39-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 24-oji

Klaipėdos savivaldybės konkursą parengti šv. Jono bažnyčios atstatymo projektinius pasiūlymus laimėjusios UAB „Senamiesčio projektai“ architektas Aurimas Širvys „Atvirai Klaipėdai“ papasakojo apie būsimos bažnyčios viziją, o kiti kalbinti pašnekovai džiaugėsi  „Senamiesčio projektų” profesionaliai atliktu darbu.

***

4115 pietinės miesto dalies surinktų gyventojų parašų po pareiškimais dėl smarvės šią savaitę turėtų pasiekti miesto savivaldybę ir prokuratūrą – „Atvirai Klaipėdai” sakė iniciatyvos organizatorė Ligita Girskienė.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad šių metų vasarą atlikus gyventojų apklausą, jų nuomonė apie Klaipėdą, kaip gyvenamąją vietą, bei savivaldybės teikiamas paslaugas pagerėjo palyginti su prieš 6 metus atlikta analogiška apklausa.

***

Pirmadienio rytą į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną, įsikūrusį Klaipėdoje, nuolatinei pradinei privalomajai karo tarnybai atvyko beveik 500 savanorių šauktinių.

***

Dėl šeštadienį regatos metu įvykusios nelaimės, kurios metu viena mergina mirė ir be žinios dingo du įgulos nariai, pradėti keturi tyrimai: du policijoje ir po vieną Lietuvos transporto saugos administracijoje bei Lietuvos buriuotojų sąjungoje.

***

Klaipėdos universiteto mokslininkų, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko, Jūrininkų sveikatos priežiūros centras ir UAB „Kamineros grupė“ atliktas unikalus biomedicininis geoterminio vandens tyrimas, kuriame dalyvavo apie 200 uostamiesčio gyventojų, atveria neribotas galimybes panaudoti pajūrio geoterminio vandens išteklius medicinoje.

***

Į Kristijono Donelaičio aikštės rekonstrukcijos projekto viešą sprendinių pristatymą susirinkę klaipėdiečiai reiškė nuogąstavimus dėl sprendimo aikštėje pašalinti senus medžius bei pasodinti naujus.

Rugsėjo 25-oji

Naujasis turgus ieško prekeivių antrojo rekonstrukcijos etapo metu įrengtoms naujoms darbo vietoms, tačiau į skelbtą atvirų durų dieną atėjo vos 4 suinteresuoti asmenys ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad antradienį, 9.20 val., buvo nutraukta dingusio krovininio laivo „SWE Carrier“ įgulos nario paieškos ir gelbėjimo operacija. Jūrininkas dingo, laivui  išplaukus iš Liepojos.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija pranešė aktyvinanti savo veiklą ir tam įkūrusi tris specialius komitetus, kurie domėsis miesto taršos problemomis, inžinerinių mokslų populiarinimo, Klaipėdos proveržio strategijoje numatytomis priemonėms ir kitais klausimais.

***

Klaipėdos LEZ  priminė šiuo metu statanti naujo tipo gamybinį pastatą Lietuvoje „Flex Start“, kuriame galima nuomotis pagal veiklą individualiai pritaikytas administracines ir gamybines patalpas. Jose gamyba gali prasidėti jau po 3 mėnesių, o pats pastatas gali būti nesunkiai plečiamas, patalpos pritaikomos kitiems nuomininkams vos per kelias savaites.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas antradienį nusprendė kreiptis į specialią komisiją ir Savivaldybės administracijos direktorių, kad būtų įvertinta galimybė mieste skelbti ekstremalią padėtį dėl pastaruoju metu žmones kankinančios smarvės, taršos ir triukšmo.

***

Šeimos ir vaiko gerovės centro profesinė sąjunga „Solidarumas” paskelbė, jog dalis socialinių darbuotojų protesto vardan nedalyvaus Klaipėdos savivaldybės organizuojamoje Socialinių darbuotojų šventėje.

***

Klaipėdos „Atlantas“ antradienio vakarą namie nesugebėjo įveikti ir Lietuvos futbolo A lygos autsaiderių – „Palangos“. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1, išlyginamąjį įvartį palangiškiams įmušus per paskutiniąją pridėto rungtynių laiko minutę.

***

Turto bankas paskelbė vėl bandysiantis parduoti Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono“ akcijas.  Šį kartą pradinė 100 proc. akcijų paketo kaina bus 380,7 tūkst. eurų.

Rugsėjo 26-oji

Nors skelbta apie viešą Vingio prekybos centro techninio projekto pristatymą, jo rengėjai į priekį pasistūmėjo labai nežymiai ir toliau narpliojo nereikšmingas projekto detales.

***

Klaipėdos socialiniams darbuotojams pareiškus nedalyvausiant Savivaldybės organizuojamoje Socialinių darbuotojų šventėje, miesto valdžia išplatino pranešimą, kuriame meras Vytautas Grubliauskas informuoja pavedęs Savivaldybės administracijai nedelsiant atlikti skaičiavimus dėl lėšų poreikio šiems metams, kad biudžetinių įstaigų darbuotojams atlyginimai būtų padidinti dar 15 procentų.

***

Naujojo turgaus direktorius paskelbė, kad atsinaujinusio turgaus atidarymo bei Derliaus šventė vyks spalio 12 d.

***

Klaipėdietė Seimo narė Agnė Bilotaitė irgi pareiškė kandidatuosianti į Klaipėdos merus 2019 metų savivaldybių rinkimuose.

***

„Smiltynės perkėla“ pranešė, kad dėl stiprėjančio vėjo, kylančio vandens lygio ir bangų trečiadienį nutraukiami keltų reisai iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal. Apie audrą įspėjo ir sinoptikė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Trečiadienį laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis Artūras Razbadauskas pokalbiui pakvietė miesto savivaldybės administracijos ir jos kontroliuojamų įmonių vadovus, su kuriais diskutuota apie Klaipėdos universiteto ir įmonių bendradarbiavimą bei ateities vizijas.

***

Naujojo Lietuvos rankinio lygos sezono pirmose rungtynėse namuose Klaipėdos „Dragūnas“ trečiadienio vakarą rezultatu 39:23 nugalėjo Panevėžio „Grifo“ komandą.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ išvykoje 88:69 (22:17, 24:16, 22:21, 20:15) trečiadienio vakarą patiesė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ bei iškovojo antrąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

***

Trečiadienį Klaipėdoje lankėsi speciali Aplinkos ministerijoje sudaryta specialistų darbo grupė, turinti pateikti savo išvadas bei pasiūlymus Vyriausybei.

Rugsėjo 27-oji

Klaipėdietis Andrius su „Atvira Klaipėda” pasidalino vaizdais, kuriuos jis užfiksavo naktį pajūry siaučiant audrai. Tuo metu Klaipėdos jūrų uostas priešpiet paskelbė atnaujinantis darbą.


***

Prieš miesto tarybos posėdį Rusų aljanso pirmininkė Tamara Lochankina padarė pareiškimą, kuriame, be kita ko, teigiama: „Ta aplinkybė, kad per penkių metų laikotarpį politinė partija Rusų aljansas niekada nebuvo įtraukta į VSD ataskaitas, kaip partija, kelianti grėsmę Lietuvos saugumui, suteikia mums teisę teigti, kad prieš politinę partiją Rusų aljansas tikslingai vykdoma šmeižto kampanija, nukreipta norint diskredituoti partiją”.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje ilgai diskutuota dėl 5,6 mln. eurų skyrimo Europos jaunimo sostinės (EJS) vardui 2021 metais gauti bei nemažai klausimų pateikta savivaldybės administracijos direktoriui, prašant atsakyti, kas padaryta, mažinant smarvę ir taršą mieste. Be to, vienbalsiai pritarta siūlymui ant Klaipėdos universiteto rektorato pastato pakabinti lentą, skirtą antrojo rektoriaus Stasiui Vaitekūno atminimo įamžinimui.

***

„Pareiškimą parašiau rugsėjo 14-ąją, bet dar prieš skyriaus susirinkimą. Tikrai nėra taip, kad pasitraukiu, nes ką nors palaikau ar esu prieš ką nors“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus, patvirtinęs, kad paliko Liberalų sąjūdžio partiją.

***

Ketvirtadienį Palangos miesto savivaldybės taryba vienbalsiai priėmė sprendimą įsteigti savivaldybės įmonę „Šventosios jūrų uosto direkcija“ ir įpareigojo per du mėnesius savivaldybės administracijos direktorę patvirtinti steigiamos įmonės įstatus.

***

Rugsėjo 27-ąją minimos Tarptautinės turizmo dienos proga surengtos spaudos konferencijos metu VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro atstovai informavo apie planuojamas naujoves.

***

Miesto taryba ketvirtadienį pritarė sprendimui pradėti procedūrą dėl koncesininko, kuris imtųsi statyti ir 23 metus eksploatuoti didžiulį sporto kompleksą, vadinamą sporto aikštelių baze.

***

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimams, ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba turėjo pritarti neįtikėtinam faktui, kad Klaipėdoje iš viso yra tik 13 apleistų pastatų.

***

Ketvirtadienio vakarą uostamiesčio seniūnaičių organizuotame susitikime su miestiečiais  bendrovės „ICS projectus group“ generalinis direktorius Algirdas Alijošius pristatė naująjį Dangės skvero ir krantinių sutvarkymo projektą, kuris esą miestui sutaupė 600 000 eurų ir kuris rengtas pagal skandinavų pavyzdį.

***

Ketvirtadienį apie 18.30 val. jūroje ties Giruliais, apie 20-30 metrų nuo kranto buvo rastas vyro lavonas be išorinių smurto požymių. Policija pranešė, jog tai, ko gero, incidentą Stepono Kudzevičiaus regatos metu ties Melnrage rugsėjo 22-ąją patyrusios jachtos „Defiance“ nario, 36 metų Dmitrijaus Zelenino kūnas.

Rugsėjo 28-oji

Penktadienį Klaipėdos uosto direkcijoje Palangos savivaldybei oficialiai perduotas Šventosios uostas.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos penktadienį pakvietė miestiečius kartu paminėti Policijos – Angelų sargų dieną, kuri oficialiai minima spalio 2 d.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė baleto trupės vadovą, choreografą Donatą Bakėjų.

***

Ekouosto iniciatyvine grupe pasivadinę entuziastai siūlo išorinį uostą statyti ne ties I, o ties II Melnrage.

***

„Dėl susidariusios situacijos jau pusę metų linksniuojamos įmonės pavargo nuo kaltinimų ir laukia atsakymų, kas gi iš tiesų atsitiko. Verslas jaučiasi kaltas be kaltės ir neturi galimybės apsiginti. Kol nebus įvardintos tikrosios priežastys, kentės gyventojai, bus menkinama įmonių reputacija. Todėl kviečiame atsakingas institucijas kuo skubiau atsakyti į visus klausimus ir numatyti priemones situacijos suvaldymui”, – laiške, adresuotame Vyriausybei bei Klaipėdos miesto ir  rajono merams teigia Klaipėdos pramonininkų asociacija.

***

Penktadienį Klaipėdos universitete prisistatė visi 6 pretendentai užimti KU rektoriaus postą. Pretendentų programas išklausė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Liepojoje vykusiame Baltijos jūrų uostų krepšinio čempionate Klaipėdos valstybinio jūrų uosto komanda įveikė Rygos uosto krepšininkus ir iškovojo aukso medalius.

***

Klaipėdoje lankęsis kandidatas į prezidentus Vygaudas Ušackas pristatė „Laiminčios Lietuvos viziją“.

Rugsėjo 29-oji

Tęsiant Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „Klaipėdos sukilimo operacijai – 95“ „Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašinyje apie pasirengimą Klaipėdos sukilimui pateikia ir nuotraukų, kuriose matyti, kaip per 95 metus pasikeitė istorinės uostamiesčio vietos.

***

Šeštadienį Melnragėje vyko tradicinė Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro organizuojama šventė „Šeimos pramogų uostas“.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ pirmose Baltijos rankinio lygos sezono rungtynėse namuose rezultatu 30:18  įveikė HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ komandą iš Estijos.

***

Šeštadienį ties uosto vartais rastas prieš savaitę per regatą nuskendusios jachtos „Defianse” kapitono Olego Zelenino kūnas.

Rugsėjo 30-oji

Sekmadienį namuose Klaipėdos „Neptūnas“„Betsafe–LKL“ turo rungtynėse su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda patyrė pirmąjį pralaimėjimą, rezultatu 76-89 nusileidęs panevėžiečiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This