51-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 16-oji

Kaip rengiamasi nuo kitų metų balandžio įsigaliosiančiai Klaipėdos savivaldybės administracijos reformai, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

Keliautojas Aurimas Mockus dalinasi įspūdžiais iš Šiaurės Korėjos, kurią pataria aplankyti besiskundžiantiems gyvenimu Lietuvoje.

***

Klaipėdos savivaldybė sulaukė bendrovės „Memelio miestas“ prašymo pripažinti projektą, kuris bus vystomas buvusios „Laivitės” teritorijoje,  esant svarbiu visam Klaipėdos regionui.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija žada, jog nuo kitų metų uostamiestyje daugiabučių kiemuose atsiras didžiąsias atliekas surenkančios mašinos. Tuo metu prokuratūra praneša nenustačiusi pažeidimų, tirdama, kaip Palangos kopose vietoj dušinių išdygo prabangus pastatas.

***

Tęsdama projektą „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“, „Atvira Klaipėda” pirmoje dalyje apžvelgia prancūzmečio laikotarpį Klaipėdos krašte.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog UAB „Raseinių plėtra“ Klaipėdoje Vingio gatvėje, netoli jau keleto veikiančių prekybos centrų planuoja statyti naują dviejų aukštų prekybos ir paslaugų paskirties pastatą su automobilių plovykla.

***

„Atvira Klaipėda” spausdina tėvų, kurių vaikai lanko Regos ugdymo centrą, peticiją dėl auklėtojos, patalpinusios socialiniuose tinkluose į kampą pastatyto vaiko nuotrauką, veiksmų.

***

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pirmadienio vakarą žengė į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo ketvertą. Atsakomosiose rungtynėse „Dragūnas“ rezultatu 47:31:(25:16) nugalėjo LRF pirmos lygos debiutantus Klaipėdos „CSC Telecom-Mėmelį“. Pirmąsias rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 44:28 (23:13).

***

Rengiamo Klaipėdos miesto bendrojo plano konkretizuotų sprendinių pristatymas vyko pilnutėlėje miesto Tarybos salėje, iš kurios sklido beveik vien kritika.

Gruodžio 17-oji

Antradienį Kultūros ministerijos premija už muziejininkystės darbus apdovanota Lietuvos jūrų muziejaus Edukacijos ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Renata Treigienė.

***

Klaipėdos apygardos teismas, antradienį baigęs parengiamąjį posėdį prokuratūros inicijuotoje civilinėje byloje dėl miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės namo, paskelbė, jog byla iš esmės bus pradėta nagrinėti tik vasarį.

***

Lietuvos Aukščiausias Teismas, nagrinėjantis UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras kasacinį skundą, antradienį nusprendė kreiptis į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą.

***

„Atvira Klaipėda” baigia pasakojimą apie prancūzmetį Klaipėdos krašte.

***

Antradienį Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes lankėsi Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir palaimino pareigūnus.

***

Klaipėdos savivaldybėje į užtarnautą poilsį buvo išlydėtas ilgametis Kultūros skyriaus darbuotojas Vidas Pakalniškis.

Gruodžio 18-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog AB „Klaipėdos vanduo“ laikinasis vadovas Alenas Gumuliauskas priėmė sprendimą atleisti iš pareigų tris iš aštuonių direktorių.

***

Policija pranešė, kad „DFDS Seaways” jūriniu keltu „Victoria Seawys” iš Švedijos į Klaipėdą plaukę keleiviai kilusio konflikto metu vandeniu užliejo 42 kelto kajutes.

***

Socialinio tinklo „Facebook” paskyros „Klaipėda, aš su tavim” kūrėjai praneša įkūrę interneto portalą.

***

Rosana Lukauskaitė rašo apie originalią menininkų metalistų akciją, nukreiptą prieš centrinio Klaipėdos pašto pastato privatizaciją.

***

Seimo Kultūros komitetas trečiadienį pritarė tam, kad Šv. Jono bažnyčios atstatymas būtų pripažintas valstybei svarbiu ir pažadėjo, jog pasirūpins, kad savo valią kuo greičiau pareikštų ir Seimas.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad Lietuvos geologijos tarnyba pateikė pakartotinių tyrimų išvadą, kuri patvirtino dirvožemio užterštumą chromu šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje.

***

Klaipėdos universiteto Botanikos sodas sulaukė tarptautinės botanikos sodus vienijančios asociacijos „Botanical Gardens Conservation International“ patvirtinimo, kad sodas atitinka aukščiausius tarptautinius botanikos sodams keliamus standartus.

***

Tęsdama projektą „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“, „Atvira Klaipėda” pristato retai populiariojoje istorinėje literatūroje nagrinėjamą siekį Klaipėdos kraštą paversti laisvąja valstybe, vadinamuoju Freištatu.

***

„Siekiant suvaldyti šį kategorišką išorinį veiksnį, Klaipėdos miesto BP sprendiniai formuojami taip, kad užtikrintų…” (13 psl.). Kad negalima suprasti, kas tas  „išorinis veiksnys”, tai aišku, bet kodėl tas veiksnys yra dar ir  „kategoriškas”? Beje, o kas tai yra?” , – nuomonių rubrikoje architektas Edmundas Benetis  negailestingai taršo miesto bendrojo plano sprendinius ir jų rengėjus.

***

Iš aukščiausios Lietuvos futbolo lygos pašalinto Klaipėdos „Atlanto“ likimą trečiadienį narpliojo ir jo savininkas, ir Lietuvos futbolo federacijos atstovai, ir uostamiesčio meras.

***

Kuo pusamžei klaipėdietei neįtinka „Mano būstas” atstovų bendruomenėms organizuojama eglučių įžiebimo šventė, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Trečiadienio vakarą FIBA Čempionų lygos rungtynes išvykoje žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” turėjo pripažinti akivaizdų  Prancūzijos ekipos „JDA Dijon” pranšumą – 71:92 (17:28, 15:23, 26:16, 13:25).

Gruodžio 19-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie besitęsiančias diskusijas, kur turėtų stovėti nurašomas karinis laivas „Sūduvis”.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai nuo kitų metų gaus pačias didžiausias algas, kokias tik leidžia teisės aktai – taip nusprendė ketvirtadienį posėdžiavusi miesto Taryba. Posėdyje taip pat pritarta, kad nuo kitų metų brangtų autobusų bilietai. Tuo metu bendrovės „Puiki investicija“ prašymas leisti bankui įkeisti žemės nuomos teisę Priešpilio g. tarp politikų sukėlė nemažas diskusijas, tačiau po jų vis tiek prašymui balsų dauguma irgi buvo pritarta.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie šalia Žardės tvenkinio atliekamus darbus bei praneša, jog ketvirtadienį klaipėdiečiai plūdo į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią aplankyti čia atkeliavusių šv. Antano Paduviečio relikvijos.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog bendradarbiaujant su Klaipėdos taksi vežėjų asociacija, parengtas sprendimo projektas dėl naujo lengvųjų automobilių taksi ženklinimo bei kitos su taksi verslu tvarkos. Tuo metu VTEK paskelbė išvadas dėl Elidos Mantulovos ir Irenos Gailiuvienės elgesio.

***

Klaipėdos jūrininkų ligoninė džiaugiasi ilgamete draugyste su miesto menininkais, o policija dalinasi jautria istorija.

***

„Mūsų problema šiandien yra gylis ir teritorijų trūkumas. Gylis yra ir saugumas yra labai susiję. Pasukus kanalą ir jį išgilinus iki 17 metrų, padidės saugumas įvedant laivus”, – apžvelgdamas nueinančius metus žurnalistams kalbėjo laikinasis Uosto direkcijos vadovas V. Paukštė, 2019-uosius įvardijęs kaip gerus.

***

Tęsdama projektą „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“, „Atvira Klaipėda” pasakoja, kaip buvo rengiamasi Klaipėdos sukilimui.

***

Sporto portalo „Sportas.lt“ vykdomuose rinkimuose į pirmąjį penketuką pateko yra net trys klaipėdiečiai,o jaunoji ledo ritulininkė 16- metė Klara Miuller sulaukė net 35,7 proc. apklausos dalyvių balsų.

***

Ketvirtadienį „Neptūnas-Akvaservis“ vos vienu tašku pralaimėjo „Telšiams“ 65:66 , o tuo metu Klaipėdoje buvo pagerbti geriausi metų sportininkai.

***

Akvilė Melkūnaitė dalinasi parengtu interviu su klounų teatro studijos „Dulidu“ įkūrėjais, menininkų pora – režisiere Kamile Kondrotaite ir aktoriumi Liudu Vyšniausku.

Gruodžio 20-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog J. Janulevičiaus paslaugų įmonė apskundė Klaipėdos apygardos teismo sprendimą kelti restruktūrizacijos bylą UAB „Hidrostatyba“.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” išsamiai paaiškino, kaip po naujųjų keisis autobusų bilietų kainos.

***

Uostamiesčio savivaldybė sureagavo į „Atviros Klaipėdos” skaitytojo pastebėjimą ir nurodė rangovui tvarkyti apšvietimą pėsčiųjų ir dviračių take Melnragė – Giruliai.

***

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog savo kūdikį palikusi be priežiūros mama Kalėdas praleis už grotų– jai teismas suėmimą pratęsė mėnesiui.

***

„Mes neprojektuojame gyvenamųjų namų, o projektuojame poilsio paskirties pastatus su gyvenamosiomis patalpomis. Tokia praktika įprasta. Juk dažnai būna, kad pirmajame aukšte yra, pavyzdžiui, komercinės paskirties patalpos, o antrajame – butai. Vadinasi, tai yra komercinės paskirties pastatas su gyvenamosiomis patalpomis“, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistei aiškino „Danės projektai“ architektas, projektuojamų jaunimo nakvynės namų Melnragėje vadovas Valentinas Lucenko.

***

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ Kalėdinio gerumo autobuso akcijos metu surinktu pinigus paaukojo gyvūnų prieglaudai.

***

Uostamiesčio inžinieriai pristatė autonominio elektra varomo kelto dizaino prototipą.

Gruodžio 21-oji

Tęsdama pasakojimą apie Klaipėdos sukilimą, „Atvira Klaipėda”  išsamiai pristato operacijos eigą, jos dalyvius ir kt.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl šv. Jono bažnyčios atstatymo projekto pripažinimo valstybei svarbiu, jis pritarimo sulaukė ir Seime – sėkmingai praėjo pirmąją stadiją – pateikimą.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį patyrė dar vieną pralaimėjimą –namuose nusileido Šakių „Vyčiui“ rezultatu 70:73.

Gruodžio 22- oji

Ar iš tiesų Klaipėdos kraštą išlaikyti buvo sunkiau, nei jį užimti aiškinamasi „ Atviros Klaipėdos” pasakojime, tęsiant iš dalies Klaipėdos savivaldybės remiamą projektą „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“.

***

Sekmadienį į kalėdines muges kvietė „Švyturio” arena ir Naujasis turgus, kuriame mugės tęsis ir pirmadienį.

***

„Trapios ribos tarp fotografo ir pornografo jausmas neapleidžia visos ekspozicijos lankymo metu”, – apie Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose veikiančią parodą rašo Rosana Lukauskaitė.

***

Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė išrinko, jos nuomone, penkis svarbiausius šių metų laisvo elgesio politinius /pilietinius sprendimus.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacija, VšĮ Veiklių mamų klubas Klaipėdoje, „Vaivorykštės tako” gimnazija ir asociacija KIDE sekmadienį pakvietė „Švyturio” arenoje vykusioje Klaipėdos mugėje apsipirkti dėvint ženklą – veido kaukę „AŠ – KLAIPĖDA”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This