaugėjo nuo COVID-19 gydomų pacientų.

***

Mažajame kaimelyje planuojame loftų kvartale jau beveik visi butai išgraibstyti, nors statybos dar net neprasidėjo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Yra taip, kaip yra. Aplink sudėti suoliukai. Senjorų atėjo tiek, kiek atėjo ir tikrai visi bus priimti. Ir Vilniuje, ir Kaune, kur yra registracijos sistemos, vis tiek yra eilės. Tiesiog yra didžiuliai žmonių srautai, o mūsų vakcinacijos centrų patalpos yra per mažos ir visų atėjusiųjų sutalpinti į vidų negali. Tad, deja, tenka palaukti eilėje lauke“, – taip į antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje išsakytus priekaištus dėl didelių eilių prie skiepų reagavo savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino buvusį Klaipėdos liaudies operos teatro vadovą Kazį Kšaną.

***

Antradienį vyko dar vienas pasitarimas, kuriame šį kartą dalyvavo ir Susisiekimo ministerijos atstovai, dėl transporto srautų valdymo Baltijos prospekte.

Balandžio 14-oji

Klaipėdos miesto tarybos narei Elai Andrejevai 61 pakelis namuose laikytų užsienietiškų cigarečių be lietuviškų banderolių teismo sprendimu atsieis 400 eurų, informuoja „Atvira Klaipėda”. Tuo metu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį patvirtino dar 2019-ųjų birželį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimtą sprendimą, kuriuo buvęs Uosto direkcijos vadovo Arvydos Vaitkaus pripažintas pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

***

Šalyje per parą pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 15 437 gyventojai. Antrą kartą vakcinuota 2 714 žmonių. Uostamiestyje, anot statistikų, pirmąja doze antradienį paskiepytas 841 klaipėdietis, antrąja – 151, tačiau Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad antradienį vien specialaus kvietimo metu dviejuose vakcinacijos centruose buvo paskiepyti 1054 senjorai.

***

Trečiadienį skiepijimo nuo COVID-19 aktualijas su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais aptaręs uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis neigė viešumoje pasirodančius teiginius esą uostamiestis yra tarp skiepijimo autsaiderių – neva čia paskiepijama daug Klaipėdos rajone gyvenančių žmonių, kurie ir blogina statistiką. Tuo metu surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas realiausiomis vietomis, kurios uostamiestyje gali tapti masinės vakcinacijos centru, įvardijo arba „Švyturio“ areną, arba LCC tarptautinio universiteto salę.  

***

Kodėl į ne vietoje paliktą transporto priemonę, keliančią avarinę situaciją, policija sureagavo tik antrą parą, domėjosi „Atvira Klaipėda”. Portalo žurnalistė taip informuoja apie Vyriausybės planus šalyje įvesti vadinamąjį galimybių pasą.

***

Trečiadienį Finansų ir ekonomikos komitetui buvo pristatytas automobilių parkavimo mieste tvarkos ir rinkliavos dydžių patobulintas variantas, tačiau jo nariai tik susipažino su pateikta informacija, nes komiteto pirmininkas primygtinai reikalavo, jog turi būti išgirsta ir senamiesčio verslininkų nuomonė. Bet komiteto nariai pritarė parengtai tvarkai dėl daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo, kai prie to prisideda patys gyventojai.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša skelbianti konkursą žaliojo uosto koncepcijai parengti.

***

Trečiadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate Klaipėdoje „Neptūnas” rezultatu 89: 91 pralaimėjo Utenos „Juventus“ krepšininkams. Tuo metu Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos pirmojoje ketvirtfinalio kovoje rezultatu 44:28 nugalėjo Šiaulių „Dubysą“.

Balandžio 15-oji

13 nepilnamečių tvirkinimu įtariamas buvęs šou verslo ir Klaipėdos „Neptūno” klubo atstovas Viktoras Usovas sulaukė nepalankaus sprendimo ir civilinėje byloje, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Trečiadienį šalyje nustatyti nauji 1168 užsikrėtimų COVID-19 atvejai. Praėjusią parą SARS-CoV-2 liga susirgo 19 klaipėdiečių, nemirė nė vienas.

***

Vakarų Baltijos laivų statykla pranešė pradedanti statyti jau trečiąjį pakrančių apsaugai skirtas laivą, kurį užsakė Vokietijos kompanija.

***

Klaipėdos policija skelbia baigusi dar vieną narkotikų platinimo ir kontrabandos bylą, kurioje kaltinamai pareikšti dviem asmenims. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį dar vienoje prokuratūros inicijuotoje baudžiamojoje byloje bendrovės „Naftos grupė“ vadovams ir darbuotojai, kurie nuteisti lygtinai.

***

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto dauguma narių ketvirtadienį pritarė, kad būtų pakeista rinkliavos už automobilių stovėjimo Klaipėdos mieste tvarka.

***

Vyriausybė ketvirtadienį karantiną pratęsė iki birželio bei paskelbė apie kai kuriuos jo atlaisvinimus.

***

Valstybinė darbo inspekcija pradėjo tyrimą dėl galimo nelegalaus darbo aplinkos ministro, klaipėdiečio Simono Gentvilo kartu su draugų šeima statomame name Melnragėje, kai sugriuvę laiptai sužalojo du statybininkus.

Balandžio 16-oji

Verslininkui Rimantui Cibauskui nepavyko pasiekti, kad visi Klaipėdos apygardos teismai būtų nušalinti nuo bylos, kurioje sprendžiama dėl jo Dailidžių gatvėje nelegaliai pasistatytos tvoros nugriovimo, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Skelbiami praėjusios paros COVID-19 rodikliai šalyje ir Klaipėdoje.

***

Penktadienį į gyventojų piketą dėl dviejų ąžuolų šalia geležinkelio Giruliuose išsaugojimo atvykę geležinkelininkai teigė padarysią viską, kad medžiai dėl sienutės statymo darbų nenukentėtų.

***

Klaipėdos universiteto atstovė pakalbino šios aukštosios mokyklos Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Ekonomikos katedros docentę Rasą Viederytę, išklausiusią „Blue Growth Leaders Academy“ (BGA) paskaitų ciklą, o Paulius Matulevičius pristato pokalbį su geriausiu 2020 metų Lietuvos karatė kiokušin atstovu klaipėdiečiu Eventus Gužausku.

***

Penktadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime nuspręsta skelbti konkursą ir ieškoti rangovų, kurie pradėtų tvarkyti chromu užterštas teritorijas šiaurinėje miesto dalyje.

***

„Kalbu ne apie tai, kad pastatas negali būti stačiakampio formos, o apie tai, kad nenorėjome, jog jis būtų paprasta dėžė, nes tai nepriimtina nei architektūriniu požiūriu, nebūtų naudinga ir miestui“, – planus vietoj buvusių Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmų J. Janono g. įkurti naują prekybos centrą „Atvirai Klaipėdai” komentavo pastato projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „A 405“ vadovas Gintaras Čičiurka.

***

Prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir neteisėto elektroninių duomenų panaudojimo.

Balandžio 17-oji

Gabrielė Ruočkutė pakalbino LCC universiteto dėstytoją Nadią Kovaliovą, kuri dar yra ir knygų vaikams autorė bei jų iliustratorė.

***

Praėjusios paros COVID-19 statistika – čia.

***

Šeštadienio rytą Klaipėdos uosto Malkų įlankoje, vykdant pjuvenų krovos darbus, įvyko techninė avarija ir nedidelis kiekis naftos produktų bei pjuvenų pateko į Kuršių marias, bet tarša iki pietų buvo likviduota.

***

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį Šiauliuose ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių įsirašė antrąjį laimėjimą ir, šiauliečius nugalėję rezultatu 43:32, žengė į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį. Tuo metu Lietuvos futbolo I lygoje rungtyniaujančius Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkus Plungėje aikštės šeimininkai sutriuškino rezultatu 5:1.

Balandžio 18-oji

Buvęs ilgametis Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis, tęsdamas bibliotekos istoriją, šį kartą išsamiai pristato jos Muzikos skyrių.

***

Čia rasite praėjusios paros COVID-19 rodiklius, kuriuos pateikia Statistikos departamentas.

***

Ketvirtadalį visų miestiečių sutraukęs mitingas, nuversti paminklai, didelis gaisras Girulių miške, toli už Lietuvos ribų skambėjusi žmogžudystė, išaiškinta kelis metus besitęsusi stambi valdininko vagystė – šie ir kiti praeities įvykiai minimi „Atviros Klaipėdos” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”. 

***

Sekmadienį klaipėdiečiai veržėsi prie jūros.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienį savo aikštėje patyrė jau ketvirtą pralaimėjimą prieš Kauno „Žalgirį“. Lietuvos krepšinio lygoje lyderiais esantys kauniečiai prie autsaiderių priskiriamus klaipėdiečius įveikė rezultatu sezone 88:72 (17:16, 21:15, 26:20, 24:21).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Dviženklį deficitą nubraukęs „Neptūnas-Amberton“ išsikapstė pirmame bronziniame mače

Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ ketvirtadienio vakarą namų tvirtovėje rezultatu 66:64 (14:17, 11:17, 18:16, 23:14) dramatiškai įveikė „Šiaulių-Vilmers“ ekipą. Antrajame kėlinyje šiaulietės surengė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

KU AULA MAGNA AUDITORIJŲ KOMPLEKSAS (PC „STUDLENDAS“, HERKAUS MANTO G. 90-2) 10.30 val.  Mokslinė-praktinė konferencija „100 metų Lietuvos olimpiniam sąjūdžiui”. Lietuvos ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This