26-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 25-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Naujajame turguje antrojo, baigiamo, rekonstrukcijos etapo darbus žadama baigti rugsėjį.

***

Didžiausias iki šiol Klaipėdos uoste apsilankęs laivas MSC „Francesca“ čia neužsibuvo – pirmadienio pavakarę pasuko į Hamburgą.

***

Nuo savivaldybės atskyrus Vaiko teisių apsaugos tarnybą, suskubta steigti 4 naujus etatus: „Atvira Klaipėda” pastebi, kad, mažėjant uostamiesčio gyventojų skaičiui, valdininkų skaičius tik auga.

***

Konstituciniam Teismui paskelbus, kad nauji studijų krypčių vertinimo terminai prieštarauja Konstitucijai, Klaipėdos universitetas pranešė paskelbęs priėmimą į ekonomikos, politikos mokslų, žurnalistikos, chemijos inžinerijos, statybos inžinerijos, biomedicinos inžinerijos, radiologijos ir elektros inžinerijos pirmos pakopos studijų programas.

***

Pranešta, kad į Klaipėdos globos namus atkeliavo 8 atipraguliniai čiužiniai. Sunkiai judantiems ir daug laiko lovoje praleidžiantiems Globos namų gyventojams jie užtikrins komfortiškesnį poilsį bei sumažins pragulų atsiradimo riziką. Šią dovaną globos namų gyventojams įteikė „Association Femmes d’Europe aisbl“ narės.

***

Klaipėdos laisvoji ekonominė zona (LEZ) paskelbė, kad pernai joje veikiančių įmonių pajamos padidėjo 16,5 proc. ir pasiekė daugiau nei milijardą eurų. Taip pat stebimas 12 procentų išaugęs darbo vietų skaičius.

Birželio 26-oji

Kodėl istorikai tampa karininkais, o karininkai – istorikais: „Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino ir vienus, ir kitus.

***

Klaipėdos universiteto mokslininkai, vykdydami bendrą programą su Aplinkos ministerija, praneša išbandę naują cheminį lašinių žuvų žymėjimo metodą  Lietuvoje.

***

Antradienį Klaipėdoje, nors ir pavėluotai, pagaliau atidarytas moderniausias baseinas Lietuvoje, galintis vienu metu priimti 500 lankytojų.

***

Tai, kad nuo visuomenės buvo nuslėptas žmogaus mirtimi pasibaigęs incidentas „Klaipėdos naftoje”, policija vadina „technine klaida” ir dėl to atlieka vidinį tyrimą.

***

A lygos valdyba priėmė sprendimą nukelti dvejas Klaipėdos „Atlanto“ rungtynes: birželio 26 dieną Kaune turėjusį vykti mačą su vietos „Stumbru“ ir liepos 4-ąją Klaipėdoje turėjusį vykti susitikimą su Vilniaus „Žalgiriu“. Bus nukeltos ir birželio 30-ąją Klaipėdoje turėjusios vykti „SHARP LFF taurės“ aštuntfinalio rungtynės tarp „Atlanto“ ir „Stumbro“.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ jau pradėjo rikiuoti sudėtį naujajam sezonui. Pirmasis komandos pirkinys – 26-erių gynėjas Paulius Dambrauskas, su kuriuo pasirašyta dvejų metų sutartis.

***

„Galiu žemai nusilenkti prieš jus visus. Jūsų iškovoti medaliai – didžiulis laimėjimas, o dar didesnis laimėjimas, kad sunkiu metu išliko komanda, išliko tikėjimas komanda”, – sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas, Rotušėje priėmęs ir už iškovotą bronzą pasveikinęs „Neptūno” krepšininkus.

***

Klaipėdoje išrinktos dar dvi seniūnaitės.

Birželio 27-oji

Klaipėdos savivaldybė ketina pradėti 10 privačių žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, kad būtų galima nutiesti naują gatvę teritorijoje tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Klemiškės gatvės ir Palangos plento.

***

Pristatyta, kokių renginių liepos 6-ąją šiemet bus Klaipėdoje.

***

Naujos kepyklėlės uostamiestyje savininkė „Atvirai Klaipėdai” pasakojo kiekvienos dienos rytą nusprendžianti, kokiais kepiniais tą dieną vaišins lankytojus.

***

Ką klaipėdiečiai sužinojo, atėję į ekskursiją po Vitės kvartalą, reportaže pasakojo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė Ruočkutė.

***

„Atvira Klaipėda” informavo, jog rengiamasi skelbti naujos Jūrininkų poliklinikos architektūrinį konkursą.

***

Vakarų medienos grupė pranešė Akmenės rajone iki 2020 m. ketinanti investuoti apie 180 mln. eurų ir medžio drožlių gamykloje sukurti apie 150 naujų darbo vietų. Vėliau gamybą ketinama plėsti.

***

Vingio prekybos centro rekonstrukcijos darbai vyksta vangiai: trečiadienį savivaldybėje pristatyta tik dalis jo techninio projekto.

***

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad rudenį gyventojams išdalins 6000 kompostavimo konteinerių.

***

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė įsitikinusi, jog po rekonstrukcijos atidaryta „Švyturys Brewery“ alaus darykla taps turistų traukos centru.

***

Klaipėdos apygardos teismas 35 metų Giedriui Černiauskui už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą ir jų neteisėtą gabenimą per Lietuvos Respublikos sieną kontrabandos būdu skyrė galutinę subendrintą 13 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

***

Kodėl nesidomime, kas vyksta pas mūsų artimiausius kaimynus latvius, kodėl nesimokome latvių kalbos, klausia visuomenininkas Arvydas Juozaitis.

***

Nors Lietuvos apeliacinis teismas ir pašalino kai kurias nusikalstamų veikų aplinkybes, už machinacijas dabar jau likviduojamoje Pajūrio kredito unijoje nuteistiems asmenims Klaipėdos apygardos teismo paskirtos bausmės nebuvo sušvelnintos.

Birželio 28-oji

Kada būtinas architektūrinis konkursas ir ar jo reikia bijoti – „Atvira Klaipėda” išklausė ir savivaldybės specialistus, ir architektus.

***

Policijos departamentas pranešė, kad ligoninėje mirė per antradienį Klaipėdoje įvykusią avariją sunkiai sužalotas motociklininkas.

***

Ketvirtadienį prieš miesto Tarybos posėdį į užtarnautą poilsį palydėta Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

***

Nors Tarybos posėdžio metu balsuojant dėl nemokamo vežimo viešuoju transportu per Jūros šventę kilo nemažai diskusijų, sprendimui buvo pritarta. Taip pat pritarta ir bendradarbiavimo sutarties su muzikiniu teatru projektui, pagal kurį Savivaldybė įsipareigoja teatrui reikalingas 116 automobilių stovėjimo vietų įrengti po Atgimimo aikšte, bei siūlymui iš miesto biudžeto skirti 200 tūkst. eurų, į Palangos oro uostą pritraukti aviakompanijai, kuri skraidintų į Vokietiją. Palaimintas ir papildomų naujų pirmokų klasių „Verdenės”, „Smeltės” ir Vitės progimnazijoje įsteigimas bei pranešta apie dar vienos naujos – Jungtinės tarybos narių frakcijos įkūrimą. Iš darbotvarkės išbrauktas daug diskusijų sukėlęs klausimas dėl 2018–2020 metų strateginio veiklos plano pakeitimo projekto.

***

Klaipėdos savivaldybė su „Uostamiesčio projektu“ pasirašė sutartį dėl senyvo amžiaus žmonių globos namų Melnragėje projekto, pagal kurį vietoj buvusios agentūros „SOS vaikai“ būstinės bei senosios mokyklos iškils dviejų korpusų pastatas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos policijos pareigūnai, padedami policijos rėmėjo nustatė ir administracine tvarka nubaudė tris prostitucija užsiimančias moteris.

***

Dėl vos tragiškai nesibaigusio incidento, kai Pilies tiltas buvo keliamas su ant jo užvažiavusiu automobiliu, policijoje atliekamas tyrimas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje duris atvėrė rekonstruota „Švyturys Brewery“ alaus darykla, o jos atidaryme dalyvavo nemažai Lietuvos ir Klaipėdos įžymybių.

***

Šilumą Klaipėdai ir Gargždams tiekianti AB „Klaipėdos energija“ pranešė patvirtinusi kainas liepos mėnesiui. Teigiama, kad lyginant su birželiu, bendrovės klientams šilumos energija atpigs 5,4 procento ir viena kilovatvalandė kainuos 3,87 cento (ct/kWh) be pridėtinės vertės mokesčio.

***

Nors dar antradienį kalbėdamas su „Atvira Klaipėda’“ Neringos meras Darius Jasaitis teigė nesąs tikras, kaip ketvirtadienį Savivaldybės tarybos nariai balsuos dėl rinkliavos turistiniams autobusams padidinimo, jo nuogąstavimai buvo nepagrįsti: ketvirtadienį Neringos politikai iš pat ryto ne tik pritarė pasiūlytam projektui, bet jį dar ir „patobulino“.

***

Nors ir padiskutavę, Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė, kad Savivaldybėje būtų įsteigti 4 nauji etatai.

Birželio 29-oji

Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikauskas nuomonių rubrikoje supažindina su savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos atlikto patikrinimo dėl savivaldos kontroliuojamų bendrovių lengvųjų automobilių panaudojimo rezultatais, kurie atspindinti neracionalų lėšų naudojimą.

***

VRM primena, jog nuo liepos 1 d. nebebus privaloma su savimi vežiotis ne tik automobilio draudimo dokumentų, bet ir vairuotojo pažymėjimo.

***

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventai mokymo įstaigos baigimo proga tradiciškai surengė Žvejo skulptūros papuošimo jūriniu giuisu ceremoniją.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad palangiškis verslininkas Gediminas Jacka, siekęs, kad būtų atnaujinta dėl senaties nutraukta byla, kurioje jis buvo kaltinamas užsakęs žmogžudystę, nieko nepešė. Jo gynėjo teigimu, dabar lieka tik galimybė kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

Birželio 30-oji

Tęsiant Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projektą apie Klaipėdos sukilimo dalyvius, šį kartą „Atvira Klaipėda” analizuoja prezidento Antano Smetonos vaidmenį dviejų Lietuvų susijungime.

***

Ar po Vaikų teisių apsaugos reformos mažųjų Lietuvos piliečių teisės bus ginamos geriau? Kol kas „Atvira Klaipėda” į šį klausimą atsakymo dar neturi.

***

Šeštadienį Visuomenės sveikatos biuro organizuotos „Mamų fiestos“ pirmasis renginys didelio dalyvių skaičiaus nesulaukė.

***

Ką klaipėdiečiai pamatė ir išgirdo ekskursijoje po Naujamiestį, dar viename reportaže pasakoja „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė Ruočkutė.

***

Klaipėdietis žurnalistas Valdemaras Puodžiūnas pasidalino įspūdžiais  iš Karaliaučiuje vykusių Pasaulio  futbolo čempionato rungtynių.

Liepos 1-oji 

„Atvira Klaipėda” rašo apie tai, kaip du jauni verslininkai į Klaipėdos senamiestį atnešė Italijos dvelksmo.

***

Klaipėdos policija pranešė apie brangaus vokiečio automobilio vagystę bei rastą negyvą jauną vyrą.

***

„Klaipėdos vanduo” praneša apie tinklų plovimą pietinėje miesto dalyje –  vykdomų darbų metu prašoma gyventojų nenaudoti vandens.

***

Smiltynėje įvyko jau trečiasis Klaipėdos maratonas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This