30-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 20-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog teismas atmetė ir buvusios uostamiesčio merijos darbuotojos Klaipėdos savivaldybės administracijai pateiktą 12 tūkst. eurų ieškinį, ir savivaldybės per 2400 eurų siekiantį priešieškinį dėl neva antstolio nepagrįstai išieškotos sumos.

***

Vilniuje vykusio Lietuvos lengvosios atletikos meistrų (veteranų) čempionato metu pasiekta trylika Lietuvos rekordų, iš kurių šeši priklauso Klaipėdos SK „Ąžuolas” nariams Jadvygai Putinienei (amžiaus grupė 75-79) ir Vytautui Zaniauskui (amžiaus grupė 60-64).

***

Per parą šalyje patvirtinta 15 naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Nustatyta, kad aštuoni užsikrėtę žmonės darbe arba namų aplinkoje kontaktavo su jau sergančiaisiais, keturi per praėjusią parą registruoti atvejai įvežtiniai: po du iš Kroatijos ir Bulgarijos. Kaip užsikrėtė dar trys žmonės, šiuo metu aiškinamasi. Klaipėdos apskrity naujų užsikrėtimo atvejų nėra. Koronavirusas iš viso nustatytas 1947 žmonių, tebeserga 254 asmenys, 1601 – pasveiko, 81 žmogus yra izoliacijoje.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato pokalbį su premjerai „Skrajojantis olandas“ kostiumus sukūrusia žinoma dizainere Sandra Straukaite.

***

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje planuojama dar viena gamykla, kurioje numatyta sukurti daugiau nei 50 darbo vietų. Tuo metu faneros fabriko sklypo teritorijoje planuojamų statybų – technologijų parko „Baltic Tech Park“ administracinės paskirties pastato su mokslinėmis laboratorijomis projektiniai pasiūlymai miestiečių nesudomino. 

***

Uostamiesčio savivaldybei viešai išreiškus nerimą dėl „Klasco” norų perkelti geležies rūdos krovą ties 10-11 krantinėmis, bendrovė tokią miesto valdžios poziciją vadina stebinančia, nes šiais veiksmais esą trukdoma perkelti dalį krovos toliau nuo gyvenamųjų namų.

***

Konfliktą tarp gyventojų ir savivaldybės administracijos dėl požeminių konteinerių vietos senamiestyje aiškinosi „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

Liepos 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė narplioja konfliktą, kilusį tarp Dangės skvero rekonstrukcijos akcentą „Laiko juosta“ sukūrusių architektų ir Klaipėdos savivaldybės administracijos.

***

„Turimą teisininko kompetenciją pabrėžiantis premjeras netyčia pamiršta, kad šalies pagrindinis įstatymas – Konstitucija – užtikrina kiekvieno teisę skleisti ne tik informaciją, bet ir idėjas bei įsitikinimus. Naisiuose gal yra kitaip, tačiau Vakarų pasaulyje, Europos Sąjungoje ši žmogaus teisė yra šventa”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Tuo metu „Atviros Klaipėdos” žurnalistė dalijasi pastebėjimais, susijusiais su dviem diametraliai priešingais „Sodros” pranešimais dėl to paties fakto.

***

Per parą Lietuvoje koronavirusinė infekcija patvirtinta dviem žmonėms. Kėdainiuose nustatytas atvejis siejamas su anksčiau trąšų gamykloje nustatytu susirgimu, Vilniaus apskrityje – su šeiminiu protrūkiu. Šiuo metu tebeserga 255 asmenys, 1601 – pasveiko, 89 žmonės yra izoliacijoje.

***

Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenė, šv. Jono bažnyčios atstatymo fondas, Klaipėdos miestiečių draugija bei Lietuvos piliečių sąjungos nariai antradienį pristatė naująją Šv. Jono bažnyčios atstatymo fondo direktorę Liliją Petraitienę bei pakvietė klaipėdiečius į talką minėtos bažnyčios atstatymo darbams pradėti.

***

Antradienį posėdžiavę Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai pritarė Klaipėdos savivaldybės administracijos siūlymui pasinaudoti Europos energijos efektyvumo fondo lėšomis, kurios bus skirtos rekonstruoti Klaipėdos universitetinės ligoninės pastatus.

***

„Visi jie labai aktyviai kalbėjo, kad mes neturėtume iš savo rankų paleisti Dviračių treko. Jie įrodė, kad šį objektą galima perstatyti ir tada atsirastų ne tik trekas, bet ir BMX dviračių bazė. Tikėtina, kad toks objektas būtų populiarus ne tik tarp Lietuvos sportininkų, bet sulauktume ir svečių iš užsienio. Žinoma, reikia sutvarkyti ne tik sporto bazę, bet sportininkams pritaikyti kitą infrastruktūrą. Tačiau savivaldybė nepajėgi finansuoti tokį projektą, jis nėra tarp prioritetų“, – antradienį po susitikimo su dviračių sporto atstovais apie Dviračių treko likimą „Atvirai Klaipėdai” sakė už sportą atsakingas vicemeras Arvydas Cesiulis.

Liepos 22 -oji

Naująjį Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentą Darių Levickį pakalbino „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

***

Nemanau, kad socialdemokratai Klaipėdoje atsigautų. Vargu, ar didžiosioms tradicinėms partijoms labai rimtą konkurenciją sudarys Darbo partijos ar Laisvės partijos kandidatai. Tačiau labai gerai, kad partijos, nepriklausomai nuo jų populiarumo, kelia savo kandidatus, nes priešingu atveju mūsų partinė sistema visa sužlugtų. Konkurencija yra gerai, nes vis tiek reikia labiau pasistengti rinkimuose, kai yra daugiau kandidatų“, – apie ir Klaipėdoje prasidėjusią rinkimų į Seimą kampaniją „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo politologė, Klaipėdos universiteto lektorė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

***

Per parą Lietuvoje koronavirusinė infekcija (COVID-19) patvirtinta dviem žmonėms. Vienas iš patvirtintų atvejų įvežtinis iš Serbijos, kitas – nustatytas Panevėžio apskrityje. Tebeserga 251 asmuo (keturi jų – Klaipėdos mieste). Mirusių nuo šios ligos jau yra 80, pasveikusių – 1607.

***

Klaipėdos hospiso direktorė nepanoro Atvirai Klaipėdai” pakomentuoti planų keisti hospisto pastato paskirtį.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija parengė alternatyvų Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo nuo geležinkelių infrastruktūros plėtros siekiama apsaugoti Melnragės ir Girulių miškus ir šį projektą trečiadienį pristatė svarstyti Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio nariams.

***

Trečiadienio vakare klaipėdiečiai suorganizavo talką, skirtą  Šv. Jono bažnyčios statybų pradžiai.

Liepos 23-oji

Kodėl Smiltynėje nėra sutvarkytų autobusų stotelių bei tvarkaraščių į Nidą, skirtingas priežastis portalo žurnalistei vardijo Neringos meras bei Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

***

„Reikėjo 400 gramų išgerti, nelogiška. Aš su vairuotojais susitinku kas antrą dieną, pasikalbu, žmonės nėra kažkur palikti ir pamesti, mes kontroliuojam, per kompiuterius mes matom, kur jie važiuoja, jei kas nors atsitinka, mes iškart matom, jei minutę pavėluoja, per kompą matom. Per kompą aš matau ir namie, ir vakare, ir net važiuodamas mašinoj”, – UAB „Pajūrio autobusai” direktorius Leonas Šiaulys „Atvirai Klaipėdai” komentavo situaciją dėl prie vairo sulaikyto girto jau antro šią vasarą bendrovės vairuotojo.

***

Per parą Lietuvoje patvirtinti devyni nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Penki iš patvirtintų atvejų – Vilniaus apskrityje, du – Panevėžio, po vieną atvejį – Alytuje ir Utenoje.

***

Vos tik prasidėjus Šv. Jono bažnyčios atstatymo darbams, pasipylė pareiškimai, kas yra šio projekto iniciatoriai: pasirodė ir Evangelikų liuteronų bendruomenės atstovų  pareiškimas, ir savo nuomonę išsakė Klaipėdos miestiečių draugija.

***

Vakarų laivų gamyklos įmonių grupė pranešė, jog jos įsigytas didžiausias Baltijos šalyse plaukiojantis dokas jau remontui priėmė pirmąjį laivą.

***

Saugaus eismo komisija ketvirtadienį nusprendė, kad Smiltelės ir Vingio g. sankryžoje vairuotojams, važiuojantiems nuo Šilutės plento Taikos prospekto link, bus draudžiama sukti į kairę. Taip pat komisija, tenkindama melnragiškių skundą, uždraudė motociklininkams važiuoti Vėtros gatve.

***

Policija patvirtino gavusi pareiškimą dėl galbūt pietinėje miesto dalyje siaučiančio vaikų tvirkintojo, kaip tvirtino socialiniame tinkle pasidalintas mamos įrašas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato operos „Skrajojantis olandas” režisierių Gediminą Šeduikį.

***

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas tapo pirmuoju aukštosios mokyklos rektoriumi Lietuvoje, kurio nuopelnai humanitarinėje srityje buvo įvertinti medaliu „Už meilę ir pasiaukojimą Ukrainai“.

Liepos 24-oji

Saugaus eismo komisijoje svarstant klausimą, kaip mažinti automobilių spūstis Taikos pr. atkarpoje nuo Kauno iki Paryžiaus Komunos g., konkretus sprendimas kol kas nepriimtas.

***

Klaipėdos savivaldybė dalinasi rekomendacijomis dėl koronaviruso prevencijos Jūros šventės metu.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakar parą Lietuvoje patvirtinti net 26 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Tuo metu policija praneša penktadienio ryte nustačiusi dar vieną lengvai apgirtusį miesto viešojo transporto vairuotoją.

***

Penktadienį dar prieš vidudienį dėl uždarytos Pilies g. mieste įvairiose vietose ėmė formuotis transporto spūstys. Tuo metu lietingas oras nedžiugino mugės lankytojų, nors, pasak „Atviros Klaipėdos” praktikantės Urtės, negąsdino jos prekeivių. Vakarop Klaipėdon iš visos Lietuvos suvažiavę istorinių karybos klubų artileristai ir „Dangės flotilės”laivai atidarė Jūros šventę.

***

„Neseniai tapau Šv. Jono bažnyčios atkūrimo fondo direktore. Šios pareigos yra visuomeninės, dirbu neatlygintinai. Kadangi šuo metu vyksta aktyvi rinkimų kampanija, man pasirodė, jog mano naujos pareigos ir politika yra nesuderinamos, todėl ir paprašiau, kad mane išbrauktų iš sąrašo. Man svarbu, jog niekas negalvotų, kad tomis pareigomis fonde naudojuosi politiniais sumetimais. Taip ir nusprendžiau, kad negaliu sėdėti ant dviejų kėdžių ir pasirinkau bažnyčią, o ne partiją“, – „Atvirai Klaipėdai“ savo apsisprendimą atsisakyti politikos aiškino buvusi socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė.

***

Septintoji „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija atiteko klaipėdiečiui Tomui Vėliui, sukūrusiam elektra varomą katamaraną.

***

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos nariai išsakė savo poziciją dėl „TAU projektai” ir Klaipėdos savivaldybės ginčo dėl „Laiko juostos“ kūrinio autorystės.

Liepos 25-oji

„Atviros Klaipėdos” ciklo „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“ rašinyje apžvelgiama miesto dalies tarp Danės gatvės ir Mažvydo alėjos pokarinė gyvenamųjų namų statyba bei  M. Mažvydo alėjos atsiradimas.

***

Uosto direkcija praneša apie prie „Albatroso” paminklo pagerbtus jūrininkus, o „Atvira Klaipėda” informuoja apie tradicinę ceremoniją Skulptūrų parke, skirtą  tragiškai žuvusios „Linkuvos” jūreiviams atminti.

***

Šeštadienį Melnragės paplūdimyje vyko asociacijos „Gyvas miškas” akcija „Šok už pajūrį – išsaugokime Girulių mišką”.

***

UAB „Raguvilė” direktorius Virginijus Brazauskas dėsto savo versiją, kodėl nesiseka sutarti su Šimkų kaimo bendruomene. 

Liepos 26-oji

„Atviros Klaipėdos” vykdomame projekte „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”, kurį iš dalies remia uostamiesčio savivaldybė, šįkart pasakojama ir apie tai, kokį  ažiotažą 1938 metais sukėlė Klaipėdoje pasirodę kinai.

***

Per vakar parą iš viso šalyje patvirtinta 15 naujo koronaviruso infekcijos atvejų. Iš jų 6 Kauno apskrityje ir po 3 Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse. Klaipėdos apskrityje naujų susirgimų neužfiksuota. Šiuo metu šalyje tebeserga 292 asmenys, 1616 – pasveiko, 90 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų.

***

Šeštadienį viešėdamas uostamiestyje šalies prezidentas Gitanas Nausėda pagerbė žuvusius jūroje, apsilankė Klaipėdos universiteto burlaivyje „Brabander“, jachtoje „Ambersail 2“ ir bendravo su klaipėdiečiais bei miesto svečiais. 

***

Uosto direkcija praneša apdovanojusi Dangės upėje vykusių „Drakonų“ valčių lenktynių nugalėtojus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

KU AULA MAGNA AUDITORIJŲ KOMPLEKSAS (PC „STUDLENDAS“, HERKAUS MANTO G. 90-2) 10.30 val.  Mokslinė-praktinė konferencija „100 metų Lietuvos olimpiniam sąjūdžiui”. Lietuvos ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This