29-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 12-oji

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija konstatavo, jog Klaipėdos savivaldybė netinkamai atsakė į pastabą dėl naujame miesto bendrajame plane numatomų urbanizacijos mastų Melngragėje, Giruliuose bei Smiltynėje ir nurodė nevykdyti bendrojo plano keitimo proceso, kol nebus pašalintas šis pažeidimas, informuoja „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Savaitę naujų ligos atvejų skaičius Lietuvoje penktą dieną iš eilės didėja – augimas šį kartą siekia 44,4 proc.,o Klaipėdoje – net net 108,7 proc.

***

Policija baigė ir teismui perdavė 7 sukčių bylą, kurioje išaiškintos net 52 nusikalstamos veikos.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Ernesta pakalbino ilgametį Klaipėdos gelbėtojų vadovą Aleksandrą Siakki, kuris teigė neprisimenantis tokios karštos ir įtemptos vasaros.

***

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, pagal kuriuos Tauralaukyje, palei Arimų gatvę planuojami dar du daugiabučiai. Tuo metu bendrovės „Stemma Group“ vadovas Nerijus Tilindis „Atviros Klaipėdos” žurnalistei papasakojo, ką ketina įrengti buvusiame policijos komisariato sandėlyje.

***

Uosto direkcija pranešė, jog po dvejų metų pertraukos bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ konteinerių terminalas vėl pradeda veikti kaip regioninis krovinio paskirstymo centras, priimsiantis okeaninius laivus: sekmadienį į Klaipėdos uostą iš Gdynės atplaukė kompanijos „Mediterranean Shipping Company“ konteinerinis laivas „Naomi“.

***

Nuo rytojaus, antradienio, išmanieji Klaipėdos fontanai turėtų veikti dar dažniau ir savo vandens purslais gaivinti karščio išvargintus miestiečius, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Liepos 13-oji

Melnragės moterų paplūdimį vasaromis dažnai lankanti klaipėdietė čia pasigedo tualeto, tačiau problema susidomėjus „Atviros Klaipėdos” žurnalistei paaiškėjo, jog jau antra vasara minėto paplūdimio prieigose veikia du kilnojamieji biotualetai.

***

Klaipėdoje COVID-19 rodikliai ir toliau sparčiai didėja.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog į jo organizuojamus Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademijos kursus susirinko daugiau kaip 100 dalyvių iš 31 šalies.

***

Girulių paplūdimyje vykusio „Geruliai king and queen“ turnyro karaliumi tapo Edvardas Jašinskas, o karaliene tituluota Vilma Gečienė, praneša „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

***

Penktadienį vyksiančiame Klaipėdos miesto tarybos kolegijos posėdyje vėl bus narpliojamas Senojo turgaus likimas, tik dabar vietoje anksčiau siūlytų keturių galimų sprendimų teikiami trys, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Šiemet sutvarkytoje Ąžuolų giraitėje, kurioje neprigijo apie 100 pernai rudenį sodintų kalnapušių, bus atsodintos ne tik pušys, bet ir beržai ir maumedžiai.

***

„Mane įkvepia pats kūrybos procesas, visad smalsu, kas gausis, kadangi aš beveik niekada neeskizuoju. Taip pat kūryba manyje atlieka ir terapinę paskirtį, piešdama spalvomis bei formomis iškomunikuoju vidines būsenas, požiūrį į gyvenimą, tarsi tokiu būdu kalbuosi su mane supančiu pasauliu”, – sako dailininkė Agota Bričkutė, kurios darbų parodą, surengtą „10 Tiltų“ kavinėje, aplankė „Atviros Klaipėdos” praktikantė Salvija.

***

Jau aštuntoji „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendija antradienio popietę įteikta Gretai Gyraitei, kuri neseniai apsigynė daktaro laipsnį Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute.

***

Klaipėdos savivaldybės vadovai ir toliau kartoja, kad nuo rugsėjo visi moksleiviai grįš į mokyklų klases, o ne turės mokytis iš namų – toks pažadas pakartotas ir antradienį vykusiame Socialinių reikalų ir sveikatos komiteto posėdyje.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad po antradienį vykusio įvairių institucijų pasitarimo dėl galimybės atverti Klaipėdos švyturį visuomenės lankymui susidurta su naujais sunkumais.

Liepos 14-oji

„Ne kažkoks Seimas ar bendrasis planas turi spręsti, kaip gyventi mieste, o patys jo žmonės. Jūrinė taryba pirmoji turėtų tarti žodį, kad taip negalima. Pavyzdžių pasaulinių, kaip konvertavosi uosto teritorija, yra begalės. Talinas, Ryga, net Peterburgas daro, kad žmonės artėtų prie vandens, nes kitaip viskas veda į pražūtį, miesto degradaciją”, – antradienį vykusio Jūrinės kultūros koordinacinė tarybos posėdžio metu kalbėjo architektas Romas Gailius, kurio iniciatyvą paversti Žiemos uostą marina nagrinėjo minėtos tarybos nariai.

***

Ir toliau prastėjant koronavirusinės infekcijos rodikliams, Klaipėdos savivaldybė dažnina vadinamojo skiepų autobusiuko reisus – šią savaitę jis klaipėdiečius lankys du kartus.

***

Valstybinei mokesčių inspekcijai trečiadienį paskelbus visų Lietuvos politikų ir valstybės tarnautojų, kuriems privalu deklaruoti savo turtą, turto deklaracijas, paaiškėjo, jog visų politikų sąrašo viršuje yra Klaipėdos miesto tarybos narys Vidmantas Dambrauskas, į tarybą išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Savivaldybės paskelbtame interviu meras Vytautas Grubliauskas tikina, kad jei Klaipėdoje vis dėlto būtų nuspręsta apgyvendinti neteisėtai į šalį patekusius užsieniečius, miestiečiai apie tai būtų informuoti pirmiausiai ir nedelsiant.

***

Trečiadienio popietę į paskutinę kelionę buvo išlydėtas sekmadienį miręs buvęs ilgametis Klaipėdos dramos teatro vadovas ir režisierius Povilas Gaidys.

***

Trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos posėdyje politikai abejojo, ar Klaipėdai reikia tokių brangių renginių, kaip „The Tall Ships Races“ bei „Europiada“, dėl pandemijos perkeltų į 2024-uosius ir kitus metus.

Liepos 15-oji

„Atviros Klaipėdos“ žurnalistė aiškinosi, kodėl iki šiol kai kurie klaipėdiečiai esą vis dar nesulaukia iš savo šeimos gydytojų tinkamo gydymo.

***

Trečiadienį šalyje nustatyta 102 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, Klaipėdoje šia infekcija užsikrėtė 14 žmonių, o per savaitę tiek šalyje, tiek uostamiestyje COVID-19 rodikliai smarkiai pablogėjo.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba apdalino baudomis bendroves „Fortum Klaipėda”, „Miesto energija” ir „Klaipėdos energija”, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Prokuratūra praneša apie teismo priimtą sprendimą, kuriuo 53-jų metų vyras pripažintas kaltu dėl seksualinės prievartos panaudojimo bei pasikėsinimo išžaginti ir nuteistas 3 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

***

Ketvirtadienį su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovais susitikęs Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog Dumpių sąvartynas nėra pagrindinis pietinės miesto dalies smardintojas, greičiausiai tai „Branda“, kuri įsikūrusi Klaipėdos rajone.

***

Pirmasis aukcione parduotas ir daugiabučiu namu paverstas Klaipėdos universiteto bendrabutis susilaukė tokio populiarumo, kad statytojai jau yra nusiteikę statyti ir papildomą šeštą aukštą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Virusas į visų valstybių gyvenimą atnešė tas rizikas, su kuriomis galime arba užsidaryti visi namuose ir nieko nedaryti, arba mes galime naudotis patarimais, rekomendacijomis, laikytis tam tikrų taisyklių, atstumų, organizuojant šventes laikytis tam tikrų priemonių ir tokiu atveju tos visos šventės yra įmanomos. Mes su miesto meru kalbėjome – kaip ir visur yra šviesoforai, bet prie kiekvieno šviesoforo policininkas nestovi”, – ketvirtadienį lankydamasis Klaipėdoje apie artėjančią Jūros šventę kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jis taip pat žadėjo, kad dar šiemet turėtų būti paruoštas regionų sveikatos apsaugos įstaigų pertvarkos modelis, kurio kūrime esą dalyvaus ir savivalda.

Liepos 16-oji

Aktyvūs visuomenininkai teigia išsiaiškinę, iš kokios įmonės pietinėje miesto dalyje galimai sklinda naftos produktų smarvė, tačiau aplinkosaugininkai kol kas šios informacijos nepatvirtino, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Ir toliau augant COVID-19 rodikliams, klaipėdiečiai bei Klaipėdos rajono gyventojai raginami skiepytis.

***

Penktadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos kolegijos posėdyje jos nariai pritarė vadinamosios Klaipėdiečio kortelės koncepcijai. Be to, posėdyje pasiūlyta nauja idėja dėl senojo turgaus likimo – siūloma po reorganizacijos bendrovę „Senasis turgus” prijungti prie UAB „Naujasis turgus“. Taip pat savivaldybės administracija kolegijos narių prašė pritarti perduoti lietaus nuotekų infrastruktūrą AB „Klaipėdos vanduo“, didinant bendrovės įstatinį kapitalą ir papildomai į paviršinių nuotekų tvarkymą įtraukti miesto gatves bei pėsčiųjų takus. Tuo metu Klaipėdos universitetinės ligoninės pastatus nuspręsta modernizuoti miesto biudžeto lėšomis.

***

Uosto direkcija skelbia, jog baigtas ne vienerius metus trukęs Malkų įlankos išvystymo projektas, įlankos dugną išgilinus iki 14,5 metrų. Šio projekto pabaigimas kartu su nusipelniusių jūrinės ir uosto bendruomenės atstovų pagerbimu minėtas ir penktadienį po uosto akvatoriją plaukiojusiame kelte „Nida” surengtame Uosto direkcijos 30-ies metų jubiliejaus iškilmėse.

***

Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos vadovas Mindaugas Rimeikis apgailestavo, jog dėl įsivyravusių karščių šeštadienį teko atšaukti skelbtą žuvų mugę.

Liepos 17-oji

Pasibaigus II pasauliniam karui pirmaeilis SSRS valdžios uždavinys buvo suniokoto ūkio ir miestų atstatymas. Tam plačiai naudoti karo belaisviai. Ne išimtis – ir Klaipėda, kurioje buvo įkurtas karo belaisvių lageris: apie tai pasakojama ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 26,2 iki 28,2, Klaipėdoje – nuo 79 atvejų iki 83,2. Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių antrą parą išlieka sąrašo gale.

***

Šeštadienį Klaipėdos senamiestyje vykusios Gatvės muzikos dienos įspūdžiais dalinasi „Atviros Klaipėdos” praktikantė Ernesta.

***

Šeštadienį uostamiestyje jubiliejinį, 10-ąjį paplūdimio futbolo „Švyturio“ taurės turnyrą iškovojo „Klaipėdos“ komanda. Tuo metu II Melnragės paplūdimyje vyko teniso turnyras, kurį organizavo savo veiklos 30-metį mininti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Liepos 18-oji

Kaip Tomo Mano namelis Nidoje buvo perduotas bibliotekai ir kokias paslaptis jis slepia, pasakoja buvęs ilgametis Klaipėdos I. Simonaitytės direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Koronavirusinės infekcijos rodikliai ir toliau auga.

***

Šeštadienį Klaipėdoje, Debreceno g., bute, rastas 40-mečio mirusio vyro jau baigiantis irti kūnas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje dalinasi ironiškais įspūdžiais apie šeštadienį vykusią kelionę iš Palangos į Kretingą.

***

Sekmadienį Klaipėdą išjudino tradicinis „Vilties bėgimas“, vykęs jau 14-ą kartą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„TheATRIUM“ atveš pasaulinio garso teatro kūrėjų darbus 

Prireikė aštuonerių metų, kad teatro festivalis nedidelėje šalyje ir nedideliame mieste nekeltų dvejonių net ir didžiausių pasaulyje teatro festivalių graibstomoms ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This