15-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 6-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai, išnagrinėję dviejų iš darbo atleistų uostamiesčio pareigūnų skundus, jų į darbą negrąžino.

***

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 32 naujų koronaviruso atvejai, iš jų 4 – uostamiestyje: trys patvirtinti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje, vienas – „Medicina practica”.

***

„Ten, kur tikėtinas kontaktas, tuos atidedame ir informuojame apie tai pareiškėją. Visus registruojame. O ką galime atlikti bekontaktiniu būdu, tiriame, dirbame, nes jei viską atidėtume į šoną, turėsime po karantino tiek darbo, kad neiškuopsime. Procesas vyksta, nėra tik planinių patikrinimų”, – gyventojų nusiskundimus dėl per karantiną padidėjusios taršos „Atvirai Klaipėdai” komentavo Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos viršininkas Alfredas Šepštas.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba skelbia toliau nustatinėjanti nelegalios prekybos saugos nuo viruso priemonėmis atvejus, o policija – ir per karantiną fiksuojanti greičio pažeidėjus.

***

Uosto direkcija praneša iš Šiaurės investicijų banko 19 metų pasiskolinusi 136 mln. eurų, kurie bus skirti infrastruktūrai Klaipėdos uoste atnaujinti. Taip pat skelbiama, jog anksčiau baigus dalies uosto kanalo valymą, pirmadienį ryte laivas–saugykla „Independence“ vėl prisišvartavo įprastoje vietoje.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pateikia ir Klaipėdoje pirmadienį nuotolinės spaudos konferencijos metu miesto vadovų išsakytą informaciją, ir Vilniuje sveikatos pasaugos ministro bei šalies prezidento pastabas dėl padėties KUL, ir minėtos ligoninės medikų nuomones.

***

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad COVID–19 komitete nutarta šventinį savaitgalį riboti patekimus į visus šalies miestus ir miestelius.

Balandžio 7-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė, reaguodama į klaipėdietės skundą, aiškinosi, kodėl gyventojai turi mokėti už vandens skaitiklių sutvarkymą, jei jie stringa dėl seno vandentiekio vamzdyno problemų.

***

Antradienį pranešta apie dar penkis naujus užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejus Klaipėdoje bei iš viso 37 šalyje. Sergančiųjų iš viso antradienį buvo 880.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija pranešė, jog šiais metais pajamų deklaravimas prasidės balandžio 15 d. ir vyks dviem etapais.

***

Klaipėdoje tekstilės surinkimo konteineriai įrengusi UAB „Dėvėdra“ informavo uostamiesčio Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją, kad nutraukia veiklą ir nuo antradienio susirinks bei išsiveš jai priklausančius konteinerius.

***

„Rimi Lietuva“ skelbia šiais metais darbuotojų atlyginimo fondą didinanti beveik 900 000 eurų, o Lietuvos paštas – kad karantino metu išaugę „LP Express” savitarnos terminalų siuntų kiekiai jau kelias savaites viršija kalėdinius rekordus.

***

Antradienį nuotoliniu būdu vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje pritarta nuomoninkams karantino laikotarpio nuomos mokesčio mokėjimą išdėstyti per pusę metų nuo apribojimų pabaigos, jį pradedant mokėti, praėjus mėnesiui po karantino pabaigos.

***

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pareiškė, kad patikrinimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje išvadų viešinti neskubama, nes svarstoma galimybė jas perduoti teisėsaugai.

***

Antradienį Seimas pritarė siūlymui didinti atlyginimus nuo 60 iki 100 proc. medikams ir medicinos darbuotojams, dirbantiems su pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais.

Balandžio 8-oji

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per antradienį Lietuvoje patvirtinti 32 nauji koronviruso atvejai, iš jų septyni nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje, o trys teigiami mėginiai į ją pristatyti iš mobilaus punkto.

***

Trečiadienio rytą Susisiekimo ministerija pranešė, kad naujuoju jai pavaldžios Uosto direkcijos vadovu tapo Algis Latakas. Tuo metu Uosto direkcija atsiprašo gyventojų dėl galimo triukšmo, vykdant pirmos krantinės rekonstrukciją, o Vakarų laivų gamykla skelbia įsigijusi antrą „Panamax“ tipo laivų remontui skirtą doką.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs restruktūrizuojamos bedrovės ,,Hidrostatyba“ skundą dėl aplinkosaugininkų jai skirto privalomojo nurodymo nutraukti gamybinių nuotekų leidimą į aplinką Ketvergiuose esančiame Kalvių karjere, konstatavo, kad jis yra pagrįstas.

***

Trečiadienį žiniasklaidai buvo pristatyti du naujieji Klaipėdos autobusų parkui „Vėjo projektų” sukurti elektriniai autobusai, kurie miesto gatvėse pasirodys po Velykų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domisi, kaip vyksta tyrimas dėl 11-metės klaipėdietės mirties aplinkybių.

***

„Mintis apie šildymo sezono pabaigą jau rezgama, tačiau savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo projektas dar nėra rengiamas. Žmogiškai žiūrint, manyčiau, jog šią savaitę išjungti šildymo dar tikrai nereikia, nes ir orai nėra labai šilti, ir artėja ilgasis Velykų savaitgalis”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausioji patarėja Inga Kubilienė, teigusi, jog apie šildymo pabaigą bus mąstoma po Velykų.

***

Policija praneša baigusi tyrimą, kuriame už intymių santykių paviešinimą vyras iš moters reikalavo pinigų, o FNTT skelbia apie internete ženkliai sumažėjusius nelegalių apsaugos priemonių pardavimus.

***

Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu, Vyriausybė trečiadienį šalyje pratęsė karantiną dar dviem savaitėms – iki balandžio 27 d. 24 val. bei sugriežtino kelionių per Velykas sąlygas. Per Velykas pranešė nedirbsiantis ir Lietuvos paštas, o nuo penktadienio viešose vietose bus privaloma dėvėti kaukes. Tuo metu Klaipėdos savivaldybės administracija skelbia, jog dezinfekuoti daugiabučių laiptines gali ir patys gyventojai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog toliau tęsiasi kova platinamų raštų pavidalu dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tuo metu vėlai vakare savo poziciją dėl KUL išsakė ir Klaipėdos miesto tarybos Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistai, vertinę, kaip uostamiestyje vietinio susisiekimo autobusuose užtikrinamas reikalavimų laikymasis karantino metu, rado pažeidimų.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė pradėjusi tyrimą dėl buvusios Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiosios specialistės Nijolės Juodienės elgesio.

Balandžio 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pristato verslininkų planus prie Jakų žiedo sukurti didžiulį logistikos centrą su sandėliais, administraciniu pastatu, viešbučiu ir kt.

***

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 42 nauji COVID- 19 atvejai, iš jų 9 buvo nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje, o šeši iš teigiamų mėginių buvo atvežti iš mobiliojo punkto.

***

„Keitėsi įgulos, įgula užlipo ant kelto, prasidėjo pakrova į Kylio reisą ir, vykstant pakrovai, žmogus apalpo. Kol atvyko greitoji, įgula jį bandė gaivinti”, – kelte „Athena Seaways” staiga 62 metų jūreivį ištikusios mirties aplinkybes „Atvirai Klaipėdai” komentavo „DFDS Seaways” atstovas Vaidas Klumbys.

***

Ketvirtadienį pirmą kartą nuotoliniu būdu vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje buvo nuspręsta kovai su koronavirusu skirti daugiau nei milijoną eurų. Posėdyje taip pat pritarta siūlymui savivaldybei ar jos įstaigoms priklausančias patalpas nuomojantiems verslininkams, per karantiną negaunantiems pajamų, atidėti nuomos mokesčio mokėjimą bei atleisti nuo kai kurių vietinių rinkliavų. Tuo metu Tarybai informaciją apie padėtį savo vadovaujamoje Klaipėdos universitetinės ligoninėje pristatęs vyr. gydytojas Vinsas Janušonis teigė kėdės nesilaikantis, bet esą reikėtų sulaukti konkrečių įrodymų, ką jis, vadovybė „ar dar dar kažkas konkrečiai padarė negero”, o Taryba jokio sprendimo nepriėmė.

***

Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovė išsklaidė „Atviros Klaipėdos” skaitytojo būkštavimus esą per karantiną Puodžių g. uždarius ligoninės Psichosomatinį skyrių, jis, pasibaigus karantinui, gali nebeatnaujinti savo veiklos įprastoje vietoje.

***

Uosto direkcija skelbia, jog praėjusį mėnesį Klaipėdos uosto krovos įmonės perkrovė beveik 4,5 mln. t krovinių, o tai bemaž 7 proc. viršija praėjusių metų to paties laikotarpio rodiklį.

***

Ketvirtadienį vakarop Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs daugiau nei 37 tonas asmens apsaugos priemonių šalies medikams, kovojantiems su koronavirusu. Tuo metu „Eurovaistinė“ pranešė apie pirmąjį uostamiesčio vaistininkės, dirbusios Debreceno g., užsikrėtimo koronavirusu atvejį.

***

Prekybos tinklas „Iki“ skelbia, kad jo prekes per maisto pristatymo programėlę „LastMile“ jau galima užsisakyti ir Klaipėdoje, o „Senukai“ praneša atverią lauko prekybai skirtas vietas, kuriose gyventojai galės įsigyti pavasario sezonui būtinų prekių.

***

Klaipėdos lėlių teatras pristato pokalbį su šio teatro direktore Aušra Juknevičiene apie tai, kaip kolektyvas gyvena karantino sąlygomis.

Balandžio 10-oji

Per ketvirtadienį Lietuvoje nustatyti 44 nauji koronaviruso atvejai, iš jų 13 identifikuoti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje, į kurią penki teigiami mėginiai atkeliavo iš mobiliojo tyrimų punkto.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė informuoja apie dar vieną uostamiestyje planuojamą prekybos ir paslaugų centrą, kuris turėtų iškilti prie pat Palangos plento, sklype Tilžės g. 145 ir kuris ketina būti žalios pakraipos.

***

Penktadienį surengtoje nuotolinėje spaudos konferencijoje  Klaipėdos meras pranešė  apie penktadienį darbą uostamiestyje pradedančią Karščiavimo kliniką, kurioje vėliau ir apsilankė, bei pasisakė dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tuo metu po pietų Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl infekcijos išplitimo KUL.

***

„Kontroliuosime tik tas transporto priemones, kurios nori įvažiuoti į Klaipėdą, nes išvažiavimas nėra ribojamas. Klaipėdoje numatyti 7 kontrolės postai, tačiau žinome, kad įvažiavimo kelių yra ir daugiau. Prie visų jų stovės įvažiuoti draudžiantys ženklai, vairuotojus kontroliuosime epizodiškai privažiuodami ar filmuodami. Tad verta įsidėmėti, kad jei kas nors bandys pravažiuoti, taip sakant, po ženklu, turėtų nesistebėti, jei vėliau sulauks protokolo ir baudos. Tad kviečiu visus šias šventes praleisti saugiai ir neįprastai – būti namuose“, – toje pačioje spaudos konferencijoje apie judėjimo ribojimus ilgąjį savaitgalį kalbėjo Klaipėdos AVPK viršininkas Alfonsas Motuzas, o prieš 20 val. prie įvažiavimo į Klaipėdą minėtieji kontrolės postai jau buvo pradėję darbą.

***

Policija skelbia apie sulaikytus asmenis, vogusis iš parduotuvės ir vilkikų, o Klaipėdos apygardos teismas – apie priimtą sprendimą apeliacinėje byloje dėl neteisėtų advokatės veiksmų, klientei negrąžintus pinigų už nesuteiktas teisines paslaugas. Tuo metu „Atvira Klaipėda” informuoja apie du Klaipėdos apylinkės teisme nuteistus nepilnamečius.

***

Prekybos tinklas „Rimi“ informuoja, jog šalyje tęsiantis karantinui toliau reguliariai pristatantys sveikus užkandžius mobiliųjų koronaviruso patikros punktų, Greitosios medicinos pagalbos stočių ir Bendrojo pagalbos centro 112 darbuotojams bei visuomenės sveikatos biuro specialistams.

***

Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės biblioteka pateikia pasakojimą apie tai, kaip ieškota šioje bibliotekoje iki karo buvusių leidinių.

***

Penktadienį „Klasco” išplatino pranešimą spaudai, kuriame neigia pasirodžiusią informaciją, jog dėl mieste padidėjusios taršos yra kalta ši krovos kompanija. Tuo metu „Klaipėdos keleivinis transportas” skelbia dar kartą retinantis kai kurių maršrutų reisus ir keičiantis priemiestines transporto priemones į mažesnes.

Balandžio 11-oji

Per penktadienį Lietuvoje nustatyti 27 nauji koronaviruso atvejai – gerokai mažiau nei ketvirtadienį, kai buvo identifikuoti 44 susirgimai. Tuo metu Klaipėdoje nustatyti 8 susirgimai (vietoj 13-os ketvirtadienį), iš kurių pusė teigiamų mėginių į Klaipėdos universitetinės ligoninę atkeliavo iš mobiliojo tyrimų punkto.

***

Paupių seniūnaitė Rasa Arcišauskienė šios bendruomenės paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” pasidalino informacija apie aplinkosaugininkų atliktą neplaninį „Klaipėdos medienos” patikrinimą, kurio rezultatai rodo, jog įmonės į aplinką išmestas formaldehido kiekis 27 kartus viršijo leistiną normą.

***

„Ir tada stojo Didžiojo karalystės maršalkos Sauliaus, jau su visam pasveikusio nuo anksčiau jį kamavusios ne maro ligos, valanda. Ir paskelbė jis įsaką, ir jame griežtai nurodė per Prisikėlimo šventę visiems iki vieno likti savo trobose, į lauką net nedrįsti kišti nosies, idant maro užkratą būtų galima įveikti sėdėjimu namie”, – šių dienų sakmę apie marą nuomonių rubrikoje seka „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Balandžio 12-oji

Skelbiama, jog šalyje nuo COVID- 19 jau pasveiko 97 žmonės, o per šeštadienį Lietuvoje nustatyti 27 nauji koronaviruso atvejai, iš kurių 12 – Klaipėdoje. Visi  teigiami mėginiai į Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratoriją atkeliavo iš mobiliojo tyrimų punkto, kuriame šeštadienį buvo ištirti visi ėminiai.

***

Naujoje „Atviros Klaipėdos” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ dalyje pasakojama, kaip Velykos buvo švenčiamos tarpukario Klaipėdoje ir kokių draudimų reikėjo laikytis Didžiosios savaitės metu.

***

Policija pranešė, kad šeštadienį budėdami 34-iuose postuose prie miestų ir miestelių Klaipėdos apskrities pareigūnai patikrino apie 10 000 automobilių – beveik 1000 iš jų teko apsisukti ir grąžinti atgal.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This