19-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 6-oji

„Atvira Klaipėda” domisi, kaip vyksta procesai vaiko teisių apsaugos sistemoje, Seime priėmus Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas.

***

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose bei dviejuose referendumuose.  

***

Policija pranešė sulaikiusi jauną vyrą, kuris internetu parsisiuntė 1000 padirbtų eurų ir dalį jų realizavo. Tuo metu FNNT informuoja apie baudžiamuoju įsakymu baigtą bylą, kurioje klaipėdietis kaltinamas neteisėtai Lietuvoje pardavęs 600 automobilių iš JAV.

***

Dėl senojo Klaipėdos policijos komisariato pastato šį kartą kreipimąsi šalies vadovams ir miesto merui išsiuntė Lietuvos piliečių sąjunga, kurios nariai pritaria Vyriausybės sprendimui čia įkurdinti Teismo rūmus.

***

Klaipėdietis Renaldas Kulikauskas siūlo apmokestintini robotizuotas darbo vietas.

***

Kultūros ministras pažadėjo nuo 2020 metų suteikti teisę vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų bei juos lydintiems suaugusiesiems kartą per savaitę – kiekvieną sekmadienį – nemokamai lankytis Kultūros ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose.

***

Nuomonių rubrikoje apžvalgininkas Rytas Staselis samprotauja, kuris iš S. Skvernelio įvardintų kandidatų, jam laimėjus prezidento rinkimus, labiausiai tiktų į premjerus.

Gegužės 7-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja situaciją, kai uostamiesčio savivaldybė be konkurso leido Klaipėdos autobusų parkui iš UAB „Vėjo projektai” įsigyti du elektrinius autobusus.

***

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo Nacionalinio diktanto konkurso nugalėtojus, tarp kurių – ir Klaipėdos dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistė Virginija Kesminė.

***

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad vos tik prasidėjus tarptautinei minų paieškos ir nukenksminimo operacijai Baltijos jūroje „Open Spirit 2019″ Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje rasta ir sėkmingai sunaikinta Pirmojo pasaulinio karo jūrinė inkarinė mina.

***

Spaudos dienos proga Klaipėdos policininkai ne tik vaišino žurnalistus tortu, bet ir leido jiems pasijusti kriminalistų kailyje.

***

Spaudos konferencijoje organizatoriai pristatė jubiliejinės – 60-osios Jūros šventės programą.

***

Antradienį Klaipėdoje pagerbti iš Jungtinių Tautų vadovaujamos operacijos Malyje MINUSMA po šešių mėnesių grįžę Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės kariai. Tuo metu LCC tarptautinis universitetas praneša išleidęs 24-ąją absolventų laidą. 

***

AB „Klaipėdos energija“ informuoja, kad šiaurinėje Klaipėdos dalyje antradienį iki pietų išbandyti magistraliniai šilumos tiekimo vamzdynai, kuriuose defektų neužfiksuota, tad šiltą vandenį gyventojams pažadėta jau tiekti trečiadienį.

***

Klaipėdietis žurnalistas ir rašytojas Mindaugas Milinis baigia rašyti istorinio romano apie pokario kovas „Partizanas“ tęsinį, kuriame veiksmas vyksta pokarinėje Klaipėdoje.

***

Klaipėdoje „Švyturys Brewery“ gamykloje lankėsi vyriausiasis Bruklino daryklos aludaris Garrett Oliver, kuris ne tik vedė mokymus apie aludarystę, bet ir išvirė dar neragauto skonio alų.

***

Antradienio vakarą po rekonstrukcijos oficialiai atidarytas „Volvo“, „Renault“ ir „Dacia“ atstovaujančios „Sostenos“ grupės Klaipėdos automobilių salonas.

Gegužės 8-oji

„Atvira Klaipėda” domisi, kaip vyksta Slengių gyvenvietės prijungimo prie Klaipėdos procedūros.

***

Paaiškėjo, jog po tėvų nepasitenkinimo Jūrų kadetų mokyklą Klaipėdoje nuspręsta įkurdinti Ievos Simonaitytės mokyklos patalpose Naikupės g.

***

Policija praneša apie Ginduliuose apvogtą brangų BMW automobilį bei užsienio laive rastą savižudį ukrainietį jūreivį.

***

Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė su „Atvira Klaipėda” pasidalino iššūkiais, kuriuos jai teks patirti, teisingai kvalifikuojant alkoholiu apnuodytą mergytę pagimdžiusios motinos veiksmus.

***

Užimtumo tarnyba trečiadienį Klaipėdos Žvejų rūmuose surengė jau penktąją mokslo ir darbo mugę „Mokykis, dirbk ir gyvenk Klaipėdoje“.

***

Trečiadienį  buvo išrinkti dviejų Klaipėdos miesto tarybos komitetų – Miesto plėtros ir strateginio planavimo bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos – pirmininkai ir jų pavaduotojai.

***

Trečiadienį ištraukus 2019 m. „SHARP LFF taurės“ sezono III etapo (šešioliktfinalio) burtus paaiškėjo, jog  Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai susitiks su Vilniaus „Žalgirio”  ekipa. Tuo metu „Dragūno“ rankininkai namuose pirmose Lietuvos rankinio lygos finalo serijos rungtynėse rezultatu 34:27 nugalėjo Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipą.

Gegužės 9-oji

„Lietuvoje dažniausiai gręžiama lauke su dideliais įrengimais, o čia viską reikia atlikti viduje, pačiame pastate. Todėl teko samdyti rangovus iš Estijos, kurie turi tokią techniką, galinčią vinguriuoti po teatro vidų. Iš viso turės būti išgręžti ir išbetononuoti 108 tokie mikropoliai”, – „Atvirai Klaipėdai” apie tai, kaip vyksta Klaipėdos muzikinio teatro pastato rekonstrukcijos darbai, pasakojo bendrovės „Infes“ statybos projektų vadovas Julius Vaznelis.

***

Policija informuoja apie baigtą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl tarptautiniu mastu veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės bei apie Priekulėje perėjoje automobilio partrenktą mažametį.

***

Apie balsavimą, vykstantį laivuose, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo Jūreivių rinkimų apylinkės pirmininkas Adomas Usenavičius.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad 357 jos darbuotojai tapo įmonės akcininkais – jiems suteikta akcijų dalis siekia apie 0,2 proc. visų bendrovės akcijų kiekio. Taip pat informuojama apie balandžio mėnesį išaugusią krovą.

***

Ketvirtadienį uostamiesčio rusakalbiai tradiciškai paminėjo Sovietų Sąjungos pergalę II pasauliniame kare. 

***

Stipriausių „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono komandų akistatoje ketvirtadienio vakarą išvykoje žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ nusileido Kauno „Žalgiriui” 80: 90.

Gegužės 10-oji

Aplinkos apsaugos agentūros uostamiestyje suorganizuoto pasitarimo tikslas buvo aptarti „Klasco” taikomas aplinkosaugines priemones, tačiau nemažai pastabų išsakyta ir Uosto direkcijai bei Savivaldybei.

***

Policija praneša apie avariją, kurioje nukentėjo 15-metis bei informuoja apie sumuštus nepilnamečius.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė, kad per pirmąsias gegužės dienas 95 proc. Lietuvos vartotojus pasiekusių gamtinių dujų buvo patiektos iš jos valdomo suskystintųjų gamtinių dujų terminalo.

***

Naujoji Klaipėdos valdžia, tęsdama miesto Tarybos komitetų pirmininkų paskyrimo procesą, penktadienį išrinko Finansų ir ekonomikos komiteto vadovą, kuriuo tapo konservatorių partijos atstovas, verslininkas Aidas Kaveckis.

***

Praėjus 70 metų nuo studijų Vilniaus universitete (VU), klaipėdiečiui Česlovui Jakubauskui penktadienį įteiktas VU Atminties diplomas ir ženklas, kuriais pagerbiami sovietinio režimo iš VU pašalinti buvę studentai, taip simboliškai jų atsiprašant už praeity padarytą nepelnytą skriaudą.

***

Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” patvirtino „prie šio ministro” nedalyvausiantis Susisiekimo ministerijos pradėtame naujo Uosto direkcijos generalinio direktoriaus konkurse.

***

Penktadienį iškilmingai inauguruotas Klaipėdos universiteto rektorius.

***

Spaudos konferencijoje, vykusioje Melnragės paplūdimyje, penktadienį pristatytas 10 kartą Klaipėdoje vyksiantis tarptautinis lėlių teatro festivalis „Materia magica“, o vakare Jazpilyje nugriaudėjo jau 19-oji ŽENIA, kurioje Metų atradimo nominacija skirta „Atviros Klaipėdos” žurnalistui.

Gegužės 11-oji

Penktadienį Klaipėdoje susitikęs su Vakarų Lietuvos merais švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pažadėjo atsižvelgti į jų rezoliucijoje išdėstytą prašymą leisti Klaipėdos universitete rengti pedagogus, kurių esą trūksta šiam regionui.

***

Senovinių automobilių asociacija „Seni kibirai“ šeštadienį atidarė vasaros sezoną.

***

Istorijos profesorius Vygantas Vareikis įdomiai analizuoja senosiose Klaipėdos uosto bei Kuršių nerijos nuotraukose užfiksuotus vaizdus.

***

Šeštadienį rungtynėse išvykoje Klaipėdos „Dragūnas“ žengė dar vieną žingsnį Lietuvos rankinio čempionų titulo link, nugalėjęs Vilniaus VHC „Šviesą rezultatu 29:26.

Gegužės 12-oji

Sekmadienį prasidėjo balsavimas prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų. Klaipėdoje balsavo ir vienas iš 9 kandidatų į prezidentus Arvydas Juozaitis su šeima.

***

Sekmadienio naktį uostamiestyje 74 metų vyras pašovė savo žmoną ir bandė nusišauti pats.

***

Krašto ministerija praneša, kad Baltijos jūroje vykstant minų paieškos ir nukenksminimo operacijai „Open Spirit 2019″ Lietuvos teritoriniuose vandenyse netoli uosto vartų sėkmingai sunaikinta dar viena Antrojo pasaulinio karo vokiška jūrinė kontaktinė mina EMD.

***

„Unikali mūsų žievių valdovų galia yra – kilnoti žemę. Paprastas Lietuvos žemėtvarkos, ir ne tik, specas vienu žievių mostu gali keliasdešimt hektarų perkelti šimtus kilometrų. Ir ta galia yra nuo senovės: prieš penkis tūkstančius metų jėgūnė Neringa perkėlė milijonus tonų smėlio į Baltijos seklumą ir taip sukūrė pusiasalį prie Klaipėdos. Tiesa, padavimas sako, kad smėlį ji perkėlė prijuostėje. Bet visiems aišku, kad prijuoste tiek neprinešiosi, čia tik žievėmis įmanoma. Neringos žygiui atminti dabar kiekvienas Lietuvos žievių valdovas stengiasi ištaikyti laiko vasarą aplankyti tą perkeltą smėlį, o įgalesnis ir trobelę ten statosi”, – senienų žurnalo rubrikoje rašo Linas Poška.

***

Sekmadienį Klaipėdoje vykusios Lietuvos futbolo A lygos rungtynės tarp „Atlanto” ir Kauno „Stumbro” baigėsi nerezultatyviomis lygiosiomis 0:0.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This