24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 7-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie situaciją, susijusią su skirtingais teismų nurodymais dėl bendrovės „Raguvilė” Klaipėdos rajone Šimkų kaime laikomais pelenais, kurie, Vilniaus teisėjų sprendimu, čia dar kurį laiką užsibūs.

***

Ko išsigando šalia naktį sudegusio sandėliuko savo sklypą su nameliu Dituvoje turinti klaipėdietė, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Sekmadienį visoje šalyje nustatyti vos 84 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

***

Pasak Agnės Bukartaitės, savaitgalį Drevernoje vykusiose „Klaipėda Jazz Dancer” buriavimo varžybose geriausiai sekėsi jauniausioms mergaitėms. Tuo metu Kėdainiuose vykusiame Lietuvos vaikų karatė čempionate Klaipėdos sporto klubas „Okinava” pelnė 18 prizinių vietų ir bendroje įskaitoje iškovojo 3-ąją komandinę vietą.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša, kad jos vadovas Algis Latakas su pasaulinės laivybos „Mediterranean shipping company“ kompanijos vadovybe pirmadienį nuotoliniame susitikime aptarė konteinerių srautų perspektyvas Klaipėdos uoste.

***

Šiuo metu Dangėje, netoli Artojo gatvės, galima pamatyti neįprasto dizaino statinį – namą ant vandens, nors kol kas neaišku, kur jis įsikurs visam laikui, rašo „Atvira Klaipėda”. Portalo žurnalistė taip pat informuoja, jog Atgimimo aikštės antžeminės dalies projektavimo darbai perkami neskelbiamų derybų būdu iš vienintelio tiekėjo – bendrovės „Cloud architektai“.

***

„Visi paukščiai yra saugomi valstybės, mes esame valstybės tarnautojai ir privalome saugoti gyvąją gamtą. Gavę pranešimus atvejus reaguojame, tiriame. Jeigu yra susuktas lizdas, o jame – kiaušiniai ir jaunikliai – tai lizdo liesti niekas neturi teisės. Priešingu atveju gali būti nustatyta žala gamtai ir kaltininkai, kurie turėtų atsakyti už pasekmes. Jeigu kas nors nori pašalinti lizdą, tai šiuo metu tam yra ne pats tinkamiausias laikas“, – situaciją, kai daugiabutyje įrengiant apsaugas nuo balandžių gali tekti paaukoti jau išperėtus šių paukščių jauniklius, „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Birželio 8-oji

Administracines byla nagrinėjantis teismas konstatavo, kad aplinkosaugininkų sprendimas skirti AB „Klaipėdos vanduo” 375 Eur ekonominę sankciją yra teisėtas ir pagrįstas, tad nėra teisinio pagrindo jo panaikinti, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

COVID-19 rodikliai ir šalyje, ir Klaipėdoje ir toliau sparčiai mažėja.

***

Klaipėdos valdžios planai teikti mokesčių lengvatas verslininkams, kurie remtų tris reprezentaciniais pripažintus sporto klubus, gali prieštarauti įstatymams: tokią išvadą, pasak „Atviros Klaipėdos”, padarė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

***

Po antradienį Klaipėdos savivaldybėje vykusio tarpinstitucinio pasitarimo dėl uosto įmonės „Kamineros” krovinių terminalo keliamo triukšmo ir galimos taršos sutarta sukviesti viešą pasitarimą, kurio metu savo skundus galėtų išsakyti kaimynystėje gyvenantys žmonės, o bendrovė išdėstytų, kokių sprendimų ketina imtis.

***

Klaipėdos apylinkės teismas skelbia atmetęs ieškovų pretenzijas dėl esą įsigyto brokuoto automobilio.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje buvo pristatyti mikroklimato Klaipėdos universitetinėje ligoninėje tyrimo rezultatai.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas praneša, jog antradienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė bendrovės „Grigeo Klaipėda” ieškinį, kuriuo ji prašė iš buvusių įmonės vadovų ir bendrovių „ChemTrade LT“ bei Airijoje registruotos „Sago Industries Limited“ solidariai prisiteisti 1 424 516 eurų už neva gamybai tiektą kitokį krakmolą.

Birželio 9-oji

„Aš gaudavau pinigus už savo žaidimą klube, už treniruotes, darbą. Jeigu „Neptūnas” darė pavedimus per kažką kitą, taip ir išeina”, – Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovui Osvaldui Kurauskui ir kurią seka portalo žurnalistas, liudijo neilgai čia žaidęs krepšininkas Martynas Andriuškevičius.

***

COVID-19 paros rodikliai ir toliau nuteikia optimistiškai.

***

Klaipėdos licėjaus bendruomenės atstovų teigimu, nors šie metai buvo pilni iššūkių, šis laikotarpis gerokai paspartino švietimo sistemos raidos procesus bei mokymo įstaigai neigiamų pasekmių neturėjo.

***

Skelbiama, jog Vakarų laivų gamyklos įmonių grupei priklausanti „Western Baltic Engineering“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas bei projekto „Exoprodigi“ partneriai iš Švedijos ir Suomijos baigia sukurti Vakarų Baltijos laivų statyklos virtualųjį dvynį. Tuo metu Klaipėdos LEZ džiaugiasi jos įmonių išaugusiomis investicijomis, o „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas teigia, jog per kelis metus bendros įmonės suplanuotos investicijos į aplinkosauginius projektus iš viso siekia 3,5 mln. eurų.

***

Trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pranešta, jog jau pajudėjo Klaipėdos švyturio perdavimo miesto savivaldybės žinion reikalai – gautas atitinkamas raštas iš Lietuvos transporto saugos administracijos. Minėtame posėdyje daug diskusijų sukėlė Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Daivos Kerekeš raštas, įspėjantis dėl lengvatų verslui, remiančiam sporto klubus, taikymo.

***

Trečiadienį Uostamiesčio aplinkosaugos forumo seminare dalyvavusi susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė negalėjo tiksliai atsakyti į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimą, ar jau galutinai atsisakyta planų krovinių paskirstymo traukinių stotį įrengti šalia Girulių esančiame Pauostyje.

Birželio 10-oji

Klaipėdos įmonės, kurios dažniausiai įvardijamos nemalonių kvapų skleidėjomis, trečiadienio vakare visuomenei pateikė ataskaitą apie oro taršos mažinimo priemones, tačiau sulaukė priekaištų, kad jos yra neveiksmingos, nes pietinės miesto dalies gyventojai ir toliau negali atsiverti butų langų.

***

Tradiciniai COVID-19 paros rodikliai – čia.

***

„Mes turime pagalvoti apie tai, kad aikštelės, parkingai galėtų būti su laidžiomis lietaus vandeniui dangomis, tam, kad žemė galėtų priimti kažkokį kiekį vandens ir natūraliai jį prafiltruoti. Betonas ir asfaltas nėra vieninteliai būdai, kaip galima įrengti kietąsias dangas mieste”, – trečiadienį vykusiame paskutiniame Uostamiesčio aplinkosaugos forumo renginyje kalbėjo Žaliosios politikos instituto prezidentas Remigijus Lapinskas.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė pakoreguotam Klaipėdos savivaldybės strateginiam veiklos planui, nes nuspręsta vietoj Pilies g. esančios sporto salės įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kiek miesto biudžetui kainuos sprendimas iš daugiabučių namų kiemų pašalinti nenaudojamus automobilius, kuriam dar turės pritarti miesto taryba.

***

„Klaipėda – ideali vieta gyventi ir kurti. Galima per keliolika minučių pasiekti darbo vietą ir susitelkti į savo veiklą. Arba studijuoti tarptautiniame universitete, įgyti globalaus verslo žinių, o laisvu laiku galvą išvėdinti prie jūros“, – pranešime cituojamas Henrikas Urbonas, neseniai 30 mln. dolerių investicijos sulaukusios nuotolinio vertimo platformos „Interactio“ vadovas.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pagaliau pradedanti Vingio mikrorajono aikštės ir jos prieigų remonto darbus, kurie atsieis 1,1 mln. eurų.

***

UAB „Vėjo projektai“ skelbia kartu su dar penkiomis Europos įmonėmis prijungusi prie Europos Komisijos inicijuoto „Žaliojo vartojimo“ įsipareigojimo – pirmosios iniciatyvos, įgyvendinamos pagal Naująją vartotojų darbotvarkę. Tuo metu Klaipėdoje apdovanoti jaunieji verslininkai ir jų pristatytos jaunos bendrovės.

Birželio 11-oji

„Mes nuo „Vitės valdų“ stengėmės pabėgti jau trejus metus, tik neturėjome, pas ką bėgti. Susiradome administratorių, kurio siūlomos paslaugos mus tenkina. Todėl beveik absoliuti dauguma sutiko keisti administratorių, visi pasirašėme jungtinės veiklos sutartį. Atrodo, kad viskas ir turėjo pasibaigti, mes tiesiog atsisveikiname su „Vitės valdomis“ ir pradedame dirbti su „Green admin“”, – „Atvirai Klaipėdai” skundėsi Birutės g. gyventoja, tačiau paaiškėjo, jog „Vitės valdos” ir toliau gyventojams vis tiek siunčia sąskaitas.

***

Klaipėdos savivaldybė nuo ateinančio pirmadienio kviečia visus gyventojus skiepytis gyvos eilės principu.

***

Pranešama, jog Senajame turguje jau pradėti mūrinių prekystalių ir stoginių griovimo darbai.

***

Penktadienį Klaipėdos uoste vykusio išvažiuojamojo Seimo ekonomikos komiteto posėdžio metu jos pirmininkas Kazys Starkevičius teigė, jog Lietuva iš Europos Komisijos turėtų reikalauti kompensacijų, jei Klaipėdos uoste ženkliai sumažėtų baltarusiškų krovinių.

***

Policija praneša baigusi ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo, įspėja apie naują sukčiavimo internete būdą, o Klaipėdos apygardos teismas skelbia iš naujo pradedantis nagrinėti Jurbarko politiko sūnaus, smurtavusio prieš nepilnametę, bylą.

***

Apeliacinius skundus išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas penktadienį konstatavo, kad Palangoje veikiančios keleivių pervežimo paslaugas teikiančios bendrovės „Vlasava” vadovas Saulius Čepkauskas bei matininkas Eugenijus Mockus pagrįstai buvo nuteisti dėl dokumentų klastojimo ir disponavimo jais, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Penktadienio vakarą LFF I lygos išvykos rungtynes žaidę Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai iškovojo triuškinančią pergalę 4:0 prieš aukštesnėje turnyrinės lentelės vietoje esančią Mažeikių FK „Atmosferą”.

Birželio 12-oji

1945-ųjų pradžioje Raudonajai armijai užėmus Klaipėdą vienu iš pirmųjų vietinės valdžios uždavinių tapo ir sovietinės planinės ekonominės kūrimas – apie tai pasakojama ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Klaipėdoje penktadienį COVID-19 diagnozuota tik devyniems žmonėms.

***

Šeštadienį po vidurdienio uostamiestyje regione vykstančių tarptautinių pratybų „Stiprus Grifonas 2021“ dalyviai miestiečiams demonstravo pratybose dalyvaujančią karinę techniką, ginkluotės sistemas.

Birželio 13-oji

Apie tai, kaip kompiuterizacija ir internetas pakeitė bibliotekininkų darbą, pasakoja buvęs ilgametis I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Statistikos departamentas pranešė, kad šeštadienį visoje šalyje nustatyta 117 naujų COVID-19 atvejų. Atlikus 8 005 diagnostinius tyrimus, viruso jau rasta beveik 1,5 proc. mėginių. Klaipėdoje per parą šia infekcija susirgo 11 žmonių.

***

Sekmadienį Smiltynėje surengtas jau 6-asis Klaipėdos maratonas, sutraukęs daugiau nei du šimtus dalyvių.

***

Sekmadienį Lietuvai atstovaujanti „Ambersail-2“ komanda drauge su kitomis „Volvo 65“ jachtomis startavo finaliniame, apie 600 jūrmylių „The Ocean Race Europe“ etape iš Alikantės į Genują.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This