25-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 17-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos apygardos teismas jau trečią kartą turės nagrinėti dar 2017 m. prasidėjusią bylą, kurioje UAB „Vlasava” siekia iš uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” prisiteisti 107 tūkst. eurų neva patirtų nuostolių dėl nelaimėto konkurso dviem maršrutais vežti keleivius į Dituvą. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas priėmė sprendimą, kuriuo patenkino Lietuvos jūrų laivininkystės bankroto administratoriaus Daliaus Volskio prašymą pripažinti įmonės veiklą pasibaigusia, nors šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

***

Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog berniukų tvirkinimu įtariamo klaipėdiečio Viktoro Usovo byla jau yra baigiamosios stadijos – vyksta susipažinimas su bylos medžiaga.

***

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis informavo, jog manekenės žūties byloje įtarimai pareikšti dviem asmenims.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša įsteigusi 15 premijų studentams, parengusiems miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus, o 5 iš premijų skiriamos konkrečiai Klaipėdos universitetui.

***

Turto bankas dar kartą patvirtino, jog buvusiame senajame Klaipėdos policijos komisariato pastate įsikurs uostamiesčio teismai.

***

„Nežinau, ar skųsiu, reikia visų pirma pamatyti sprendimą. Jį pamatęs komentuosiu daugiau. Manau, kad byloje yra galimybė daug ką pakomentuoti. Pradedant nuo to, kad ministras teigė, jog remsis VTEK ir valdybos nuomone, bet VTEK nuomonės negavo, o valdybos protokolas, tiek, kiek aš turiu informacijos, yra suklastotas. Teismo metu ministerijos teisininkė jau kalbėjo ir yra parašyta raštu, kad aš esu atleistas be kaltės ir ministras niekuo nesiremia”, – pirmadienį priimtą jam nepalankų Vilniaus apylinkės teismo sprendimą dėl atleidimo iš pareigų „Atvirai Klaipėdai” komentavo buvęs Uosto vadovas Arvydas Vaitkus.

***

Lietuvos jūrų muziejus pranešė pradedantis registruoti dalyvius gyvūnų asistuojamos terapijos moksliniam tyrimui. Jį planuojama vykdyti bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu ir VšĮ „Vaiko raida“ mokslininkų komandomis. Papildomai šiame tyrime dalyvaus ir kiti Lietuvos universitetai bei įstaigos – partneriai, kurie jau prisijungė ir dar prisijungs vėlesniuose etapuose.

***

AB „Klaipėdos vanduo“ pranešė, kad dėl užsitęsusių neįprastai karštų orų Klaipėdos priemiesčiuose ir didesnėse rajono gyvenvietėse vakarais ima trūkti geriamojo vandens. Didžiausias jo stygius jaučiamas Dauparų, Šlapšilės, Gobergiškės, Kvietinių, Karklės gyvenvietėse. Tad jų gyventojai raginami pasinaudoti visomis vandens taupymo galimybėmis.

***

Pranešama, kad pradedami BIG prekybos centro atnaujinimo darbai, kurie turėtų būti baigti šių metų gruodį ir atsieis apie 2 mln. eurų. Tuo metu bendrovė „CityBee“ skelbia savo automobilių parką papildžiusi 20 naujų „Mini“ kabrioletų, kurių dalį bus galima išsinuomoti ir Klaipėdoje.

***

Klaipėdos miesto savivaldybei pradėjus viešinti preliminarius daug aistrų kėlusio miesto bendrojo plano sprendinius, į pirmąjį gyventojams skirtą viešinimo renginį atėjo vos dešimt klaipėdiečių.

Birželio 18-oji

„Ką gali sugalvoti ŠMM biurokratai? Kad orams įšilus ligi 35 laipsnių mokyklose dirbti galima? Arba galima dirbti ne mokyklų patalpose? Arba organizuoti mokiniams įvairias ekskursijas (tarsi ekskursijose temperatūra yra žemesnė)? O gal, kad kai kuriose mokyklose mokymo procesas turi būti organizuojamas rūsiuose, kur įrengtos rūbinės arba vieliniais tinklais apjuostos, civilinės saugos reikmėms, slėptuvėms tinkamoms patalpos?” – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Taip pat nuomonių rubrikoje skelbiami ir Klaipėdos SGD terminalo vadovo Arūno Molio pamąstymai apie tai, kodėl dalis žiniasklaidos esą platina tikrovės neatitinkančią informaciją apie terminalo veiklą.

***

AB „Grigeo Klaipėda“ pranešė nusprendusi investuoti 1,2 mln. eurų į „aplinkai draugiškus projektus” – numatytos lėšos bus skiriamos uždengti du baseinus, kvapų ozonavimo sistemai ir dumblo sausinimo įrangai.

***

Valstybinei mokesčių inspekcijai pradėjus skelbti viešų asmenų metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų duomenis už 2018 metus, paaiškėjo, jog tarp 200 didžiausią turtą už 2017 ir 2018 m. deklaravusiųjų atstovų iš Vakarų Lietuvos yra vos keli.

***

Diplomų įteikimo išvakarėse, antradienio popietę, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventai pratęsė tradiciją šia proga Žvejo skulptūrą papuošti jūriniu giuisu.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos miesto tarybos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai teismui apskundė, jų nuomone, netinkamai  valdančiosios koalicijos taikytą Tarybos komitetų sudėčių formavimo procedūrą.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė turintis naują trenerį, kuriuo tapo Tomas Rinkevičius.

***

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Mokesčių inspekcijos Klaipėdos apskrities specialistai informavo, jog vasarą tradiciškai padidintą dėmesį skirs  pajūrio viešojo maitinimo įmonėms bei kitas paslaugas teikiantiems verslininkams.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Justė rašo apie antrąjį gyventojams skirtą Klaipėdos miesto bendrojo plano (BP) viešinimo renginį, kuriame jau dalyvavo kur kas daugiau klaipėdiečių.

Birželio 19-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl užsitęsusių derinimo procedūrų antrojo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo dar mažiausiai mėnesį teks  palaukti.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija trečiadienį paskelbė, kad buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė trečiadienį pasirašė rangos sutartį su UAB „Versina” dėl naujosios mokyklos statybų Žolynų kvartale. Rangovas įsipareigojo 10,9 mln. eurų vertės darbus atlikti per 16 mėnesių.

***

Trečiadienį prie Tiltų g. 16 namo atvykę darbininkai ėmėsi tvirtinti atminimo lentą, skirtą Tilžės akto signatarui, Lietuvos šaulių organizacijos nariui Jurgiui Lėbartui.

***

„Trečiadienį Senojoje perkėloje besibaigiant pasirodymui dalyviai simboliškai mojo keltui ir jo keleiviams. Vaizdas priminė nostalgijos kupiną filmo sceną, o nieko nesitikėjusiems praeiviams sukėlė naujų potyrių”, –  apie Šeiko šokio teatro ir neįgaliųjų performansą „Pradžia” rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Justė.

***

Lietuvos oro uostai pranešė,  kad nuo šio rudens iš Palangos oro uosto bus skraidinama į Norvegijos miestą Bergeną.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Justė toliau aprašo miesto Bendrojo plano sprendinių pristatymo klaipėdiečiams renginius.

***

Viešas susirinkimas, kurio metu buvo pristatomi Smiltynėje suplanuotos prieškarinės smuklės „Strandhalle“ projektiniai pasiūlymai, klaipėdiečių nesudomino – jame pasirodė tik „Atviros Klaipėdos” praktikantė Ieva.

Birželio 20-oji

Po trečiadienį vykusio rėmėjų susirinkimo „Atvira Klaipėda” informuoja apie kai kuriuos numatomus pokyčius portalo veikloje.

***

Prieš prasidedant Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui piketavo būrelis klaipėdiečių, susirūpinusių padėtimi Poilsio parke.

***

Ketvirtadienį prisiekė nauja Klaipėdos miesto tarybos narė – konservatorė Justina Kunickaitė, kuri pakeitė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirtą Andrių Dobranskį.

***

Klaipėdos savivaldybės taryba ketvirtadienį vykusiame posėdyje pritarė, kad Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įsikurtų Ievos Simonaitytės mokyklos patalpose. Tuo metu valdančioji Klaipėdos miesto tarybos dauguma neleido opozicijos atstovei Ninai Puteikienei patekti į Kultūros ir meno tarybą, o Alinai Velykienei – tapti Antikorupcijos komisijos pirmininke. Tačiau Tarybos kolegijos sudėtis buvo suformuota beveik vienbalsiai. Taip pat Tarybos nariai pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui 2020 metais palikti tokias pat verslo liudijimų kainas, kokios galioja ir šiemet.

***

Pranešta, kad nuomos pagrindais Klaipėdos „Atlanto“ garbę gynęs vartininkas Krišjanis Zviedris grįžta į gimtinę. Žaidėją nusprendė susigrąžinti Latvijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti „Liepaja“ ekipa.

***

Klaipėdos tiltų ir viaduko priežiūros konkursą laimėjusios bendrovės „Gatas” specialistai savivaldybės reikalavimu ėmėsi Biržos tilto plokštės remonto darbų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie Generalinėje prokuratūroje vykusį Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos posėdį, kurio nariai daugiausia balų tarp 4 kandidatų, pretenduojančių vadovauti Klaipėdos apylinkės prokuratūrai, skyrė vilniečiui prokurorui Viliui Paulauskui. Tačiau galutinį žodį tarti turės generalinis prokuroras.

***

Susisiekimo ministerija praneša apie nepalankias audito išvadas „Smiltynės perkėlai“, kurios valdybai nurodyta jas įvertinti ir priimti sprendimą. Tuo metu  policija skelbia nuo penktadienio uostamiestyje veikiančiuose greičio matuokliuose nustatanti nulinės tolerancijos ribą.

***

LCC tarptautinis universitetas pranešė, kad nuo šio rudens jo Tarptautinio verslo administravimo bei Šiuolaikinės komunikacijos programų studentams atsiras galimybė gilinti žinias ir IT srityje.

***

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį rašytinio proceso būdu nagrinėjo korupcija kaltinamo buvusio politiko,  44-erių klaipėdiečio Eligijaus Masiulio skyrybų bylą.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad Klaipėdos miesto savivaldybės surengtas preliminarių miesto bendrojo plano sprendinių viešinimas finišavo su nuogąstavimais dėl uosto plėtros planų.

Birželio 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė išsiaiškino, jog praėjus beveik metams po Sąjūdžio parko atidarymo jis vis dar nėra priduotas, o rangovai tebešalina paliktus defektus.

***

„Workation Klaipėda’19“ programos, kuria siekiama įmones, komandas ir laisvai dirbti galinčius žmones iš kitų Lietuvos miestų pakviesti atvažiuoti į pajūrį ir čia suderinti profesinius iššūkius bei vasaros malonumus, iniciatoriai tikina, kad ji įgyja pagreitį. Specialius pasiūlymus sezoniniams klientams pateikusios uostamiesčio bendradarbystės erdvės džiaugiasi pirmaisiais žvalgais ir svečiais.

***

„Smiltynės perkėla” pranešė, jog atsistatydino jos generalinis direktorius Darius Butvydas.

***

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija skelbia, jog pajūrio kurortuose ir Klaipėdoje sparčiai auga apgyvendinimo paslaugų verslo liudijimų populiarumas – iki birželio 21 d juos buvo įsigiję 2876 gyventojai, t.y. 24 proc. proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

***

„Su prašymais į savivaldybę pasirūpinti apleistu tamsiu kiemu pirmą kartą kreipiausi 2013 metais. Pasakė, kad „kitais metais jau tikrai išspręsime tą nesusipratimą, čia gi mūsų pareiga“. Panašiai sakė ir 2014, ir 2015-aisiais. 2016 m. iš savivaldybės gavau džiugią žinią, kad mano prašymas įtrauktas į kažkokią daugiabučių namų kiemų gerinimo programą ir dabar tai jau tikrai”, – apie tai, jog per 6 metus savivaldybės klerkai nesugeba sutvarkyti vieno kiemo apšvietimo, rašo klaipėdietis Renaldas Kulikauskas.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė dar metams pratęsiantis sutartį su 26-erių 200 cm ūgio puolėju Osvaldu Olisevičiumi.

***

Penktadienį Klaipėdoje su Savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu susitikęs žymiojo išradėjo Nikola Tesla proprovaikaitis Tomislav Tesla ir jo bendraminčiai, tarp kurių yra lietuvių, supažindino su savo sukurtomis, platų panaudojimo spektrą turinčiomis unikaliomis žaliosiomis technologijomis.

Birželio 22-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie šeštadienio rytą Baltijos jūroje sėkmingai pasibaigusią lenkų jachtos gelbėjimo operaciją, kurioje pirmieji į pagalbą atskubėjo  DFDS kelto jūrininkai.

***

Lietuvos futbolo A lygos rungtynės tarp Klaipėdos „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“ šeštadienį uostamiestyje baigėsi lygiosiomis 1:1.

***

„Šį kartą detaliau išanalizuosiu vieną frazę, tapusia tokia kliše, – STREIKAVĘ MOKYTOJAI LIPO PER LANGUS – ir pateiksiu kontekstą, skaičiavimus ir visas kitas aplinkybes, kurios gal padės sudėlioti prasminius taškus iš naujo”, – nuomonių rubrikoje rašo  Lilija Bručkienė, Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė .

Birželio 23-oji

Nuo pat ryto Klaipėdoje ėmė šurmuliuoti Joninių jomarkas.

***

Policija praneša apie sudegintą automobilį bei gaisre žuvusį vyrą. Taip pat informuojama, jog BPC darbuotoja darbo vietoje buvo girta bei apie rastą negyvą 29 metų vyrą be išorinių smurto žymių.

***

Šį savaitgalį Austrijoje vykstančių pasaulinių vaikų ir jaunimo sporto žaidynių „United world games 2019″ metu Klaipėdos futbolininkų U12 komanda tapo čempione.

***

Meteorologai skelbia, kad šis birželis – karščiausias per pastaruosius 58 metus.

***

Sekmadienį klaipėdiečiai  Dangės skvere atšventė Jonines.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This