48-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 25-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog Klaipėdos apygardos teisme per parengiamąjį posėdį civilinėje byloje dėl miesto valdininkės Irenos Šakalienės namo prokurorė paprašė, kad antstolis įvertinų faktinę pastato Donelaičio g. būklę, mat ji įtaria, kad ten vyksta ne senojo pastato rekonstrukcija, kaip numatyta, o naujo namo statyba.

***

Savivaldybė planuoja, jog jei iki metų galo dalis Nemuno g. gyventojų nesutiks su jų butų išpirkimo sąlygomis, butai bus paimti visuomenės reikmėms.

***

Savaitgalį Klaipėdoje parodytą muzikinio teatro operos „Kelionė į Tilžę” premjerą palankiai įvertino profesionalai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kas pretenduoja užimti dvi likusias laisvas Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus vietas.

***

Pranešta, kad Kėdainiuose vykusio turnyro Moksleivių kyokushin karate taurėje Klaipėdos sporto klubas „Okinava” iškovojo 4-ąją vietą komandinėse varžybose.

***

Kilęs triukšmas dėl itin pabrangusio Dangės skvero ir krantinių sutvarkymo projekto ramiai nutilo. Politikai, išklausę projektuotojų paaiškinimų, vieningai sutarė, jog pabrangimas yra objektyvus, o viešai vykęs šio klausimo svarstymas nesulaukė nė vieno visuomenininko dėmesio.

***

„Lietuvos paštas“ pranešė Klaipėdoje atidarantis dar du skyrius – prekybos centruose „Big“ ir „Akropolyje.“

***

Pirmadienį Vyriausybėje vykusiame pasitarime dėl laivybos Nemunu atnaujinimo dalyvavęs Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys įpareigotas įtikinti Klaipėdos verslininkus krovinius iš Klaipėdos į Kauną ar Jurbarką gabenti ne sausumos keliu, o Nemunu. Tuo metu Kultūros paveldo departamentas skelbia, jog speciali komisija įvertino žalą, kuri buvo padaryta nugriovus uostamiestyje, Daržų g. 14, stovėjusį pastatą.

Lapkričio 26-oji

„Aiškesnių išlikusių gyvenvietės struktūrų neradome, yra tik radiniai ir kultūrinis iki 30 centimetrų storio sluoksnis. Keramika panaši į Kvietinių kaime rastos gyvenvietės radinius – virvelinė, postvirvelinė ir keletas brūkšniuotos keramikos fragmentų. Tikslesnis datavimas bus nustatytas cheminiu būdu laboratorijoje maždaug po gero pusmečio. Bet kokiu atveju šis kultūrinis sluoksnis vienareikšmiškai yra seniausias Klaipėdoje”, – apie Ferdinando skvere rastus artefaktus „Atviros Klaipėdos” žurnalistui pasakojo archeologas Marius Mockus.

***

Artėjant uosto bendrojo plano tvirtinimui Vyriausybėje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas skaičiuoja, kas beliko iš miesto išsiderėtų vadinamųjų 17-os  Dalykinio sąrašo sąvadų punktų.

***

Policija praneša apie teismui perduotą kontrabandos, prekybos kenksmingais žmogaus sveikatai ar gyvybei produktais, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir turto pasisavinimo bylą. Tuo metu uosto direkcija informuoja apie uoste įdiegtą modernią laivybos valdymo informacinę sistemą, kuri optimizuos darbus, taupys laiką ir sąnaudas.

***

„Tad kol šalyje išbujojusi biurokratinė valdininkų armija stumdo kaltę vieni nuo kitų, gudresni jų atstovai tuo metu sumaniai naudojasi įstatymų ar kolegų neveiklumo spragomis, apsirūpindami patys ir aprūpindami savo artimuosius naujais brangiais būstais miestų centruose. O kad dėl to gali tekti vieną kitą trobą šį šoną patraukti – argi tai didelė bėda?” – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. O architektas Romas Gailius narplioja miesto ir uosto santykius.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį susitikęs su Lietuvos krepšinio lygos generaliniu direktoriumi Romualdu Brazauskus aptarė galimybę Klaipėdoje organizuoti vienu geriausių Lietuvos sporto renginių pripažintą karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą.

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos universitetinės ligoninės darbuotojų susirinkime buvo pasmerktas anonimas, parašęs neva šmeižikišką laišką sveikatos apsaugos ministrui dėl padėties ligoninėje.

***

Savivaldybėje buvo pristatyti Šilutės plento ruožo nuo Rimkų geležinkelio iki Smiltelės gatvės ir aikštelės ties Jūrininkų prospektu kapitalinio remonto ir statybos projektiniai pasiūlymai.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad Vilniuje surengtame 2018–2019 m. valstybės valdomų įmonių gerosios valdysenos indekso rezultatų pristatyme apdovanojimais įvertintos trys jos valdymo sričiai priskirtos įmonės, tarp jų –  ir AB „Smiltynės perkėla“.

***

Antradienį Prezidentūroje prezidentas Gintanas Nausėda apdovanojo geriausių 2018 metais Lietuvoje apgintų disertacijų autorius. Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos kasmet organizuojamo konkurso nugalėtoju humanitarinių ir socialinių mokslų srityje ekspertai šiais metais pripažino klaipėdietės dr. Indrės Žigeu darbą.

***

„Krenta į akis ir tai, kaip kokybiškai scenai paruošta visa trupė – nepriekaištingi kostiumai, sceninis įvaizdis (…) Ir šios detalės akivaizdžiai rodo, kad Klaipėdos muzikinis teatras kiekvienu pastatymu pakyla vis vienu laipteliu aukščiau”, – apie Klaipėdos muzikinio teatro operos „Kelionė į Tilžę” premjerinį spektaklį rašo Nina Puteikienė.

Lapkričio 27-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Miškų instituto specialistai, Klaipėdos savivaldybės užsakymu atlikę tyrimą, rekomendavo iškirsti visus S. Nėries ir Vilties gatvėse esančius medžius.

***

„Todėl manau, kad „gerovės valstybės“ idėja, numesta ne į ją priimti pasirengusią terpę, o kloaką, yra didi prezidento klaida. Nes kloakos turinys virsta difuzija. Ten nebėra puoselėtinų grūdų”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog buvusiam „Atlanto“ treneriui Algimantui Briauniui pavyko prisiteisti iš klubo jam nesumokėtą atlyginimą.

***

„Čia yra net ne teisminis dalykas, čia yra patologų anatominės tarnybos darbas, kodėl yra teismo ekspertizei tas visas dalykas numestas, mes irgi nežinom. Absurdas kažkoks”, – paklaustas apie 11-metės klaipėdietės mirties priežastį „Atvira Klaipėdai”sakė Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Gintautas Paulikas, teigęs kol kas mirties priežasties nežinąs.

***

Turto banko komunikacijos vadovas Tomas Bagdonas „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo situaciją dėl buvusio uostamiesčio policijos komisariato pastato  Jūros g. 1 likimo. Tuo metu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį atmetė buvusio Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo  skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimo iš jo atimti tarybos nario mandatą.

***

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija praneša 10 tūkstančių eurų padovanojusi ir Klaipėdos vaikų ligoninei.

***

Prieš trečiadienį vyksiantį posėdį, kurio metu ministrų kabinetas ketino patvirtinti uosto bendrąjį planą, neįsivardinusi grupė klaipėdiečių pranešė surengsianti piketą prie Vyriausybės rūmų. Tuo metu Vyriausybės posėdyje uosto bendrasis planas patvirtintas nebuvo –  pritrūko vieno ministro balso.

***

Pirmosiose Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynėse Alytuje Klaipėdos „Neptūnas“ vos trijų taškų persvara – 92:89 – įveikė vietos „Sintek–Dzūkijos“ krepšininkus. O tą patį vakarą irgi Alytuje Lietuvos rankinio lygos rungtynėse žaidę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Alytaus „Varsą-Stronglasą“  nugalėjo rezultatu 27:32. Užtat „Atlantas“ liko ištikimas saus: 2019 metų A lygos sezoną baigė, patirdamas šeštą iš eilės pralaimėjimą, trečiadienio vakare namie 0:2 nusileidęs „Kauno Žalgiriui“.

***

Ir Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai, kaip ir jų kolegos iš Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto, dėl ryškaus Dangės skvero rekonstrukcijos projekto pabrangimo nereiškė jokių priekaištų, sutikę, jog toks pabrangimas esą yra pagrįstas.

Lapkričio 28-oji

Ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu vietoje mandato netekusio Viačeslavo Titovo prisiekė kita rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ narė Ela Andrejeva. Tuo metu su rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda” į Tarybą patekęs Audrius Petrošius informavo, jog palieka mero komandą, keičia frakciją ir prisijungė prie valdančioje daugumoje esančių konservatorių.

***

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdyje patvirtino naują Savivaldybės administracijos struktūrą, kuri įsigalios nuo kitų metų balandžio 1 d.

***

Policija praneša apie baigtą organizuotos gaujos, vogusios iš automobilių, bylą, o pasieniečiai – apie Palangos oro uoste bei Klaipėdos jūrų uoste sulaikytus du Lietuvos piliečius, ieškotus dėl įvykdytų nusikaltimų.

***

Mokesčių inspekcija informuoja, jog jos organizuotas viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ finale nugalėjo ir geriausiai šiemet mokesčius išmananti komanda tapo „Z karta“ iš Klaipėdos, „Ąžuolyno“ gimnazijos.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba ketvirtadienį paskelbė galutines nuo sausio 1 dienos įsigaliosiančias elektros energijos ir gamtinių dujų kainas gyventojams: vidutinės elektros energijos kainos augs 14,6 proc., o  gamtinių dujų kaina vidutiniškai mažės 17,9 proc. Tuo metu Klaipėdos LEZ skelbia apie savo ekonominius pasiekimus.

***

„Iš tų rezultatų, kuriuos turime dabar, sakyčiau, kad Vitės kvartalo žmonėms valgyti savo vaisius ir daržoves yra saugu. Augalai nepasisavina to chromo, kuris yra dirvožemyje. Ir tas chromas, kuris nustatytas vaisiuose ir daržovėse, nėra nuodingas, jis tas, kurio įprastai yra maisto produktuose. Todėl manau, kad žmonės gali valgyti savo gėrybes. Žmonių tikrai nereikia gąsdinti“, – po Vitės  kvartale atlikto patikrinimo žurnalistams  aiškino Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaseris” ketvirtadienio vakarą namie vykusių antrojo NKL rato rungtynių metu įveikė Molėtų „Ežerūną” rezultatu 80:69.

Lapkričio 29-oji

Nors kompostavimu Dumpiuose užsiimanti „Branda LT“ bandė teismui apskųsti ir 300 eurų jai aplinkosaugininkų skirtą baudą, kaip ir kitus jos skundus, taip ir šį, teismas atmetė. 

***

„Atvirai Klaipėdai” besiaiškinant, kaip šalia Smeltalės upelio ženklo atsirado antras, skelbiantis, jog tai yra Klaipėdos miesto nuotekų griovys, savivaldybės valdininkai penktadienį po pietų savavališkai pakabintą lentelę nuėmė.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė sudariusi strateginės partnerystės sutartį su Lenkijos naftos ir dujų bendrove PGNiG, kuriai penkeriems metams rezervuoti SGD paskirstymo stoties pajėgumai. Tuo metu Klaipėdos bendruomenių asociacijos valdybos pirmininkas Gintaras Ramašauskas penktadienį dėl uosto bendrojo plano kreipėsi raštu į prezidentą, premjerą ir Vyriausybės ministrus.

***

Tarp Sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimų „Už sveiką gyvenseną“ – ir Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centro vadovė doc. dr. Brigita Kreivinienė, sukūrusi delfinų terapijos holistinę programą, apimančią psichoemocinių, motorinių ir sensorinių poreikių tenkinimą.

***

Į penktadienį per pietus vykusį Vilties ir S. Nėries gatvėse medžių būklės tyrimo pristatymą susirinko pilna miesto Tarybos posėdžių salė, o tyrimą atlikęs Miškų instituto specialistas išsamiai paaiškino, kaip reiktų prižiūrėti medžius, jei būtų nuspręsta jų nešalinti.

***

Prokuratūra skelbia pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl mokytojo vardo pasisavinimo.

***

„Mes sukamės uždarame cikle. Visi viską darome, o į priekį nepajudame“, – apie miesto valdžios siekį, kad šv. Jono bažnyčios atstatymas būtų pripažintas valstybei svarbiu projektu, „Atvirai Klaipėdai” konstatavo Klaipėdos mero pavaduotas Arvydas Cesiulis.

***

Penktadienio vakare Klaipėdos piliavietėje vyko tradicinis Klaipėdos jaunimo lyderių rinkimų renginys.

Lapkričio 30-oji

Fotografė Rūta Dokšienė kalbina garbaus amžiaus klaipėdietę, buvusią pediatrę Birutę Starkutę-Pratašienę, kurios gyvenimas vertas romano.

***

Uosto direkcija pranešė, jog šeštadienį nurimus vėjui buvo atnaujinta laivyba uoste.

***

Šeštadienio vakare Klaipėdos teatro aikštėje buvo įžiebta kalėdinė eglė.

***

Šeštadienis klaipėdiečiams sportininkams nebuvo palankus: Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje „Gargždams“pralaimėjo rezultatu 79:81, o „Dragūno“ rankininkai Baltijos rankinio lygos rungtynėse su Latvijos čempionais Dobelės „Tenax“ nusileido vienu tašku – 33:34.

Gruodžio 1-oji

Iš dalies Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamame kultūros projekte „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“„Atvira Klaipėda” pristato pasakojimą apie buvusią anglikonų bažnyčią.

***

Sekmadienį jau 14-ąjį kartą Klaipėdoje vyko paramos akcija „Maltiečių sriuba”, kurios tikslas – surinkti lėšų skurdžiai gyvenančių vienišų senelių globai ir maitinimui.

***

Sekmadienio vakarą išvykoje LKL rungtynes su turnyrinės lentelės lyderiu Kauno „Žalgiriu” žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 82:100 (17:23, 23:19, 18:24, 24:34).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This